Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - LENA - 140
Ewa i Cindy - 2013-04-23, 21:49 będzie dobrze.. szybciutko się zagoi i będziesz Lenka znów śmigać!!
pamiętaj.. goi się jak na psie!! Aga, Tami i Lenka - 2013-04-23, 21:55 hehe, wiem, wiem czekam tylko, aż pancia przestanie marudzić, że muszę się oszczędzać Ewa i Cindy - 2013-04-23, 21:59 ja wiem że ty wiesz.. ale ona nie wie.. daj jej chwilkę pomarudzić.. a potem pokażesz co to znaczy skumulowana energia.. materia w czystej postaci!! Ola i Habs - 2013-04-23, 23:20 Agnieszka, widzę, że jednak opatrunek na łapce wylądował. Mam nadzieje, że Lenka szybko powróci do pełni sił i będzie biegała z Tobą jak szalona Aga, Tami i Lenka - 2013-04-24, 16:24 no wylądował, myslałam, że obejdzie się bez niego ale Lenka tak zacząła kuleć, że musiałyśmy iść do weta, no i teraz łapka jest zabandażowana ale za 10 dni znowu zaczniemy sie rozkręcać i bedziemy powolutku biegać Aga, Tami i Lenka - 2013-04-25, 18:19 postanowiłyśmy razem z Lenką na dobre przywitać wiosnę i zmieniłyśmy bandaż na zielony Aga i Toru - 2013-04-25, 18:58 pełne szaleństwo Ola i Habs - 2013-04-25, 19:57 Zielono mi! Wiola i Lola - 2013-04-26, 19:41 oooo kolejna kulawa ;( powrotu do zdrowiaAga, Tami i Lenka - 2013-04-27, 22:10 u nas coraz lepiej Lenka sie oszczędza i łapka powoli sie goi a w poniedziałek zaszalejemy i założymy nowy "pomarańczowy" plasterek Ewa i Cindy - 2013-05-09, 00:11 jak tam łapęcja? Aga_TRuficzkowa - 2013-05-10, 18:07 Temat postu: TAMI ma już dom w Poznaniu - 174Dzisiaj pod opiekę Fundacji trafiła, około 8 letnia sunia, która od końca kwietnia przebywała w schronisku Gaj w Śremie. Tami została w schronisku zaszczepiona i wysterylizowana. Teraz jedzie z naszą Agnieszką do Poznania.
Oto bohaterka wątku, jeszcze w schronisku.
POST ROZLICZENIOWY
Wpłaty na konto:
Darowizny rzeczowe:
Wydatki: Ola i Habs - 2013-05-10, 18:41 No wiecie co, tak podczas toalety robić jej zdjęcie Warna - 2013-05-10, 19:20 Ujmuje mnie ta sunia bardzo. Asterkowy Krzysztof - 2013-05-10, 19:32 Śliczna panienka ,starsze psy mają taki magiczny magnetyzm w sobie ,że od razu się je chce kochać Kamila i Oskar - 2013-05-10, 19:58 oj mnie niunia też łapie za serducho - śliczna Rufiakowa Amcia - 2013-05-10, 20:19 Witami Tami Aga, Tami i Lenka - 2013-05-10, 20:54 jesteśmy już w domu, dzisiaj króciutko bo mała miała mnóstwo stresu, jutro rozpiszemy się na dobre
droga była dość ciężka, Tami bardzo się kręciła, próbowała wejśc na przednie siedzenie, bardzo dyszała.
Byłyśmy u weta bo rana po sterylce jest cała czerwona, Tami dostała kubraczek i lek przeciwzapalny (antybiotyk mamy ze schroniska). Mój wet mówi, że rana jest czerwona od tego ze bardzo lizała sobie ta ranę.
W schronisku Tami została odrobaczona, zaszczepiona przeciwko wściekliźnie i parwowirozie (chyba tak to sie pisze), myslałam, że bedzie również przeciwko nosówce ale nie jest. Waży 33kg, jest grubiutka, u weta była bardzo dzielna.
W domu pieknie przywitała się z Lenką i Kuna. Lenka szalała z radości zdążyły już pic z jednej miski
Tami wszędzie za mną chodzi, nie odstępuje mnie na krok, teraz w końcu się położyła i śpi koło moich nóg
chciałam tutaj bardzo podziękować Wszystkim ludziom ze schroniska za opiekę nad Tami, dawno juz nie widziałam tak prowadzonego schroniska jest czysto, miski z jedzeniem są wyłożone na terenie gdzie są psiaczki, widać, że są tam ludzie, którym faktycznie zależy na dobru psa - robicie kawał dobrej roboty, ode mnie macie pełen szacun
w szczególnosci dziękuję Michałowi, który znosił moje ciągłe telefony i smsy - dzięki Aga, Tami i Lenka - 2013-05-11, 07:03 Nocka minęła nam bardzo spokojnie, Tami razem z Lenką spały na jednym posłaniu rano w domu było czysto, żadnej qupy i żadnego siq bardzo ładnie zjadła suchą karmę. Od wczoraj jest w ubranku i widać, że rana jej przeszkadza, próbuje ja lizać ale dajemy sobie z tym radę
Nadal wszędzie za mna chodzi i bardzo mnie pilnuje, juz widać że uwielbia głaskanie, podstawia się każdemu żeby ją miziać
Dzisiaj wybieramy się na trochę dłuższy spacer postaramy się zrobić wtedy parę zdjęć.Ewa i Cindy - 2013-05-11, 09:51 Ciesze się bardzo .. niunia jeszcze trochę za tobą pochodzi ale w sumie to znak ze czuje się przy Tobie bezpiecznie Za parę dni będzie już spokojniejsza
Ja się nowych fotek doczekać nie mogę Aga, Tami i Lenka - 2013-05-11, 11:05 fotki z dzisiejszego spaceru
Ewa i Cindy - 2013-05-11, 16:34 jaki słodziak, a jaka uśmiechnięta Ale ona do Cindy podobna Aga, Tami i Lenka - 2013-05-11, 16:35 Tami dzisiaj na spacerach miała okazję poznać kilka psiaków i małe dzieci. Zachowuje się idealnie dzieci mogły ją spokojnie pogłaskać, merdała przy tym ogonkiem inne psy ja albo wogóle nie interesują albo cieszy się na ich widok.
Bardzo chce być głaskana , wręcz wymusza to na ludziach, chyba jej tego bardzo brakowało.
Trzeba na nią uważać jeżeli chodzi o wszelkie wysokości - wczoraj wieczorem nagle skoczyła mi z tarasu, z wysokości 1,5m nic się nie stało, dzisiaj rano poszłysmy do weta (Lenka była badana), który przy okazji badania Lenki potwierdził, że wszystko z Tami ok. Od razu widać, że wysokości nie są jej straszne. Otwiera sobie również sama drzwi od pokoi. Jej zachowanie wogóle nie wskazuje, że ma 8 lat.
Teraz sobie spokojnie spi przy moich nogach Aga, Tami i Lenka - 2013-05-11, 16:37 Ewcia ona jest przecudowna, od razu człowiek się w niej zakochuje na spacerach ciągle na mnie patrzyła czy jej nigdzie nie uciekam, musiałam ja ciagle głaskać nie ma też żadnego problemu z chodzeniem, wogóle nie ciągnie, pieknie chodzi przy nodze, normalnie ideał Aga, Tami i Lenka - 2013-05-11, 16:46 Ola, starałam sie robić jak najwięcej fotek a ze akurat w takim momencie... coż mogę powiedzieć