To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - TORI - 193

Ewa i Cindy - 2013-07-01, 23:15

u Torci ok, odpoczywa po dzisiejszym dniu i spacerku :)

Ewa i Cindy - 2013-07-02, 21:54

pomimo niewielu fanów Torcia i tak pozdrawia :)

Rufiakowa Amcia - 2013-07-02, 22:24

No nie żartuj, jak to "niewielu fanów"!?

Torcia, pyszczaku kochany, widzę, że się nieźle odnajdujesz w terenie :) Przyznaj, że u Ewci czujesz się, jak u siebie?

Anonymous - 2013-07-02, 22:25

oj tam ,oj tam, nikt się po prostu nie wychyla bo im słów brak na widok Tori :mrgreen:
Barbara - 2013-07-02, 22:38

Rufiakowa Amcia napisał/a:
No nie żartuj, jak to "niewielu fanów"!?

Torcia, pyszczaku kochany, widzę, że się nieźle odnajdujesz w terenie :) Przyznaj, że u Ewci czujesz się, jak u siebie?

No proszę Was bardzo ! Torcia ma wielu fanów!!!
Zobaczcie tylko na pierwszy post i ilość wpłat dla naszej kochanej suni :) Jeszcze raz wielkie podziękowania

:kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:

Rufiakowa Amcia - 2013-07-02, 23:23

Barbara napisał/a:
Zobaczcie tylko na pierwszy post i ilość wpłat dla naszej kochanej suni Jeszcze raz wielkie podziękowania

CU-DOW-NE! Dziękujemy!

Ewa i Cindy - 2013-07-03, 18:24

super extra .. wielkie WOW!!! dziękuje wszystkim bardzo serdecznie za pomoc :)

ale ruszyłam fanów.. :)

Ola i Habs - 2013-07-03, 21:43

Dla mnie zdjęcie z Marleyem wymiata :)
Ola, Mariusz i Lea - 2013-07-03, 23:04

Zdjecia nie oddaja tego jak pieknie wyglada Tori na zywo ...a o jej hipnotyzujacym spojrzeniu juz nie wspomne...
Póki co u Ewy Tori wchodzi na własciwe tory ;-)

Mario

Ewa i Cindy - 2013-07-03, 23:53

:) dzięki Mariusz :)
Torcia jest faktycznie kochana, widać ze się uspokoiła.. dalej jest niepewna siebie i trochę się boi nowości ale pracujemy nad tym
ludzi stojących czasami obszczeka a czasami minie wielkim kołem, na spacerki chodzi chętnie
z Marleyem na spacerach dogadują się idealnie, czasami zwiedzają teren razem czasami osobno, w domku tez już większy luz mam ale i tak muszę kontrolować towarzystwo.. udało mi się je nakarmić w jednym momencie.. jedno siedziało po prawej drugie po lewej.. na koniec Torci jednak nie spodobało się to ze Marley sprawdził czy na pewno nie opuścił jakiego smaczka i znów próbowała mu pokazać gdzie jego miejsce.. ale ja już jestem wyczulona i szybka reakcja łagodzi złego początki..
w ciągu dnia psiaki są odseparowane żeby sobie za dużo nie wymyśliły, poza tym Torcia jak idę do pracy zdecydowanie woli zostać w domku..
w ciągu dnia dużo śpi, odsypia pewni ostatnie pół roku.. ale niech odpoczywa i nabiera sił
jak niedawno sprawdzałam sutki to już nie leciało.. jeszcze się przypatrzę ale jak będzie ok to wet powiedział ze można się zająć przepukliną i od razu wysterylizować niunię.. :) w sumie z tą przepukliną chodziła już trochę ale po co czekać.. mam tylko nadzieję ze to będzie sama tkanka tłuszczowa

Martyna i Boski - 2013-07-04, 10:20

Ewuś ty to masz wesoło :) kolejna kochana psina pod Twoją opieką :) a Marley to dopiero musi być w niebo wzięty!
Trzymamy kciuki za dobre zdrówko Tori, niech dziewczyna wraca do formy! :mrgreen:

Ola, Mariusz i Lea - 2013-07-04, 22:42

Martyna i Boski napisał/a:
a Marley to dopiero musi być w niebo wzięty!

...noooo Marley zmienia te suczki jak rękawiczki :mrgreen: :-P :rotfl:

Ewa i Cindy - 2013-07-05, 23:00

niunia przełamała dziś kolejne lody... dziś miałam 3 ekipy, każdy był gdzie indziej i zajmował się swoją robotą i dzięki temu Torcia szybko doszła do wniosku ze obszekiwanie wszystkich jest bezsensu (bo się trzeba nabiegać, bo nikt nie zwraca na nią uwagi a Marley z Cindą na dodatek cieszą się jak głupeczki bo tyle potencjalnych rąk do myziania i na pewno każdy ma 2 śniadanie :) ) poza tym szybciutko wytłumaczyła sobie że tym czasie można się walnąć w cieniu pod krzaczkiem i spać :)
coraz szybciej się uspokaja widząc nowych wiec nabiera pewności siebie.. coraz łatwiej mi ją odwołać i szybciej luzuje :)
do Marleya nie ma już wątów
Torcia i reszta poznali też dziś Tutiska.. kolejne obce człowieki i pies.. ale co tam.. tylko czasami musiała im pokazać ze ona tez tu jest a tak miła kolejną lekcję socjalizacji :)
poza tym z dnia na dzień robi sie coraz ufniejsza.. jak się cieszy to chodzi cała... ogonek, bioderka, tułów i głowka robią falę.. moja mała tancereczka :)
idzie weekend więc i fotki będą :)

Kamila i Oskar - 2013-07-06, 08:19

Uwielbiam czytać takie dobre wieści z rana :)
to teraz jeszcze foteczki :lol:

Asterkowy Krzysztof - 2013-07-06, 08:37

Wspaniałe wieści :) szkoda Ewcia że Asterk ma szlabany na spacery ;( bo bardzo chętnie pozoznałby nową koleżankę :)
Seba, Szeryf i Dziewczyny - 2013-07-08, 08:32

Widzę tęczówki o odcieniu pomarańczowym, wysokie biodra, długa kufa...Chyba Ewcia znowu Ci się trafił bardziej Podhalan niż Golden i jeszcze to oszczekiwanie wszystkich na około ??? Na pewno będziesz miała wesoło ;)
Ewa i Cindy - 2013-07-09, 00:17

na nudę u mnie nie mogę narzekać ale i tak z dnia na dzień jest coraz lepiej..
już miałam pochwalić Torunię za brak niechęci w stosunków do Marleya jak dziś znów jej się coś poprzestawiało.. ale cóż są te chwilówki w obliczu rosnącej zgody między nimi.. Marley ostatnio na przywitanie daje Toruni całuski :) dziewczynka wie że 2 liźnięcia przyjmie i ma spokój na resztę dnia :) podpatrzyła u Cindy ze ona też tak robi i jest ok :) Torcia coraz lepiej luzuje wśród obcych.. w weekend miałam najazd znajomych.. spałą w kąciku i było jej dobrze :) a następnego dnia ucieszyła się ze ktoś został na noc.. nie szuka jeszcze kontaktu u obcych ale już leży w miarę bliskiej odległości :)

a tak wygląda moja księżniczka.. nie do końca da się wyczesać. jeszcze nie wie co dobre :)

a tak do mnie pędzi..

Rufiakowa Amcia - 2013-07-09, 06:10

Ewa i Cindy napisał/a:
Marley ostatnio na przywitanie daje Toruni całuski dziewczynka wie że 2 liźnięcia przyjmie i ma spokój na resztę dnia podpatrzyła u Cindy ze ona też tak robi i jest ok

Ach te rytuały... :lol:
A tak w ogóle, to cudne focie :)

Ola i Habs - 2013-07-09, 10:56

Na zdjęciu z lasu Tori wygląda, jakby specjalnie pozowała, jak modelka :)
Ewa i Cindy - 2013-07-10, 23:06

Ola.. bo ona to jest MODELka :)
Dziś Torunia miała wycieczkę.. najpierw pojechałyśmy z Marleyem na nasze spotkanie ze szkoleniowcem.. Torcia oczywiście przerażona nowym miejscem ale po chwili się uspokoiła, położyła i spała czekając aż wreszcie skończymy..
Potem pojechałyśmy do weta.. bo jak pisałam ja nic nie wyczuwam.. chodzi o mleko w sutkach.. jest jeszcze jakiś przezroczysty płyn więc to już sama końcówka.. pani doktor nie widziała przeciwwskazań i zaszczepiliśmy ją przeciw wściekliźnie, na 1 sierpnia jesteśmy umówione na zabieg.. trochę nam się to przeciągnie bo wyjeżdżam 20 lipca i wracam 27 a nie chce jej zostawiać ze znajomym po zabiegu... sama muszę mieć na nią oku
podczas zabiegu prócz przepukliny zajmą się tez od razu wysterylizowaniem suni, doszukałam się ostatnio jakiejś dziwnej ranki na łopatce.. pamiętam ze coś miała wcześniej ale na razie mam poobserwować.. jak nie będzie się chciało goić to i tym się zajmą..
coś dojrzeliśmy też w lewej górnej jedynce.. jak już będzie pod narkozą to weci to obejrzą porządnie.. nie chciałam jej dodatkowo męczyć wymuszając pokazywanie paszczy.. na razie wygląda to jakby się o coś uderzyła i jest stan zapalny..
poza tym z dnia na dzień się otwiera i staje się pewniejsza.. przez te 2 tyg przytyła u mnie z 1,5 kg..
w następnym tyg jadę z Marleyem na poprawki do znajomej groomerki więc podziałamy trochę z niunią.. porządne wyczesanie na pewno jej nie zaszkodzi :)

a tu zdjątko z wczorajszego spacerku..
Marley.. podnosimy Cindę na 3.. ok?

Rufiakowa Amcia - 2013-07-10, 23:23

Hahaha, "a Cindka na to- niemożliwe" :P
Ewa i Cindy - 2013-07-14, 13:59

gdzie strumyk płynie z wolna..

Marley też się musiał wcisnąć do mojego zdjęcia..

Modelka ze mnie :)

dobra.. jeszcze chwilkę i idziemy dalej..

Tori: O ja.. i ja mam to wszystko przejść..
Marley: nie gadaj tylko idź.. ona i tak nie pozwoli Ci tu zostać...

Pańcia.. mówię Ci..ale tu fajnie..

a tak wracamy ze spaceru.. razem.. :)

Asterkowy Krzysztof - 2013-07-14, 14:06

Super :)
Ewa, Mamba i Snoopy - 2013-07-15, 18:25

super zdjęcia :) a Torcia wygląda jak rasowa podhalanka ;-)
Sylwia i Borys - 2013-07-15, 19:36

Trójka muszkieterów :) boskie :D