To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - LENA - 140

Barbara - 2012-11-29, 12:28

Warno - ja wysłałam tylko umowę . Jak możesz podeślij Agnieszce jak najwięcej wskazówek :)
alicjate - 2012-11-29, 14:15

Ależ Ona śliczna i imię mi się bardzo podoba, pasuje do niej. Pozdrawiam Was i mam nadzieję, że z pchłami sobie poradzicie. Czekam na dalsze wieści o jej stanie zdrowia.
Basker - 2012-11-29, 17:40

Odcinek Wrocław-Leszno dziewczynka zniosła super, pod koniec podróży troszke sie ulało z pysia,ale bywa i tak ;) Jej zapaszek był uciążliwy ale po pewnym czasie nie zwracałem na niego uwagi :mrgreen: Sunia sama wsiadła do samochodu, nie dyszała i prawie całą drogę przespała :brawo:

Spotkaliśmy się z Agnieszką u mojej znajomej groomerki sunia została wykąpana i usunięto jej dredy była dzielna, ale o tym to już Agnieszka napisze :-D

Zupełnie zapomniałem,że miałem aparat i zrobiłem aż 3 fotki :mrgreen:

Warna - 2012-11-29, 17:50

Bardzo dziękujemy, Krzysiu. Rozumiem, że sunia od razu lepiej się poczuła po kąpieli i już tak nie cuchnie. Wspaniale, że ma to już z głowy. :-D
Basker - 2012-11-29, 18:26

ja byłem tylko szoferem tej pięknej suni :-P To dziewczyny zajęły się pielęgnacją,

Sunia nie wyglądała na zestresowaną a Agnieszka i tak by ja musiała wykąpać w domu więc przedłużyliśmy przystanek w salonie groomerskim. Niunia pozwoliła sobie na truchtanie do każdego z nas i wesoło merdoliła ogonkiem

Asterkowy Krzysztof - 2012-11-29, 18:32

Super dziewczyna ,i od razu do" fryzjera" prawdziwa dama :) Będzie miała Agnieszka z nią pociechę
pawelmichal2 - 2012-11-29, 21:19

Mam nadzieję że pierwsza noc w nowym :) miejscu minie Nysi spokojnie trzymam kciuki
Warna - 2012-11-29, 21:26

W ciepłym domku, z jedzonkiem i dobrymi ludziami. :-D
Aga, Tami i Lenka - 2012-11-29, 21:27

od 40 min ciagle wywala mnie z netu :evil:
Aga, Tami i Lenka - 2012-11-29, 21:30

najpierw chciałam bardzo podziękować Darkowi za opiekę nad malutka, Krzyśkowi za transport - Krzysiu bez Ciebie nie dalibyśmy dzisiaj rady przewieźć dziewczyne do mnie i Ilonie za usunięcie smrodzika i wstrętnych kołtunów - jeszcze raz wielkie dzięki :mrgreen: jesteście wielcy :mrgreen:
Aga, Tami i Lenka - 2012-11-29, 21:35

a teraz o małej :-)

U Ilony malutka zachowywała się wzorowo :-) biegała od jednej osoby do drugiej i mrdałą ogonkiem, dała się wykąpać, wyczesać i wysuszyć :-) miała tylko jeden, dwa momenty kiedy pokazała ząbki jak Ilona obcinała jej kołtuny ale oprocz tego była bardzo grzeczna - oczywiści w nagrodę były smaczki :-)

Malutka jest pogryziona przez inne psiaki :evil: ma ranę na głowie, uszach, małe ranki na grzbiecie i prawej tylnej łapce :cry:
Ilona zauważyła również, że nie miała jeszcze zdjętych szwów po sterylce a miała ją przed 17.11 :shock:
Przez chwilę nie chciałam jej ciagać jeszcze dzisiaj po lekarzach ale jak to zobaczyłam to stwierdziłam ze nie ma na co czekać

Aga, Tami i Lenka - 2012-11-29, 21:37

przepraszam Was ale będę pisać małymi fragmentami bo komp mi dzisiaj świruje :evil:
Warna - 2012-11-29, 21:39

Spokojnie, dzięki temu atmosfera oczekiwania wzrasta i apetyt rośnie. :-D
Gabiś i Fifi - 2012-11-29, 21:40

Warna napisał/a:
Spokojnie, dzięki temu atmosfera oczekiwania wzrasta i apetyt rośnie. :-D

Tak jest,ja tylko co chwila odświeżam i sprawdzam niecierpliwie,czy już "coś" jest na temat Małej. :P

Aga, Tami i Lenka - 2012-11-29, 21:47

Droga z Leszna do Poznania minęła bardzo spokojnie :-) nic sie nie wydarzyło, mała ciągle spała :-)

Po drodze do domu zajechałysmy do weta i dziewczyna została zbadana i:

1. pogryzienia napewno są od innych psów :evil:
2. wet wyjął szwy i na całe szczęście wszytsko tutaj jest ok :-)
3. uszy czyste :-)
4. zeby w stanie nie najgorszym - jest troche kamienia ale narazie nie będziemy tego ruszać - podpowiedźcie mi, może jest coś co zmniejszy ten kamień, jakies kości itp.?
5. temperatura ok
6. mała została osłuchana i tutaj tez jest wszystko ok
7. pazurki w dobrym stanie - nie trzeba nic przycinać
8. sierść w fatalnym stanie - wet powiedział ze jak bedzie dostawać dobrą karmę + witaminy to niedługo powinno byc ok
9. mała waży 23,6kg
10. mamy problem z tylną prawą łapką :-( mała kuleje na nią - to jest łapka, w którą była pogryziona. Wet stwierdził, że narazie poczekamy, jakieś 3 tyg. jeżeli nadal będzie kuleć to będzie trzeba zrobić pod narkozą prześwietlenia - ale narazie nie będziemy jej dodatkowo stresować, poczekamy czy to samo minie i czy nie jest to spowodowane pogryzieniem
11. dostałyśmy tabletki na odrobaczanie - na trzy dni

Ogólnie wet stwierdził, że nie jest tak źle - jak poprawi sie sierść i wyjasnimy sprawę z łapką to będzie super :-)

Aga, Tami i Lenka - 2012-11-29, 21:50

a i okazało się ze nie ma żadnych pcheł :-) przy kapieli Ilona to doładnie sprawdziła :-) zamiast pcheł było mnóstwo strupków :cry:
Gabiś i Fifi - 2012-11-29, 21:50

No i super,teraz ważne,że jest w ciepłym domku z fajnymi ludziami i na pewno będzie już z górki.Pozdrawiamy :)
M!S!A - 2012-11-29, 21:50

Agnieszka Borow napisał/a:
4. zeby w stanie nie najgorszym - jest troche kamienia ale narazie nie będziemy tego ruszać - podpowiedźcie mi, może jest coś co zmniejszy ten kamień, jakies kości itp.

Aga zęby powinny się poprawić jak mała będzie jadła suchą karmę, możesz tez zakupić naturalne gryzaki typu uszy wołowe lub wieprzowe czy właśnie jakieś kości żeby mogła sobie gryźć.

Warna - 2012-11-29, 21:51

Agnieszko, to teraz czekamy na zdjęcia, bo póki co to jej obraz zdrowotny wygląda całkiem dobrze.
Aga, Tami i Lenka - 2012-11-29, 21:59

jak dojechałysmy do domu to najpierw poszłyśmy na ogród. Dziewczyna puszczona luzem biegała jak jakis szczenior :-P potem było spotkanie z moją Kuną - ta oczywiście zaczęła drzec się :evil: ale potem się wyciszyła i jest ok :-) obwąchały się i nic więcej nie było. Teraz obydwie śpią, Kuna oczywiście :roll: na łóżku a malutka pod stołem - mam nadzieję, ze nie jest to cisza przed burzą :-P
w każdym razie obserwuję obydwie kobietki i narazie nie bedą same - nie wiadomo co im może strzelić do główek :roll:
Po zapoznaniu sie z Kuna w końcu było jedzonko :-) Mała zjadała je w taki tempie jakby nigdy nic nie jadła :-)
a potem było zwiedzanie domu i poznawanie domowników :-) mała biegała od jednej osoby do drugiej, ciale chciała być głaskana - czy to normalne, ze nadstawia ciagle tyłek do głasków?
ponieważ była strasznie nakręcona poszłam z nia na spacer, było siq, poznanie sie z szczeniakiem i powrót do domu.
Teraz od jakiegś czasu spi pod stołem ale jak tylko ktoś idzie to wstaje, merda ogonkiem i nadstawia sie do miziania :-)
staramy się teraz dac jej spokój i nie nakręcac jej - niech odpoczywa :-)
no to sie rozpisałam :-) to teraz ide powysyłać fotki :-) :-)

Gabiś i Fifi - 2012-11-29, 22:04

Agnieszka Borow napisał/a:
to teraz ide powysyłać fotki :-) :-)

YEAH!!To czekamy!! :rotfl:

Aga, Tami i Lenka - 2012-11-29, 22:10

to chyba będzie moje drugie (po kuchni) ulubione miejsce :-)

Pancia daje mi witaminki, bo podobno nie podoba sie jej moja sierść :roll:

Aga, Tami i Lenka - 2012-11-29, 22:13

a tutaj mam rankę od jakiegoś ......

a teraz mnie miziaj i miziaj

to jest podobno Kuny ale ona przecież ciagle na łóżku :!: to może je sobie przygarne :oops:

Aga, Tami i Lenka - 2012-11-29, 22:16

miziania nia ma końca :-P

ech, w kuchni nic nie dają to ide sobie

a tak wygladam w całej okazałości :-)

Aga, Tami i Lenka - 2012-11-29, 22:18

chciałam jeszcze raz wrócić do imienia - czy jak juz malutka jest w domu mozemy je jednak zmienić na LENKĘ (LENĘ) - widzę że małej tez podoba sie to imie :-)