Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - FIDEL - 123
M!S!A - 2012-08-21, 11:40 A ja dodam jeszcze od siebie- jak brałam mojego Mailo do siebie był nie kastrowany w domu miałam sterylizowana sukę. Mimo to Mailo bez przerwy dosiadał do niej, było to męczące. Po kastracji uspokoiło się to. Czasem na spacerach spotykamy suki w cieczce i nic sie nie dzieje- Mailo nie "czuje" tego. Jednak ostatnio mój kastrat znowu kopuluje na Jamajce zwłaszcza jak się bawią. Tak więc myślę że to wszystko zależy od psa. Ale na pewno kastracja powoduje że hormony tak nie buzują.Rufiakowa Amcia - 2012-08-21, 11:51 Pozostając w temacie kastracji, Rufkowi też zdarzyło się, że chciał się "pobawić" z berneńką, która akurat miała cieczkę. A że już sporo czasu nie ma jajek, to pomylił strony i złapał ją za głowę Ale nic nie przebije Edka, 10-letniego, jajeczkowego kundelka mojej mamy, który miewa dziwne okresy wyjątkowego pociągu do... Rufka suzuki - 2012-08-21, 11:55 Moja Goldenka własnie bardzo czesto dominuje swojego wykastrowanego kolege, ale czasami sa takie dni ze jest na odwrót Kaśka - 2012-08-21, 21:49 Dzisiaj bylismy wieczorem na dlugim spacerze z Fidelem i dwoma Labkami, sterylizowana suką i kastrowanym psem. Tamtem (Labek) caly czas obskakiwal ta sukę, mimo, ze kastrowany a Fidel spokojnie sobie węszył, bardziej pilnując czy ja jestem na drugim koncu smyczy niż czym reszta towarzystwa się zajmuje. Fakt, ze przed spacerem mial bieganie po ogrodzie za pileczka wiec byl troche zmeczony ale i tak zachowywal sie jak gentelman . Dzisiaj rowniez opanowal komende "nie rusz". Poszlo szybko i bezboleśnie Barbara - 2012-08-21, 21:50 Super - bardzo się cieszę Kama, Mela, Ruda - 2012-08-21, 22:11 weźcie też pod uwagę, że bardzo często psy nie "kopulują" z powodów seksualnych tylko w rozładowaniu emocji lub napięcia. Takie zachowania kopulacyjne bardzo często można zauważyć zarówno u psów jak i suk np. w trakcie zabawy. Tak się nakręcają, że któreś w końcu zaczyna rozładowywać w ten sposób napięcie, ale nie ma to nic wspólnego z hormonani ani zachowaniani seksualnymi Kaśka - 2012-08-21, 22:20 Dokladnie tak.
Fidel bardzo ładnie potrafi sie bawić z sukami, ktore pokazują mu, że one żądzą. Wtedy jest potulny jak baranek i poprostu sie bawi. A jak jakas dziewczyna nie jest zdecydowana na ustawienie go do pionu, on to wykorzytuje i "dawaj" . Coż .... samo życie ... M!S!A - 2012-08-22, 07:54 Kasiu, ale nam wychowanego chłopaka robisz Super.
A z ta kopulacją całkowicie sie zgadzam, że bardzo często jest to sposób na odstresowanie, chociaz mój chłopak stwierdził że Mailo ma po prostu chętkę i żebym dała mu święty spokój- bo nie dość że pozbawiłam go męstwa to teraz jeszcze nie pozwalałam mu napastiowac Jamajki Jamajka z kolei kopuluje zawsze kiedy przychodzi ktoś nowy do nas do domu- i tu na pewno spowodowane jest to sytuacja stresową.Kasia, Szajba i Milka - 2012-08-22, 08:02 A ja mam takie pytanie : Kasiu czy Ty również masz salon piękności dla psiaczków? Jeżeli tak to podaj proszę stronę
Fidel jest przepięknym, ułożonym i młodym psiakiem Kaśka - 2012-08-22, 09:30
Kasia, Szajba i Milka napisał/a:
A ja mam takie pytanie : Kasiu czy Ty również masz salon piękności dla psiaczków? Jeżeli tak to podaj proszę stronę
Fidel jest przepięknym, ułożonym i młodym psiakiem
Mam, oczywiscie. i hotel dla psów
Nie chcę tutaj zamieszczac reklamy ale w razie czego adres strony jest w moim profilu i podpisie. Zapraszam. Dla Goldenów zniżki Kasia, Szajba i Milka - 2012-08-22, 09:43 Znalazłam Planuje odwiedzić, ale już nie zakłócam wątku Fidelka CastroFamily - 2012-08-22, 15:18 Jesteśmy tu nowi, ale zakochaliśmy się w Fidelku - była to miłość od pierwszego wejrzenia Dzisiaj była u nas p. Basia z Fundacji - złożyła nam wizytę przedadopcyjną (wizyta bardzo stresująca - gdyż tak zależy nam na piesku ) i teraz czekamy na odpowiedź. To chyba będzie stresująca końcówka tygodnia Miejmy nadzieję, że Fidelek jest przeznaczony dla nas. Prosimy o więcej zdjęć i relacji z każdego dnia pieska No i oczywiście informacje o jutrzejszym "ciach ciach" (PS. gdzie będzie wykonany zabieg?)Kaśka - 2012-08-22, 20:10 Jutro oczywiscie zamieszcze fotki "po zabiegu" i zdam relacje jak zniosl. Dzisiaj sie pieeeeknie bawil z suka, nawet jej nie obskakiwal i wszyscy bylismy w ciezkim szoku bo ostatnio nie dawal jej żyć. Jakos wygrzeczniał nam ten Fidelek. No ale wybieganie, spacerki i znowu wybieganie daje efekty. Teraz bidulek juz głoduje przed "ciah ciach" bo jedziemy ranoKaśka - 2012-08-22, 20:11 A zabieg bedzie u mojego weterynarza w Stolarzowicach. Lecze u niego wszystkie swoje zwierzaki (pies i 5 kotow) i jestem bardzo zadowolona. Poza tym mieszka na mojej ulicy i jest pod tel 24/dobe wiec to tez duzy komfortAga_TRuficzkowa - 2012-08-22, 20:14 No to czekamy na info ,biedny Fidelek nie wie co go jutro czeka Ewa i Cindy - 2012-08-22, 20:21 oj tam Aguś.. od razu bidny.. strzeli focha a na następny dzien już nie bedzie pamiętał że takie zdarzenia miało miejsce i do kołnierza też się przyzwyczai.. po 3 dniu może przestanie się o wszystko obijać Kaśka - 2012-08-22, 20:22 Oj tam oj tam, chwila cierpienia a cale zycie w spokoju bez baby Rufiakowa Amcia - 2012-08-22, 20:22
Aga_TRuficzkowa napisał/a:
biedny Fidelek nie wie co go jutro czeka
Albo wie, dlatego postanowił być dżentelmenem wobec suczki Z nadzieją, że mu te jajeczka darują Ewa i Cindy - 2012-08-22, 20:27
Rufiakowa Amcia napisał/a:
Albo wie, dlatego postanowił być dżentelmenem wobec suczki Z nadzieją, że mu te jajeczka darują
patrz.. mój marley też jakiś taki posłuszny był na 2 dni przed.. coś w tym musi być hehehe Asterkowy Krzysztof - 2012-08-22, 20:41
Kaśka napisał/a:
Oj tam oj tam, chwila cierpienia a cale zycie w spokoju bez baby
No ja was proszę CastroFamily - 2012-08-22, 20:48 Foch na pewno będzie ale bądźmy dobrej myśli. Parę dni i zapomni o wszystkim a tak apropo to teraz będzie Fidelem CASTRO z prawdziwego zdarzenia hah, kochany ! Ewa i Cindy - 2012-08-22, 20:52 Castro .. ja do Marleya też tak mówię
p/s wstrętni jesteśmy żeby sie tak nad zwierzętami znęcać CastroFamily - 2012-08-22, 20:59 W weekend na pewno go odwiedzimy Myślałam o sobocie po południu, ale to będę dzwonić do pani Kasi i się umówimy. Już nie mogę się doczekać !Kaśka - 2012-08-22, 21:32
Entalio napisał/a:
W weekend na pewno go odwiedzimy Myślałam o sobocie po południu, ale to będę dzwonić do pani Kasi i się umówimy. Już nie mogę się doczekać !
Do 17 mam robote ale od 17 jestesmy z Fidellosem do dyspozycji i zapraszamy
Barbara - 2012-08-22, 21:55 No portrecik CUDO Ależ jest piękny psiaczek