To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - NELA ma już dom w Szczecinie - 59

Mela i Luna - 2011-06-18, 20:56

Na prawdę śliczna.
Boskie jest foto z miśkiem :mrgreen:

karol i spółka - 2011-06-19, 14:29

upload dzisiejszy, Nelka ma jakieś delikatne zmiany skórne, co dość mocno wylizała, teraz chwilowo w kołnierzu, musieliśmy również niestety przełożyć sterylke małej... ze względu na infekcje [ przeziębienie] aczkolwiek Wet powiedział że dużo lepiej psiak wygląda jeśli chodzi o wagę.Zachowania, genialne, mała jest świetna, milusińska lgnie do ludzi- nie wszystkich na szczęście- na smyczy[pojedynczej chodzi wyśmienicie] Niebawem sterylka i przymus rozstania ... Więc patrzcie na Tą piękną Panią i decydujcie się, bo jest niesamowita :)

Korbulowa Familia - 2011-06-19, 18:05

Całkiem spora suńka :mrgreen:
Zupełnie nie przypomina tej samej Nelci z wcześniejszych (zimowych) zdjęc - in "+" :mrgreen:

Kasia, Szajba i Milka - 2011-06-19, 18:47

Dokladnie. Slicznotka z niej :-) Tyyyyle zlotka do kochania :-D
Scoobisiowie - 2011-06-19, 20:29

Duża z niej dziewczyna :shock: Piękna :!:
Dziękujemy za foteczki :mrgreen:

karol i spółka - 2011-06-19, 23:25

będzie niebawem więcej :) duża duża, ale teraz to w większości futerko :)
Scoobisiowie - 2011-06-20, 16:57

Eeetam, ważne, że dużo do przytulania ;) Przepiękna :rotfl:
Kamila i Oskar - 2011-06-25, 10:35

Jest śliczna !
A jak Nelcia zachowuje się w stosunku do dzieci?? i innych psów? (tzn.innych suczek?)

M!S!A - 2011-06-30, 14:09

xkamax napisał/a:
Jest śliczna !
A jak Nelcia zachowuje się w stosunku do dzieci?? i innych psów? (tzn.innych suczek?)

Poprosiłam Karola żeby wszedł na forum i napisał co nie co o zachowaniu Nelki więc mam nadzieję że wkrótce się dowiemy co i jak :)

M!S!A - 2011-07-05, 19:04

Nelka w czwartek będzie miała zabieg sterylizacji i po rekonwalescencji będzie gotowa do adopcji :) Czy mimo małych ilości zdjęć Nelka zawładnęła już czyimś serduchem? :-D
M!S!A - 2011-07-07, 11:36

Nelka jest po zabiegu sterylizacji. Teraz rekonwalescencja i Nelka może iść do nowego domku. :) Dom stały poszukiwany :mrgreen:
Korbulowa Familia - 2011-07-07, 11:47

Myślę, że dobrze by było gdyby Karol zaprezentował nam tą piękna sunie i przestał ją ukrywać dla siebie :P
M!S!A - 2011-07-07, 11:49

Nie wiem czy zdjęcia będą, ale Karol obiecał że dzisiaj wieczorem napisze o Nelce.
Kamila i Oskar - 2011-07-08, 11:12

i nic nie napisał :-(
M!S!A - 2011-07-08, 11:22

bardzo mi przykro :( poproszę ponownie, aż do skutku.
karol i spółka - 2011-07-09, 22:19

I po ferworze walki roboczy-przeprowadzkowym piszę,
Nela To suczka która jest bardzo odważna, kontaktowa niesamowicie lgnie do ludzi.A jednoczenie potrafi komuś przekazać w dość mało wyrachowany sposób dać do zrozumienia[mimo że nawet sama podejdzie] że jakieś nasze zachowanie nie jest do końca akceptowalne. Do tego jest nie ufna jeśli ma z kimś zostać, musi poznać nowych ludzi bo niekiedy są pewne komplikacje z nawiązaniem kontaktu, bywa niepewna.
Boi się nie wielu rzeczy, dziś dowiedzieliśmy się że nie przepada za mundurowymi z latarkami ;] Nelka akceptuje wszystkie zwierzęta, koty gryzonie, gady.
Nelcia na Swoich włościach[mniej więcej znany teren] zachowuje się spokojnie, nie zdarzyło mi się odnotować sytuacji gdzie sprowokowała, bądź dała się sprowokować do jakiejkolwiek jatki.
Nela genialnie dogaduje się z innymi psami, genialnie by było aby trafiła do domu z innym złotkiem bądź czterołapnym przyjacielem. Mała lubi chodzić po lesie, o ile w mieście spuścić się jej nie da bez pościgu za smyczą po ziemi to w lesie pilnuje się i to bardzo. Dzieciaki, uwielbia, jednak jeśli nie są aż nad zbyt nachalne [a niestety bywają dość często]
Chwilowo nie pamiętam nic więcej, jestem już online na bieżąco, postaram się odnaleźć aparat to zrobię trochę zdjęć, [zdjęcia w lepszej jakości i większej rozdzielczości niż te wrzucone tu na forum mogę udostępnić na maila, mogą się przydać przy adopcji]
i będę odpowiadał na wszystkie pytania.
Chciałbym też przerosić wszystkich zainteresowanych adopcją Neliny, Jak i Wartowników, niestety w moim życiu się trochę zatrzęsło.

Pozdrawiam

Barbara - 2011-07-10, 22:26

Dziękuję Karolu za relację :) Mam takie małe pytanko jeszcze jeśli chodzi o dzieciaki.Czy sunia widziała małe ,takie 2 letnie dziecko? No i ciekawa jestem jej reakcji :) Oczywiście tak z bezpiecznej odległości.
MONIKA I SUNNY - 2011-07-17, 22:25

witam! dzis odwiedziłam NELKĘ i zrobiłam jej kilka fotek- dziewczyna jest piaty dzień po sterylce i jeszcze chodzi w kubraczku. bardzo miła i ładna sunia

Barbara - 2011-07-18, 08:27

Moniczko baaardzo dziękujemy za nowe fotki Nelci :) :) :)
Marcina I LOBO - 2011-07-31, 18:18

CZy Nelcie mozna zostawic samą w domku?Jak sie wtedy zachowuje?
M!S!A - 2011-07-31, 18:32

Z tego co nam wiadomo, Nelka zachowuje się spokojnie, na początku coś zniszczyła ale to już przeszłość.
Kamila i Oskar - 2011-07-31, 19:57

a może jakieś nowe wieści i zdjecia tej ślicznotki ??
Arony - 2011-08-01, 07:33

urocza sunia:-)))) Chętnie udostępnimy jej nasz domek, podwórko i hektary lasów dookoła:-) Z tego co przeczytałem dzieciaki i towarzystwo innych futrzaków nie jest dla niej stresujące??
M!S!A - 2011-08-03, 11:43

Bardzo mi przyjemnie ogłosić, ze Nelka już nie szuka domu. Po długim oczekiwaniu na swojego psiaka, adoptowała ją pani Agnieszka ze Szczecina. Serdecznie gratuluję i życzę Wam wspaniałego wspólnego życia. :)
Barbara - 2011-08-03, 11:51

Ogromne gratulacje :mrgreen: