To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - TOKAJ - 332

Kamila i Oskar - 2016-10-25, 13:19

Specerek:
Kamila i Oskar - 2016-11-03, 12:18

Tokaj z Moriskiem :)
Aga Tokajowa - 2016-11-06, 18:03

U Tokajka wszystko dobrze,skończyły się problemy gastryczne.Leczenie kontynuujemy jednak dalej aby zupełnie zregenerować jego jelita.
Apetyt też ma teraz większy,kiedyś potrafił zostawiać nie dojedzone posiłki,a teraz miska jest jak po umyciu. :mrgreen:
Myślę,że tu oprócz poprawy apetytu na skutek leczenia doszedł jeszcze czynnik rywalizacji,tyle gęb do korytka więc trzeba wymiatać do końca. :mrgreen:
Z nowym kolegą wszystko układa się dobrze nie miałam żadnych oznak ani ze strony Bastera ani Tokaja.Natomiast z Bonusem ostatnio mieli znów małe spięcie ale po rozmowie wychowawczej podszedł do niego i polizał go po pyszczku w geście przeprosin. ;-)

Tokajek pozdrawia wszystkich wielbicieli ;-)

Tokajek i reszta bandy.

Aga Tokajowa - 2016-11-25, 19:28

Tokajek od momentu kiedy dojechał do nas Basterek zrobił się straszny zazdrośnik. :mrgreen:
Pcha się wszędzie pierwszy, do jedzenia,na spacerek :mrgreen:
Powtarzam mu ,że jest mój synuś pierworodny ale nie wiem czy to dociera do niego ;-)
Najważniejsze,że starć między chłopakami nie ma .

Pozdrawiamy. ;-)

Milena i Kosmo - 2016-11-25, 20:19

Aga Tokajowa napisał/a:
że jest mój synuś pierworodny

jakże to pięknie ujęłaś :mrgreen:
Miziaki dla Tokaja :-P

Kamila i Oskar - 2016-11-28, 13:28

...
Aga Tokajowa - 2017-01-13, 21:29

Spadliśmy na drugą stronę,więc trzeba się przypomnieć.
U Tokajka wszystko dobrze.....no poza tym ,że zazdrosnik jest straszny i wielki żarłok się zrobił.
W dalszym ciągu bardzo ekscytuje się przed każdym spacerem i szczerzy swój piękny uśmiech :mrgreen:
Niestety mieszkamy teraz pod Wrocławiem i brakuje tu tego co Tokajek kocha najbardziej czyli dużo puszystego śniegu.
Chyba wrócimy do Karpacza bo tu nawet prawdziwej zimy nie ma. :mrgreen:

Pozdrawiamy. ;-)

Dominika i Binek - 2017-01-15, 21:18

Nie ma co ukywać, że ma być o co zazdrosny :D ale mam nadzieje, że nie posępniał przez to i mimo zazdrości kocha swoich psich kompanów :)
Aga Tokajowa - 2017-01-15, 23:24

Wariatuńcio jest nadal :-D ,nie posępniał tylko jak coś robię przy Basterku to też się wpycha,żeby jemu też coś robić :mrgreen:
Tłumaczę mu,że on nie ma chorych dziąseł i nie muszę mu masować tak jak Basterkowi ale patrzy tylko tymi ślepiami na mnie i nie wiem czy do niego dociera ;-) Często go przytulam,mówię że teraz Basterek z Bonusem potrzebują mojej pomocy jak on kiedyś.Słucha ,słucha ,a swoje pewnie mysli ;-)
Na pewno ich lubi bo ostatnio jak po kilku godzinach siedzenia na badaniach wróciłam z Bonusem i Basterem to Lamia z Tokajem tak się cieszyli,że już są z powrotem,że aż buziaki sobie dawali. :-D

Kamila i Oskar - 2017-01-17, 09:21

...
Aga Tokajowa - 2017-02-15, 10:13

Dzisiaj mija dokładnie rok jak przyjechał do nas Tokajek. :-)
Decyzja o jego adopcji była jedną z najlepszych pomimo,że nastąpiła dwa tygodnie po odejściu Edzia.
Tokajek nie był plastrem na krwawiące serce bo były w domu jeszcze trzy inne psiaki ale brakującym towarzyszem dla wszystkich.Po nagłym odejściu Edzia nawet psy i koty były rozbite i smutne :-( .Jak przyjechał Tokaj przyjęli go tak jakby po prostu nie było go parę dni :-) Nawet koty,które wiadomo że do nowego psa są na początku na dystans natychmiast go zaakceptowały.
Tokaj to uroczy starszy pan, ups..chyba Go obrażam bo w niczym nie przypomina seniora.Jest wiecznie uśmiechnięty i zachowuje się jakby miał połowę lat mniej ;-)
Jest bardzo towarzyski i kocha wszystkich,a wszyscy kochają jego.Ostatnio był razem z Bonusem na rehabilitacji bo podczas wygłupów na podwórku naciągnął trochę mięśnie.Pani rehabilitantka stwierdziła,że jest idealnym pacjentem do pokazywania na nim różnych technik bo leżał bez ruchu :mrgreen: Najważniejsze,że jakieś rączki cokolwiek przy nim robiły :-)
Dużo zdrówka Tokajku i mam nadzieję,że jesteś z nami szczęśliwy.
Dziękuję Fundacji,a przede wszystkim Kamili dzięki, której Tokaj bardzo szybko znalazł się w naszym domu. :-)

Kamila i Oskar - 2017-02-15, 11:42

Jejku już rok zleciał ...
NAJLPSIEJSZEGO Tokajku :mrgreen:
Dużo zdrówka, bo wszystko inne już masz
Buziaki w nochalek :pies: :serce:

Angelika i Spike - 2017-02-15, 13:20

Sto lat kochany nasz!!! :serce:
Aga Tokajowa - 2017-02-16, 19:00

Dziękujemy dziewczyny za życzenia. ;-)

Tokajek na pierwszą rocznicę miał zrobiony komplet badań krwi.
Na podstawie badań morfologii i biochemii wszystko jest w porządku. :-)

Pozdrawiamy.

Kamila i Oskar - 2017-02-17, 10:00

...
Angelika i Spike - 2017-02-17, 11:20

Kocham tego pychola :) jak ja bym chciała, żeby Spajo się tak przytulał jak Tokaj!
Sandra i Neli - 2017-07-10, 14:21

Nowe wieści z domu Tokaja :)
Tokaj ma się dobrze ;-)

Aga Tokajowa - 2017-07-20, 10:29

Tokajek obchodzi dzisiaj swoje 11 urodzinki :-) .
Sto lat misiaczku kochany ,dużo zdrówka :urodziny: :kwiatek:

Relacja z urodzin na Facebooku - Bonusowy Świat. :-D

Angelika i Spike - 2017-07-20, 10:30

STO LAT :kwiatek:
Nanka i Beza - 2017-07-20, 10:34

Takaj wszystkiego najlepsielszego!!! zdrówka na kolejne lata :urodziny:
Kamila i Oskar - 2017-07-20, 12:55

Najlepsiejszego od Ciotki i Oskara - buziaki w nochalek :serce:
Aga Tokajowa - 2017-07-20, 23:37

Tokajek pięknie dziękuje za życzenia :-) :buzki:
Aga Tokajowa - 2019-03-01, 23:31

Dawno nas tu nie było ,spadliśmy bardzo daleko :mrgreen:
W lutym świętowaliśmy trzecią rocznicę jak przyjechał do nas Tokajek.
Jest prze kochanym przytulakiem.Nic się nie zmienia choć ma już 12,7 miesięcy.
Pokonaliśmy wiele dolegliwości i Tokajek odzyskał humor i wigor. ;-)
Kocha wszystko i wszystkich.Jest bardzo pogodnym psiakiem.
Po śmierci Bonusia ,Tokajek zyskał nowego kumpla Papisia.
Był bardzo przygnębiony po odejściu Bonusia.
Papisiek dodał mu energii i radości ;-)
Dziękuję Fundacji ,że podarowała mi tak wspaniałego przyjaciela :serce: :serce: :serce: :serce:

Niestety dalej się nie nauczyłam wstawiać zdjęć,ale często jesteśmy na Facebooku.

Pozdrawiamy z Tokajkiem :-) :-) :-)

Angelika i Spike - 2019-03-02, 10:34

Aga Tokajowa napisał/a:
Niestety dalej się nie nauczyłam wstawiać zdjęć,ale często jesteśmy na Facebooku.
jak co Aga, wysylaj do mnie, to wstawie ;)

Tokaj to mega super pies, co rusz podkreslam, że mialam przyjemność go poznać, bo po prostu wiekszego miziaka nie widzialam :)

Aga Tokajowa - 2019-03-02, 11:17

Dziękujemy ;)