To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - BOSKI - 128

Rufiakowa Amcia - 2012-06-11, 20:51

haha, coś pecha ma ta leżanka, bo Rufek też nią pogardził, kiepski zakup chyba ;) No ale choć w samochodzie się przydała, bo umościł się Bosiu, jak lord :D

A jak tam z jedzeniem, lepiej? Może już lepszym okiem na bananki spojrzy, a może jabłuszko? I jaką karmę mu dajecie? Możliwości poprawy psiego apetytu jest milion :) Bo przecież ileż można kotu od pyska odejmować? ;)

Ścisko-głaski dla Boskiego i Jogurciaka :pies: :kot:

Ewa i Cindy - 2012-06-11, 20:59

Robert.. a czy jesteś w stanie ująć Boskiego i Jogurta razem.. lub osobno :) pochwal się swoim stadkiem :)
Roberto - 2012-06-12, 00:05

Boski stara się jak może jeść Brita, w sumie to nawet mu to już idzie. Jak polejemy rosołkiem i namoknie albo jak pomiędzy jakiś kurak się pojawi :)

Jogurtowi od pyska odejmować? tak się nie da :P
Jogurciński waruje ( wiem brzmi dziwnie jak na kota ale tak robi ;) ) i jak tylko Boski zniknie z pola widzenia to ten migiem do miski i wyżera to co najlepsze :)

Poza tym chłopcy nie mają jakiś problemów ze sobą ;)
śpią nawet niedaleko siebie i zdjęcie zaraz wrzucę :)

Natomiast Boskiemu ewidentnie nie podobają się poduszki ( nie wiem czy sam ich kształt czy może ułożenie ? bo roznosi je po całym mieszkaniu) i to nie jak jest sam ale jak ja jestem w domu :D

Roberto - 2012-06-12, 00:12

Jogurt:)

oraz ujęcie "razem" jako jedyne

Roberto - 2012-06-12, 00:17

a to jedno z zachowań które Jogurt przejął od psiaków :)

M!S!A - 2012-06-12, 07:21

Super, że zwierzaki dogadują się ze sobą :) Kociak jest uroczy :) A co do poduszek- to Boski jest kolejnym przykładem prawdziwego goldena- one uwielbiają nosić w pysiu :) Poza tym macie teraz nowego "aranżatora" wnętrz :)
Asterkowy Krzysztof - 2012-06-12, 22:36

Super zdjęcia marzę żeby nasza kotka Kaśka dogadała się tak z Asterem :)
Rufiakowa Amcia - 2012-06-13, 07:27

Bułeczki do schrupania!
Monika Diunowa - 2012-06-15, 15:08

Cieszę się, że Boski znalazł DT :-) cudny z niego futrzak :-)
Rufiakowa Amcia - 2012-06-15, 17:42

I jest przekochany! Miziacz, kiziacz i pieszczocha!

Roberto, czekamy na relację od wetki, circa ile ma lat, jak ząbki, uszka, nóżki, no w ogóle, wszystko! Nie torturuj nas tą ciszą! ;)

Roberto - 2012-06-17, 11:58

Amelka z Boskim do weta jutro ok 15... trochę się wszystko przesunęło ale jutro wolne i wizyta na popołudnie więc ok :)
za to Boski jest już po wizycie u fryzjera i wrzucę za chwilę zdjęcia :)
Pani od strzyżenia powiedziała, że Boskiego futro było strasznie zaniedbane, i wyglądało tak jakby Boski był trzymany wyłącznie na jakimś podwórku to raz, a dwa że nigdy futro nie było pielęgnowane, stąd wyglądał jak duża owca:)
a teraz....

wygląda duuuużo dużo młodziej:) i Pani ze sklepu na dole która ma 2 wilczóry powiedziała, że Boski ma (tak jak jej pies, patrząc na uzębienie) ok 3-4 lat nie więcej. :)

Co do samego Boskiego
1. Je normalnie suchą karmę :rotfl:
2. Oswoił się już baaardzo i nie jest taki zakompleksiony jak był wcześniej ( może ta wizyta u fryzjera mu pomogła )
3. Na szelkach jest psem pociągowym więc chyba jednak potrzebna będzie obroża.
4. Dźwięk podnoszonych z półki kluczy sprawia że psiak jest już przy drzwiach a jak zobaczy smycz w ręku to po prostu dostaje szaleju :)
5. Dekoratorem wnętrz jest dalej, mało tego sprząta ... :P próbuje ścielić łóżko bo z przejęciem składa pościel na cztery :D
6. W domu raz chodzi i nie wie co ze sobą zrobić i albo złapie swojego królika za ucho (już nie uszy bo jedno odpadło ;) ) albo zaczepia kota ( kot ewidentnie zaczyna być skory do zabawy co nas niesamowicie ucieszyło )
7. Radość psiaka po powrocie z pracy - bezcenna
8. Dalej lubi spać do 11. :)
9. Reaguje pięknie na swoje imię!
10. Uczymy się ciągle nowych komend i skutkuje:)
a na spacerze wszystkie przemiłe panie są jego :) Amant niesamowity :)
11. Niebieska piłka sprawia że oczy same mu się śmieją.
12. Koniecznie musimy się odchudzić bo dupka duuuuża... :roll:

ii... pokochaliśmy tego futrzaka nad życie :) jest niesamowity :)

Warna - 2012-06-17, 12:01

No to czekamy na te zdjęcia w nowym futrze. :-D
Roberto - 2012-06-17, 12:14

Roberto - 2012-06-17, 12:15

Roberto - 2012-06-17, 12:19

Aga_TRuficzkowa - 2012-06-17, 12:19

Jejku ale zmiana, śliczny po prostu Boski :-)
Robert proszę powiedz, jak się mają tylne łapki Boskiego, jak mu się wstaje, chodzi po schodach?

Roberto - 2012-06-17, 12:20

Roberto - 2012-06-17, 12:32

Aga jest w porządku. Nawet baaardzo w porządku :) bo sam wchodzi i schodzi i nie trzeba go trzymać. Albo nigdy nie chodził po schodach albo po prostu się bał... ale tak idzie mu bardzo dobrze. Czasami się zapomni i biegnie na łeb na szyję ale w porównaniu z tym co było na początku to jest niesamowicie samodzielny i schodzi sam. Tylnie łapki ... jak pchnąłem go trochę ręką to zarzucił dupką ale myślę że to nic poważnego. No chyba że się mylę.
Rufiakowa Amcia - 2012-06-17, 12:43

Ojjj, cudny Boski! Faktycznie, że owieczka upodobniła się nieco do goldeniastego :D

Bardzo mnie cieszy, że się z Jogurtem rozkręcają, no i brak króliczego uszka też jest super, bo znaczy, że królik dobrze spełnia swoje zadanie :D Naprawdę, taka pogodna poczwara z niego, machający ogon i wywalony w uśmiechu ozor to najlepszy punkt wyjścia do oswajania nedźwiedzia :)

Wydaje mi się, że był "psem do pilnowania obejścia", skoro futro zaniedbane i sucha karma z początku nieznana. Ale sądząc po jego pogodzie ducha, chyba (mam nadzieję) nie było najgorzej. A to taki ewidentny golden, stworzony do kiziania i kochania :D

Pozdrawiamy i machamy :D

Warna - 2012-06-17, 13:21

Ale przyznać trzeba, że Boski jest boski! :mrgreen:
Ewa i Cindy - 2012-06-17, 15:22

no ja Ci się Robert nie dziwie że żeś się zakochał w takiej futrzanej pięknej uśmiechniętej mordce... :)
Pięknie wgląda po fryzjerze.. i tak jeszcze trochę z niego będzie lecieć bo tak na raz wszystkiego się niestety nie da wyjąc :) ale fakt.. jest BOSKI :)

karmin - 2012-06-18, 17:10

pieska ja znalazłam , ale przebywał on u mojego chlopaka, dziękuję bardzo fundacji za taką szybką reakcję :) cieszę się że Boski trafił właśnie tam, u mnie nazywał się Armani, ale boski też jest okej !:)
Rufiakowa Amcia - 2012-06-18, 18:40

Karmin, Wam również należą się ogromne podziękowania! Na czas podróży Bosiu oczywiście był dla nas Armanim i ładnie na to reagował, gdy szedł ze mną siusiu, ale fakt, że jest po prostu boski (w dodatku poznaliśmy go w Boże Ciało) musiał zwyciężyć :)

Wielkie ukłony dla Was!

karmin - 2012-06-18, 19:22

bardzo sie cieszę że mogłam mu pomóc, z tego co się dowiedziałam, kupiono go bo, `był fajny jak był mały` a potem poszedł na dwór.. nie jestem pewna do tych informacji ale jeżeli tak to strasznie się cieszę że jest szczęśliwy, piesek jest naprawdę cudowny, mam nadzieję że jego łapki już lepiej..:)
Ewa i Cindy - 2012-06-24, 14:18

halo halooooooo!!!!!!
Boski.. co tam u Ciebie słychać.. nie mów że jeszcze śpisz!!?? :)
jak Pancio do pracy poszedł to sam pisz.. wybaczymy literówki :)