Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - CHARLIE - 160
goldenek2 - 2013-01-27, 17:39 A ja jutro o 17 jestem umówiona z Natalią na wizytę w sprawie ewentualnego tymczasu dla drugiego goldena Warna - 2013-01-27, 17:45 Fantastycznie. Barbara - 2013-01-27, 18:23 Beatko - strasznie dziękujemy, bo to ogromnie pilna sprawa Aga, Tami i Lenka - 2013-01-27, 19:08 jesteśmy po kolejnym spacerze i zauważyłam u Białego dwie rzeczy.
1. na spacerach ciagle ma ogon postawiony do góry, merda nim ale jest całkowicie sztywny. Równoczesnie jak mijamy ludzi wogóle ich nie zaczepia, teraz jak bylismy w parku to miał spotkanie z małym psiakiem i tylko go obwąchał, popiszczał chwilkę i poszedł dalej - wygląda to tak jakby cały czas był bardzo czujny i szedł na "baczność"
2. bardzo często jak idziemy podchodzi do mnie i staje przede mną tak jakby chciał mnie od czegoś odgrodzić, wygląda to tak: idzie sobie spokojnie na długiej lince i nagle do mnie podbiega, staje w poprzek i chcę czy nie musze się zatrzymać bo bym na niego wpadła. Głaszczę go wtedy i mówię, że jest ok i ze możemy iśc dalej i wtedy znowu ruszamy. Zachowuje się tak jakby chciał mnie bronić - pierwszy raz spotykam się z takim zachowaniem
W ogrodzie jest zupełnie inaczej, jest spokojny, ogonek normalny, biega i lata i bawi się z Lenką.goldenek2 - 2013-01-27, 20:14
Barbara napisał/a:
Beatko - strasznie dziękujemy, bo to ogromnie pilna sprawa
Wiem to od Ewy od Cindy . Molestowała mnie straszliwie Warna - 2013-01-27, 20:16 A to wredna baba! Ale nie szantażowała, mam nadzieję? Barbara - 2013-01-27, 20:17
goldenek2 napisał/a:
Barbara napisał/a:
Beatko - strasznie dziękujemy, bo to ogromnie pilna sprawa
Wiem to od Ewy od Cindy . Molestowała mnie straszliwie
No - dobra jest, nie ? Ale podziękowania wielkie Tobie się należą.Ewa i Cindy - 2013-01-27, 21:27
Warna napisał/a:
A to wredna baba! Ale nie szantażowała, mam nadzieję?
te argumenty zostawiłam na później ale za łatwo poszło
Ja tez dziękuję Beatko Atkaa - 2013-01-27, 21:45 O ranysiu! Cala zgraja goldeniasow!Aga, Tami i Lenka - 2013-01-28, 09:36 kolejna nocka minęła nam bardzo spokojnie. Biały grzecznie spał, nic nie narobił rano jak do niego przyszłam to bardzo się cieszył, z radości aż piszczał bylismy na spacerku gdzie było siq i qup. Dzisiaj ogonek juz był prawie normalny chłopak się juz na spacerach troche wyluzował
wczoraj zapomniałam napisać że Biały dostał ode mnie do zabawy poduszkę, która przezyła zarówno Kostka jak i Lenkę, a z którą Biały od razu zrobił porządek ale oprócz tego wszystko inne przeżyło chłopak nadal jest bardzo grzeczny i muszę go pochwalić Atkaa - 2013-01-28, 10:46 Czyli zywotnosc poduszki dobiegla konca Aneta i Nico - 2013-01-28, 12:35 Witam! To u mnie dzisiaj zamieszka Biały - prawdopodobnie zmienimy mu imię na Dexter. Już nie mogę się doczekać spotkania.Barbara - 2013-01-28, 13:03 Witamy No i mam nadzieję, że się dogadacie z psiakiem Warna - 2013-01-28, 13:11 Bardzo ladne imię. Aga, Tami i Lenka - 2013-01-28, 15:38 poduszka wyzionęła ducha Biały całkowicie się z nią rozprawił Aga, Tami i Lenka - 2013-01-28, 15:40 ech, po wspólnych zabawach Białego (Dextera) z Lenką stwierdziłam, że jeden golden to super sprawa ale dwa goldaski to dopiero jest coś Aga_TRuficzkowa - 2013-01-28, 15:53
Aga i Lenka napisał/a:
ech, po wspólnych zabawach Białego (Dextera) z Lenką stwierdziłam, że jeden golden to super sprawa ale dwa goldaski to dopiero jest coś
Aga to Ty tego nie wiedziałaś Warna - 2013-01-28, 17:44
Aga i Lenka napisał/a:
ech, po wspólnych zabawach Białego (Dextera) z Lenką stwierdziłam, że jeden golden to super sprawa ale dwa goldaski to dopiero jest coś
Aga, a jak myślałaś, dlaczego większość z nas ma 2 psy? Aga, Tami i Lenka - 2013-01-28, 21:05 no własnie teraz już wiem
Dexter jest już u Anety Aneta od razu go kupiła dostał do zabawy piłkę i od razu poczuł się jak u siebie w domu poznał się też z sunią labladorką i wszystko było ok
Miałam problem zeby wszedł mi do samochodu, musiałam go przekupić piłką Lenki, w samochodzie bardzo dyszał ale jak już wyszliśmy na dwór uspokoił się
a mnie jest teraz strasznie smutno że już go nie ma i już za nim tęsknię
więcej napewno napisze Aneta.
Aneta powodzenia trzymam za Was bardzo mocno kciuki Aneta i Nico - 2013-01-28, 21:06 Psiak już zadomowiony:) Niestety nie udało mi się przegłosować Dextera i jego nowe imię to Charlie. Od razu zaczął się dogadywać z naszą labradorką, ciągle próbuje nas zmuszać do rzucania mu piłki, jest w niej zakochany Jak na razie wrzucam jedno zdjęcie Charliego z Lonią (trochę niewyraźne, ale zawsze). Mam nadzieję, że jutro uda mi się jeszcze coś wrzucić. Za kilka minut śmigamy na dwór trochę pochodzić, a potem pierwsza wspólna noc
http://imageshack.us/phot...6063259917.jpg/Barbara - 2013-01-28, 21:07 Super Bardzo się cieszymy i piszcie często Rufiakowa Amcia - 2013-01-28, 22:15 Charlie ślicznie brzmi. Pasuje do tej rozśmiechanej paszczy Życzę miłej, pierwszej wspólnej nocki goldenek2 - 2013-01-28, 22:36 No to imię zobowiązuje. Mój psiak z awatarka to też Charlie . Tak bardzo mi go brakuje ....Ewa i Cindy - 2013-01-28, 23:17 Aneta.. super wieści.. sądzę że będzie ok.. fajnie że ma koleżankę i skoro na początku się polubiły to już z górki Aneta i Nico - 2013-01-29, 17:55 Pierwsza noc za nami Z przykrością stwierdzam, że Charlie nie zna jeszcze pojęcia snu całą noc próbował zachęcić mnie do zabawy piszczącą kostką jak już czuł się bardzo samotny to wskakiwał mi na łóżko i próbował włożyć zabawkę do ręki żebym ją rzuciła, a jak nie chciałam tego zrobić to kładł się na mnie i lizał mnie po twarzy Cały dzień nie daje za wygraną i chodzi za każdym z kosteczką w pysku i spojrzeniem mówiącym: "rzuć mi!" Na spacerku bardzo grzeczny, w południe był razem z Lonią, cały czas świetnie się dogadują, za chwilę idziemy na dłuższą wyprawę Jak znajdę baterie od aparatu to postaram się wrzucić jakieś zdjęcia, a jeśli nie to będziecie musieli uzbroić się w cierpliwość, ale na pewno niebawem Charlie się pokaże