To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - LENA - 140

Ewa i Cindy - 2013-04-23, 21:49

będzie dobrze.. szybciutko się zagoi i będziesz Lenka znów śmigać!! :)
pamiętaj.. goi się jak na psie!! :)

Aga, Tami i Lenka - 2013-04-23, 21:55

hehe, wiem, wiem :-) czekam tylko, aż pancia przestanie marudzić, że muszę się oszczędzać :-P
Ewa i Cindy - 2013-04-23, 21:59

ja wiem że ty wiesz.. ale ona nie wie.. daj jej chwilkę pomarudzić.. a potem pokażesz co to znaczy skumulowana energia.. materia w czystej postaci!! :)
Ola i Habs - 2013-04-23, 23:20

Agnieszka, widzę, że jednak opatrunek na łapce wylądował. Mam nadzieje, że Lenka szybko powróci do pełni sił i będzie biegała z Tobą jak szalona :)
Aga, Tami i Lenka - 2013-04-24, 16:24

no wylądował, myslałam, że obejdzie się bez niego ale Lenka tak zacząła kuleć, że musiałyśmy iść do weta, no i teraz łapka jest zabandażowana ale za 10 dni znowu zaczniemy sie rozkręcać i bedziemy powolutku biegać :-)
Aga, Tami i Lenka - 2013-04-25, 18:19

postanowiłyśmy razem z Lenką na dobre przywitać wiosnę i zmieniłyśmy bandaż na zielony :-P

Aga i Toru - 2013-04-25, 18:58

pełne szaleństwo :-D
Ola i Habs - 2013-04-25, 19:57

Zielono mi! ;)
Wiola i Lola - 2013-04-26, 19:41

oooo kolejna kulawa ;( powrotu do zdrowia
Aga, Tami i Lenka - 2013-04-27, 22:10

u nas coraz lepiej :-) Lenka sie oszczędza i łapka powoli sie goi :-) a w poniedziałek zaszalejemy i założymy nowy "pomarańczowy" plasterek :-)
Ewa i Cindy - 2013-05-09, 00:11

jak tam łapęcja? :)
Aga_TRuficzkowa - 2013-05-10, 18:07
Temat postu: TAMI ma już dom w Poznaniu - 174
Dzisiaj pod opiekę Fundacji trafiła, około 8 letnia sunia, która od końca kwietnia przebywała w schronisku Gaj w Śremie. Tami została w schronisku zaszczepiona i wysterylizowana. Teraz jedzie z naszą Agnieszką do Poznania.

Oto bohaterka wątku, jeszcze w schronisku.

POST ROZLICZENIOWY

Wpłaty na konto:

Darowizny rzeczowe:

Wydatki:

Ola i Habs - 2013-05-10, 18:41

No wiecie co, tak podczas toalety robić jej zdjęcie :P
Warna - 2013-05-10, 19:20

Ujmuje mnie ta sunia bardzo. :-)
Asterkowy Krzysztof - 2013-05-10, 19:32

Śliczna panienka ,starsze psy mają taki magiczny magnetyzm w sobie ,że od razu się je chce kochać :)
Kamila i Oskar - 2013-05-10, 19:58

oj mnie niunia też łapie za serducho - śliczna :)
Rufiakowa Amcia - 2013-05-10, 20:19

Witami Tami ;)
Aga, Tami i Lenka - 2013-05-10, 20:54

jesteśmy już w domu, dzisiaj króciutko bo mała miała mnóstwo stresu, jutro rozpiszemy się na dobre :-)
droga była dość ciężka, Tami bardzo się kręciła, próbowała wejśc na przednie siedzenie, bardzo dyszała.
Byłyśmy u weta bo rana po sterylce jest cała czerwona, Tami dostała kubraczek i lek przeciwzapalny (antybiotyk mamy ze schroniska). Mój wet mówi, że rana jest czerwona od tego ze bardzo lizała sobie ta ranę.
W schronisku Tami została odrobaczona, zaszczepiona przeciwko wściekliźnie i parwowirozie (chyba tak to sie pisze), myslałam, że bedzie również przeciwko nosówce ale nie jest. Waży 33kg, jest grubiutka, u weta była bardzo dzielna.
W domu pieknie przywitała się z Lenką i Kuna. Lenka szalała z radości :roll: zdążyły już pic z jednej miski :-)
Tami wszędzie za mną chodzi, nie odstępuje mnie na krok, teraz w końcu się położyła i śpi koło moich nóg :-)
chciałam tutaj bardzo podziękować Wszystkim ludziom ze schroniska za opiekę nad Tami, dawno juz nie widziałam tak prowadzonego schroniska :-) jest czysto, miski z jedzeniem są wyłożone na terenie gdzie są psiaczki, widać, że są tam ludzie, którym faktycznie zależy na dobru psa - robicie kawał dobrej roboty, ode mnie macie pełen szacun :-)
w szczególnosci dziękuję Michałowi, który znosił moje ciągłe telefony i smsy - dzięki :-D

Aga, Tami i Lenka - 2013-05-11, 07:03

Nocka minęła nam bardzo spokojnie, Tami razem z Lenką spały na jednym posłaniu :-) rano w domu było czysto, żadnej qupy i żadnego siq :-) bardzo ładnie zjadła suchą karmę. Od wczoraj jest w ubranku i widać, że rana jej przeszkadza, próbuje ja lizać ale dajemy sobie z tym radę :-)
Nadal wszędzie za mna chodzi i bardzo mnie pilnuje, juz widać że uwielbia głaskanie, podstawia się każdemu żeby ją miziać :-)
Dzisiaj wybieramy się na trochę dłuższy spacer postaramy się zrobić wtedy parę zdjęć.

Ewa i Cindy - 2013-05-11, 09:51

Ciesze się bardzo .. niunia jeszcze trochę za tobą pochodzi ale w sumie to znak ze czuje się przy Tobie bezpiecznie :) Za parę dni będzie już spokojniejsza :)
Ja się nowych fotek doczekać nie mogę :)

Aga, Tami i Lenka - 2013-05-11, 11:05

fotki z dzisiejszego spaceru

Ewa i Cindy - 2013-05-11, 16:34

jaki słodziak, a jaka uśmiechnięta :) Ale ona do Cindy podobna :)
Aga, Tami i Lenka - 2013-05-11, 16:35

Tami dzisiaj na spacerach miała okazję poznać kilka psiaków i małe dzieci. Zachowuje się idealnie :-D dzieci mogły ją spokojnie pogłaskać, merdała przy tym ogonkiem :-) inne psy ja albo wogóle nie interesują albo cieszy się na ich widok.
Bardzo chce być głaskana :-) , wręcz wymusza to na ludziach, chyba jej tego bardzo brakowało.
Trzeba na nią uważać jeżeli chodzi o wszelkie wysokości - wczoraj wieczorem nagle skoczyła mi z tarasu, z wysokości 1,5m :shock: nic się nie stało, dzisiaj rano poszłysmy do weta (Lenka była badana), który przy okazji badania Lenki potwierdził, że wszystko z Tami ok. Od razu widać, że wysokości nie są jej straszne. Otwiera sobie również sama drzwi od pokoi. Jej zachowanie wogóle nie wskazuje, że ma 8 lat.

Teraz sobie spokojnie spi przy moich nogach :-)

Aga, Tami i Lenka - 2013-05-11, 16:37

Ewcia ona jest przecudowna, od razu człowiek się w niej zakochuje :-) na spacerach ciągle na mnie patrzyła czy jej nigdzie nie uciekam, musiałam ja ciagle głaskać :-) nie ma też żadnego problemu z chodzeniem, wogóle nie ciągnie, pieknie chodzi przy nodze, normalnie ideał :mrgreen:
Aga, Tami i Lenka - 2013-05-11, 16:46

Ola, starałam sie robić jak najwięcej fotek :-) a ze akurat w takim momencie... :-P coż mogę powiedzieć :lol: