Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - RUFUS ma już dom w Bełchatowie - 34
Rufiakowa Amcia - 2013-06-30, 12:37 Spadek na czwartą stronę?!? Rany Julek, szybko nadrabiamy!
Rufiasty przedwczoraj odwiedził salon fryzjerski. Trochę trwało, zanim zrozumiał, że zostajemy tam na parę chwil. Krążył w okolicach drzwi próbując mnie przekonać, że już wychodzimy. Na szczęście ciocia groomerka wykazała się znajomością takich niby-lękowców i niebawem psisko ochoczo dawało się wyczesywać. Podczas strzyżenia super współpracował, aż ciocia była pod wrażeniem. Na koniec policzyła nas "po kosztach", jako żeśmy "fundacyjni".
A wczoraj udaliśmy się na spacer z przyjaciółmi- Rufiak musiał zaprezentować, jak się pięknie tapla w błotku. Przyjaciele bardzo chwalili jego dbałość o urodę Ola i Habs - 2013-06-30, 13:04 Ahhh, to błotne SPA RENÓwki - 2013-06-30, 13:27 Czy dobrze przeczytałam - po SPA salonowym było błotne.
I za to właśnie kochamy nasze psiaki Rufiakowa Amcia - 2013-06-30, 15:15 Tak jest dziewczyny, tylko w takiej kolejności zabiegi mają sens
A w tym wszystkim najbardziej cieszy fakt, że od niedawna Rufek sam pięknie wskakuje do kabiny prysznicowej. Po spacerku wystarczy wejść do łazienki, nie trzeba żadnych komend- psisko czeka w kabinie na płukanko łapek.Asterkowy Krzysztof - 2013-06-30, 16:33 Po ostatniej kąpieli błotnej Astek musiał zaliczyć obowiązkową kąpiel z czego nie był zachwycony ale kolor sierści zmienił mu się na granatowy Ewelina, Kajen i Zola - 2013-07-04, 19:43 Zdjęcie nr 3 jest mega ! Cała moja rodzina pieje z zachwytu nad nim Rufiak to prześliczny psiak !Monika, Boni i Jack - 2013-07-18, 10:08 Ale z niego Miś pluszowy fajny
A na trzecim zdjęciu jak zajączek pędzi Martyna i Boski - 2013-07-26, 22:35 O kurde... Boski nawet za mega smaczek nie wszedłby do takiego spa chociaż.... na pewno kolega Rufek dałby mu wskazówki jakby tam wejść i się nie pobrudzić
Pozdrawiamy, całujemy, kiziamy i myziamy Rufiakowa Amcia - 2014-03-14, 20:28 To się porobiło Rufiaty na bazarku za modela robi, a na forum już szósta strona...
No to mamy okazję, żeby się zaprezentować, bo oto "jakoś tak" nam minęły 3 latka. Nigdy nie mogę spamiętać, którego to marca nawiedziliśmy Kraków, by porwać tego smoka podwawelskiego. Jakoś 12-15, więc uśrednijmy
Rufiasty to moja wielka miłość, śmiem sądzić, że odwzajemniona Zdrówko, odpukać, dopisuje. Od dwóch miesięcy mamy "spaloną" michę, bo polowanie na pasztety na trawniku przyprawiało mnie o stan przedzawałowy. Odkąd moja ręka zajęła miejsce miski, Rufiaty stał się dużo spokojniejszy i w jakiś magiczny sposób coraz częściej obraca się ku mnie, gdy zbliżamy się do smakowitego kupala. Oczywiście, praca trwa dalej, żeby nie było, że kompulsywne pożeractwo tak sobie po prostu przeszło
W domu odczarowaliśmy wszystkie zakamarki, najważniejsze- przechodzenie przez zbyt wąsko uchylone drzwi- kiedyś było modlenie się o to, by drzwi się same otwarły, teraz trąca się je noskiem i spokojnie przechodzi Ustawiam mu czasem jakąś przeszkodę, która zwęża przejście i tak długo wrzucam smaczki za "barykadę", aż zdecyduje się po nie wejść. Na balkonie szamiemy śniadanko i słuchamy śpiewu ptaszków, kiedyś- zwiewał z salonu, gdy tylko podchodziło się do okna.
Takie to mini sukcesy, może kogoś mogą śmieszyć, w zestawieniu z liczbą lat trzech Ale ja tam jestem z mojego Furfurka dumna i kocham tę paszczę nad życie
Właśnie spojrzałam na jego numerek... 34- to jakieś... ok 200 psów temu
No i foteczki
Kopara bełchatowska:
"co tam duży las, jak wołasz, to lecę"
"Skoro już wstałaś to mogłabyś wstawić wodę na herbatę?"
No i oczywiście, tym, którzy nie widzą nas na FB, muszę pochwalić się modelem bazarkowym Ola i Habs - 2014-03-14, 20:33 Rufek, ale Ty masz dobrze Super psisko z Ciebie. Fajnie, że przełamujesz swoje strachy, a kupale nie są już tak apetyczne
Życzę Wam jeszcze wielu wspólnych, rewelacyjnych i wspaniałych lat razem Monika, Boni i Jack - 2014-03-14, 20:42 Jaki model!
Samych wspaniałości na kolejne lata, Amelko Korbulowa Familia - 2014-03-14, 21:14 Również dołączamy do życzeń wielu lat w miłości i wzajemnym poznawaniu siebie Rufiakowa Amcia - 2014-03-14, 21:20 Dziękujemy dziewczyny Iza Tutisowa - 2014-03-14, 22:08 Amelko oby tych lat jak najwięcej a Rufiaty to superowy psiako goldenek2 - 2014-03-14, 22:35 Amelko, masz cudnego psiaka .... wielu, wielu wspólnych lat Karolinaa - 2014-03-15, 00:06 Już nie mogę doczekać się Rufiatego na zjeździe.:) 100lat razem. Kamila i Oskar - 2014-03-15, 08:38 I od nas wielu sukcesów i wspólnych lat razem Rufiakowa Amcia - 2014-03-15, 21:58 Dzięki kochane dziewczyny Nawet nie wiecie, jak wiele się od Was wszystkich uczymy- czytając Wasze wpisy na forum, czy też, gdy mieliśmy okazję się poznać- niczym ten forumowy kradziej zdjęć, od każdej z Was biorę odrobinkę, by polepszyć nasze wspólne Rufiakowe bytowanie Dziękujemy za to!Aga_TRuficzkowa - 2014-03-15, 22:41 Amelio, Rufusie
Kochajcie się dalej, tak jak się kochacie, Rufciu, nie zapomnij czasami podnieść Pańci ciśnienia, wymiatając coś z pod krzaczka, Amelciu, przecież uwielbiasz sprzątać Rufusowe niespodzianki
Rufusie, tak taka poza z spadającymi łapkami z wyrka, na pewno wprawia pańcię w dobry nastrój, kiedy ona musi się zwlec z łóżka aby gnać do pracy, a ty w nim zostajesz
Pasujecie do siebie bardzo i niech tak pozostanie, wspierajcie się nawzajem, obdarzajcie zaufaniem.
Rufciu , bardzo wypiękniałeś przez te trzy lata, pozostań taki na zawsze:-)Rufiakowa Amcia - 2014-03-30, 23:19 Wiosna nadejszla, pańcia zaczęła dźwigać armatę na spacery. A jak jest armata, są i lepsze focie
Tak mi się dziś mój biały bambarył rozszalał
Jestę samolotę!
Zaorane, to nie będę deptał, spróbuję przefrunąć
Jedna jedyna kałuża. Jak mógłbym ją ominąć?
goldenek2 - 2014-03-31, 08:44 Cudo Iza Tutisowa - 2014-03-31, 11:05 Amelka zdjęcia genialne!!! Piękne Ewelina, Kajen i Zola - 2014-03-31, 11:18 Kurcze chyba nigdy nie widziałam takiej głupawki Rufka, nie wiem jak to możliwe Warna - 2014-03-31, 11:48 Przepiękne zdjęcia, jak on jest taki wyluzowany i taki szczęśliwy. Bardzo bym to chciała zobaczyć na żywo. Ola i Habs - 2014-03-31, 15:10 Genialne zdjęcia Amelko Myślę, że powinnaś jakieś zdjęcie skraść na FB