Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - SCOOBY - 64 i 175
Aga_TRuficzkowa - 2011-05-30, 19:38 Klaudio ,spokojnie...:-)
Nasz Rufi jest psem potulnym jak baranek, możemy z nim zrobić dosłownie wszystko i na nas człowieków nigdy ,przenigdy nawet nie podniósł fafli, niestety jak wychodzimy z nim na spacer,z baranka zmienia się w diabła:)Ale tylko do momentu aż nie pozna się z "przeciwnikiem" wtedy wszelkie emocje opadają i znowu Rufi zamienia się w baranka:)
W takich sytuacjach najlepiej jest dopuścić do "poznania" nie ciągnąc za smycz na silę aby pies czuł się zagrożony i na niepewnej pozycji .Dopiero jak zobaczysz ,że zamiary Scoobiego nie są pokojowe wtedy reagujesz.My ludzie nie wiemy co psiaki chcą sobie powiedzieć i w jaki sposób i odciągając je na silę powodujemy ich większy niepokój.
Polecam wspaniałą lekturę "Sygnały uspokajające" powinien ją przeczytać każdy aby w odpowiedni sposób odczytywać to co pies chce nam powiedzieć:-)monimax - 2011-05-30, 20:43 Klaudia, ja mam "Sygnały uspokajające" w pdf, za chwilke podeśle je na mailaHania Toffi i Maja - 2011-05-30, 22:17 Z tym podnoszeniem fafli podczas miziania-to czy on przy tym warczał?bo mój,jak się go mizia po mordce i nosku to ma taki odruch ,ze niechcący podnosi fafla i dosłownie demonstruje całe uzębienie z jednej strony,ale nie ma to nic wspólnego z agresją-to taki tik,jak ruszanie nogą podczas miziania.Ja już dokładnie znam to miejsce w które należy go pomiziać,zeby zrobił minę z faflem w górze.Ale wielu obcych ludzi w ten sposób nieźle wystraszył..Scoobisiowie - 2011-05-30, 22:20 Nie warczy i niby nie robi takich agresywnych oczu ale tak leciutko go tylko smyrałam, że nie sądzę żeby to był tik. Może t jeszcze tak odczuwam bo się nie znamy z miśkiem Barbara - 2011-05-30, 22:25 Klaudio jak dostaniesz od Moniki sygnały uspokajajace to poczytaj jak najszybciej. A na razie obserwuj jego reakcje, ostrożnie ale musicie się poznać. Ignoruj go czasami w taki sposób aby Twoja uwaga była dla niego czymś cennym i wyczekiwanym ale to Ty decydujesz kiedy go głaszczesz a nie psiak. Głaskanie do nagroda, Twoje zainteresowanie to nagroda, praca z Tobą to nagroda.Hania Toffi i Maja - 2011-05-30, 22:50 U mojego ten tik występuje nawet jak muśniesz mu wąsa...im delikatniej tym bardziej wykrzywia mordkę.Ale to nie znaczy,ze tak musi być u Was.Mój pies np.w ogóle nie szczeka,a jak przynosi mi piłeczkę i zaprasza do zabawy to tak mruczy głucho,ze niejedna osoba pomyślałaby,ze on na mnie warczy-a to jego zaproszenie do zabawy.Scoobisiowie - 2011-05-31, 07:56 dziękuję za cenne rady Scoobisiowie - 2011-05-31, 09:14 Kochane piesio spało dziś na plecach i małe czołganko z pomrukiwaniem było- co za radość Scoobisiowie - 2011-05-31, 19:37 Kolejny miły dzionek, grzeczne piesio i wizyta u weta.
Niestety mamy białko w moczu, malutko siusiamy, brzydki zapaszek z pysia (wiadomo po czym się liżemy), temperaturka no i ogólnie zapalenie dróg moczowych- dostaliśmy antybiotyk, UrinoVet. Wyniki podstawowe z krwi dobre- nie ma żadnych śladów po kleszczach, anemii nie ma, kreatynina i mocznik w normie. Jutro będą jeszcze wyniki z osadu moczu i wątrobowe. Serducho jak dzwon, płucka w porządku tylko na wagę nie ma odwagi wejść, żadne próby przekupstwa nie skutkują. Kiełbaska? Nie, dziękuję! Sama jedz! ale za to zuch dał sobie pobrać krew bez problemu i trzy strzykawy poszły w ruch, tu było gorzej
Niestety nie ma psinka apetytu i od wczoraj nic nie je. Zrobiłam trochę gotowanego ale też nic
Może trochę się podleczy i będzie lepiej
Zauważyłam, że kiedy się boi albo stresuje to zmyka do łazienki, nie lubi robienia zdjęć w domu i właśnie wtedy biegiem do łazienki. Na spacerku nie mam jak zrobić fotki bo jeszcze linki nie mam ale zaraz będzie i jak słodziak sie trochę oddali to zrobię całą sesję Korbulowa Familia - 2011-06-01, 18:27 Pozostaje nam czekać aż zaopatrzycie się w taśmę, bo zdjęcia to my tu kochamyyyyyy
Scooby póki co fajnie się aklimatyzuje
Aha, Klaudia powtórzyło się podnoszenie fafli?Scoobisiowie - 2011-06-01, 21:06 Ze zdjęciami może być problem, trochę boi się aparatu, chowa się i zasłania ale może na spacerkach nie będzie tak zwracać uwagi. Scoobek trochę dziwnie się ogólnie zachowuje, taki zazdrośnik i czasami nie wiadomo o co mu chodzi czy żartuje czy sie wkurza Scoobisiowie - 2011-06-02, 19:14 (img)http://imageshack.us/f/695/zdjcie0110v.jpg/(/img)Korbulowa Familia - 2011-06-02, 19:17 Jest i "żabka" Aga_TRuficzkowa - 2011-06-02, 19:18 Jaka żabcia , chyba mu gorąco Scoobisiowie - 2011-06-02, 19:20 nie umiem wkleic na forum bezpośrednio pomocy Jerzy Kora - 2011-06-02, 19:24
Klaudia i Piotrek napisał/a:
nie umiem wkleic na forum bezpośrednio pomocy
nawiasy kwadratowe i będzie OK
Truskawka - 2011-06-02, 19:25 Takie żabki są najcudowniejsze Scoobisiowie - 2011-06-02, 19:26 Scoobisiowie - 2011-06-02, 19:26 [img]http://imageshack.us/photo/my-images/94/zdjcie0135m.jpg/[img]Scoobisiowie - 2011-06-02, 19:28 jakoś mi nie wychodzi wklejanie Scoobisiowie - 2011-06-02, 19:28 słodka żabka ale że tak na "orzeszkach" mu wygodnie Truskawka - 2011-06-02, 19:30
Klaudia i Piotrek napisał/a:
słodka żabka ale że tak na "orzeszkach" mu wygodnie
Haha, ma chłopak swoje upodobania Jerzy Kora - 2011-06-02, 19:33 Jak jest duże zdjecie prawym klawiszem myszy na zdjęciu wybieracie "kopiuj adres url grafiki