To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - SPEEDO - 171

Speedo z Dziewczynami - 2013-05-27, 20:04

Pogoda nie dopisuje, ale psiakom jakby zupełnie nie przeszkadzała:) po dzisiejszych spacerkach zauważyłam, że Speeduś ma węch genialny, wyczaił wśród traw gniazdo z kuropatwami, krety gania po całym ogródku- wszystkie kopce rozpracowane, kopie, niucha i póżniej cały w ziemi zadowolony przychodzi na pieszczoty :) Grzeczny bardzo, znalazł sobie super miejsce do spania, na materacu, grzecznie o 22 tam idzie i już nie ma psa w domu :) Karma Speedziocha Fildzi też smakuje, więc myślę, że oba przerzucę na suche z łatwością :) Na zewnątrz zachowują się pięknie, w domku Filda trochę odpuściła ale Speedo nadal ostrożnie i asekuracyjnie.. Były dzisiaj 5 godz same w domku i po przyjściu zastałam tylko dwa uśmiechnięte pyszczki i rozmerdane ogonki :mrgreen: Psy całe i zdrowe, buty, kanapy też :-D
Wyczyściłam dzisiaj mu uszka bo coś się trzepał więcej. I operacja z kleszczem była, grzecznie pozwolił wszystko zrobić. Chyba muszę mu nakropić jeszcze, ale nie wiem Ewelinko kiedy miał ostatnio aplikowane kropelki?
Tak, to pies IDEAŁ :mrgreen:

Ewelina, Kajen i Zola - 2013-05-27, 20:19

Jakiś czas będzie zachowywał się asekuracyjnie w stosunku do Fildy, ale to minie:) Co do kleszczy, skłonności do tarzania sprawiały, że przynosił zawsze po kilka łażących po sierści, czasem jakiś się wbił. Miał kropione razem z Kajką, a jej już zamówiliśmy obróżkę, bo ten tydzień chyba wypada ostatni. Karolina ! Jak mogłaś myśleć o butach i kanapach?! Co najwyżej wyleżane :-D . Tylko gumki do włosów stanowią ciekawy łup:) węch to prawda, ma niesamowity! Ale jeśli podczas kopania powiesz mu, że nie wolno i tak za każdym razem, to przestanie kopać na podwórku:) a jak łapka? Nie liże? Wyczytałam, że takie lizanie może spowodować obecność drugiego psa i to by się zgadzało, bo zaczął od przyjazdu Kajki, to był typowy jedynak i bardzo stresowała go ta sytuacja. Teraz już wie, że inny pies też ma prawo do życia :-D A Kajka powoli wraca do siebie, chociaż ciągle okupuje posłanie Speedo, a na spacerach nie chce odejść od sanochodu, tak jakbyśmy go tam schowali.. pozdrawiam Was i ślę dużo miziaków :)
Speedo z Dziewczynami - 2013-05-27, 20:39

A niech kopie, przynajmniej się kret wyniesie :) Łapki nie liże, raczej odstresowany już chodzi. Dzięki Kajce wie, że inny piesek nie oznacza nic złego, wręcz przeciwnie :-D Filda się przełamuje, nawet sobie podczas miziania łepek na nim położyła :mrgreen:
Ewa i Cindy - 2013-05-27, 22:06

Ale macie piękny awatarek :)
fajnie się to wszystko czyta.. może jakiś spacerek na weekend po zjeździe?

Speedo z Dziewczynami - 2013-05-28, 08:41

Koniecznie :) Trzymam za słowo! :-D
Już po 2 tygodniach może się Speedziaka trochę swobodniej puści.
Póki co na długiej lince, ale linkę cały czas trzymam...

Ewelina, Kajen i Zola - 2013-05-28, 18:06

Nie wierzę w to co czytam !! Przez pierwszy miesiąc polowaliśmy strasznie na momenty, w których dało się je umieścić w jednym kadrze na zdjęciu, mimo rozmiarów mieszkania, zajmowali najbardziej odległe kąty :-D Ale Wam zazdroszczę tego spaceru, mam nadzieję, że chociaż wirtualnie będę mogła uczestniczyć i wkleicie dziewczyny zdjecia :) A po 2 tygodniach myślę, że będzie można spuścić Speedo z linką, może Ewcia pożyczy Ci taką cieniutką jak ma dla Lei, to zawsze wygodniej dla psiaka:) A na wszelki wypadek możesz wpisać w adresatkę swoje dane ( poprzednie spłynęły wraz z pierwszą kąpielą w jeziorze ;) )
Rufiakowa Amcia - 2013-05-28, 22:08

Co do spaceru po zjeździe, to jutro przewertuję grafik, kiedy wypada mi dyżur. No, chyba, że niedziela wchodziłaby w grę, to ja się chętnie przyłączę! Marzę o poznaniu Speedziaka!
Speedo z Dziewczynami - 2013-05-28, 22:16

SUPER :mrgreen: ja wszystkie weekendy mam wolne i się dostosuje ! A, i następnego Zjazdu nie opuszczamy :D Speedziaki Fildziochowe marzą o poznaniu wszystkich funacyjnych Goldasków :-D
Speedo z Dziewczynami - 2013-05-28, 22:21

a tu dzisiejsze dzielenie kocyku :mrgreen:

goldenek2 - 2013-05-28, 22:31

:brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
Ewelina, Kajen i Zola - 2013-05-28, 22:39

Wiesz co Amcia 3 mce Speedka u nas, kilka spacerów z Ewą..nie wiem, ale Kajce nawet nie mówię, że teraz za jej plecami takie wielkie spotkania, ona bardzo chciała Was poznać i my razem z nią :( My też będziemy na pewno na kolejnym zjeździe, już teraz rezerwuję czas Speedka na niekończące się miziaki :rotfl:
Ewelina, Kajen i Zola - 2013-05-28, 22:43

A fota super! Dwie mokre kaczuszki:)
Rufiakowa Amcia - 2013-05-28, 22:46

Ewelinko, biję się w piersi! Prawda jest taka, że ja się tak "odgrażam" wizytą w Łodzi już od dawna, a w końcu Cindę i Marleya poznam dopiero pojutrze :P Proza życia ;) Ale moim marzeniem pozostaje taki wieeelki łódzki spacer- a mamy w Uci całkiem spore stadko :D
Speedo z Dziewczynami - 2013-06-04, 21:50

Aklimatyzacja Speedziocha prawie zakończona :mrgreen:
Czochramy się gdzie się da, kopiemy dołki i obszczekujemy wszystkich przechodzących "wrogów", a zwłaszcza tego dużego psa sąsiada, którego chłopak obrał sobie na cel numer 1!. W końcu Speedo to Samiec ALFA :mrgreen:
Pies obronny całą gębą, znaczy pyszczkiem :-D
Pogoda nie dopisuje, ale nam to nie przeszkadza, chodzimy mokrzy we trójkę jak te zmokłe kury, jemy z przeogromnym apetytem a później śpiuchamy do białego rana :-D
Łapka cała, uszka też ładne, kleszczów brak, z Fildą relacje coraz lepsze.... nuda normalnie.

A tu z psiapsiółą tak sobie grzecznie podróżujemy :rotfl:

Ewelina, Kajen i Zola - 2013-06-06, 16:46

Filda ty łobuzie, zrób trochę miejsca w tym samochodzie !!:) u nas podróż wyglądała zupełnie odwrotnie, Speedzio zajmował większość kanapy, a Kajka ściśnięta pod oknem :) Przy okazji wrzucę zdjęcie:)
Ewelina, Kajen i Zola - 2013-06-10, 09:26

Karolinko jak psiaki zniosły wczorajszą burzę ? U nas były takie grzmoty, że nawet Kajka zauważyła, że coś jest nie tak..
Speedo z Dziewczynami - 2013-06-10, 18:13

Burza Speedziakowi nie straszna, już Filda bardziej przeżywa :) dyszy i woła głasków. Speedo dzielny facet :mrgreen:
Speedo z Dziewczynami - 2013-06-10, 19:13

A tak wariujemy w wolnym czasie :mrgreen:

a taki chodzę umorusany po wariactwach :mrgreen:

Ewelina, Kajen i Zola - 2013-06-10, 19:18

Cudne zdjęcia!! I jest piłeczka, czyli już lepiej między nimi :rotfl:
Speedo z Dziewczynami - 2013-06-16, 19:57

Kilka zdjęć z życia Speeduchny :mrgreen: Z góry przepraszam za pomieszanie z poplątaniem podpisów pod zdjęciami ale mam awarię klawisza Enter :-> wyścigi z psiapsiółami pływanie w parach są pływaki hardcorowe i dobrzuszkowe daj Pańcia gryza

Ewelina, Kajen i Zola - 2013-06-16, 20:14

Piękne!! Fildzia- woda parzy  :mrgreen: Ale macie fajnie!! Ja się dzisiaj dowiedziałam od sąsiadów, że Kajka jak wychodziliśmy z domu po wyprowadzce Speedzia wyła i płakała:( Tęsknota taka sama jak u nas! Wyściskaj od nas Karolinko Speedka:) Zdjęcie na stole najlepsze!
Aga i Toru - 2013-06-17, 07:04

Ale fajnie! Pływanie w parach jest obłędne! Niemożliwi sa! :lol:
Speedo z Dziewczynami - 2013-06-20, 19:48

Jutro mija miesiąc, odkąd jesteśmy ze Speedkiem razem :mrgreen: Zleciało w mgnieniu oka!! A ile radości!!! Aby to uczcić odpowiednio jedziemy na tygodniowy urlop nad jeziorko :rotfl: Będzie mógł się Skarbek mój kochany chłodzić się do woli Pozdrawiamy!!!!

goldenek2 - 2013-06-20, 20:35

Uwielbiam jak DS jest taki szczęśliwy :mrgreen:
Ewelina, Kajen i Zola - 2013-06-20, 22:19

Beatko, te wszystkie moje posty o tym jaki Speedo jest idealny były totalną prawdą, znaleźć drugiego takiego psa to naprawdę nie lada wyzwanie. Dlatego mnie akurat nie dziwi radość Karoliny, za to bardzo mnie cieszy to, że tak długo czekaliśmy. Było warto ! Bawcie się dobrze kochani:)