To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagaj±cej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - KOSMO - 139

Warna - 2012-11-11, 00:00

Fundacja Prima zajmuje się labradorami - daj im szybciutko znać. :-)
Moni¶ i Maks - 2012-11-11, 13:04

łakomstwo a żarłoczno¶ć to dwie różne sprawy, Maks też jest łakomczuch, kiedy tylko otwiera się lodówkę już jest w kuchni. Kosmo rzuca się do michy i łyka nie gryzie - dlatego jest karmiony z ręki :-D
Ale ....go¶ci u nas na weekend.....no wła¶nie Bossio. Jestem w szoku to zupełnie inny pies. Kosmo oczywi¶cie na dzień dobry warkn±ł nie ładnie, potem próbował dominować ale Bossiu się nie dał, grzecznie acz dobitnie pokazał z±bki i teraz trzech muszkieterów wałęsa się po domu razem.
Kiedy idziemy na spacerek biega jak szalony z szelkami w pysku - bo zapina sie najpierw go¶ci, potem tych co nie lubi± - Maks i na końcu tych niecierpliwych. Kosmo przypomina mi trochę z zachowania Truflę Agi jest też taki nakręcony. Bardzo szybko się uczy, chętnie współpracuje tak jakby chciał od razu wiedzieć jakie s± zasady, stara się bardzo, chce być najlepszy dla swojego przewodnika.

Moni¶ i Maks - 2012-11-11, 13:05

Żebraków trzech :mrgreen:

Moni¶ i Maks - 2012-11-11, 13:16

Rana ładnie się już prawie zagoiła, w sobotę był ostatni zastrzyk - był bardzo dzielny. Trochę dostał sra..ki więc wet dał procha na dobr± perystaltykę .
Moni¶ i Maks - 2012-11-11, 13:16

Moni¶ i Maks - 2012-11-11, 13:18

Ewa i Cindy - 2012-11-11, 15:36

ale on fajny..:)
Moni¶ i Maks - 2012-11-12, 17:24

Dzi¶ byli¶my na kontroli u weta, wszystko ładnie się zagoiło i jutro nasz chłopak umówiony jest na .......kastracje :mrgreen: Jest naprawdę bardzo grzeczny, dzi¶ mieli¶my nieplanowan± wycieczkę do mojego mechanika - spsuło mi się autko. na posesji obw±chał wszystkie k±ty, nic nie robił sobie z ujadania mechanikowych piesów. W domku był grzeczny, zjadł karmę z michy no akurat była :mrgreen: cały czas się mnie pilnował :brawo: Ale niestety w dalszym ci±gu da się pokroić za żarcie, za¶ kanapka na poziomie jego łba oznacza, że należy to skonsumować i to szybko żeby nie zabrali :evil:
Marcin i Dżemix - 2012-11-12, 19:51

a jest jakis sposób na oduczenie zjadania wszystkiego co widzi?? jesli tak chetnie spróbuje bo Dżemor to samo gdzie by nie byl kto by mu nie dał, odda sie za papu :D na szczescie juz ze stolu nic nie zabiera ani z szafek. Ale kto kolwiek nie wyciagnie reke albo jak komus cos spadnie odrazu nalezy do niego:D
Warna - 2012-11-12, 20:28

Trzeba nauczyć psa komendy "NIE RUSZ". Powinni¶cie bez problemu znaleĽć w internecie. :-D
Moni¶ i Maks - 2012-11-13, 16:10

No nie wszystko na raz Kosmo ładnie się uczy, a do nadrobienia ma cał± masę lekcji.
Dzi¶ nasz chłopak przeszedł zabieg. Był bardzo dzielny. Wci±ż dochodzi do siebie, jest tak cicho, że normalnie jestem w szoku, ¶pi, widać narkoza jeszcze go kręci.

Asterkowy Krzysztof - 2012-11-13, 16:17

to super że juz po zabiegu ...a zdjęcia sępiacych psiaków Super :-D :-D :-D :-D
Ewa i Cindy - 2012-11-13, 18:31

Monia.. będzie dobrze, niech ode¶pi a ty wykorzystuj spokój bo jutro już będziesz miała standardowy dzionek :)
Marcin i Dżemix - 2012-11-13, 20:12

Zdjecie 3 muszkieterów wpatrzonych w talerz jest extra :D
Moni¶ i Maks - 2012-11-14, 19:53

Raczej kanapkę z salami :mrgreen: Taaaa.....Maks każdego tymczasa pierwsze co to uczy żebrać, sam jest w tym mistrzem :hyhy:
A kolunio dzi¶ rano był już cały w skowronkach, nawet wet mówił, że bardzo szybko dochodzi do siebie :mrgreen: Do przychodni wchodzi ładnie, merda na powitanie ogonem i chce wychodzić ale bardzo spokojnie siedzi podczas zastrzyków :pies:
Powoli się też uczy, że memlanie uszu może być fajn± zabaw± :rotfl:

Moni¶ i Maks - 2012-11-14, 20:01

A co do zjadanie wszystkiego co l±duje ze stołu to Gofera tak uczyłam - przygotowałam sobie folię po parówce, papier po hamburgerze, skórę od banana, zrzucałam ze stołu, najpierw przytrzymywałam Gofera i mówiłam nie rusz i tak kilka razy potem już bez trzymania jak nie ruszył od razu smaczek do pysia, z Kosmo też tak robię i idzie bardzo ładnie. Oczywi¶cie do 30 powtórzeń dziennie nie więcej. Maksia nawet nauczyli¶my ¶piewać. :mrgreen:
anetek - 2012-11-15, 18:37

alez się cieszę, ze wszystko sie udało:):):) co do labka wrócił do domu, podobno ukradzionio go we wrze¶niu i uciekł porywaczom...czip był pod łopatk± nie wykryto...a Cosmu¶ cudeńko:)
Milena i Kosmo - 2012-11-18, 15:01
Temat postu: KOSMO
Chciałabym zapytać, jak Kosmo radzi sobie z pozostawaniem w domu, podczas waszej nieobecno¶ci. Domy¶lam się, że ma towarzystwo Golden-kolegów ;) ale czy nie robi bałaganu ?? szczeka itp ?
Moni¶ i Maks - 2012-11-18, 22:09

Nie ma problemów kiedy jest sam, co prawda nie zostawał na długo ale i z dłuższ± nieobecno¶ci± sobie poradzi. Szczeka kiedy kto¶ hałasuje na schodach - tak jak większo¶ć psów :mrgreen:
A w ogóle nasz kolunio całkiem dobrze trzyma sie po zabiegu. Jeszcze zdarza mu się bronić nieco michy tzn warkn±ć ale wskazuj±cy palec w kierunku wyj¶cia i nasz wojownik potulnie wychodzi :mrgreen:

Ewa i Cindy - 2012-11-23, 23:42

co tam u Kosmo słychać.. idzie weekend może jakie¶ nowe fotki powstan± :)
Moni¶ i Maks - 2012-11-24, 15:01

Moni¶ i Maks - 2012-11-24, 15:04

No i Kosmo pięknie się "otworzył" i......bardzo polubił memlanie z Maksiem. Sam zaczepia go do zabawy.Z dnia na dzień się zmienia na lepsze :mrgreen:
Moni¶ i Maks - 2012-11-24, 15:05

Moni¶ i Maks - 2012-11-24, 15:05

A fotki to hmmm......niełatwe zadanie
Moni¶ i Maks - 2012-11-24, 15:06

PS Kosmo to ten w czarnych szeleczkach :mrgreen: