To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - LENA - 140

Aga, Tami i Lenka - 2013-02-17, 21:23

Basiu też tak myslę. Miałam nadzieję, że zmiana karmy załatwi sprawę. Przez jakiś czas wszystko było ok. Lence czasami na spacerach (jak nie widzę) udaje się coś zwinąć z ziemi, może to uczula? sama nie wiem. Zastanawiam się jaką kupić jej karmę weterynaryjną. Kiedyś bez wachania wzięłabym ROYAL CANIN ale ostatnio sporo słyszałam, że ta karma nie jest juz tak dobra jak kiedyś. Teraz co 2-3 dni dostaje do picia wodę z wapnem i wtedy wiedzę, że na krótki czas jest poprawa ale to "choler...." wraca :-(
Warna - 2013-02-17, 21:28

Saba je 1st Choice Skin and Coat - specjalnie dla psów z alergiami szczególnie skórnymi i jest wszystko ok - nie drapie się. Ta karma jest z rybką i jagnięciną.
Ewa i Cindy - 2013-02-19, 01:27

Aga, a jaką karmę teraz jej dajesz?
Aga, Tami i Lenka - 2013-02-20, 22:56

Obecnie Lenka dostaje Purinę Pro Plan łosoś z ryżem
Aga, Tami i Lenka - 2013-02-27, 21:33

Po dzisiejszym spacerze :lol:

a tak wygląda chusta :roll:

Aga_TRuficzkowa - 2013-02-27, 22:24

Aga ,no co ,całkiem dostojnie dziewczynka wygląda ,wszystko jeszcze przed Wami :-P :-P :-P
Ewa i Cindy - 2013-02-28, 01:06

hej.. wiosna idzie!! będzie tego więcej :) Golden w pełnym szczęściu :)
Aga, Tami i Lenka - 2013-02-28, 08:58

Lenka poprostu szaleje :lol: ma hehe przyjaciela wielkości jamnika, z którym każde błocko i kałuża nie jest obce :-) jak go widzi to nawet przestaje się bawić z goldaskami i od razu do niego leci :roll: :-)
Gośka i Cody - 2013-02-28, 09:49

...
Aga, Tami i Lenka - 2013-02-28, 22:15

Gosiu, dzieki za cenne wskazówki, napewno z nich skorzystam :-) ostatnio skóra Lenki znowu się poprawila :-) więc nadal dostaje purinę (dopóki nie skończy worka, chyba że znowu coś się wydarzy). Usunęłam jej z diety cały nabiał i jest lepiej a przynajmniej tak mi sie wydaje :-)
Warno, w żadnym sklepiku internetowym nie moge zlokalizować tej karmy :oops: czy ona jest dostępna tylko u weta?

Aga, Tami i Lenka - 2013-03-02, 20:41

Aga, Tami i Lenka - 2013-03-02, 20:55

c.d :-)

Aga_TRuficzkowa - 2013-03-02, 21:26

Jejku jaka koparka, cała wlazła w ten dół ,czy chociaż jej ogonek wystawał??? :-) :-)
Aga, Tami i Lenka - 2013-03-02, 21:39

Aguś, prawie cała :-) wszyscy śmiali się jak lenka kopala dołek :-) tylko, że te dołki robi też w ogródku :evil: i nie wiem co z tym zrobić?
Ewa i Cindy - 2013-03-03, 00:14

Aguś.. przypilnować i nauczyć psiaka że ogródek to przedłużenie domu :)
moje ogólnie kopią na polach do tam czują myszki, kreciki itp stworki.. w domku jest spokój .. tylko Lunka potrafi się do sąsiadki dokopać bo coś czuje.. Marley patrzy na nią jak na wariatkę bo przecież tu nie można.. ja mam na to sposób taki ze Lunka beze mnie po ogródku nie biega.. :) po to chodzą na spacery ze nic im się nie stanie jak posiedzą w domku... jest jeszcze chłodno więc kocyk jest w sam raz :)

a co do karmy to 1st choice ma swojego i chyba jedynego dystrybutora http://www.sklep.myfriend...%B3&frontpage=1
tu znajdziesz ich karmy :)

Aga, Tami i Lenka - 2013-03-03, 07:36

dzięki Ewuś :-)
Aga, Tami i Lenka - 2013-03-10, 15:50

dzisiejszy spacer Lenki :-)

[ Dodano: 2013-04-07, 21:27 ]
Witam wszystkich :-)
W związku z tym, że w końcu zbliża się wiosna chciałabym nauczyć Lenkę biegania przy rowerze. Nie bardzo wiem jak się do tego zabrać żeby Lenkę nie przestraszyć i zeby nie wchodziła mi pod koła. Czy ktoś z Was jeździ na rowerze razem z psiakiem? Jak tak to mam prośbę o wskazówki jak się do tego zabrać :-)

[ Dodano: 2013-04-07, 21:29 ]
Witam wszystkich :-)
W związku z tym, że w końcu zbliża się wiosna chciałabym nauczyć Lenkę biegania przy rowerze. Nie bardzo wiem jak się do tego zabrać żeby Lenkę nie przestraszyć i zeby nie wchodziła mi pod koła. Czy ktoś z Was jeździ na rowerze razem z psiakiem? Jak tak to mam prośbę o wskazówki jak się do tego zabrać

Aga, Tami i Lenka - 2013-04-21, 07:44

Pierwsze tegoroczne kąpiele :-)

Aga, Tami i Lenka - 2013-04-22, 21:18

szukam, szukam i nie mogę znależć tego króliczka :-)

Ewa i Cindy - 2013-04-22, 21:42

Lena.. bo się do Chin dokopiesz!!! :)
Rufiakowa Amcia - 2013-04-23, 07:04

Wooow, niezły ma wkop :D
Aga, Tami i Lenka - 2013-04-23, 21:04

Ewuś, ona juz prawie granicę przekroczyła :lol:
niestety w tym dniu jak przekraczała granicę i widziała się z Habsikiem i Haeven, Lenka doznała kontuzji łapki :cry: na wybiegu dla psów wlazła na szkło i rozwaliła sobie łapkę i teraz mamy opatrunek :cry: jakbym dorwała tych ...... którzy na wybiegu dla psów rozwalili szkło to bym im ........... :evil: no i teraz nici z roweru i z szaleństw :evil:

a to ja, niedysponowana :cry:

Rufiakowa Amcia - 2013-04-23, 21:12

Aga i Lenka napisał/a:
jakbym dorwała tych ...... którzy na wybiegu dla psów rozwalili szkło to bym im ...........

To już naprawdę skrajny brak wyobraźni :(

Aga_TRuficzkowa - 2013-04-23, 21:24

Oj bidulka....
No ale niestety takie są realia.......ja w tej chwili nie chodzę na wybieg, ale jak był u nas Tiger, to nie było wyjścia....niestety butelki po piwie dość, że porozrzucane po całym placu to jeszcze potłuczone, to już jest po prostu złośliwość bo innego wytłumaczenia nie widzę.

Aga, Tami i Lenka - 2013-04-23, 21:34

brak myślenia? szkoda gadać :evil:
Lenka treaz chodzi koło roweru i patrzy na mnie z pytaniem dlaczego nigdzie nie idziemy? rozbawia mnie tym to łez :-) jak jej mówię, że musi jej łapka wyzdrowieć to odwraca się do mnie tyłem i udaje, ze jest obrażona :roll: