Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - LOLA ma dom w Olsztynie - 96
HalinaP - 2012-03-08, 11:33 Kochani.
Ja w sprawie Śnieżki vel Lola.
Bardzo proszę obecnych opiekunów o kontakt ze mną.
To myśmy ją znależli jednak ze względu na psiarnię w domu nie mogliśmy
jej zatrzymać.
Oczarowała nas wszystkich, chciałabym pomóc w jej adopcji.
Co mogę dla niej zrobić.
Pozdrawiam cudownych opiekunówBarbara - 2012-03-08, 11:39 Witamy u nas na forum Bardzo dziękujemy za chęć pomocy.EWA INGA - 2012-03-08, 11:39 Witamy serdecznie Oby było takich ludzi więcej jak Wy , bardzo dziękujemy za oferowaną pomoc za chwilkę wyślę ci wiadomość na pw .Elka1802 - 2012-03-08, 11:49 Jest śliczna Bardzo urokliwa... i ma piękne imię Warna - 2012-03-08, 11:51 Bo jest taka bielutka i taka delikatna, drobniutka, zupełnie, jak Śnieżka.Monia i Larsik - 2012-03-09, 10:04 a ja mam nadzieję, że tak jak Królewna Śnieżka spotka w swoim życiu księcia, z którym będzie żyła długo i szczęśliwie ( w postaci DT) i wszystko skończy się jak w bajce HalinaP - 2012-03-09, 12:38 Temat postu: ŚnieżkaMoi Drodzy
Od dzisiaj Śnieżka jest naszym adoptowanym psiątkiem.
Bardzo, bardzo chcielibyśmy mieć ją u siebie ale
za bardzo kochamy już posiadaną psiarnię.
Mamy nadzieję że Nasza królewna Śnieżka
znajdzie szczęśliwy dom
Całuski dla wszystkich Barbara - 2012-03-09, 13:26 Bardzo cieszymy się i dziękujemy za objęcie wirtualną adopcją Śnieżki
Taka pomoc dla psiaka i fundacji jest nieoceniona ofilka - 2012-03-09, 20:13 Przyłączamy sie do podziękowań http://imageshack.us/phot...0320121242.jpg/
zdjecia z gatunku POZORY MYLĄ
a tu filmik z dzisiejszej zabawy
http://youtu.be/h8c7E2r9adkDIC CARS - 2012-03-10, 23:26 A jak tam serce? Czy coś więcej w kwestii kaszlu się wyjaśniło?
Jak postępy w wychowywaniu suni? Jak chodzi na smyczy?
Czy oceniasz ja na typ spolegliwy i łagodny czy raczej dominujący - czy coś krystalizuje się z obserwacji a propos tendencji suni...ofilka - 2012-03-11, 12:55 Antybiotyk pomógł na kaszel. Lola czasem jeszcze nad ranem ma potworny katar, który usilnie wciąga do noska i probuje połknąć, dziś ostatnia dawka antybiotyku, zobaczymy czy cza parę dni jej przejdzie.
Zachowanie:
Lola jest zdecydowanie pieskiem dominującym, próbującym zawłaszczyć sobie właścicieli. Nie nadaje się do rodzin z małymi dziećmi, będąc zazdrosną o pieszczoty mogłaby zrobić maluchom krzywdę będąc na chwilę spuszczona z oczu.
Inne zwierzęta - ma silny instynkt łowiecki. Połączenie Loli z kotem gwarantowałaby konieczność remontu.
Inne psy - ogólnie jest dto do zrobienia jak widać .
Drugi pies musiałby jednak być oazą spokoju i dobrego wychowania. Lola zrzuca nasza Kali z kanapy, podgryza ją gdy głaszczemy naszą sunię. Połączenie z drugim dominującym psem skończyłoby się krwawo. Jeśli jednak drugi pies jest szkolony i karny, nie będzie większego problemu.
Na spacerach zaczepia inne psy do zabawy.
Spacery - na smyczy trochę ciągnie, ale do czasu załatwienia swojej potrzeby. Gdy to zrobi idzie ładnie. Jest lekka, więc nawet jak pociągnie jest to słabo odczuwalne.
Zabiegi pielęgnacyjne - mała robi wszystko by jej "człowieki" były z niej dumne. Grzecznie znosi wszelkie maltretowanie - takie jak czyszczenie uszu, czy kąpiel.
Komendy: zna siad, leżeć i wyjdź. Zrobiliśmy wstęp do zostaw i zostań, ale trzeba nad tym dłużej popracować.
Energia - Lola jest pieskiem kanapowym. Woli spacery od biegania, szybko się męczy. Jej ulubiona zabawa wiąże się ze wszelkiego rodzaju pieszczotami.
Inne: Podczas zabawy (miziania) marszczy pyszczek i pokazuje ząbki, choć może to wyglądać groźnie, nie ma związku z agresją. To tylko jej wygłupy w stylu "patrz jaka jestem groźna" .
- Chociaż budzi rano kiedy musi wyjść, zdarza jej się wciąż sikanie w domu.
Uwagi weterynarza: co kilka miesięcy należy jej u weterynarza czyścić gruczoły zadka, ponieważ ma skłonności do alegrii.
Jej docelowa waga nie powinna przekraczać 25 kg, po sterylizacji będzie miała tendencje do tycia.
Podsumowanie: Idealną rodziną dla Loli będzie starsze małżeństwo, które odchowało już dzieci i chciałoby miec futrzaną córeczkę. To piesek dla ludzi, którzy większosć czasu spędzają w domu. Gdyby miała większość dnia zostawać sama, byłaby bardzo nieszczęśliwa.
Należy pamiętać, że mimo iż jest przesłodka, jest psem, który wymaga zasad i reguł. Pragnie sprawiać radość właścicielom, więc wydając jej polecenia sprawia jej się przejmność. Jeśli jednak ze względu na słodki wygląd będzie jej się pozwalać na wszystko mogą wrócić problemy z agresją. Wspaniałym prezentem byłoby dla niej zabranie na szkolenie w ramach psiego przedszkola, czy podstaw posłuszeństwa.HalinaP - 2012-03-12, 07:36 Dzięki za foto.
Po nich widać że zdecydowanie wróciła do formy.
Ciekawa jestem jak długo Kali wykaże cierpliwość
i tolerancję.
Pozdrawiam i całuje obieofilka - 2012-03-12, 11:43 Kali jest doskonale wyszkolona i jak nie wolno, to nie wolno . Kiedy mała przegina i gryzie za mocno, Kali pociąga jej z bioderka, przewraca i kładzie sie na niej, nie schodząc póki młoda sie nie uspokoi. Komiczny widok swoją drogą . Poza tym polubiły się laski .ofilka - 2012-03-19, 14:28 HEJ! Lola jest już w naszej ocenie gotowa do adopcji. Może by tak panienkę przenieść i zacząć promować?
W razie gdyby był potrzebny tekst promocyjny wspieram szkicem:
Cześć! Jestem LOLA i oddam się do adopcji miłym dwunogom z własnym kątem. Mam 8-10 miesięcy i jestem Golden Retrieverem w wydaniu kieszonkowym. Sięgam trochę poniżej kolan, ważę 25 kg i większa nie urosnę. Jestem pod opieką fundacji Warta Goldena, a moje fundacyjne imię to Śnieżka. Jakies okropne człowieki trakowały mnie jak zabawkę i wyrzuciły z domu gdy im się znudziłam. Nie nauczyli mnie niczego, ani siad, ani podaj łapkę. Wylądowałam w schronisku, gdzie jeden miesiąc trwał całe wieki. Teraz mieszkam w domu tymczasowym, gdzie nauczyłam się być dobrym psem. Znam już kilka komend i odróżniam dywan od trawnika, więc poszukuję stałego domu, w którym będę szczęśliwym i rozpieszczanym kanapowcem!
Lola jest pieskiem mieszkaniowym, który nie potrzebuje dużo ruchu. Jest zaborcza, dlatego powinna być jedynym zwierzakiem w domu. Potrzebuje stanowczości i reguł, inaczej wejdzie człowiekowi na głowę żądając uwagi. Zdarza jej się bronić zabawki, więc nie nadaje się do domu z małymi dziećmi.
Jej ulubiona zabawa to wszelkie formy miziania. Jest pieskiem całkowicie nastawionym na człowieka wymagającym dużo zainteresowania. Jest jednak doskonałym kompanem. Będzie cudownym uzupełnieniem rodziny ze starszymi dziećmi, bądź doskonałą córeczką dla starszego małżeństwa.Barbara - 2012-03-19, 14:46 Oliwio- o przeniesieniu do gotowych do adopcji decyduje dział adopcji Najpierw DT musi wypełnić charakterystykę psa w trakcie pobytu na DT Jeśli jeszcze takiego formularza nie dostałaś to na pewno lada chwilę dostaniesz .
Kasia z Działu ogłoszeń sporządzi ogłoszenia dla suni na podstawie również Twoich wytycznych.
Staramy się nie spieszyć, bo powinniśmy psa na DT poobserwować. Śnieżka jest u Was od 2 tygodni a to jest absolutnie minimalny czas do obserwacji ofilka - 2012-03-19, 16:11 Tą charakterystykę miałam dostać już tydzień temu i nic . Nie, żebym chciała się Loli pozbyć. Sprawdziliśmy ją już na wszystkich poziomach, które przyszły nam do głowy ( dowodem jest elaborat kilka postów wyżej) i widzimy jak mała się do nas przywiązuje (i to samo w drugą stronę).Barbara - 2012-03-19, 16:48 Oczywiście rozumiem. Pospieszymy się M!S!A - 2012-03-21, 19:54 Bardzo miło mi ogłosić, że Śnieżka już nie szuka domu. Już wkrótce zamieszka u pani Wioli w Olsztynie. Serdecznie gratuluję a Oliwii serdecznie dziękuję za wspaniałą opiekę nad sunią Barbara - 2012-03-21, 22:16 Wielkie gratulacje To naprawdę wyjątkowa sunia i na pewno będziecie szczęśliwi a ona z Wami
Jednocześnie wielkie podziękowania dla Oliwii za stworzenie świetnego Domu Tymczasowego i wspaniałą opiekę nad Śnieżką Majka886 - 2012-03-22, 12:53 Jaki ruch w tym tygodniu w gotowych do adopcji
Wszystkiego dobrego na nowej drodze Śnieżko
Na nudę nie będziecie mogli narzekać Wiola i Lola - 2012-03-22, 15:47 Dziękuję DZIĘKUJĘ .. Wszystkim... zaangażowanym w opiekę suni
Cieszymy się bardzo, że to Śnieżka trafi do nas
już nie mogę się doczekać jutra M!S!A - 2012-03-22, 16:14 Witamy na forum Czyli jutro wielki dzień, super, czekamy zatem na relacjeofilka - 2012-03-22, 16:59 Z tej okazji wypralismy panienkę, co by jeszcze piękniejsza była .
przyznam , ze do tej pory nie widziałam psa, który by tak lubił suszenie suszarką Wiki Megulowa - 2012-03-23, 09:57 Wielkie gratulacje! Czekamy na mnóstwo fot i relacji z noweg domku HalinaP - 2012-03-23, 12:03 Ja jestem chyba bardziej szczęśliwa niż sunia.
Bardzo,bardzo bardzo dziękujemy Wszystkim którzy się nią zajmowali.
Jakie to budujące mieć świadomość że jest tak dużo wspaniałych
młodych "miłośników kudłów" i "zimnych nosków".
Kochani - D Z I Ę K U J E M Y - z całego serca.
Pani Wiolu - bardzo gorąco gratuluję wyboru i życzymy
góry radości z posiadania Śnieżki.
Poproszę czasem o jakąś fotkę.
Śnieżka jest mi bardzo bliska
PS.
Aforyzm o psiej duszy "rozwalił" mnie totalnie.
Pozdrowienia dla wszystkich