Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - PATI - 86
Wiki Megulowa - 2011-12-14, 08:05
Jerzy Kora napisał/a:
Ponadto Kora to juz dawno zrezygnowała, zanim Patii do nas trafiła to Milka się przekonała że ciągniecie nic nie daje. Pati na początku też próbowała ale szybko jej Kora z Milką wytłumaczyły że ciągnięcie nie ma sensu
Ale zagmatwane Jerzy Kora - 2011-12-14, 08:18
Wiki Megulowa napisał/a:
Jerzy Kora napisał/a:
Ponadto Kora to juz dawno zrezygnowała, zanim Patii do nas trafiła to Milka się przekonała że ciągniecie nic nie daje. Pati na początku też próbowała ale szybko jej Kora z Milką wytłumaczyły że ciągnięcie nie ma sensu
Ale zagmatwane
OK. To Kora nauczyła Milkę chodzienia na smyczy a póżniej Milka z Kora nauczyły Pati. Wiki Megulowa - 2011-12-14, 08:29
Jerzy Kora napisał/a:
Wiki Megulowa napisał/a:
Jerzy Kora napisał/a:
Ale zagmatwane
OK. To Kora nauczyła Milkę chodzienia na smyczy a póżniej Milka z Kora nauczyły Pati.
YEAH! Już wiem o co chodzi... juuuuupiiii Jerzy Kora - 2011-12-18, 20:48 Pati, po wyjeździe Milki wyraźnie się uspokoiła. Przestała się nakręcać.
Zaadoptowała łóżko w gościnnym pokoju
Strasznie sympatyczny psiak. Człowiek ją strasznie onieśmiela czasami, ale coraz rzadziej.Barbara - 2011-12-18, 20:49 Ale uśmiechnięty pycholek!Barbara Krzeszk - 2011-12-18, 20:54 przesliczne " złotko "Kamila i Oskar - 2011-12-20, 08:33 co tam u Pati nowego ??
może wiadomo jak zachowuje sie w stosunku do dzieci ??Jerzy Kora - 2011-12-20, 08:58 Pati jest dosyć spokojnym psiakiem i pogodnym psiakiem. Nie lubi zgiełku, podniesionych głosów, gwałtownych gestów. Żeby dobrze funkcjonować potrzebuje spokojnego otoczenia.
Milka wprowadzała Pati w stan ekscytacji. Teraz wszystko się uspokoiło. Pati reaguje ładnie na przywołanie, potrafi bawić się patyczkami, biega już trochę za piłeczką, aportuje. To robi zupełnie naturalnie.
Niektóre pomieszczenia ją onieśmielają, w innych czuje się zupełnie swobodnie a mamy też jeden pokój, w którym łózko wzięła w posiadanie i tam znosi sobie rzeczy swojego "Pancia" jak do gniazda, Te zdjęcia powyżej to właśnie jej łóźko W kuchni za to jest jak kawał klocka.Jerzy Kora - 2011-12-22, 07:39 Wydaje się jak by Pati uwielbiała drapanie i głaskanie
Zajączek nasz kochany
Anonymous - 2011-12-23, 17:20 Witam,
jestem zainteresowana adopcją Pati.
Na jaki adres mam wysłać ankietę?Warna - 2011-12-23, 18:53 Wyślij najlepiej na dwa: hanna@wartagoldena.org.pl i warna@wartagoldena.org.plHania Toffi i Maja - 2011-12-23, 22:11 Witam serdecznie!!!Czekam na ankietę Jerzy Kora - 2011-12-24, 02:02
Dluczyslawa napisał/a:
Witam,
jestem zainteresowana adopcją Pati.
Na jaki adres mam wysłać ankietę?
Ja też witam.
Cytat:
może wiadomo jak zachowuje sie w stosunku do dzieci ??
Wcześniej padło pytanie jak Pati zachowuje się w stosunku do dzieci. Pati nie ma swojego zdania w kwestii dzieci. Jak by dziecka nie widziała. Nie jest zainteresowana w żaden szczególny sposób, Chyba że dziecko trzyma smaczka. Wtedy obserwuje dziecko, czy nie zechce dać jej tego smaczka, Tak więc absolutny luz.Anonymous - 2011-12-24, 11:50 Witam,
ankietę już wysłałam.
chciałabym dowiedzieć się, jaką sucha karmę wcina Pati?
Jak zachowuje się względem kotów?
Czy chodzi na spacerki w szelkach czy obroży?
Na jakim etapie jest jej cieczka?Anonymous - 2011-12-24, 20:28 Doczytałam, że koty nie robią na niej wrażenia.
I jak widzę z innymi psami bawi się świetnie.
Jeśli pozytywnie przejdziemy proces adopcyjny
i do nas trafi, będzie miała fajną ekipę do zabawy:)
Poproszę napisać mi o jej wcześniejszych warunkach..
Życzę nam Wesołych Świąt a Naszym czworonogom
zawsze pełnych misek, odpowiedzialnych i kochających właścicieli.Jerzy Kora - 2011-12-27, 00:21 Witam po Świętach. Była miła i rodzinna atmosfera.
Pati to pies z pseudohowoli. Bardzo szybko dostosowała się do warunków domowych.
Cieszka: podejrezwamy że jest po drugiej cieczce. Ponieważ wyniki krwi nie były za dobre odczekaliśmy trochę i dzisiaj sunia będzie wysterylizowana. Z tego też powodu trafi do działu "gotowe do adopcji"
Karma: Nasza sunia wcina Eukanubę 1-6 . I tą karmą karmimy też Pati, Na próbe kupiliśmy też karmy gorsze j jakości. I te je chętniej. Takimi karmami była karmiona w swoim domu. Pati też lubi kurze korpusy, Gotowanego nie jada.
Spacery: Na spacerach biega w obroży. Nie ciągnie, Na początku warto by sunia chodziła w szelkach, Jest bezpieczniej. A później juz do wyboru. Warto by nawet chodząc w szelkach miała obróżkę z identyfikatorem.
Charakter: Pati jest bardzo żywym i ruchliwym psem. Niezwykle wesoła. Wymaga co najmniej 2 godzin spacerów dziennie, na których może się wybiegać. To jest istotne w jej przypadku. Na spacerach jest cały czas "w biegu". Pati uwielbia nosić buty, skarpetki,. Kradnie wszystko co się nadaje, I znosi na posłanie, Nie niszczy, Potrafi też znaleźć smakowity kąsek na blacie w kuchni. I nad tym będzie musiał nowy dom popracować.
Trzymamy kciuki za wizytę przedadopcyjnąAnonymous - 2011-12-27, 08:34 Witam,
dziękuję za informację. Moje psiaki jedzą Brita i Royala, każdy z nich ma chip i na obroży na stałe przymocowany identyfikator. Korpusy jada surowe?
Noszenie butów i skarpetek to domena Goldenów, znamy to z autopsji:)
Jeśli chodzi o ruch, to z naszymi psinami będzie miała tego w nadmiarze.
Nie dostałam potwierdzenia czy moja ankieta dotarła.
Fajnie by było gdyby udało się wyznaczyć wizytę przed adopcyjną jeszcze w tym tygodniu,
bo my mamy urlop.Anonymous - 2011-12-27, 08:47 Chciałam wrzucić fotki moich "Demonów Zniszczenia":) czyli potencjalnego Patusiowego koleżeństwa, ale coś mi nie wychodzi. Miałaby do zabawy Goldenkę i dwa owczarki.Anonymous - 2011-12-27, 08:58 Maile na adres hanna.... mam zwrot z informacją, że nie dostarczone.
Proszę o info, czy na drugi adres dotarły. Czy ankietę przesłac na jakiś inny adres?
M!S!A - 2011-12-27, 09:04 Ankieta dotarła na drugi adres. Anonymous - 2011-12-27, 09:28 Ok. Dzięki za informacje.Jerzy Kora - 2011-12-27, 21:34
Dluczyslawa napisał/a:
Moje psiaki jedzą Brita i Royala, każdy z nich ma chip i na obroży na stałe przymocowany identyfikator.
super
Dluczyslawa napisał/a:
Korpusy jada surowe?
Tylko surowe.
Dluczyslawa napisał/a:
Noszenie butów i skarpetek to domena Goldenów, znamy to z autopsji:)
My się uchowaliśmy, a przynajmniej nie mieliśmy tego w nadmiarze.
Dluczyslawa napisał/a:
Fajnie by było gdyby udało się wyznaczyć wizytę przed adopcyjną jeszcze w tym tygodniu,
bo my mamy urlop.
No super by było. Ale przed urlopem to już i tak z adopcji nic nie wyjdzie,Anonymous - 2011-12-28, 07:54 Jak się ma dziewczynka po sterylce?
Moja sunia przeszła bezproblemowo, tylko trochę jej fartuszek przeszkadzał.
Cały czas frędzle zachęcały do zabawy:)
Chodziło nam tylko o wizytę przed adopcyjną,
ale nie wiem, czy ona się wogóle dobędzie.Jerzy Kora - 2011-12-28, 23:21
Dluczyslawa napisał/a:
Jak się ma dziewczynka po sterylce?
Moja sunia przeszła bezproblemowo, tylko trochę jej fartuszek przeszkadzał.
Cały czas frędzle zachęcały do zabawy:)
.
Pati po sterylce czuje się bardzo dobrze. Fartuszek raczej nie przeszkadza. Całe szczęście trochę blokuje jej ruchy, bo już by szalała po lesie.Anonymous - 2011-12-29, 16:24 Witam, po informacji od Hani na temat zachowania Pati i zapatrzenia w człowieka,
niestety dla dobra psiego, nie tylko jej ale też naszych psów, ze smutkiem musimy wycofać naszą kandydaturę do adopcji Pati.Nie jesteśmy w stanie zapewnić jej wyłączności. Jednak uzgodniliśmy, że wizyta przed adopcyjna się dobędzie i jeśli wszytko będzie ok to może w przyszłości podarujemy dom innemu Goldenowi.
Pati życzę zdrowia i najlepszego pańcia pod słońcem .
Gorąco pozdrawiam i życzę powodzenia