Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - BELLA - 77
Ola i Habs - 2013-10-20, 10:38 Asia i Bella, Jechaliście z psiakami autem, jak zniosły podróż, i jak ogólnie przeprawa przez granicę? Asia i Bella - 2013-10-20, 11:26 Nasze dziewczyny uwielbiają jazdę samochodem, więc nie ma z tym żadnego problemu. Pewnie, że wymaga to kilku dłuższych przystanków, ale przecież to wyjazd na urlop, a nie wyścig. Oczywiście drogę dzielimy na 2 dni, bo od nas do Chorwacji jest baaaardzo daleko Przepraw przez granicę to już praktycznie po drodze nie ma. Przy wjeździe do Chorwacji jest jeszcze kontrola, ale to zwykła formalność. W tym roku po raz pierwszy jak już opuszczaliśmy Chorwację pan granicznik zażyczył sobie psie paszporty do wglądu i to chyba tylko dlatego, że psice szczekały na niego okropnie. Zawsze szukamy sobie spokojnego miejsca, takiego gdzie psy będą mile widziane, a nie tylko tolerowane. Naprawdę polecam Chorwację na urlop z psem/ami Spajkowa Ewa - 2013-10-20, 11:40 Też polecam. Byłam ze swoim pierwszym psem i było fantastycznie. My jechaliśmy z Danii i podróż rozłożyliśmy sobie na 3 dni Ważne by poinformować właściciela wynajmowanej kwatery, że chcemy przyjechać ze zwierzakiem i to w zasadzie tyle Ola i Habs - 2013-10-20, 12:23 My się zastanawiamy nad wyjazdem do Chorwacji w przyszłym roku i powiem Wam szczerze, że obawiamy się trochę formalności, drogi, zakwaterowania itp., bo to nasza pierwsza wycieczka z psem za granicę. Chyba zacznę poszukiwać informacji na temat wyjazdów z psiakami, bo żaden z moich znajomych, którzy wyjechali tam na wakacje nie podróżowali z psami,a po przeczytaniu Waszych postów doszłam do wniosku, że chyba nie taki diabeł straszny, jakim go malują.Asia i Bella - 2013-10-20, 13:11 Niepotrzebne te obawy. Formalności to jedynie paszport z badaniem przed wyjazdem wbitym. Droga to jeśli Habs lubi jeździć autem to jestem pewna, że też nie będzie problemu. Znalezienie zakwaterowania, zwłaszcza po, albo przed sezonem to żaden kłopot. W razie co służę radą Ola i Habs - 2013-10-20, 13:15 Dziękuję, w razie co będę pytała, bo największe obawy chyba mam jeśli chodzi o zakwaterowanie Rufiakowa Amcia - 2013-10-20, 15:35 Zrobiliście mi smaka na Chorwację! Chyba już zacznę się rozglądać za fajnym miejscem Korbulowa Familia - 2013-10-20, 16:11
Rufiakowa Amcia napisał/a:
Zrobiliście mi smaka na Chorwację! Chyba już zacznę się rozglądać za fajnym miejscem
A może kolejny Zjazd właśnie w Chorwacji, bo my też myśleliśmy o takich wakacjach, ale w tym roku się nie udało, więc liczymy na kolejny Asia i Bella - 2013-10-20, 16:24 Haha, jestem za Asia i Bella - 2013-10-21, 18:06 Nadchodzi zima, zobaczcie jakie już mamy jasne nosy Kamila i Oskar - 2013-10-22, 07:54 noski eskimoski
U Was nad morzem chyba szybciej zima zawita niż u nas w górach, bo nam dopiero lekko pojaśniały Asia i Bella - 2013-10-22, 07:58 Oby nie. Zimę i dużo śniegu zamawiam na luty i to w Waszym rejonie ma być , bo się wybieramy.Asia i Bella - 2013-12-23, 17:47 Przypominamy się przedświątecznie
Spokojnych i Radosnych Świąt Bożego Narodzenia!Ola i Habs - 2013-12-23, 19:58 Jak widać na załączonych zdjęciach, pogoda bardzo świąteczna Superowe macie te nauszniki. Dziękujemy za życzenia i również życzymy dużo spokoju i zdrowia Asia i Bella - 2014-01-19, 19:55 Dzisiaj mieliśmy święto , nasza kochana Bellcia skończyła 3 lata
Świętowanie było od rana
Najpierw prezencik
Zobacz, umiem...
Potem był dłuuuugi spacer
i patyki
i poszukiwanie kreta
Na deser była urodzinowa kostka
Obgryzanie zajęło całe popołudnie i teraz mam taką minkę
goldenek2 - 2014-01-19, 20:00 Zdrówka i cały czas tak uśmiechniętego pycholka dla Pięknej Ola i Habs - 2014-01-19, 20:59 A ja nie widzę zdjęć Asia i Bella - 2014-01-19, 21:41
Ola, Łukasz i Habs napisał/a:
A ja nie widzę zdjęć
Hmmm... nie wiem dlaczego , ja widzę, wkleiłam jak zawsze przez Fotosika.Ola i Habs - 2014-01-19, 21:44 Ok, już wszystko widzę U Was nie ma śniegu? A ja byłam pewna, że nad całym wybrzeżem biało. Dziewczyna bardzo fajnie spędziła urodziny, nic tylko codziennie tak świętować Asia i Bella - 2014-01-19, 21:53
Ola, Łukasz i Habs napisał/a:
U Was nie ma śniegu?
Był kilka dni temu przez kilka godzin tylko . Oto jeden, jedyny dowód jaki mam Aga_TRuficzkowa - 2014-01-19, 22:02 Bellcia, życzę ci 100 psich latek w zdrowiu, pysznych kosteczek i abyś zawsze była taka szczęśliwa jak teraz Rufiakowa Amcia - 2014-01-21, 08:59 Sto lat Bellciu! Ależ ci ta kosteczka służy, uśmiech jak ta lala Asia i Bella - 2014-02-20, 17:53 Wróciliśmy z „zimowych” wakacji i niestety nie mam dobrych wieści. Bella w ubiegły czwartek najprawdopodobniej zjadła coś w lesie i się zatruła. Na początku wydawało mi się że to zwykła niestrawność – wymioty. Pomyślałam , że wystarczy jeden dzień głodówki i przejdzie, tym bardziej , że na wyjeździe nie miałam namiarów na zaufanego weta. W piątek była zaplanowana głodówka, wymioty zdarzyły się tylko raz -rano, niestety Bella była wciąż osowiała. Przyszła sobota i powrót do domu, po drodze niestety były i wymioty i krew w qupie, więc na dosłownie sygnale gnaliśmy prosto do weta. Dostała zastrzyki: antybiotyk, przeciwzapalny, przeciwwymiotny, wzmacniający i sama nie wiem co jeszcze /mam zapisane oczywiście/ w sumie 5 zastrzyków i tak przez 3 dni. Niestety nie pomogło i wyruszyliśmy do kliniki na RTG, USG. Na szczęście ciała obcego nie znaleziono, ale niestety woreczek żółciowy wielki, to samo wątroba i trzustka. Wyniki wątrobowe trzycyfrowe i trzustkowe powyżej normy. Od dwóch dni płuczemy Bellcię kroplówkami 2 razy dziennie i leki też dożylnie lecą. Jest dużo lepiej, dzisiaj zjadła kleik ryżowy, poweselała, zaczęła zaglądać do kuchni, więc i cała rodzina lepiej się czuje, mam nadzieję, że będzie już tylko lepiej. Trzymajcie kciuki za moją księżniczkę.Iza Tutisowa - 2014-02-20, 17:55 Trzymam kciuki!! Oby bylo teraz lepiej Aga_TRuficzkowa - 2014-02-20, 18:12 Ojejku Asia, to straszne, masz jakieś przypuszczenia co ona wszamała?