Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - DOLCE - 147
Barbara - 2013-01-01, 19:53
tussi84 napisał/a:
Sylwestrowa noc przebiegła spokojnie Dolce ją przesłał, jedynie obudził się o 24 popatrzył co się dzieje i poszedł dalej spać
No to bardzo fajnie Mnóstwo psiaków się boi- fajnie, że Słodki spokojnie sobie spał M!S!A - 2013-01-01, 19:57 No to wspaniała wiadomość. Moje psy o 24 wleciały mi na głowę, drżąc i dysząc ze strachu , a ja chciałam to wszystko przespać. Tak więc zazdroszczę takiej oazy spokoju Martyna i Boski - 2013-01-02, 15:30 Bo Słodziak to złoty pies, wiedziałam to od początku !! Boski na szczęście też złoty... spał jak zabity , a tak się martwiłam o jego serducho.dagmarazz - 2013-01-03, 19:26 Co słychać u psiaka? Są jakieś nowe wiadomości?Robert i Dolce - 2013-01-04, 09:01 U Dolce wszystko w porządku Z miłą chęcią gryzie sobie kości Z apetytem zauważmy różnie raz zjada wszystko aż miska się trzęsie a raz tak niemrawo się zabiera do jedzenia. Ostatnio Dolce miał okazje pobiegać sobie na ogrodzonym placu i ładne reagował gdy się go wołało . Widać że się bardzo do nas przywiązał W domu jak zostaje sam jest bardzo grzeczny Teraz czekamy na wyznaczenie terminu kastracji.Monia i Larsik - 2013-01-04, 10:34 bardzo się cieszę, że Dolce się tak szybko u Was zadomawia poświęcacie mu wiele uwagi a to owocuje. To racja, że Dolce na otwartym terenie pięknie spogląda czy czlowiek jest gdzieś blisko Tym bardziej mnie cieszy, że jest grzeczny kiedy wychodzicie - Dolce pokazuje się z dobrej strony ;p ma jakieś wady? bo na razie chyba same zalety? w sylwestra spokój, w mieskznaiu spokój...?
a jak z wagą? przybrał troszkę?
gorąco pozdrawiamyRobert i Dolce - 2013-01-05, 11:36 Z tą grzecznością to teraz różnie bywa :-p Każdy ma jakieś tam wady Zresztą pojęcie względne co dla kogo jest wadą. Boi się obcych ludzi, jak chcą go ktoś pogłaskać podkula ogon i ucieka. Na spacerze potrafi się czasem tak zaprzeć że nic go nie jest wstanie ruszyć szczególne jak widzi jakiegoś psa lub jakiś ciekawy zapach wyniucha. Dopiero jak go zgubi z pola widzenia psa lub nie wykazu zainteresowana ten piesek to się ruszy :-p. Skupia całą uwagę na psie którego widzi. Jak się go lekko pociągnie i zawoła to na chwile zwróci uwagę ale zaraz znowu pies jest ciekawszy. Wydaje mi się że Dolce ma problem ze skupieniu uwagi przez dłuższy czas. No i pod nogami wchodzi więc trzeba uważać żeby go nie nadepnąć lub się nie przewrócić. Jak widać ma wady ale do wyeliminowania
Co do wagi ciężko powiedzieć bo nie był ważony jeszcze, tak na oko widać że przybiera na wadze. Sierść też już jest ładniejsza
Rozumie co się do niego mów i jak się o nim mówi Robert i Dolce - 2013-01-05, 11:42 Barbara - 2013-01-05, 12:08 Słodziak dagmarazz - 2013-01-05, 12:17 Fajny psiak:) A jak reaguje na dzieci?Robert i Dolce - 2013-01-05, 12:41 Dolce nie miał jeszcze okazji kontaktu z dziećmi tak na 100 % wiec ciężko mi odpowiedzieć na to pytanie. Z obserwacji ze spacerów widać że jest bardziej ufny w stosunku do dzieci niż do dorosłych więc i myślę że jak najbardziej będzie lubił dzieci. Jak widzi dziecko to macha ogonem Trzeba jedynie wróci uwagę że Dolce w zabawie lub domagając się głaskania trącając łapą i czasem mu się zdarzy mocniej pacnąć. Jest to duży pies więc ma trochę siły Szczególnie jak czasem pociągnie to można się o tym przekonać jaka siła w nim drzemie Robert i Dolce - 2013-01-06, 22:45 Wracając do wagi Dolce postanowiliśmy go dziś zważyć i okazało się że Dolce waży ok. 28 kg , dokładnej będzie wiadomo po wizycie u weterynarza
Tak poza tym po dwóch tygodniach pobytu u nas mogę stwierdzić że jest to kochany psiak aczkolwiek czasem uparty . Jak zaczyna robić miny to każdy wymięka .Warna - 2013-01-06, 22:48 To on jest bardzo szczuplutki jak na takiego wielkiego psa. Nero waży 10 kg więcej.Robert i Dolce - 2013-01-06, 22:55 Jest co nadrabiać. Czasem ma wrażenie że Dolce więcej wyqpka niż zje.M!S!A - 2013-01-06, 22:59 A może taki jego urok, że jest szczupłym psem Mój pies przez dwa lata u mnie dobijał do wagi jaką ma teraz czyli 32 kilo. Jak przyszedł do mnie ważył 25.Warna - 2013-01-06, 23:01 Tak, czy siak, jest szczuplutki - ja akurat uważam, że lepiej być szczupłym niż grubym i całe życie walczę z nadwagą. Wolę też szczupłe psy, bo to jednak zdrowiej. Oczywiście nie zagłodzone, nie wychudzone, ale szczuplaki ładniej wyglądają. M!S!A - 2013-01-06, 23:02 O no i dokładnie Monia i Larsik - 2013-01-06, 23:06 czyli przytył całe 3 kg u nas przy pierwszym ważeniu u weta było tylko 25 ...Robert i Dolce - 2013-01-06, 23:09 Zobaczymy jak mu będzie szło to przybieranie na wadze Na razie nadwaga na pewno mu nie zagraża Robert i Dolce - 2013-01-06, 23:10 Tak wychodzi 3 kg w miesiąc Barbara - 2013-01-06, 23:26 Mam taką małą prośbę Dalibyście radę chociaż na chwilę podjechać 13.01 w niedzielę do Gliwic na Plac Krakowski na 14 Będziemy na WOŚPIe mieli występy i bardzo chciałabym abyście byli chociaż na pamiątkowe zdjęcia Baaardzo zapraszam Kamila i Oskar - 2013-01-07, 08:40 a próbowaliście skupiać Dolce na specerach "na zabawke" ?
najlepiej taką piszczącą - my mielismy takiego jeżyka, który super nam pomagał na spacerach(bo tylko wtedy Oskar go dostawał) i prawie nie reagował na inne zapach i psydagmarazz - 2013-01-07, 08:44 Czy Dolci będzie do adopcji czy raczej jest duże prawdopodobieństwo że zamieszka w DT?Robert i Dolce - 2013-01-07, 18:22 Dziękujemy za zaproszenie Na pewno się zjawimy Spróbujemy z tą zabawką tylko że Dolce w ogóle nie interesują zabawki . Od czasu do czasu coś tam pomęczy ale to tylko na chwile.Barbara - 2013-01-07, 22:08
tussi84 napisał/a:
Dziękujemy za zaproszenie Na pewno się zjawimy Spróbujemy z tą zabawką tylko że Dolce w ogóle nie interesują zabawki . Od czasu do czasu coś tam pomęczy ale to tylko na chwile.
Bardzo się cieszę Jutro będziemy znać dokłądny termin kastracji - no na pewno w tym tygodniu od 14.01 ale mam potwierdzin dzień i godzinę . Możecie tylko po południu ? Czy jakieś dopołudniowe terminy też wchodzą w grę?