To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - BOSS i SALI mają już dom pod Poznaniem - 320 i 197

Moniś i Maks - 2012-09-30, 18:56

nasz koleżka dziś fajnie się bawił ....trochę biegał z Maksem i Luckiem, potem doszedł kolejny golden, trochę stał z boku i się przyglądał.
Moniś i Maks - 2012-10-03, 21:01

A nasz chłopak był dziś u weta :mrgreen: ładnie stanął na wagę i wyszło całe 25,8 kg czyli nie tragicznie. Doktor jego obejrzał, osłuchał i .....zaszczepił Odi był bardzo dzielny i nawet nie pisnął, w czasie wypisywania zaświadczenia nasz koleżka dokładnie obwąchał cały gabinet, łącznie z butami doktora. Ale zapomniałam o najważniejszym!!!! Podczas siedzenia w poczekalni była z nami labradorka, która usiłowała zaczepiać Odiego a jej pan.....po prostu go miział i Odi nie uciekał od niego :lol: i cały czas go miział i życzył mu powodzenia na nowej drodze życia :mrgreen:
Na smyczy chodzi już ładnie, przy nodze, jeszcze boi się średnich i większych psów, czasem tylko ogląda się za Maksiem a tak wędruje ładnie .....z przodu :) ma jakieś zatargi z kuchnią bo tak nie specjalnie tam zagląda, na dzwięk otwierania lodówki - ja nic nie słyszę - Maks jest już obok a Odi jednak stoi w progu. Za to jest pierwszorzędny żebrakopies przy dzieciach :evil:

Ewa i Cindy - 2012-10-03, 21:12

ale fajnie.. to jest jednak najfajniejszy czas jak z dnia na dzień widać zmiany na lepsze :) Młody wreszcie znalazł trochę spokoju więc i zaczyna doceniać życie :)
Odi.. żebrz ile wlezie.. ciekawe jaki pańcia ma próg wytrzymałości :)
a Monia.. jakieś nowe foteczki dasz radę wstawić ? podziel się tym słodkim pyszczkiem

Moniś i Maks - 2012-10-03, 21:18

coś nie moge wrzucić na fotosiku :cry:
Ewa i Cindy - 2012-10-03, 21:29

to ja polecam imageshack :) tu znajdziesz instrukcję :)
http://wartagoldena.org.p...er=asc&start=25
na ostatnim moim poście są nawet obrazki :)

Moniś i Maks - 2012-10-03, 21:29

Wysłałam do Agi na email mam z lecznicy. A strachopies już coraz lepiej, cały tydzień nie darłam sie na dzieci bo Odi się bał jednego dnia musiałam - bo bym się udusiła ot co - to już omijał mnie - wyjątek stanowił spacer :mrgreen: a moje pawiany wykorzystują sytuację i mówią "tylko nie krzycz pamiętaj bo pies się stresuje" :evil:
Aga_TRuficzkowa - 2012-10-04, 08:23

Rufiakowa Amcia - 2012-10-04, 09:10

No to pięknie :) Terroryzm psio-dzieciowy :D

A co do tej poczekalni, to pan od labradora może by był zainteresowany Odim? Na przykładzie Cezarka już wiemy, że poczekalnia u weta to dobre miejsce na poznawanie ewentualnych kandydatów do adopcji ;)

Oby się maleńki pięknie dalej "prostował", już widać różnicę :) Niebo a ziemia :)

Ewa i Cindy - 2012-10-04, 10:47

ale cudnie wygląda.. ja widzę diametralna różnice między tym co przyjechało do Siedlec a tym co jest teraz.. co prawda tylko na zdjęciach ale wszystko ładnie widać :)
już nie ma w oczach totalnego przerażenia :)

Moniś i Maks - 2012-10-04, 17:40

Jest jeszcze troszkę nieufny ale....ostatnio zeżarł Olce słuchawki :evil: - wisiały bezpańsko przy ławie... :) Napewno boi się huku ale większość się boi, ignorowany - w sensie zachowanie- szybko wraca do stabilności. I tak myślę, że skoro okrzyki walki moich dzieciów nie robią na nim wrażenia to już duży sukces.
Ewa i Cindy - 2012-10-04, 20:59

Kochani.. a ja mam fantastyczną wiadomość.. to zadziało się tak szybko ale Odi już nie szuka domku.. zamieszkał u Piotra w Siedlcach.. daleko nie musiał szukać :)

Bardzo serdecznie gratuluje Odiemu i Piotrowi... wielkie podziękowania dla Moniki :)
jeszcze pewnie parę strachów przed Wami ale niebawem będzie już całkiem ok :) ja w to wierzę :)

Ale Wam to Siedleckie goldenowe grono rośnie!!! :)

Piotr i BOSS - 2012-10-04, 21:27

witam wszystkich
chciałem powiedzieć, że Odi ma na imię Boss i już jest w domu hura hura
:radocha:
zdjęć jeszcze nie mam ale szybko to zmienimy z Karolina i na pewno zamieścimy
pozdrawiam

Aga_TRuficzkowa - 2012-10-04, 21:30

Piotrze witajcie na forum, liczymy na relacje i fotki z życia Bosska :-) :-)
Ewa i Cindy - 2012-10-04, 21:37

co do zdjęć to zapraszam na: http://wartagoldena.org.p...er=asc&start=25 ... zamieściłam nawet obrazki :) teraz już nie będzie wymówki :) czekam z niecierpliwością a przez noc radzę bateryjni w aparacie naładować :)
Myzki dla Bossa :)

Moniś i Maks - 2012-10-05, 05:49

To fajnie że chłopak spotkał Karolinę i Piotra na 3-go Maja :mrgreen: Mamy nadzieję że noc minęła spokojnie. :hura:
Rufiakowa Amcia - 2012-10-05, 09:58

Ło matko, odeszłam wczoraj od kompa tylko na 2 godzinki, a tu takie hyc :D

Serdecznie gratuluję :)

Piotr i BOSS - 2012-10-05, 20:52

witam
noc minęła spokojnie choć był troszkę osowiały wcześniej
w dzień karolinka mówiła mi iż podoba mu się balkon wiadomo że pod kontrolą, choć ma obawy wchodzić do kuchni a do windy to już wpada w panikę choć w windzie jak wejdzie się to spokojnie. na spacerach narazie jest ostrożny jak i w domu do wszystkiego
ale my jesteśmy cierpliwi i pracujemy nad naszym pupilem gdyż jest członkiem naszej rodziny i chcemy aby był uśmiechnięty i szczęśliwy
zdjęć narazie nie mamy ale nie bawem to nadrobimy
pozdrawiamy z Bossem wszystkich
luzik luzik :radocha:

Moniś i Maks - 2012-10-05, 21:31

Spoko i do windy się przyzwyczai jak zobaczy, że ta go nie zje :mrgreen: tak jak oswoił się ze schodami a początki były dłuuuugie i ciężkie :) U nas Maks najczęściej okupował dobrą miejscówkę przy balkonie a Bosiek jest u siebie w domu więc cały widok jego :lol: z kuchnią to i u nas miał zatargi ale kiedy wejdzie to chwalić,chwalić i chwalić. A wiecie, że Maks to jeszcze próbował szukać Bossa kiedy wracaliśmy do domu :)
Super, że Boss ma w Was wspaniałych, kochających przewodników, tak trzymać a odpłaci Wam w dwójnasób :mrgreen:
Miziaki od mojej całej bandy

Piotr i BOSS - 2012-10-07, 19:03

witam w kolejnym dniu
dzisiaj się nachodziliśmy i widać postępy choć jak mówiłyście powolne ale wszystko cieszy
już zaczął wchodzić do kuchni powoli aby jeść gdyż tam postawiliśmy mu miseczki i się przełamał wczoraj :hura: dla Bossa
powoli pracujemy nad windą - dzisiaj wszedł choć niepewnie ale już jest lepiej
nie wiem tylko jak załączyć zdjęcia i w jakiej wielkości zdjęcia mamy kilka z placu zabaw dla psiaków a poza tym no chłopak ma powodzenie- jak przechodziliśmy koło amfiteatru chciała się z nim bawić suczka haskiego lecz Boss pokazał na razie lękliwość ale zalotnie na nią spoglądał a gdy już odeszła z 50 metrów to chciał za nią iść i jak wróciliśmy do domku zjadł troszkę i się położył zmęczony

Moniś i Maks - 2012-10-07, 20:14

Super, super, super :brawo: z czasem Boss będzie śmigał po placyku czy po parku z innymi psami, póki co nie przerywajcie pracy idzie Wam świetnie. Fotki ja wstawiam przez fotosik.pl - trzeba dodać zdjęcie i wybrać link na forum rozmiar 500, i czekamy na fotki chłopaka :okok:
Ewa i Cindy - 2012-10-07, 20:41

fajne wiadomości :) chłopak z dnia na dzien będzie Was czymś nowym zaskakiwał i to jest super :)
czekamy na fotki.. jakby fotosik nie działał to parę postów wyżej jest link do instrukcji na imageshacku.. rozdzielczość 640x480 :)

Barbara - 2012-10-10, 12:59
Temat postu: Re: BOSS (ODI) ma już dom w Siedlcach
Ewa i Cindy napisał/a:
Dziś pod opiekę fundacji trafił 1,5 roczny uroczy psiak.... zmieszał u Moniki w Siedlcach i to ona nadała mu imię Odi
Psiak jest przeuroczy, jeszcze trochę przerażony całą ta zmianą
Więcej o nim napisze Monika.. czekam z niecierpliwością co u tego kochanego futrzaka słychać.. nie widziałam go już 4 godziny :)
na dzień dobry wstawię jedno zdjęcie.. resztę dorzuci Monika :)

[url=http://imageshack.us...i3h.jpg]Obrazek[/URL]

POST ROZLICZENIOWY

Wpłaty na konto:

Darowizny rzeczowe:
szelki i smycz

Wydatki:
karma 125,54 zł

karma 125,54 zł 27.09.2012

Moniś i Maks - 2012-10-10, 19:19

U nas został praktycznie cały wór karmy - czekając na kolejnego tymczasa
Piotr i BOSS - 2012-10-14, 20:04

witam dawno sie nie odzywaliśmy!!!
Pracujemy cały czas nad naszym kochanym pupilem aby się uspołecznił i zapomniał swoje nieprzyjemne przeżycia.
ostatnio dużo poznał Boss piesków choć w większości zachowywał się odrobinę przestraszony ale poznał na placyku jednego pieska z którym bawił się świetnie i jaki był zadowolony to mocno cieszy :radocha: .
dziś poznał pieska znajomych choć odrobinę był przerażony ale przechadzka i wizyta przeszła pomyślnie.Teraz sobie leży i odpoczywa. Ogólnie jesteśmy dumni z Bossa gdyż z każdym dniem widać jego radość choć na spacerach czasami zachowuje się jakby chciał uciec, wyrwać się nie wiem o co chodzi w takich chwilach i staram się z nim rozmawiać i to pomaga.

Piotr i BOSS - 2012-10-14, 20:30