Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - MORRIS - 60
Marcin i Morris - 2012-06-10, 21:05 U Morriska wszystko ok, wcześniej było przeziębienie i antybiotyk, ale po chorobie już dawno nie ma śladu. Miał jakieś zmiany skórne, więc przy okazji dostał biogal, nadal go bierze, będzie jeszcze wizyta kontrolna u weta. To bardzo pogodny piesek, do wszystkich się łasi od każdego domaga się głasków
A zdjęcia postaram się załączyć jeszcze w tym tygodniu Ewa i Cindy - 2012-06-10, 21:43 Marcin.. a jakim cudem myśmy się jeszcze na spacer nie umówili ja koniecznie muszę moriska osobiście wymyziać w między czasie ty możesz się zająć moją cindka i marleyem Marcin i Morris - 2012-06-24, 13:27 Z wielką chęcią wybiorę się na spacerek, ale nie jestem w stanie wskazać teraz, kiedy dokładnie.
Co do Morriska, byliśmy na kontroli, dostał kolejną wcięrkę przeciwko kleszczom, natomiast nadal nie podoba się i mnie i wetowi skóra pieska, pobrane zostały próbki do badań na ew. obecność grzyba. Wyniki będą gdzieś za ok. 3 tygodnie, raczej nie jest to jednak alergia. Wtedy też będzie można podjąć decyzję co do ew. leczenia, na razie dostaje zapobiegawczo biogal.Marcin i Morris - 2012-08-17, 09:41 U Morriska wszystko ok, ze skórką nie ma problemów, obeszło się bez konieczności leczenia. Skóra wróciła do normy, prawdopodobnie było to spowodowanie bądź kąpielą bądź co mniej prawdopodobne, tarzankiem w trawie. Piesek kopie coraz większe dołki i nawet zaakceptował już kaganiec, który musi nosić z racji współpracy z mpo - starał się wyjadać wszsytkie resztki, jakie tylko dał radę znaleźć w parku
Pozdrawiamy wszystkich Barbara - 2012-08-17, 09:46 Pozdrawiamy serdecznie i może uda się wyprosić jakieś fotki ?agnieszka83 - 2012-08-19, 06:26 ja też dziękuję za informację no i też proszę o jakąś fotkę pozdrawiamMarcin i Morris - 2012-08-29, 15:14 I już po wakacjach:(
U Morriska bez zmian, czyli wszystko w porządku.
Poniżej na szybko 2 fotki, w późniejszym czasie prześlę kolejne
Pozdrawiamy
http://imageshack.us/phot...5/img2177t.jpg/ http://imageshack.us/phot...3/img2174f.jpg/Scoobisiowie - 2012-08-29, 16:52 A czemu Morrisek taki smutny Barbara - 2012-08-29, 20:06
Scoobisiowie napisał/a:
A czemu Morrisek taki smutny
Klaudio on jest chyba zamyślony Jerzy Kora - 2012-08-31, 07:47
Barbara napisał/a:
Scoobisiowie napisał/a:
A czemu Morrisek taki smutny
Klaudio on jest chyba zamyślony
On się zastanawia co to za trzecie oko Panek wyciągnął z kieszeni i skierował w jego stronę. Normalnie ludzie mają dwa oka i to na twarzy . Chłopak widać niezwyczajny. agnieszka83 - 2012-09-27, 20:52 witam, jak tam Morisek sie miewa? Czekam na kolejne zdjęcia słodziaczka...
pozdrawiamagnieszka83 - 2012-10-23, 21:53 przypominam się proszę o jakieś info o Morisku.....Jerzy Kora - 2012-11-03, 01:13 To już ponad 2 miesiące, jak nie ma wiadomości od Morrisa. Czy mamy się niepokoić?Barbara - 2012-11-03, 18:47 Marcin , co u Was ? Przypominamy się agnieszka83 - 2012-11-03, 20:51 ja też czekam agnieszka83 - 2012-11-11, 16:02 i nadal nie ma żadnych wieści....... agnieszka83 - 2012-11-18, 15:05 Morisku, co słychać????????????????????Ewa i Cindy - 2012-11-18, 23:31 U Moriska wszystko ok.. dziś rozmawiałam z jego Pańciem
poprosiłam o wstawienie nowych fotek bośmy się za Moriskiem też wizualnie stęsknili.. niebawem powinny być jakieś szersze wiadomości Marcin i Morris - 2012-11-20, 08:43 U mnie kocioł, że i do komputera nie ma kiedy usiąść. Z Morriskiem jak najbardziej w porządeczku. Zmieniliśmy na jesień karmę na wersję light, z sierścią jest już wszystko ok. W załączeniu kilka fotek, w tym z ulubionego i obowiązkowego tarzanka. Wtygodniu będą i następne i szerszy opis. Pozdrawiamy
Piesek kopie coraz większe dołki i nawet zaakceptował już kaganiec, który musi nosić z racji współpracy z mpo - starał się wyjadać wszsytkie resztki, jakie tylko dał radę znaleźć w parku
Tutaj jest wyjaśnienie Marcina
No mnie też wystraszył wygląd a la Hannibal Lecter, ale Misia uprzedziła moje pytanie w tym kierunku i doczytałam powodów M!S!A - 2012-11-20, 10:30
Korbulowa Familia napisał/a:
No mnie też wystraszył wygląd a la Hannibal Lecter
hahahah dobre
Morris ma fajny kaganiec bo jest duży więc z tego co widac nie przeszkadza Morrisowi w normalnym funkcjonowaniu- ziajaniu np.Wiola i Lola - 2012-11-20, 11:01 aaa zjada śmieci !!! skąd ja to znam szkoda Morrisa bo jest taki piękny, a ten kaganiec nie! nie do mordki mu w nim
Miałam taki sam problem z Lolą do takiego stopnia, że Lola zjadała mi bułki w woreczkach czy też papierki po batonikach plus gumy, papierosy, chleby, jabłka zgniłe itd. Polecam tabletki Rumen Tabs ja podawałam 2 miesiące. Przez pierwszy miesiąc nie było efektu i odstawiłam na kilka dni, ale apetyt bardziej się zwiększył, wiec ponownie podawałam kolejny miesiąc. Teraz mogę psa śmiało puszczać i tak jak wcześniej na słowo zostaw połykała śmieci! tak teraz sama podbiega powącha z myślą "...a może zjem? aaa krzyczy zostaw... dobra zostawię" Należy uczyć, być konsekwentnym i podawać Rumen Tabs