Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - MISIA - 40
Misiowa Bogusia - 2011-05-30, 10:31 ...Misiunia tak łatwo popada w stres że wystarczy nietypowa sytuacja i mamy dwa dni z głowy i powrotu do świata żywych...nie wie co to kość...nie wie co to zabawka...nawet pocieszyc i rozruszać jej nie można....biedne te starsze psy które człowiek potraktował jak maszynkę do produkcji...wwwrrr...zamordowałabym....patrząc na to wystraszone zwierzę...Misiowa Bogusia - 2011-05-31, 09:53 wczorajszy popołudniowy i dzisiejszy poranny spacer ...byłociepło, ale chodzimy lasem, alejkami w cieniu..wczoraj przeszła 2/3 drogi a dzisiaj mimo odpoczynku padła i nie chciała iść ...jest bardzo słaba,,,rozumiem że nie chodziła i ta godzina jest dla niej wysiłkiem...jak jej pomóc ???Aga Szanti - 2011-05-31, 09:59 Bogusiu,
Jest gorąco i do tego duszno. Moje psiury też nie są tak energiczne na spacerach jak zawsze.Karmelowa Alusia - 2011-05-31, 10:36 Misiu moje psy też strasznie żle znoszą upał,zwłaszcza Karmel.Ograniczam więc spacery do minimum czasowego ,zeby załatwiły swoje potrzeby ,wybieram zacienione miejsce i chodzę bardzo wczesnie rano i bardzo póżno wieczorem jak jest chłodniej.No i otwarata łazienka-tam na kaflach tak nie dysza .nawet Karmel ,który łazienki nie lubi przed chwila sie przekonał.U nas za oknem 30 st C w cieniu...Warna - 2011-05-31, 10:42 Psy pocą się głównie (oprócz dyszenia) przez łapki. ja w związku z tym wkładam moim łapki do zimnej wody i wtedy czują się lepiej. Polewanie chłodną woda tez daje efekt, ale trzeba uważać na hot-spoty.Misiowa Bogusia - 2011-05-31, 11:27 DZIĘKI, dostała zimną wodę i jogurt...a na spacerze to prawie siłą wlałam jej trochę wody przez zęby...bo aż się bałam tej jej bezsiły...musze zaczą wstawać o 6.00 i pózniej czekać do 20,00...Milenams - 2011-05-31, 19:11 Bogusiu Misia umie bawić się zabawkami i uwielbia kości,daj jej tylko czas a morda będzie uśmiechnięta,ogon rozmerdany-zobaczysz Misia widocznie potrzebuje więcej czasu do oswojenia się.Misiowa Bogusia - 2011-06-01, 08:24 no widzisz a ja cielęcą kostkę musiałam wyrzucić...a piłka to cos przerażającego...no dobra poczekamy...jedno co lubi napewno to czesanie...przekłada się z boczku na boczek ....podnosi łapki...dzisiaj w ramach porannego chłodzenia poszłysmy na molo i ten chłód zdołu bym super...
jest coś miłego...Misia juz wie kto teraz do niej należy i pilnuje mnie ...szczególnie w obcych miejscach...wczoraj dłużej połaziła z małym sznaucerem....a to juz sukces...cieszy mnie każdy wyraz jej zadowolenia....jak macha ogonem, jak przychodzi do reki na spacerze,jak wita mnie po pracy,jak podskakuje jak mała kózka kiedy spotka małego !!! psa...
byłysmy u weta ...trzeba ciągle leczyć uszy i oko....Korbulowa Familia - 2011-06-01, 08:34 A możemy liczyć na jakieś zdjęcia Misiulki?
maturzystka już po maturach (chyba), więc obiecane było - to się przypominam! Jerzy Kora - 2011-06-01, 22:53
Misiowa Bogusia napisał/a:
no widzisz a ja cielęcą kostkę musiałam wyrzucić...a piłka to cos przerażającego...no dobra poczekamy...jedno co lubi napewno to czesanie...przekłada się z boczku na boczek ....podnosi łapki...dzisiaj w ramach porannego chłodzenia poszłysmy na molo i ten chłód zdołu bym super...
jest coś miłego...Misia juz wie kto teraz do niej należy i pilnuje mnie ...szczególnie w obcych miejscach...wczoraj dłużej połaziła z małym sznaucerem....a to juz sukces...cieszy mnie każdy wyraz jej zadowolenia....jak macha ogonem, jak przychodzi do reki na spacerze,jak wita mnie po pracy,jak podskakuje jak mała kózka kiedy spotka małego !!! psa...
byłysmy u weta ...trzeba ciągle leczyć uszy i oko....
Macie takie fajne okolice. Widzę że świetnie sobie radzicie.Misiowa Bogusia - 2011-06-02, 14:26 oj tak okolice mniód malyna ..... dzisiaj znów Miśka pospała z pół godzinki na molo... ze o pani nie wspomnę...fajne uczucie...niby nie śpisz ale jesteś poza prozą życia.. robota nie zając...na 9.00 zawsze zdążę...a Misiula łapie to morskie powietrze..
co do łapania...idzie sobie jak to ona wolnym krokiem a tu z góry napada na nią kruk...najpierw krzyczał a póżniej lotem pikowo-ślizgowym i na nią...musiał miec gniazdo w drzewach...wiewiórki natomiast przebiegają przez drogę ale mój pies nie jest zainteresowany...chyba za mała, bo by przez zęby przeleciała...
nie wiem co za zapachy dodają do karm dla psów, ale OCZYSZCZACZA zębów łaskawie dzisiaj zjadła...Misiowa Bogusia - 2011-06-08, 12:34 Witam,
mam do wszystkich znajacych się na rzeczy pytanie...czy na lato można ogolić Miśkę na tułowiu i na klacie...biedna sapie jak parowóz...nie dość że nie ma kondycji to dołączają sie upały...jak szybko rosnie sierść goldena , czy do zimy wystarczająco się odbuduje ?Aga_TRuficzkowa - 2011-06-08, 14:35 Bogusiu ,tak zupełnie ogolić to raczej nie, możesz troszeczkę skrócić długość i przerzedzić sierść furminatorem,ja tak zrobiłam ze swoim rudym,bo jego sierść jest bardzo, bardzo gęsta.monimax - 2011-06-08, 15:18 Pani Bogusiu, ja równiez polecam wyczesać Misiulkę furminatorem Niedawno wyczesałam swoje psioły i wyglądają o wiele lepiej. Zwykłą szczotką czy grzebieniem nie usunęłabym takiej ilości futra.Misiowa Bogusia - 2011-06-09, 08:43 i o takie rady mi chodziło...no pewnie że nie na goło, bo jakby kobieta miała wyjść z domu....ale mocno krótko..ja ją czeszę prawie codziennie, ale to niewiele daje...ok a więc kolejne udządzenie...dzięki za pomocMisiowa Bogusia - 2011-06-09, 08:46 i o takie rady mi chodziło...no pewnie że nie na goło, bo jakby kobieta miała wyjść z domu....ale mocno krótko..ja ją czeszę prawie codziennie, ale to niewiele daje...ok a więc kolejne udządzenie...dzięki za pomoc w imieniu spoconej Misiuni...Dorota i Jenny - 2011-06-14, 07:20 Można wygolić psu na brzuszku pasek szerokości maszynki,( tak jak do operacji golą) to podobno też pomaga.M!S!A - 2011-06-14, 07:21 A czy jest szansa na jakieś zdjęcie cudownej rudej Misi? Tak dawno jej nie widziałam Misiowa Bogusia - 2011-06-14, 09:06 oj zdjęć jest mnóstwo ..tylko że ...no nawet sie nie tłumaczę....ale może coś zamieścimy...Misia się zmieniła, chociaż ciągle nie jest wesołym pieskiem, ale jest juz zazdrosna...na spacerach mogę pogłaskać innego psa ale ona trąca mnie już pyskiem że ona też chce...zresztą za głaskanie dałaby sie sprzedać...M!S!A - 2011-06-14, 09:41 jeżeli jest pani Bogusiu jakiś problem np. z zamieszczeniem zdjęć, to służę pomocą i może pani do mnie przesłać- michalina@wartagoldena.org.plMisiowa Bogusia - 2011-06-14, 21:28 http://www.fotosik.pl/pok...e65dce2efa.htmlMisiowa Bogusia - 2011-06-14, 21:30 a to moja pierwsza próba zamieszczania zdjęć..ale jakoś poszło ...ćwiczę dalejM!S!A - 2011-06-14, 21:33