Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - LARA ma już dom w Rumi - 120
kasik - 2011-07-02, 09:38 heej, ciesze sie ze z lara juz coraz lepiej...
Haniu podobno lara ma do mnie przyjechac jednak dzis...? moge poznac chociaz orientacyjn godzine? ;>Ania i Mati - 2011-07-02, 14:05 Lara jest już w DT w Warszawie więcej jak wrócimy do domu chyba, że Kasia coś naklika szybciej Pozdrawiamy A&Mkasik - 2011-07-02, 14:59 dziewczynki spia wiec moge cos napisac...
w przypadku tofi i lary jest mala roznica wieku i chyba staraja sobie ustalic hierarchie... na razie raczej pokazuja sobie zeby niz sie bawia... aktualnie jedna (larka) spi pod biurkiem na kocyku a tofka drugim koncu pokoju na kanapie...
mam nadzieje ze w koncu sie dotra i polubia;)
na razie to tyle wiesci...
napisze wieczorem...kasik - 2011-07-02, 15:25 aha no i u nas miska z woda stoi w kuchni i absolutnie nie ma prolemu, larka wchodzi i pije Aga Szanti - 2011-07-02, 16:00 Kasiu powodzenia I mam nadzieje, że dziewczynki się polubiakasik - 2011-07-02, 20:49 no wiec po wieczornym spacerze moge zdac kolejna relacje...
lara z checia je, na dworze czuje sie dosc niepewnie i o ile siku robi na kazdym to kupy mi jeszcze nie zrobila w ogole... a musze przyznac ze zjdla dzisiaj sporo...
Larka niby byla zakraplana wczesniej na kleszcze i pchly w schroisku ale nadal ardzo sie drapala wiec zakroplilam ja dzisiaj jeszcze raz sabunolem... moze pomoze...
co to relacji pomiedzy dziewczynami to niestety nic sie nei zmienilo.... tofi nadal pokazuje zeby jak tylko lara zbliza sie do jej pyska... musze przyznac ze mnie to martwi...
ale jesli chodzi o sama suńke to jest cudowna, absolutnie nie wykazyje zadnej agresni w stosunku do czlowieka, czyscilam jej dzisiaj uszy i musze przyznac ze nawet jej sie to podobalo:) samo szczesie z tego pieska, tylko ten smutek w oczach... kasik - 2011-07-02, 20:55 i niestety larce sie zachowanie tofki udziela bo teraz to ona zmarszczyla fafle n widok tofki obok swojego kocyka...
cos sobie dziewczynki nie potrafia poradzic ze soba na wzajem:(EWA INGA - 2011-07-02, 21:02
kasik napisał/a:
i niestety larce sie zachowanie tofki udziela bo teraz to ona zmarszczyla fafle n widok tofki obok swojego kocyka...
cos sobie dziewczynki nie potrafia poradzic ze soba na wzajem:(
Kasiu spokojnie dajmy dziewczyną chwile czasu aby się do siebie przyzwyczaiły , jest to stres dla jednej i dla drugiej . Myślę ze za dwa trzy dni będą się razem bawić Barbara - 2011-07-02, 21:03 Kasiu tylko spokojnie- one powinny ustalić to między sobą. Ostrzegają się i tyle. Obserwuj nadal i pisz kasik - 2011-07-02, 21:19 dziekuje wam wszystkim za wsparcie, jestescie naprawde cudowni:)
na razie dziewczyny przysypiaja... na noc rozdziele je do dwóch pokoi... mam nadzieje ze jutro bedzie juz lepiej.. rano zdm relacje.
pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje za cieple slowaHania Toffi i Maja - 2011-07-03, 11:09 Hania Toffi i Maja - 2011-07-03, 11:12 Hania Toffi i Maja - 2011-07-03, 11:13 Hania Toffi i Maja - 2011-07-03, 11:14 Hania Toffi i Maja - 2011-07-03, 11:15 Hania Toffi i Maja - 2011-07-03, 11:17 Hania Toffi i Maja - 2011-07-03, 11:18 kasik - 2011-07-03, 12:53 dzisiaj po poludniu jakos emocje troche zelzaly i dziewczynki sie razem nawet pobawily chwlke:) ale uz sie odwrocily do siebie zadkami i spia, jedna w korytarzu druga pod biurkiem (larka oczywiscie)
lara dalej grzeczna, daje wszytsko ze soba zrobic... dzisiaj obcielysmy pazurki bo byly mocno przydlugie i zrobilysmy porzadek z wlosami na spodzie lap...
oby dalej bylo coraz lepiej... Barbara - 2011-07-03, 12:56 Kasiu wszystko się ułoży - zachowania obydwu dziewczyn są normalne Trzymamy kciuki za Was , a Ty Kasiu trochę odsapnij Wyluzuj, bo Toficzka na pewno czuje Twój niepokój.kasik - 2011-07-03, 13:13 staram sie gleboko oddychac;p mam nadzieje ze teraz bedzie juz okeejjj...
to moj pierwszy tymczas i sczerze mowiac pewne rzeczy, szczegolnie ze strony tofki, mocno mnie zdziwily i zestresowaly...Barbara - 2011-07-03, 13:27 Kasiu często nasze jedynaki tak się zachowują Tofka dużo z tego wyniesie. Wiele się nauczy. Ty również Ale, że to nie jest łatwe- to na pewno
Tofka na pewno bardzo przeżywa to, że nie jest już dla swojej pańci najważniejsza i pamietaj wyczuje każde Twoje wahanie i niepewność. Ty musisz być jak skała- kochasz Tofkę ale Lara też jest ważna One w Tobie mają oparcie i siłe i spokój.Wszystko jest w Tobie Hania Toffi i Maja - 2011-07-03, 14:54 No to bardzo się cieszę i trzymam kciuki! ucałuj ode mnie obie księżniczki.kasik - 2011-07-03, 16:04 wlasnie wrcilysmy ze spacerku, na ktorym larka juz nie ciagnela do domku jupi!!!
weszlysmy na ogrodzone zielone boisko i dziewczyny z jeszcze jedna kolezanka biegaly jak szalone!!:) larka bardziej sie slucha niz moja wlasna niegrzeczna tofka;p juz zalatwila sie bez zadnych problemow, dala sie potem wytrzec, za smaczka wchodzi sama do windy...
ja sie zakochuje a ona rozkwita na moim oczach;)Barbara - 2011-07-03, 16:22 Bardzo się cieszymy Misiowa Bogusia - 2011-07-03, 16:53 Domi_i_Natka,
witam,
podpowiedzcie jakie krople zakrapiacie do oczu...nie mogę dogadać się z weterynarzem MIśki....a już wyleczyłam uszy... oko ciągnie się już te dwa miesiace...
pozdrawiam, Bogusia z Gdańska