To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - MOZART - 200

Marina Dino i Lola - 2013-07-16, 01:34

Goran jesteś śliczny :) :)
Ola i Habs - 2013-07-17, 13:10

I kolejny psiak pod skrzydłami Agnieszki :) Muszę przyznać, że niezły przystojniacha z niego :)
AgnieszkaCy - 2013-07-20, 20:56

Goran w zasadzie ma niewielki apetyt. Badania krwi wykazały brak żelaza lekką anemię, więc żarełko od dziś na trochę wzbogacamy krwawą wołowiną i buraczkami. Zjada z apetytem. Wołowinę. Wysypka na brzuchu delikatnie uczuleniowa. Szampon- zobaczymy jak i czy podziała. Uszy czyste, sierść wyczesana. Tableta na robale połknięta. Spacer, spanie, spacer, spanie. Pięknie chodzi na smyczy. Obszczekuje inne psy. Niewiele. Bardzo, bardzo łagodny pies. Za tydzień szczepienia na wirusówki. Sam otwiera sobie drzwi. Zjada ciastka pozostawione na stole.
Warna - 2013-07-20, 21:35

Bardzo Cię proszę o zdjęcia. :-)
monika5s - 2013-07-21, 07:52

AgnieszkaCy napisał/a:
Sam otwiera sobie drzwi.

A to spryciarz :rotfl:

AgnieszkaCy - 2013-07-26, 09:22

Kasza z mięsem i warzywami. Chrupki i sucha karma nie jest nawet tknięta nosem. Waży 29kg a powinien z 5-6-7 więcej. Piękna sierść. W domu- spacer łapa w kapcie czyli pies wciąż obecny i potrzebujący uwagi. Jak to pies w domu. Spacery, spanie, spacery, spanie. Na spacerze uwagę trzeba z nim zwracać na wszystko co dzieje się wkoło: samochody, inne psy, rowerzyści, spacerowicze, rolkarze. Odwracać uwagę i zajmować - biegiem, zabawą, głaskaniem /najmniej skuteczne/. Bardzo łagodny dla dzieci i wszystkich gości w domu. Wszystkie zabiegi pielęgnacyjne - w każdej chwili, łącznie z kąpielą, wizyta u weta, zabiegi medyczne- pies spokojnie daje ze sobą zrobić wszystko. Zaszczepiony, chudy, wyszczotkowany, zadowolony.
Ola i Habs - 2013-07-26, 16:42

Super, nic tylko szukać szczęśliwców, co dadzą mu dom na zawsze :)
M!S!A - 2013-07-26, 17:15

Agnieszko a jak kontakty z innymi psami? Nadal takie napięte? Czy próbowałaś odwrażliwiać Goranka na rowerzystów, samochody itd. poprzez smaczki?

Strasznie fajnie się czyta takie wiadomości :)

Rufiakowa Amcia - 2013-07-26, 20:09

Oj tak, super wieści. Niesamowite, że w jednym psiaku siedzi taki kochany, łagodny misio i psiako-poganiacz zarazem. Też jestem ciekawa, jak tam jego relacje z pobratymcami na spacerach.
Ewa i Cindy - 2013-07-29, 22:36

co tam u Goranka słychać?
Ewa i Cindy - 2013-08-02, 15:34

rozmawiałam dziś z Agnieszką.. u Goranka wszystko w porządku :)
w domu cudo, daje ze sobą zrobić wszystko.. na zewnątrz jest trochę gorzej ale to głównie dlatego ze psiak nie miał dobrej socjalizacji jak dorastał i po prostu się boi.. bardzo intensywnie reaguje na inne psiaki.. samochody i rowerzyści też wywołują mocne zainteresowanie.. ale nie ma tego złego.. teraz trzeba mu pokazać ze nie wszytko co się rusza jest złem i pracą na pewno da się to osiągnąć :)
Wiem ze Aga chodzi na spacerki razem z Krzysiem i Pieguskiem co by Goranowi pokazać że inne psiaki są fajne :)
czekam zatem na relację z DT i może jakiś zdjęcia się znajdą :)

Spajkowa Ewa - 2013-08-20, 10:31

co słychać u przystojniaka?
Ewelina, Kajen i Zola - 2013-08-27, 19:05

A co tutaj tak cichutko ? Prosimy o jakieś informacje o Goranku :]
Spajkowa Ewa - 2013-09-01, 20:08

i cały czas nic :cry:
Warna - 2013-09-01, 20:18

Halo, Aga, co słychać u Goranka?
Ewa i Cindy - 2013-09-03, 23:44

dziś rozmawiałam z Agą wiec wyciągnęłam od niej trochę informacji.
Ogólnie Goranek robi postępy.. już potrafi przejść koło roweru, rolkarzy i jadących aut ale dalej jest problem z psami..
wydaje mi się ze nie miał zapewnionego dobrego socjalu z psami za młodu i teraz wychodzą tego skutki.. w niedzielę zaatakował psa na spacerku i ledwo co udało się je rozdzielić
te wszystkie niepożądane zachowania mają miejsce na dworze.. w domku dalej jest pięknym i kochanym myśkiem :)
zdjęcia mam obiecane.. czekam tylko na maila :)

Spajkowa Ewa - 2013-09-24, 15:00

i co z tymi obiecanymi zdjęciami? jak się kawaler miewa?
Ewa i Cindy - 2013-09-25, 22:54

U Gorana wszystko ok.. a nawet lepiej :)
a mianowicie.. mam zaszczyt ogłosić ze Goranek już nie szuka domku.. zamieszkał już w Wyszkowie u Adriana i Pauliny :)
Bardzo serdecznie Wam gratuluję i życzę sukcesów w nauce Goranka tej pięknej wersji świata :)
Agnieszko.. Tobie wielkie ukłony za energię i chęci włożone w pokazywaniu psiakowi co jest dobre :)
Czekam teraz na relację z nowego domku :)

Kamila i Oskar - 2013-09-26, 07:22

gratulacje :mrgreen:
Rufiakowa Amcia - 2013-09-26, 08:18

Serdecznie gratuluję :D Bardzo kibicowałam Gorankowi i mocno trzymam kciuki za Wasze wspólne życie. Kochajcie się wzajemnie i piszcie, piszcie i wstawiajcie foty :mrgreen:
Ola i Habs - 2013-09-26, 09:56

No to taka cisza przed burzą była, ale oczywiście pozytywną burzą. Wam bardzo serdecznie gratuluje i czekam na relację z nowego domu :)
balbinka - 2013-10-04, 19:45

co słychać u Gorana?
Ewa i Cindy - 2013-10-06, 11:27

jakiś czas temu rozmawiałam z Adrianem i u Goranka wszystko ok :)
Chłopak w domku jest cudny, na spacerkach dalej jest praca nad zachowaniem się w stosunku do innych psów bo bardzo ale to bardzo go ekscytują.. reakcja na rowerzystów i rolkarzy jest poprawna wiec to co udało się Agnieszce wyeliminować dalej funkcjonuje :)
czekam na dalsze info i fotki :)

balbinka - 2013-10-06, 19:49

dziękuję za odpowiedź a fotki też chętnie zobaczę :)
Palissia - 2013-10-11, 09:16
Temat postu: Goran
Witamy,
Goran jest już u nas prawie miesiąc. Chodzi coraz ładniej na smyczy a ciężarówki interesują go coraz mniej. Niestety dalej nie przepada za innymi pieskami ale na pewno będzie lepiej:) W domu kochany i spokojniutki jednak w nocy lubi sobie pospacerować po mieszkaniu no i zjeść jakąś skarpetkę od czasu do czasu. Daje nam bardzo dużo radości i cieszymy się, że z nami jest.

kilka fotek spryciarza:

foto nr. 1
foto nr. 2
foto nr. 3
foto nr. 4

pozdrawiamy
Paulinka i Adrianek