To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - LUNA - 85

Marta Marcin - 2011-12-22, 21:34

Strasznie do Toffika jest podobna może to rodzeństwo? 8-)
Jerzy Kora - 2011-12-22, 23:43

Toffik chyba nie jest taki mały? Lunka waży 20kg.
Marta Marcin - 2011-12-23, 08:26

o! właśnie zapomniałam napisać że Toffik waży 33kg więc nie jest zle ale z twarzy jest podobny do Lunki :)
Ireq_No - 2011-12-23, 18:31

Dzisiejszy spacerek,
Lunka odbiega od nas coraz odważniej i biegnie z Luką kilkadziesiąt metrów i potem biegusiem wraca. :mrgreen:

Zobaczcie jaka jest malutka :mrgreen:

Ireq_No - 2012-01-05, 20:07

I znowu spacerek z Mariolą i Jurkiem :) :)

Jerzy Kora - 2012-01-06, 23:58

Szkoda tylko że dni są pochmurne. Inaczej foteczek było by więcej i były by "słoneczne" :)

Luneczkę można fotografować tylko jak jest słońce. Jest takim ruchliwym psiakiem, że zbyt mała ilość światła powoduje, że zdjęcia są nieostre. Ale w końcu trafimy na dobrą pogodę :)

Ireq_No - 2012-01-08, 11:17

Dzisiejszy spacerek, ale znowu ciemno i zdjęcia z fleszem:(

beataz1981 - 2012-01-08, 16:50

Witam serdecznie :lol: psina jest słodka. Ciekawe czy mój Goldi nawiązałby dobry kontakt.
beataz1981 - 2012-01-08, 16:57

Chciałabym przedstawić mojego Goldiego, ale nie mam pojęcia jak załączyć zdjęcie :-)
Warna - 2012-01-08, 18:03

Tutaj jest instrukcja:

http://wartagoldena.org.p...hp?t=64&start=0

Ale lepiej w wątku pt. Who is who!

joanna.woy - 2012-01-09, 18:43

Dzień dobry, jestem zainteresowana adopcją Lunki, wysłałam już formularz adopcyjny. Proszę napisać o niej kilka słów. :)
Mam w domu 9-o lenią labradorkę oraz kota, do tego 2 dzieci.
Jak Luna reaguje na dzieciaki?
Zdjęcia mimo flasha piękne :) Pozdrawiam
Joanna

Ireq_No - 2012-01-09, 22:15

U nas są dwie goldenki, 9-cio i 3-letnia. Z obydwiema Lunka tworzy zgrane stado. Wszystkie śpią w jednym pomieszczeniu ( w naszej sypialni :mrgreen: ). Na początku była zestresowana ale to nic dziwnego bo znalazła się w nowym miejscu i otoczeniu. Jadła szybko i w czasie snu miała przyśpieszony oddech, w tej chwili widać, że jest uspokojona. Nie wiemy jak reaguje na koty ponieważ nie mieliśmy styczności z kotami. Na spacerach do innych psów reaguje pogodnie i przyjacielsko :lol: . Na pewno trzeba dać jej trochę czasu żeby oswoiła się z nowym otoczeniem zarówno zwierzęcym jak i ludzkim. Małych dzieci u nas nie ma więc trudno nam ocenić te relacje. Jest delikatna, płocha, potrzebuje czasu i cierpliwości żeby zaaklimatyzować się w nowym miejscu. Widać, że z każdym dniem oswaja się coraz bardziej :mrgreen: . Jak przytula się do naszych suczek albo razem piją z jednej miski to nam serce rośnie :rotfl: . Nam samym trudno będzie się z nią rozstać bo jest bardzo fajnym psiakiem. :|
joanna.woy - 2012-01-09, 23:15

Dobry wieczór, bardzo dziękuję za szybką odpowiedź. Luna raczej nie wygląda na jakiegoś szczególnego zabójcę kotów :) ale w kwestii jaki piesek do nas najbardziej pasuje zdaję się w pełni na panią Michalinę, z która jestem w kontakcie.
A na razie z niecierpliwością czekam na wizytę przedadopcyjną. Pozdrawiam

M!S!A - 2012-01-09, 23:18

Pani Joanno, wizyta wkrótce się odbędzie, proszę czekać na telefon :)
joanna.woy - 2012-01-10, 13:07
Temat postu: czekam
czekam, czekam przebieram nóżkami z niecierpliwością :)
Pozdrawiam
p.s. chciałam wstawić fotkę ale nie pokazuje się okienko po kliknieciu wstaw plik :(

M!S!A - 2012-01-10, 13:12

Ja mogę pomóc wstawić zdjęcie więc ewentualnie proszę o wysłanie na maila. A instrukcja wstawiania zdjęć jest tutaj: http://wartagoldena.org.p...hp?t=64&start=0
joanna.woy - 2012-01-10, 21:34

Dzięki, przeczytałam , ale chyba jestem komputerowym matołkiem - nie wyszło.
Na razie nie będę zawracac głowy :)
Pozdrawiam

Jerzy Kora - 2012-01-11, 08:30

joanna.woy napisał/a:
Dzięki, przeczytałam , ale chyba jestem komputerowym matołkiem - nie wyszło.
Na razie nie będę zawracac głowy :)
Pozdrawiam

Początki bywają trudne. Należy tylko pamiętać, że wstawiamy na forum zdjęcie z internetu a nie ze swojego komputera.

Pozawracaj głowę. :) To taka fajna sprawa "foteczki"

joanna.woy - 2012-01-11, 21:04

Jutro mam wizytę adopcyjną ! jutro mam wizytę adopcyjną !
:) :) może umyję włosy ;) tylko nie wiem swoje czy psa :lol:
albo posprzątam , kot uparcie łazi po stole po naszym powrocie z nart, obraził się i teraz pokazuje , że wie, że nie wolno ale jest niezadowolony.
Jakie mądre te zwierzęta, cały czas mnie to zadziwia.
Pozdrawiam
p.s. co do zdjęć - to się nauczę, obiecuję podjąć jeszcze kilka prób

alfa - 2012-01-11, 22:17

Powodzenia! Trzymam kciuki :-D
Jerzy Kora - 2012-01-12, 00:39

Znaczy że to dzisiaj. Chyba cały czas masz szansę........na szybką adopcję :) . Trzymam kciuki żeby dwa pieski w ten weekend pojechały do 3miasta. :-P
M!S!A - 2012-01-13, 15:52

Z wielką przyjemnością ogłaszam, że Lunka już wkrótce zamieszka w Żyrardowie u swojej nowej rodziny. Zyska też nową siostrę- 5 letnią labradorkę. Pani Jolanto gratuluję z całego serca. Mam nadzieję że będziemy mogli co jakiś czas liczyć na dawkę wieści, jak sobie Lunka żyje :)
Lunka_kolosma - 2012-01-13, 16:16

:) ))) Pani Michalino nie chciałam wychodzić przed szereg i czekałam aż Pani ogłosi tą wspaniałą wiadomość :) Cieszymy się niezmiernie i nie możemy doczekać jak Lunka będzie już u nas. Ze swojej strony obiecuję na bieżące raportowanie :) jak Lunka się miewa i jeszcze raz dziękuję za pomoc przy adopcji :-D

Ajjj nie mogę się nacieszyć tą wspaniałą wiadomością i kto by pomyślał że 13 w piątek :p

Pozdrawiam

Wiki Megulowa - 2012-01-13, 16:26

Wielkie, serdeczne gratulacje! Brawo :brawo:
Kasia, Szajba i Milka - 2012-01-13, 16:30

Gratuluje :)