To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - TOFIK ma już dom w Żarowie - 48

Jerzy Kora - 2011-06-09, 07:43

Wszystko jest OK. Przy psach z problemami ma to znaczenie. W tym wypadku nie sądzę. Z opisu widać ze to słodziaczek.

Głuchnąć jeszcze będzie przez parę dni :-P To są właśnie te ciekawostki z pierwszych dni w nowym domu. :lol:

Gosia i Kropka - 2011-06-09, 23:17

Tofik pilnuje łóżka, żeby czasem nie pospała dłużej niż do szóstej

W "zemście" byliśmy na trzygodzinnym spacerze. Po powrocie Tofik wyglądał tak:

Tofik na działce:

Naczelny wąchacz kwiatów :mrgreen:

Gosia i Kropka - 2011-06-09, 23:38

pierwsze zdjęcie się nie załadowało, poniżej ono jeszcze raz:

Hania Toffi i Maja - 2011-06-10, 08:29

Jerzy jak zwykle optymista -z tym głuchnięciem-mój Toffi -generalnie dobrze wychowany-cierpi na tę przypadłość już 11 rok-to się nazywa" chwilowy niedosłuch parkowy"!
Kamila i Oskar - 2011-06-10, 09:05

znam tą przypadłość
:lol: my to nazywamy "niedosłuch spacerowy "

Gosia i Kropka - 2011-06-10, 10:44

Hunston, mamy problem! Tofik boi sie wanny i kąpania :-( Nie wiem, czy to moja wina :roll: czy też jakieś grzeszki przeszłości . W pierwszy dzień u mnie odpuściłam kapiel, wyschło, wykruszyło się i wystarczyło wywietrzyć mieszkanie. Nalałam mu sporo wody do ogromnej wanny (jakby się położył byłoby wody do połowy Tofika), temp. ok 34-35 stopni, smaczki w miseczce na pralce obok. Tofik chwilę postał w wodzie a nastepnie próbował dać drapaka.Raz mu wyszło, ale był cały w szamponie więc był przymusowy powrót do wanny. Dla pewności że szampon został dobrze spłukany po wyjściu z wanny wzięłam do miski wodę i jeszcze raz, tym razem na wilgotno go czysciłam. Siedział i nie było ucieczek. Obecnie wyczesany "dosycha" obok. Powiedzcie proszę czy ja coś nie tak zrobiłam z tym kąpaniem? Moja Kropka jest tak zawsze kąpana i mimo, że nie lubi wody i kąpania to nie ma takich problemów.
Melduję również postępy jeśli chodzi o żebranie-jeszcze kilka dni i nie bedzie problemu. Ciągnięcie na smyczy-widać wyraźne postępy :mrgreen: Kontakty z innymi psami-mamy skuteczne smaczki i udaje się odwracać uwagę oraz jeśli jest gdzie zmienić kierunek marszu.
Wczoraj dowiedziałam się, że jest kolejny wysyp żmij na łąkach a psa sąsiadki ledwo odratowano. Od wczorajszego wieczora nie chodzimy więc w pola, jedynie spacerujemy po parku i miejscach często uczęszczanych :-?
Tofik nadal zostaje sam na kilka godzin i jest cisza a strat nie odnotowałam :mrgreen: Został już z uchem, tchawicą i penisem (każdego dnia jeden smakołyk). Nie chcę być monotematyczna, więc jest jeszcze coś z czym mogłabym zostawić Tofika?

Edyta - 2011-06-10, 11:06

Ja nigdy nie leję wody do wanny, wkładam sukę i moczę ją prysznicem, z innymi moimi tymczasami robiłam tak samo, ale dodatkowo smaki lądowały w pysiu co chwilkę. :)
monika5s - 2011-06-10, 11:31

Edyta napisał/a:
Ja nigdy nie leję wody do wanny, wkładam sukę i moczę ją prysznicem, z innymi moimi tymczasami robiłam tak samo, ale dodatkowo smaki lądowały w pysiu co chwilkę. :)

Ja także :-D Rozkładam ręcznik w wannie, aby sie psiak nie poślizgnął no i nie porysował wanny pazurkami ;) i wkładam Guccia lub Jessi lub Buggiego i delikatnie polewam wodą z prysznica, taką letnią, nie ciepłą, ani nie zimną.

Scoobisiowie - 2011-06-10, 18:02

Ręcznik koniecznie bo pieski się ślizgają! A ja ostatnio Scoobiego kąpałam z zabawką :mrgreen: Smakołyki na niego nie działają ale piłeczka dała radę :rotfl:
Gosia i Kropka - 2011-06-10, 22:27

Będę wiedziała na przyszłość. Ja mam starą matę do kąpania-jest specjalnie do tego przeznaczona z przylepcami od dołu aby w wannie nikt się nie pośliznął a mata nie przesunęła.
Gosia i Kropka - 2011-06-11, 17:05

Tofik miał dziś bardzo pracowity dzień :lol: Rano udało się ominąć kilka psów, później zabawa z innym goldenem :mrgreen: bez skakania i innych niewłaściwych zachowań Tofika. Później wizyta pani Marzenki i jej dwóch córek (oj było rąk do głaskania i pieszczenia ;-) ) Tofik był bardzo towarzyski, przytulał się, próbował żebractwa (nieskutecznie 8-) ). Później my pojechaliśmy do naszych gości. Jazda samochodem jak najbardziej, ale na tylnym siedzeniu. W Żarowie kolejne głaski, pieszczoty i próba zwinięcia na własny użytek sierściowego dywanika :oops: , zabawy, przeciągania i straż przy lodówce :lol: miał też spotkanie z sunią beagla która jasno dała do zrozumienia, że "jej Natalia" a nie żeby obcy pies sobie pozwalał (Tofik zmykał przed nią aż się kurzyło :lol: ). Na koniec wizyta w szkółce jeździeckiej. Koń prychał na Tofika co większego wrażenia na nim nie zrobiło później gdy wielkolud przechodził obok nas prychał psiak :lol: . Obecnie rudas śpi i zrezygnował nawet z asysty w kuchni :shock:
Barbara - 2011-06-11, 19:42

Chciałabym oficjalnie ogłosić, że Tofik bezpośrednio z DT od Gosi jutro pojedzie do swojego domku stałego do Marzenki i Jej córek do Żarowa :) :) :)
Ogromnie się cieszę i gratuluję serdecznie i Marzence i Tofikowi :) :)
Jednocześnie bardzo dziękuję Małgosi za opiekę nad psiakiem i serce i poświęcony czas i pracę włożoną w wychowanie Tofika :padam: :padam: :padam:

Gosia i Kropka - 2011-06-12, 09:26

No i pojechał do nowego wspaniałego domku. Jakoś tak cicho się zrobiło, ale wiem, że trafił do wspaniałej rodzinki.
Dziś Tofikowi mruknęło się na mnie, ale chyba dlatego, że jadł tchawicę a ja chciałam go pogłaskać, bo już chwilę później domagał się pieszczot. Poniżej fotki z wczoraj. Dalsze relacje będzie zdawać Marzenka i jej córki.
Dziękuję za zaufanie i superowego tymczasowicza :mrgreen:

Gosia i Kropka - 2011-06-12, 09:34

ALIUS - 2011-06-12, 21:08

No i bardzo mnie to cieszy. Życzę samych radosnych dni z nowym członkiem rodziny :lol:
Pilnujcie go ;-)

Barbara - 2011-06-12, 21:51

Mirko ogromne podziękowania dla Ciebie raz jeszcze. Za wszystko :)
tofikiprzyjacie - 2011-06-13, 09:26

Dzisiaj jest drugi dzień odkąd jest u nas Tofik ;) najwspanialszy pies jaki mógł nam się trafić ;) wczoraj duzo spacerowalismy ;) poznalismy nowe kolezanki ;) na poczatku byla mała obawa, że coś sie stanie, ale Tofik chcial się bawić, puścilismy go na ogrodku, wlaczyl speeda i biegal wokół domu jak szalony ;) jest bardzo grzeczny, wczoraj chyba pierwszy raz slyszal dzwony z kosciola i na spacerku szczekał na znaki drogowe ;) za kazdym razem gdy chce wyjsc, bierze smycz w buzie i podchodzi do mnie lub do mamy ;)
chwile są same radosne ;) słucha sie przeogromnie ;)
pilnujemy go jak oka w glowie ;)
Pozdrawiamy ;)

Aga_TRuficzkowa - 2011-06-13, 10:04

No nareszcie mam okazje powitać na forum kogoś z mojego rodzinnego miasta, życzę Wam samych radosnych i szczęśliwych chwil z Tofikiem, wiem że terany do spacerów są bardzo ciekawe i już oczami wyobraźni widzę Tofika biegającego po stumetrowce czy kąpiącego się na starej żwirowni.Gdyby moje złotka wiedziały co ich omija mieszkając tu gdzie mieszkają, na pewno z chęcią przeniosłyby się do Żarowa.

Pozdrawiam jeszcze raz i jak wszyscy tu liczę na obszerne relacje z życia Tofika no i mnóstwo , mnóstwo zdjęć.

Korbulowa Familia - 2011-06-13, 14:09

Wszystkiego dobrego dla Tofika :)
Cieszy mnie, że tak szybko znalazł kochający domek :)

tofikiprzyjacie - 2011-06-14, 09:12

Wczoraj się dowiedzieliśmy, że Tofik uwielbia wodę ;) wchodzi do stawu i nie chce z niego wyjsc ;) Tofik chyba jest szczesliwy ;) oczywiscie pobudka o 3 nad ranem i szczekanie to normalna rzecz, ale mysle, ze niedlugo mu przejdzie ;) zdjęcia już wkrótce ;)
dziękujemy i pozdrawiamy wszystkich ;)

Gosia i Kropka - 2011-06-15, 10:10

Cieszę się, że dostosował się szybko ;-) Teraz czekam na foteczki z waszego wspólnego życia :mrgreen:
Barbara - 2011-06-17, 12:27

Nadal czekamy na dane do umowy...Wszystko jest w wiadomości prywatnej :)
tofikiprzyjacie - 2011-06-19, 13:20

http://imageshack.us/g/51/dsc00018gq.jpg/
o to zdjęcia z dzisiejszego spacerku ;) tofik uwielbia chlupkać się w wodzie, ma przy tym ogromną frajdę ;) nasz piesek jest bardzo grzeczny, coraz grzeczniejszy ;) zaprzyjaznia sie powoli z innymi, nieznajomymi pieskami ;) ale przede wszystkim uwielbia bawić się w wodze ;)

Gosia i Kropka - 2011-06-19, 13:38

ALIUS - 2011-07-10, 16:28
Temat postu: Halo . Halo
Co słychać u Tofika ?