To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - DIUNA i CLEO - 11, 68

Wiki Megulowa - 2011-09-22, 12:07

PIekne foty! jaka zadowolonae psiaki ;P
Jerzy Kora - 2011-09-22, 12:30

To są najpiękniejsze widoki. Ale dopiero 3 psy dają całkiem nową jakość :mrgreen:
Edyta - 2011-09-22, 13:39

a to świnki :mrgreen:
Monika Diunowa - 2011-09-23, 10:21

Oj Jurku nie kuś z tym trzecim psem :) bo jeszcze się skuszę ;)
Monika Diunowa - 2011-09-23, 10:28

Oj świnki, świnki :) ale i tak je uwielbiam :) dzisiaj Cleosia wpakowała się nam nad ranem na łóżko a potem Duśka a potem Marcelek i spaliśmy w piątkę :rotfl:
Edyta - 2011-09-23, 11:39

A może założyć Monice jeden wątek o obu dziewczynkach, a nie bida musi wpisywać i wklejać fotki do obu??????
Monika Diunowa - 2011-09-26, 12:02

Edyta napisał/a:
A może założyć Monice jeden wątek o obu dziewczynkach, a nie bida musi wpisywać i wklejać fotki do obu??????

Edytko fajnie by było ;)

Cleosia jest już u nas po nad tydzień :) ekspresowo wpasowała się w naszą rodzinkę :) najbardziej lubi spacerki na łąkę, gdzie może sobie poszaleć i uwielbia zabawy z piłką. Oby dwie dziewczyny chodzą teraz w szelkach bo wtedy ładniej ra :) zem chodzą, myślę, że przyzwyczaiły się już do siebie i gdzie idzie jedna tam idzie druga :) Jeśli chodzi o Marcelka Cleosia jest bardzo cierpliwa, jedynie kradnie mu jedzonko z rączki ale pracujemy nad tym

Monika Diunowa - 2011-09-26, 12:05

:) 24 września Diuna skończyła 6 lat!!! :)
Diunusiu obyś żyła nam jak najdłużej, pełna radości i zdrowia :urodziny:

A oto nasza jubilatka :-)

Edyta - 2011-09-26, 12:16

te długie uszy Cleosi są fascynujące :mrgreen:
Edyta - 2011-09-26, 12:17

:kwiatek: :)
MarzenaTabaNugat - 2011-09-26, 14:37

Monika Diunowa napisał/a:
:) 24 września Diuna skończyła 6 lat!!! :)

Wszystkiego Naj dla Piękności!!! od całej naszej gromady !!! :rotfl: :rotfl: :urodziny: :urodziny:

Warna - 2011-09-26, 16:24

Wszystkiego najlepszego życzą Saba, Nero, Paweł i Warna. :urodziny: :urodziny: :urodziny:
Barbara - 2011-09-26, 17:50

Wszystkiego co najlepsze dla ślicznej Diuneczki!!!! :) :) :) :)
Monika Diunowa - 2011-09-28, 20:38

Dziękujemy wszystkim za życzenia :) :) :)
Wiki Megulowa - 2011-09-30, 17:37

Spóźnione,ale szczere sto lat! sto lat! dla Duni :urodziny: :urodziny: :urodziny:
Monika Diunowa - 2011-10-01, 11:56

Dziękujemy ślicznie :) :buzki:
Monika Diunowa - 2011-10-01, 11:57

Mieszkamy już sobie w domku :) ale nie mamy jeszcze internetu i dlatego chwilowo obijam się na forum ;) melduję,że u nas wszystko dobrze :)
Edyta - 2011-10-01, 12:35

:mrgreen: dzięki za fotkę na komóre :)
Monika Diunowa - 2011-10-01, 19:42

A proszę Edytko :) Cleosia uwielbia harce w lesie i super się pilnuje :) ostatnio dziewczyny tak się ganiały, że zastanawiałam się czy aby mam dwie sześciolatki :) a ja dzisiaj obijam się ale w pracy i to do 22 :P
sabka - 2011-10-10, 21:09

Gratuluję Cleo jest wspaniałą sunią
Monika Diunowa - 2011-10-10, 21:59

Mamy w końcu internet :radocha: i widzę jaka niespodzianka, moje dziołchy są w jednym temacie :) dziekuję za ulatwienie :mrgreen: No ale teraz co u nas :) Dziewczyny bez problemu zaklimatyzowały się w nowym domku, na razie Cleo nie bardzo chce wchodzić na pietro i śpi sobie na dole w salonie a Diuna jej towarzyszy :) myślę, że dogadują się nieźle, no ale mogło być lepiej. Czasami jak wracam po dłuższej nieobecności do domu to jedna przed drugą się przepycha, czasem jedna drugą pociągnie za ucho a druga za ogon, generalnie największe "bitwy" toczą się o moją osobę...jedyny choc trochę działający sposób jaki znalazlam to jak wchodzę to daję im po płucku, wtedy tak się nie nakręcają i nie szturchają, ja mogę się spokojnie rozebrać a im ciut emocje opadają. Po za tym dziewczyny są zgodne :) chodzą na smyczy rowno w przodzie, czasem nawet przyklejone wręcz do siebie, jesli jakaś dorwie jakiegoś patola albo zabawkę, to nie awanturują się o nią, jedna się nacieszy, odpuszcza i po tem druga i tak w kółko :) śpią razem przytulone do siebie i niestety tarzają się też razem w gowienkach. A dzisiaj przeszły same siebie :) byłyśmy nad rzeką i wypalili juz trawy, więc jest fajna przestrzeń do szaleństw, i te zołzy moje kochane turlały się z wału na trawkę :) był to prze komiczny widok, szkoda że nie mialam kamery :rotfl:
Z Cleosi jest prze cudny psiak, pełen radości i szaleństwa :) bardzo ładnie przychodzi na zawołanie, dla Marcelka jest cierpliwa i delikatna,wpasowala sie w naszą rodzinkę ekspresowo, tak jak byśmy zawsze mieli dwa psy. Myślę ,że po raz kolejny był to strzał w dziesiątkę :)

Edyta - 2011-10-10, 22:28

a nie mówiłam :mrgreen:
Wiki Megulowa - 2011-10-30, 08:46

Co tam u kochanych dziewczynek???
Monika Diunowa - 2011-11-01, 17:53

Witamy po długiej przerwie :-) u nas wiele dzieje a i dostęp do internetu mamy kiepki w domku,więc bardzo rzadko tu bywam. Ogólnie u nas wszystko dobrze :-) dziewczyny przyzwyczaiły się do siebie już na dobre :-) razem szaleją, śpią :-) oby dwie to straszne piecuchy i lepiej im w domku niż na podwórku ;-) jak na razie od pukać zdrowe i radosne ;-)no i mam teraz dwa cienie bo dziewuszki chodzą za mną krok w krok. Cleosia trochę się juz wyciszyła, ale cały czas nad tym pracuję. Potrafi grzecznie czekać przed miską, na wchodzenie do domu też znalazłam sposób, wchodzę tyłem ;-) Z Cleosi jest generalnie większa "zadziora niż z Diuny" :-) Diuna nie zabierze jej patyka ani zabawki a Cleosia poruszy niebo i ziemię aby jej skubnąć :-) Na razie cieczki ani nie widać ani nie slychać, cały czas na nią czekamy. Sierściuchę Cleosia ma co raz ładniejszą, ogonek ładnie odrasta i pozbyliśmy się już prawie wszystkich strupków, bez problemu daje sobie czyścić uszka i czesać futerko. Myślę, że fajnie nam się razem żyje :-) a teraz dosyć przynudzania o to trochę foto relacji ;-)

Wiki Megulowa - 2011-11-01, 18:06

Cudnie razem wygladają!