Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - TOKAJ - 332
Aga Tokajowa - 2016-07-20, 08:31 Tokajek obchodzi dzisiaj swoje 10 urodziny
Wszystkiego najlepszego Słoneczko moje
Dużo zdrówka i samych radosnych dni
Dzień, w którym Tokajek przyszedł do nas to najlepszy dzień.
Po odejściu Edzia to właśnie Tokajek wniósł ponownie radość do naszego domu i przywrócił równowagę w naszej psio-kociej rodzinie bo nawet zwierzęta były smutne po nagłym odejściu Edzia.
Jest wiecznie uśmiechniętym i pełnym pozytywnej energii psiakiem.
Edulek cały czas czuwa nad chłopakiem i podpowiada wiele rzeczy. Od samego początku mamy wrażenie,że tak jest bo we wszystkich miejscach, w których byłam z Edziem Tokaj zachowuje się tak jak by je znał od dawna
Jeszcze raz dziękuję Fundacji,że mogliśmy zostać domem dla Tokajka. Kamila i Oskar - 2016-07-20, 09:00 Wszystkiego najlepszego dla Tokajka, zdrówka dużo przede wszystkim !
Buziaki w nochalek !!! Kamila i Oskar - 2016-07-21, 08:44 A tak Tokajek świętował swoje urodzinki Gizmo - 2016-07-21, 10:13 Aga Tokajowa - 2016-07-21, 18:48 Tokajek bardzo dziękuje za życzenia.Agnes i Nelly - 2016-08-01, 08:26
Aga Tokajowa napisał/a:
nelly_schade napisał/a:
No Tokaj widać na fotkach, że jest mega zadowolony z życia u Agi
Zaczęłam
Nelly podawać kropelki o których wspomniałaś. Zobaczymy jaki będzie efekt
Aga,Crataegus działa super na serduszko i całe krążenie.Wszystkie starsze psiaki powinny to przyjmować.Psiaki moich znajomych wszystkie to popijają i te u, których były problemy krążeniowe wszystko się unormowało.Reszta popija profilaktycznie i mają się dobrze,a najważniejsze że nie ma tu żadnych efektów ubocznych
Pozdrawiamy
Nelly przyjmuje już miesiąc i powiem Ci ze jest lepiej - owszem kiedy były upały to bylo jej ciezko się dotlenić ale jest lepiej i chodzi lepiej i nie potyka sie juz tak czesto.Aga Tokajowa - 2016-08-01, 11:41
nelly_schade napisał/a:
Aga Tokajowa napisał/a:
nelly_schade napisał/a:
Zaczęłam
Aga,Crataegus działa super na serduszko i całe krążenie.Wszystkie starsze psiaki powinny to przyjmować.Psiaki moich znajomych wszystkie to popijają i te u, których były problemy krążeniowe wszystko się unormowało.Reszta popija profilaktycznie i mają się dobrze,a najważniejsze że nie ma tu żadnych efektów ubocznych
Pozdrawiamy
Nelly przyjmuje już miesiąc i powiem Ci ze jest lepiej - owszem kiedy były upały to bylo jej ciezko się dotlenić ale jest lepiej i chodzi lepiej i nie potyka sie juz tak czesto.
Aguś cieszę się ,że Nellcia lepiej się czuje.Im dłużej będzie stosować tym będą lepsze efekty
Kwestia zmęczenia w upały też dotyka młodsze psiaki,nie jest to tylko sprawa starszych i problemów krążeniowych.U Edzia w upały stosowałam jeszcze mokry,zimny ręcznik i bylo mu dużo lepiej znosić.U mnie nawet te młodsze w upały leżą jakby im się baterie wyczerpały
Też jest kwestia dawkowania ,nie pamiętam jak Nelly teraz stosuje?Można ewentualnie zwiększyć częstotliwość podawania,nie wiąże się to z żadnymi negatywnymi konsekwencjami.
A jak wygląda u niej sprawa stawów i kręgosłupa?
Dobrze by jej było wprowadzić tą bieżnię jak u Tokajka to wzmacnia wszystko
Pozdrawiamy Kamila i Oskar - 2016-08-04, 13:29 Tokajek i jego gość Elmo Agnes i Nelly - 2016-08-05, 12:36
Aga Tokajowa napisał/a:
nelly_schade napisał/a:
Aga Tokajowa napisał/a:
nelly_schade napisał/a:
Zaczęłam
Pozdrawiamy
Nelly przyjmuje już miesiąc i powiem Ci ze jest lepiej - owszem kiedy były upały to bylo jej ciezko się dotlenić ale jest lepiej i chodzi lepiej i nie potyka sie juz tak czesto.
Aguś cieszę się ,że Nellcia lepiej się czuje.Im dłużej będzie stosować tym będą lepsze efekty
Kwestia zmęczenia w upały też dotyka młodsze psiaki,nie jest to tylko sprawa starszych i problemów krążeniowych.U Edzia w upały stosowałam jeszcze mokry,zimny ręcznik i bylo mu dużo lepiej znosić.U mnie nawet te młodsze w upały leżą jakby im się baterie wyczerpały
Też jest kwestia dawkowania ,nie pamiętam jak Nelly teraz stosuje?Można ewentualnie zwiększyć częstotliwość podawania,nie wiąże się to z żadnymi negatywnymi konsekwencjami.
A jak wygląda u niej sprawa stawów i kręgosłupa?
Dobrze by jej było wprowadzić tą bieżnię jak u Tokajka to wzmacnia wszystko
Pozdrawiamy
Aguś Nelly dostaje 15 kropelek rano, kręgosłup ok, stawy też, ale czasami kiedy jest duszno potyka się o własne łapki - ale jej masuję łapeczki i ona nawet sama przychodzi jak ja boli. o bieżni także myślimy - choć na razie mamy pływanie i przyznam, iż jest coraz lepiej. W upały stosujemy zimne kompresy, tak jak już wcześniej od najmłodszych lat.
Pozdrawiamy Aga Tokajowa - 2016-08-05, 15:13 Tokajek będzie teraz częstym gościem we Wrocławiu
Prosimy bardzo o podanie ciekawych miejsc na spacery i ewentualne miejsca kąpielowe
Chętnie też umówimy się na wspólny spacerek
Pozdrawiamy.Angelika i Spike - 2016-08-06, 08:58 O, no proszę, zaciekawił was Wrocław czy urlopik? Aga Tokajowa - 2016-08-06, 11:18 Bardziej praca Kamila i Oskar - 2016-08-16, 12:56 Mała pogromczyni goldenów Dominika i Binek - 2016-08-16, 14:19 no piękna zgraja Warna - 2016-08-16, 14:24 A skąd się wzięło tyle Goldenów w jednym miejscu?Aga Tokajowa - 2016-08-16, 16:03
Warna napisał/a:
A skąd się wzięło tyle Goldenów w jednym miejscu?
Cztery nasze , a piąty u nas wakacjach Kamila i Oskar - 2016-08-19, 09:41 Tokajek robi prezentację pełną przed Gretą Aga Tokajowa - 2016-08-19, 13:37 Wreszcie po cięzkich bojach udało mi się znalezc przyczynę nawracających biegunek u Tokaja
Drastycznie niski poziom wit B12 < 150 ,a norma od 300 - 800 pg/ml.
Obniżone stężenie wit. B12 wskazuje na występowanie schorzenia dystalnej części jelita cienkiego (j. krętego) wraz z zaburzeniem wchłaniania i/lub przerost flory bakteryjnej (SIBO). Wykluczyć należy niedobory żywieniowe wit. B12.
Teraz wiemy z czym mamy walczyć.Męczyło mnie to ,że Tokaj zatrzymał się na pewnej wadze i ani drgnął w jedną ani w drugą stronę.Pomimo,że porcje je naprawdę spore.
Więc teraz zabieramy się do pracy
Trzymajcie kciuki za Tokajka.
Jeżeli ktoś ma podobne problemy u swojego psiaka to teraz wiecie gdzie szukać. Kamila i Oskar - 2016-08-31, 06:54 Wczoraj spotkaliśmy sie z Tokajkiem - ależ on ślicznie wygląda Aga Tokajowa - 2016-08-31, 18:12 Dziękujemy cioci za miły spacer i fajne zdjęcia Kamila i Oskar - 2016-09-16, 07:19 Tokajek pływak Kamila i Oskar - 2016-10-03, 07:21 Tokaj i BonusAga Tokajowa - 2016-10-03, 15:39 Kuracja Tokajka przyniosła efekt.Biegunki zakończone,waga prawie 35 kg z wyjściowej 29 kg i tak się pewnie zatrzymamy
Futro Tokajek już na zimę przygotował bo wygląda jak miś polarny mam nadzieję,że to nie zapowiedz ostrej zimy
A jak ciocia Kamilka dorzuci zdjęcia to zobaczymy małą metamorfozę Tokajka.
Pamiętam jak serce nam ściskało patrząc na sterczące kości Tokajka,a teraz może wystartujemy w konkursie na Psiego Mistera?
Cieszę się,że problem zlokalizowaliśmy i, że udało się pomóc Tokajkowi odzyskać dobrą formę. Kamila i Oskar - 2016-10-04, 07:27 Tokajek przed i po metamorfozie Aga Tokajowa - 2016-10-25, 13:05 Trochę tu spadliśmy ale przy przeprowadzce brak czasu.
Tokaj ma się dobrze,trochę jest zazdrosny o Bonusa.Jak zawsze był trochę niejadek teraz opróznia miskę w tempie ekspresowym.
Poniekąd trochę z rywalizacji ,a drugie że ten przewód pokarmowy wraca powoli do normy i apetycik też lepszy.
Niezawodna ciocia Kamila pewnie podrzuci fotki z słodkiego lenistwa i spacerków w nowym miejscu