To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - DOLCE - 147

Barbara - 2013-01-01, 19:53

tussi84 napisał/a:
Sylwestrowa noc przebiegła spokojnie :-) Dolce ją przesłał, jedynie obudził się o 24 popatrzył co się dzieje i poszedł dalej spać :-)

No to bardzo fajnie :) Mnóstwo psiaków się boi- fajnie, że Słodki spokojnie sobie spał :)

M!S!A - 2013-01-01, 19:57

No to wspaniała wiadomość. Moje psy o 24 wleciały mi na głowę, drżąc i dysząc ze strachu , a ja chciałam to wszystko przespać. Tak więc zazdroszczę takiej oazy spokoju :)
Martyna i Boski - 2013-01-02, 15:30

Bo Słodziak to złoty pies, wiedziałam to od początku :mrgreen: :mrgreen: !! Boski na szczęście też złoty... spał jak zabity :mrgreen: , a tak się martwiłam o jego serducho.
dagmarazz - 2013-01-03, 19:26

Co słychać u psiaka? Są jakieś nowe wiadomości?
Robert i Dolce - 2013-01-04, 09:01

U Dolce wszystko w porządku :-) Z miłą chęcią gryzie sobie kości :-) Z apetytem zauważmy różnie raz zjada wszystko aż miska się trzęsie a raz tak niemrawo się zabiera do jedzenia. Ostatnio Dolce miał okazje pobiegać sobie na ogrodzonym placu i ładne reagował gdy się go wołało :-) . Widać że się bardzo do nas przywiązał :-) W domu jak zostaje sam jest bardzo grzeczny :-) Teraz czekamy na wyznaczenie terminu kastracji.
Monia i Larsik - 2013-01-04, 10:34

bardzo się cieszę, że Dolce się tak szybko u Was zadomawia ;-) poświęcacie mu wiele uwagi a to owocuje. To racja, że Dolce na otwartym terenie pięknie spogląda czy czlowiek jest gdzieś blisko :) Tym bardziej mnie cieszy, że jest grzeczny kiedy wychodzicie - Dolce pokazuje się z dobrej strony ;p ma jakieś wady? bo na razie chyba same zalety? w sylwestra spokój, w mieskznaiu spokój...?

a jak z wagą? przybrał troszkę?
gorąco pozdrawiamy

Robert i Dolce - 2013-01-05, 11:36

Z tą grzecznością to teraz różnie bywa :-p Każdy ma jakieś tam wady :-) Zresztą pojęcie względne co dla kogo jest wadą. Boi się obcych ludzi, jak chcą go ktoś pogłaskać podkula ogon i ucieka. Na spacerze potrafi się czasem tak zaprzeć że nic go nie jest wstanie ruszyć szczególne jak widzi jakiegoś psa lub jakiś ciekawy zapach wyniucha. Dopiero jak go zgubi z pola widzenia psa lub nie wykazu zainteresowana ten piesek to się ruszy :-p. Skupia całą uwagę na psie którego widzi. Jak się go lekko pociągnie i zawoła to na chwile zwróci uwagę ale zaraz znowu pies jest ciekawszy. Wydaje mi się że Dolce ma problem ze skupieniu uwagi przez dłuższy czas. No i pod nogami wchodzi więc trzeba uważać żeby go nie nadepnąć lub się nie przewrócić. Jak widać ma wady ale do wyeliminowania :)

Co do wagi ciężko powiedzieć bo nie był ważony jeszcze, tak na oko widać że przybiera na wadze. Sierść też już jest ładniejsza :-)

Rozumie co się do niego mów i jak się o nim mówi :-P

Robert i Dolce - 2013-01-05, 11:42

Barbara - 2013-01-05, 12:08

Słodziak :)
dagmarazz - 2013-01-05, 12:17

Fajny psiak:) A jak reaguje na dzieci?
Robert i Dolce - 2013-01-05, 12:41

Dolce nie miał jeszcze okazji kontaktu z dziećmi tak na 100 % wiec ciężko mi odpowiedzieć na to pytanie. Z obserwacji ze spacerów widać że jest bardziej ufny w stosunku do dzieci niż do dorosłych więc i myślę że jak najbardziej będzie lubił dzieci. Jak widzi dziecko to macha ogonem :-) Trzeba jedynie wróci uwagę że Dolce w zabawie lub domagając się głaskania trącając łapą i czasem mu się zdarzy mocniej pacnąć. Jest to duży pies więc ma trochę siły :-) Szczególnie jak czasem pociągnie to można się o tym przekonać jaka siła w nim drzemie :-D
Robert i Dolce - 2013-01-06, 22:45

Wracając do wagi Dolce :-) postanowiliśmy go dziś zważyć i okazało się że Dolce waży ok. 28 kg :) , dokładnej będzie wiadomo po wizycie u weterynarza :-)

Tak poza tym po dwóch tygodniach pobytu u nas mogę stwierdzić że jest to kochany psiak :-) aczkolwiek czasem uparty :-P . Jak zaczyna robić miny to każdy wymięka :lol: .

Warna - 2013-01-06, 22:48

To on jest bardzo szczuplutki jak na takiego wielkiego psa. Nero waży 10 kg więcej.
Robert i Dolce - 2013-01-06, 22:55

Jest co nadrabiać. Czasem ma wrażenie że Dolce więcej wyqpka niż zje.
M!S!A - 2013-01-06, 22:59

A może taki jego urok, że jest szczupłym psem :) Mój pies przez dwa lata u mnie dobijał do wagi jaką ma teraz czyli 32 kilo. Jak przyszedł do mnie ważył 25.
Warna - 2013-01-06, 23:01

Tak, czy siak, jest szczuplutki - ja akurat uważam, że lepiej być szczupłym niż grubym i całe życie walczę z nadwagą. Wolę też szczupłe psy, bo to jednak zdrowiej. Oczywiście nie zagłodzone, nie wychudzone, ale szczuplaki ładniej wyglądają. :-D
M!S!A - 2013-01-06, 23:02

O no i dokładnie :)
Monia i Larsik - 2013-01-06, 23:06

czyli przytył całe 3 kg :D u nas przy pierwszym ważeniu u weta było tylko 25 ...
Robert i Dolce - 2013-01-06, 23:09

Zobaczymy jak mu będzie szło to przybieranie na wadze :-) Na razie nadwaga na pewno mu nie zagraża :-D
Robert i Dolce - 2013-01-06, 23:10

Tak wychodzi 3 kg w miesiąc :-)
Barbara - 2013-01-06, 23:26

Mam taką małą prośbę :) Dalibyście radę chociaż na chwilę podjechać 13.01 w niedzielę do Gliwic na Plac Krakowski na 14 :) Będziemy na WOŚPIe mieli występy i bardzo chciałabym abyście byli chociaż na pamiątkowe zdjęcia :) Baaardzo zapraszam :)
Kamila i Oskar - 2013-01-07, 08:40

a próbowaliście skupiać Dolce na specerach "na zabawke" ?
najlepiej taką piszczącą - my mielismy takiego jeżyka, który super nam pomagał na spacerach(bo tylko wtedy Oskar go dostawał) i prawie nie reagował na inne zapach i psy

dagmarazz - 2013-01-07, 08:44

Czy Dolci będzie do adopcji czy raczej jest duże prawdopodobieństwo że zamieszka w DT?
Robert i Dolce - 2013-01-07, 18:22

Dziękujemy za zaproszenie :-) Na pewno się zjawimy :-) Spróbujemy z tą zabawką tylko że Dolce w ogóle nie interesują zabawki :-( . Od czasu do czasu coś tam pomęczy ale to tylko na chwile.
Barbara - 2013-01-07, 22:08

tussi84 napisał/a:
Dziękujemy za zaproszenie :-) Na pewno się zjawimy :-) Spróbujemy z tą zabawką tylko że Dolce w ogóle nie interesują zabawki :-( . Od czasu do czasu coś tam pomęczy ale to tylko na chwile.

Bardzo się cieszę :) Jutro będziemy znać dokłądny termin kastracji - no na pewno w tym tygodniu od 14.01 ale mam potwierdzin dzień i godzinę . Możecie tylko po południu ? Czy jakieś dopołudniowe terminy też wchodzą w grę?