To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - CHARLIE - 160

goldenek2 - 2013-01-27, 17:39

A ja jutro o 17 jestem umówiona z Natalią na wizytę w sprawie ewentualnego tymczasu dla drugiego goldena :-D
Warna - 2013-01-27, 17:45

Fantastycznie. :-D
Barbara - 2013-01-27, 18:23

Beatko - strasznie dziękujemy, bo to ogromnie pilna sprawa :)
Aga, Tami i Lenka - 2013-01-27, 19:08

jesteśmy po kolejnym spacerze i zauważyłam u Białego dwie rzeczy.
1. na spacerach ciagle ma ogon postawiony do góry, merda nim ale jest całkowicie sztywny. Równoczesnie jak mijamy ludzi wogóle ich nie zaczepia, teraz jak bylismy w parku to miał spotkanie z małym psiakiem i tylko go obwąchał, popiszczał chwilkę i poszedł dalej - wygląda to tak jakby cały czas był bardzo czujny i szedł na "baczność"
2. bardzo często jak idziemy podchodzi do mnie i staje przede mną tak jakby chciał mnie od czegoś odgrodzić, wygląda to tak: idzie sobie spokojnie na długiej lince i nagle do mnie podbiega, staje w poprzek i chcę czy nie musze się zatrzymać bo bym na niego wpadła. Głaszczę go wtedy i mówię, że jest ok i ze możemy iśc dalej i wtedy znowu ruszamy. Zachowuje się tak jakby chciał mnie bronić - pierwszy raz spotykam się z takim zachowaniem :roll:
W ogrodzie jest zupełnie inaczej, jest spokojny, ogonek normalny, biega i lata i bawi się z Lenką.

goldenek2 - 2013-01-27, 20:14

Barbara napisał/a:

Wiem to od Ewy od Cindy :-D . Molestowała mnie straszliwie :lol: :lol: :lol:

Warna - 2013-01-27, 20:16

A to wredna baba! Ale nie szantażowała, mam nadzieję? :mrgreen:
Barbara - 2013-01-27, 20:17

goldenek2 napisał/a:
Barbara napisał/a:

Wiem to od Ewy od Cindy :-D . Molestowała mnie straszliwie :lol: :lol: :lol:

No - dobra jest, nie ? Ale podziękowania wielkie Tobie się należą.

Ewa i Cindy - 2013-01-27, 21:27

Warna napisał/a:
A to wredna baba! Ale nie szantażowała, mam nadzieję? :mrgreen:

te argumenty zostawiłam na później ale za łatwo poszło :)
Ja tez dziękuję Beatko :)

Atkaa - 2013-01-27, 21:45

O ranysiu! Cala zgraja goldeniasow!
Aga, Tami i Lenka - 2013-01-28, 09:36

kolejna nocka minęła nam bardzo spokojnie. Biały grzecznie spał, nic nie narobił :-) rano jak do niego przyszłam to bardzo się cieszył, z radości aż piszczał :-) bylismy na spacerku gdzie było siq i qup. Dzisiaj ogonek juz był prawie normalny :-) chłopak się juz na spacerach troche wyluzował :-)

wczoraj zapomniałam napisać że Biały dostał ode mnie do zabawy poduszkę, która przezyła zarówno Kostka jak i Lenkę, a z którą Biały od razu zrobił porządek :roll: ale oprócz tego wszystko inne przeżyło :-) chłopak nadal jest bardzo grzeczny i muszę go pochwalić :-)

Atkaa - 2013-01-28, 10:46

Czyli zywotnosc poduszki dobiegla konca :D
Aneta i Nico - 2013-01-28, 12:35

Witam! To u mnie dzisiaj zamieszka Biały - prawdopodobnie zmienimy mu imię na Dexter. Już nie mogę się doczekać spotkania.
Barbara - 2013-01-28, 13:03

Witamy :) No i mam nadzieję, że się dogadacie z psiakiem :)
Warna - 2013-01-28, 13:11

Bardzo ladne imię. :-D
Aga, Tami i Lenka - 2013-01-28, 15:38

poduszka wyzionęła ducha :roll: Biały całkowicie się z nią rozprawił ;-)
Aga, Tami i Lenka - 2013-01-28, 15:40

ech, po wspólnych zabawach Białego (Dextera) z Lenką stwierdziłam, że jeden golden to super sprawa ale dwa goldaski to dopiero jest coś :-)
Aga_TRuficzkowa - 2013-01-28, 15:53

Aga i Lenka napisał/a:
ech, po wspólnych zabawach Białego (Dextera) z Lenką stwierdziłam, że jeden golden to super sprawa ale dwa goldaski to dopiero jest coś :-)

Aga to Ty tego nie wiedziałaś :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Warna - 2013-01-28, 17:44

Aga i Lenka napisał/a:

Aga, a jak myślałaś, dlaczego większość z nas ma 2 psy? :mrgreen:

Aga, Tami i Lenka - 2013-01-28, 21:05

no własnie teraz już wiem :lol:
Dexter jest już u Anety :cry: Aneta od razu go kupiła :-) dostał do zabawy piłkę i od razu poczuł się jak u siebie w domu :-) poznał się też z sunią labladorką i wszystko było ok :-)
Miałam problem zeby wszedł mi do samochodu, musiałam go przekupić piłką Lenki, w samochodzie bardzo dyszał ale jak już wyszliśmy na dwór uspokoił się :-)
a mnie jest teraz strasznie smutno że już go nie ma i już za nim tęsknię :cry:
więcej napewno napisze Aneta.

Aneta powodzenia :-) trzymam za Was bardzo mocno kciuki :-)

Aneta i Nico - 2013-01-28, 21:06

Psiak już zadomowiony:) Niestety nie udało mi się przegłosować Dextera i jego nowe imię to Charlie. Od razu zaczął się dogadywać z naszą labradorką, ciągle próbuje nas zmuszać do rzucania mu piłki, jest w niej zakochany :D Jak na razie wrzucam jedno zdjęcie Charliego z Lonią (trochę niewyraźne, ale zawsze). Mam nadzieję, że jutro uda mi się jeszcze coś wrzucić. Za kilka minut śmigamy na dwór trochę pochodzić, a potem pierwsza wspólna noc :)

http://imageshack.us/phot...6063259917.jpg/

Barbara - 2013-01-28, 21:07

Super :) Bardzo się cieszymy i piszcie często :)
Rufiakowa Amcia - 2013-01-28, 22:15

Charlie ślicznie brzmi. Pasuje do tej rozśmiechanej paszczy :) Życzę miłej, pierwszej wspólnej nocki :)
goldenek2 - 2013-01-28, 22:36

No to imię zobowiązuje. Mój psiak z awatarka to też Charlie :-) . Tak bardzo mi go brakuje ....
Ewa i Cindy - 2013-01-28, 23:17

Aneta.. super wieści.. sądzę że będzie ok.. fajnie że ma koleżankę i skoro na początku się polubiły to już z górki :)
Aneta i Nico - 2013-01-29, 17:55

Pierwsza noc za nami ;) Z przykrością stwierdzam, że Charlie nie zna jeszcze pojęcia snu :D całą noc próbował zachęcić mnie do zabawy piszczącą kostką :P jak już czuł się bardzo samotny to wskakiwał mi na łóżko i próbował włożyć zabawkę do ręki żebym ją rzuciła, a jak nie chciałam tego zrobić to kładł się na mnie i lizał mnie po twarzy :D Cały dzień nie daje za wygraną i chodzi za każdym z kosteczką w pysku i spojrzeniem mówiącym: "rzuć mi!" :P Na spacerku bardzo grzeczny, w południe był razem z Lonią, cały czas świetnie się dogadują, za chwilę idziemy na dłuższą wyprawę ;) Jak znajdę baterie od aparatu to postaram się wrzucić jakieś zdjęcia, a jeśli nie to będziecie musieli uzbroić się w cierpliwość, ale na pewno niebawem Charlie się pokaże :)