Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - NELA - 353
Nelly Dakowicz - 2016-07-19, 16:23 2 Nele witają. Mamy problem z jedzeniem. Może ktoś potrafi pomóc. Nelcia nie chce w ogóle jeść suchego. Wcześniej karmiłam ją z ręki, to jakoś szło. Obecnie dostaje mięso z puszek "Dolina Noteci" i GranCarno. Na początku jadła sama a teraz się "duraczy" i je tylko z ręki. Ogólnie nie je dużo ani łapczywie. Dostaję jeść w małych porcjach 2 lub 3 razy dziennie. Ale raz na 2 tygodnie ma rewolucję w jelitach. Burczenie, piszczenie, bąblowanie to tylko niektóre z odgłosów wydobywających się z brzucha, które budzą mnie w nocy. Podaję jej Espumisan i przechodzi . Boję się czy nie popełniam jakichś błędów żywieniowych. Może ktoś nam coś mądrego doradzi. Nelly Dakowicz - 2016-07-19, 17:08 Załączam nowe zdjęcia.Nelly Dakowicz - 2016-07-19, 17:10 A oto moja relacja z kotką ZuziąNelly Dakowicz - 2016-07-19, 17:11 Trochę mało wyraźne ale koło Nelci to właśnie kicia Zuzia.Nelly Dakowicz - 2016-07-19, 17:13 Jestem taką rozkoszniaczką, że aż miło.Nelly Dakowicz - 2016-07-19, 17:15 A kanapa jakoś mi nie leżyNelly Dakowicz - 2016-07-19, 18:42 Dziękujemy Adamowi za miłe słowa i wsparcie. Nelusia jest u nas naprawdę szczęśliwa a ja odzyskałam drugą młodość. To moje "malutkie", kudłate dziecię i kochamy się obie na zabój. Nie odstępuje mnie na krok. Zaczęła wreszcie patrzeć w oczy i domaga się głaskania i pieszczot. Jeśli macie ochotę, zapraszamy z pupilem w gości.Dominika i Binek - 2016-07-20, 09:34 Nelcia wygląda cudownie na każdym jednym zdjęciu. Zwłaszcza na tym z kurteczką przeciwdeszczową Ciesze się bardzo, ze Nela coraz bardziej się otwiera na Ciebie i że sama czujesz że jej pojawienie zmieniło Twoje życie na lepsze
Co do jedzenia, próbowałaś karmę bez pszeniczną? może ma gazy od zborza.Nelly Dakowicz - 2016-07-25, 13:10 Witamy. Nelusia je teraz karmę suchą mięsno-warzywną bez wypełniaczy zbożowych, ryżowych i innych. Jest ok. Wczoraj zabraliśmy księżniczkę nad wodę. Myśleliśmy, że zrobimy jej przyjemność. A tu figa. Nie zamoczyła nawet pazurów. Woda, którą widzi jest straszna mimo łagodnego piaszczystego i płytkiego zejścia. Wróciliśmy do domu niepocieszeni ale Nelcia była zachwycona swoim posłankiem i chodzącą klimą ( którą zresztą kupiliśmy 3 tygodnie temu tylko ze względu na naszą sunię)Dominika i Binek - 2016-07-26, 09:01 Ależ wy ją rozpieszczacie My też mamy klimatyzacje, bo przy tych upałach to nie da rady bez jakiegoś wspomagania chłodzącego Nelly Dakowicz - 2016-07-27, 19:20 Nasza kochana sunia zasługuje na wszystko co najlepsze. Do tej pory los jej nie rozpieszczał. Zrobimy to z nawiązką. Ma się czuć u nas szczęśliwa i bezpieczna. Bardzo o nią dbamy i dogadzamy jej jak tylko możemy.Milena i Kosmo - 2016-07-28, 19:07 Kochani życzę sobie, aby każdy nasz dom tak rozpieszczał swoje Warciane pociech!
Pięknie się nią opiekujecie, ale również Nelka pięknie u was rozkwitła.
Co do przypadłości jelitowych, no cóż dobór karmy to wielkie wyzwanie,
niestety nasze biszkopty nie powiedzą co im smakuje lub co im nie pasuje w karmie.
Ja z moim Kosmo mam podobnie, tylko że to że mu karma nie pasuje objawia się drapaniem ale z tego co czytam, to chyba obecnie z nową karmą problemy się skończyły ?Nelly Dakowicz - 2016-07-29, 07:34 Dziękujemy wszystkim za miłe komentarze. A oto Nelcia po porannym spacerze po lesie w deszczu bez pelerynki. Dowiedziałam się dopiero jaka to dla niej frajda. Będziemy to powtarzać. Pozdrawiamy.Nelly Dakowicz - 2016-08-16, 10:13 Witamy po przerwie. U nas wszystko ok. Borykamy się tylko z dobraniem właściwego menu. Ale już jesteśmy na dobrej drodze. Nie czochramy się i nie ma już dolegliwości jelitowych. Pozdrawiamy. . Ps. Chyba mam konkurentkę ???Kamila i Oskar - 2016-08-16, 10:15 Jaka śliczna Nelusia- podusia Nelly Dakowicz - 2016-10-18, 08:14 Witamy, dawno nas nie było. Dużo się działo. Było zapalenie ucha i ciężka pokleszczówka. Już jest ok. Przybłąkał się do nas mały cudny Mix beagla. Nelusia go akceptowała ale uczyła młodego moresu. Już znaleźliśmy mu nowy domek. Nie umiem zmniejszać zdjęć więc na razie bez fotek. Pozdrawiamy.Dominika i Binek - 2016-10-18, 08:17 Ach te okropne kleszcze ;( Nelusia wyszła z tego bez szwanku ?Nelly Dakowicz - 2016-10-18, 10:52 Nelusia jest zdrowa. Dostała osłonowo leki na wątrobę. Jest radosna, kochana i dbamy o nią jak o największy nasz skarb. Ja oszalałam na jej punkcie. Dogadzam jej jak mogę. Widzę, że jest szczęśliwa i to jest nasz priorytet. Pozdrawiamy Nelly Dakowicz - 2017-01-17, 11:53 2 Nele witają. Minęło 8 m-cy odkąd jesteśmy razem. Dobrze się stało że ta piękna panienka trafiła do nas. Mam dużo czasu i całkowicie poświęcam to naszej suni. Nie jest jak wiecie pieskiem bezproblemowym. Burczenie na znajomych, uporczywe wąchanie czy atakowanie wybranych psów to standard. Mimo to kochamy ją bezwarunkowo i akceptujemy to czego nie da się zmienić. Unikamy sytuacji stresujących i jest ok. Bardzo się do nas przywiązała i Nie wyobrażamy sobie życia bez siebie. PozdrawiamyAngelika i Spike - 2017-01-17, 11:56 My również pozdrawiamy Nelly Dakowicz - 2017-01-17, 11:57 Jestem na spacerze.Nelly Dakowicz - 2017-01-17, 11:58 Miziamy się.Nelly Dakowicz - 2017-01-17, 12:00 Jestem piękna i wszyscy mnie kochają.😍❤😆Dominika i Binek - 2017-01-17, 12:02 no pewnie że jesteś piękna Kamila i Oskar - 2017-01-17, 12:55 Przepiękna