To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - RUDA - 73, 81

Kama, Mela, Ruda - 2013-03-17, 21:08

ooo Rudzia w siódmym niebie :-) poza tym jeszcze cały weekend spędziliśmy nad morzem z moimi rodzicami i moja mama większość czasu spędziła przytulając Rudzinę, więc hmmmm dobrze temu Rudasowi- nie ma co! :-)
idę ją dalej miziać od cioć w takim razie :-P

Kama, Mela, Ruda - 2013-03-23, 14:39

a nasza Rudzina domaga się już wiosny. Zakupiła już nowy sprzęt przeciwsłoneczny... tylko nie ma kiedy go wykorzystać.
Zaklinamy wiosnę, czy co?

Rufiakowa Amcia - 2013-03-23, 23:50

U nas dziś tak słońce napitalało w ten super biały śnieg (było jakieś -8), że okulary już jak najbardziej można było nosić. Więc Rudzina, noś okularki, bo oczka łzawią przy takim oświetleniu, a tobie wyjątkowo pięknie w tych brylach :)
Warna - 2013-03-23, 23:52

Pięknie wyglądają! :-D
Barbara - 2013-03-24, 13:08

Bardzo domordkowe te okularki :) Ślicznie :)
Kama, Mela, Ruda - 2013-04-10, 18:54

Się kochamy to się zmieścimy na jedym legowisku, a co! :serce:

Warna - 2013-04-10, 19:05

A gdzie można kupić takie legowisko?
Kama, Mela, Ruda - 2013-04-10, 19:18

właśnie niedawno zakupiliśmy takie dwa :-)

http://www.easydogbed.eu/

Ewa i Cindy - 2013-04-10, 19:47

a czy one są lepsze niż te naziemne? przyznam się że pierwszy raz widze taką leżaneczke :)
Kama, Mela, Ruda - 2013-04-10, 21:06

czy lepsze? Zależy komu na czym zależy. My zmieniliśmy legowiska ze względu na higienię i łatwość utrzymania czystości na tych leżakach. Mamy oczywiście jeszcze jedno w salonie takie bardziej tradycyjne- ortopedyczne dla Rudzi jakby co, ale z sypialni wyrzuciliśmy wszystkie tradycyjne i stoją leżaki. Psy polubiły na nich spać, a do tego bardzo łatwo je odkurzyć, przetrzeć ściereczką i są czyste. Problem z poprzednimi mieliśmy taki, że ile bym ich nie prała to zaraz były plamy po ślinie wszędzie i kłaki tak powbijane że nie szło doczyścić.

A teraz ładnie i estetycznie :-)
A dodatkowo zawsze mają do dyspozycji kanapę miękką :-P

No nam bardzo odpowiadają te legowiska :-)

Kama, Mela, Ruda - 2013-04-10, 21:16

i na świeżo- Śpiąca Melosława

Ewa i Cindy - 2013-04-10, 21:18

o.. no widzisz.. muszę pomyśleć w takim wypadku.. :) choć nie ukrywam ze dotychczasowe (całe jedno) jest zamienne z dywanikiem w przedpokoju czy sypialni, podłogą lub kanapą.. mają gdzie się psiaki podziać :)
Kama, Mela, Ruda - 2013-04-10, 21:22

no dokładnie. U nas też tak, jest i kanapa i skórka na podłodze taka włochata- więc do wyboru do koloru ;-D Bo z sypialni jedno trzeba będzie usunąć, bo nam sie meble i łóżeczko jeszcze musi zmieścić. Więc w sypialni będą miały jedno, ale reszta domu do dyspozycji jak dotychczas :-) Myślę, że nie mają na co narzekać :-P
A dodatkowo coś mi się wydaje, że miejsce przy łóżeczku dziecięcym będzie często zajęte :-P

Gabiś i Fifi - 2013-04-11, 06:48

Kama, Mela, Ruda napisał/a:

A dodatkowo coś mi się wydaje, że miejsce przy łóżeczku dziecięcym będzie często zajęte :-P

Oj będzie będzie.. :P Gdy urodziła się moja córcia,nasza Mika (jamniczka) leżała cały czas pod łóżeczkiem,obok,nikomu obcemu nie pozwoliła podejść.Myślę,że chyba traktowała Oliwkę jak swoją dziecinę,kładła się obok,chciała lizać.i działała lepiej niż elektroniczna niania - my nic jeszcze nie słyszeliśmy a Mika już była przy drzwiach i drapała żeby wejść - bo Oliwka się obudziła.

Pozdrawiam :-)

Kama, Mela, Ruda - 2013-04-11, 09:15

:-D też tak myślę, że futra będą pod łóżeczkiem koczować :-) )))
no ale... się okaże w lipcu ;-)

Kama, Mela, Ruda - 2013-04-12, 16:00

Mela zahipnotyzowana na brzuchol :-D

KOPIE?

NA PEWNO?

KOPIEEEEE!!! :-)

Gabiś i Fifi - 2013-04-12, 16:43

Boooskie zdjęcia!!!Uuuuwielbiam takie....proszę dać ode mnie wielkiego buziaka w brzusio. :*
Kamila i Oskar - 2013-04-12, 20:00

super fotki, i co mocno kopneło Melosławke ??
Ola i Habs - 2013-04-12, 20:39

Bardzo fajne foty :)
Ewa i Cindy - 2013-04-12, 21:00

ale ma Melcia pamiątkę :) pięknie wygląda.. i twój brzucio i Melka :)
Kama, Mela, Ruda - 2013-04-12, 22:14

dzięki dziewczyny :-) haha tak, Melosława została kopnięta po czym wylizała mi cały brzuch :serce:
Kama, Mela, Ruda - 2013-04-15, 13:55

A Rudzia dzisiaj na operacji- wycinają jej tego guza z uda.
Okazał się, że to jest guz z komórek tucznych, tzw mastocytoza. Wycinek wysyłąmy od razu do Berlina na badania żeby określić które to stadium itd. Najgorzej, że nie da się wyciąć samego guza- trzeba też wyciąć sporo dookoła z dużym zapasem no i w zależności od tego jak będzie głęboko być może będzie trzeba wyciąć też kawałki mięśni :-( potem skądś pobrać skorę żeby to pozszywać... no masakra :-(
czekamy na telefon od weta. Zawieźliśmy ją na 11- przy nas dali jej zastrzyk i sobie zasnęła i jak było wszystko ok pojechaliśmy (oczywiście rozkleiliśmy się, a jak :-/ )
aha no i przy okazji robimy wszystkie zdjęcia stawów żeby sprawdzić co i jak.
Trzymajcie kciuki za Rudzinkę :-)

goldenek2 - 2013-04-15, 14:00

Mocno trzymam Kamilko. Myśl pozytywnie !!!! To naprawdę ważne.
Kamila i Oskar - 2013-04-15, 14:17

trzymamy mocno kciuki za Rudzinke -musi być dobrze :)
Aga_TRuficzkowa - 2013-04-15, 14:34

Rudzinko, musisz być dzielna !!!
Kamilko, bądź spokojna wszystko będzie dobrze !!!