Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - KAJA - 5
Aga Szanti - 2010-10-02, 21:06 Tak - ma plamkę w kształcie strzałkiJola Nulkowa - 2010-10-02, 21:10 Śliczna sunia Pablo - 2010-10-02, 21:27 Kaja jest rewelacyjna!!!MarzenaTabaNugat - 2010-10-03, 10:14 Druga noc za nami
Tym razem obyło się już bez "mokrych niespodzianek" na podłodze
Kaja spała na kocyku na przedpokoju i nawet w nocy wśliznęła się na chwilę do łóżka Jakoś nie miałam serca jej wyprosić. Poza tym wśliznęła się pod moje ramię co jeszcze bardziej mnie rozmiękczyło... no ale poleżała tylko chwilę i wróciła do siebie na kocyk.
Zapomniałam wczoraj napisać, że w związku z tym, że psiaki były naprawdę brudniaste - (Kaja szczególnie), wczoraj wykąpałyśmy i wyczesałyśmy Kaję. Kajunia jak prawdziwa kobietka zabiegi pielęgnacyjne znosiłą wspaniale. Podczas kąpieli stała w bezruchu wyczesywanie też sprawiało jej przyjemność uszy dała sobie wyczyścić bez problemu.
Także wspaniałe zdjęcia Warny robione były już po kąpieli
Teraz Kajunia wygrzewa się na słoneczku...cudna sunia
[ Dodano: 2010-10-03, 17:53 ]
Z dzisiejszego spacerku po lesie:
Edyta - 2010-10-03, 21:40 Marzenko Kajka też zakropina na kleszcze? - czy może ciężarnych się nie kropi?MarzenaTabaNugat - 2010-10-03, 21:53
Edyta napisał/a:
Marzenko Kajka też zakropina na kleszcze? - czy może ciężarnych się nie kropi?
Została zakroplona Pani wetka powiedziała ze można. Uszy Kaji też nie wyglądają żle - wystarczy czyścić regularnie. Z ząbkami troszkę gorzej - ale również systematyczne długotrwale czyszczenie powinno pomóc.
No cóż Kaja w przeciwieństwie do Nugata weszła do weta bez żadnych oporów. Merdoliła ogonkiem, wetka nie była jej straszna Wszyscy obecni w lecznicy pokochali Kaję - przy wyjściu dostałyśmy kostki, próbki karmy etc... a wytłumaczenie było takie... "Bo ona nasze serca skradła" ....Magda Noblowa - 2010-10-03, 22:47 Czy komuś jeszcze Kaja tollera przypomina, czy tylko ja mam takie skojarzenie? Bo i umaszczenie, i znaczenia, i osadzenie uszu...
Fajna psica z niej Edyta - 2010-10-04, 07:50 Zęby mają z osadem bo jak nie jadły twardej karmy to nie ma się co dziwić, a mówiła wetka czym te zębuchy czyścić, pastą do zębów (ponoć marne szanse na dobry efekt), czy może zainwestować w żel orozyme (ponoć skuteczny ale nie znam nikogo kto to stosuje).bielan - 2010-10-04, 09:21 Na pewno nie zaszkodzi od czasu do czasu dawać kości cielęce, na których super czyszczą się zęby, a przy tym ile psy mają radochy Jerzy Kora - 2010-10-04, 11:22
Magda Noblowa napisał/a:
Czy komuś jeszcze Kaja tollera przypomina, czy tylko ja mam takie skojarzenie? Bo i umaszczenie, i znaczenia, i osadzenie uszu...
Fajna psica z niej
Wydaje się że masz trochę racji. Bo z wyglądu one są niezwykle do siebie podobne. Uszy może tak ale umaszczenie czy ja wiem?
Trzeba przyznać, że jest bardzo ładnym psem.MarzenaTabaNugat - 2010-10-04, 11:58 Nugat i Kaja zostali dzisiaj na kilka godzin sami w domu i Magda właśnie dzwoniła, że żadnych zniszczeń po powrocie do domu nie odnotowała Warna - 2010-10-04, 12:26 Ja widziałam Kaję na żywo i jest raczej podobna do Kory czy Rafy,a le jest jeszcze ciemniejsza. Tolerki mają trochę inne pysie i są mniejsze. Magda Noblowa - 2010-10-04, 19:12 Moja koleżanka ma tollerkę i jak zobaczyłam Kaję na zdjęciach to tak jakoś mi się skojarzyło Warna - 2010-10-04, 20:00 Kochani, w środę odbędzie się operacja sterylizacji Kajusi. Musimy do tego czasu zebrać na nią pieniądze, bo nasi wolontariusze, u których są psy w DT i tak w większości płacą za ich karmę na razie ze swojej kieszeni. Jak każdy z nas wpłaci choć kilka złotych, to szybciutko uzbieramy na ten zabieg. Dlatego bardzo Was prosimy o wsparcie finansowe. MarzenaTabaNugat - 2010-10-04, 20:24
Edyta napisał/a:
Zęby mają z osadem bo jak nie jadły twardej karmy to nie ma się co dziwić, a mówiła wetka czym te zębuchy czyścić, pastą do zębów (ponoć marne szanse na dobry efekt), czy może zainwestować w żel orozyme (ponoć skuteczny ale nie znam nikogo kto to stosuje).
Dokładnie, wetka zaproponowała żel (pastę ? ) orozyme razem z wspomagaczami takimi jak kości cielęce, płaty wysuszonej skóry wołowej etc...
Kajunia dalej boi się schodów, mieszkam na parterze więc jedyne schody do pokonania to te do garażu. O ile Kaja zejdzie w miarę bez oporów o tyle z wejściem jest znacznie gorzej. Do windy natomiast wchodzi bez problemu.
W samochodzie grzecznie sobie leży lub siedzi i obserwuje otoczenie. Wchodzi do samochodu bez problemu, opory ma przed wychodzeniem z samochodu ale myśle że jest to poprostu spowodowane jej stanem, pewnie ciężko jest jej z tym brzuszkiem...także staram się jej pomagać przy wychodzeniu
Tak mi się wydaje że zarówno Kajunia jak i Nugat najlepiej czują się w domu (cieszą się bardzo jak wracamy ze spcerku, merdolą ogonkami i aż nie mogą się doczekać aż drzwi do mieszkania się otworzą)
Kaja będzie miała sterylkę w środę rano (także prosimy trzymać mocno kciuki ) , jutro jedziemy rano na badania krwi.Edyta - 2010-10-04, 21:20 Ja też mieszkam na parterze ale mamy 7 stopni do pokonania (więc to chyba dobrze, bo będzie musiała się powoli z nimi oswajać, nie wiadomo gdzie mieszkają jej przyszli ludzie). Marzenko żel orozyme zamówiony, jaką karmę je Kajka?Aga Szanti - 2010-10-04, 21:24 Ja bardzo bardzo trzymam kciuki!
Marzenko a potwierdziło się, że Kaja jest w ciąży, czy jeszcze nie wiadomo?MarzenaTabaNugat - 2010-10-04, 21:33
Aga SzantAllan napisał/a:
Ja bardzo bardzo trzymam kciuki!
Marzenko a potwierdziło się, że Kaja jest w ciąży, czy jeszcze nie wiadomo?
Wetka u której byłyśmy wczoraj stwierdziła, że Kaja jest szczenna...pewnie 100% pewność będziemy mieli dopiero w środę jakoś tak mi smutno jak pomyślę o środzie...
[ Dodano: 2010-10-04, 22:37 ]
Edyta napisał/a:
, jaką karmę je Kajka?
Na chwillę obecną je Eukanubę Sensitive Joints (głównie dlatego że Taba taką dostaje) ale spokojnie po sterylce jak będzie u Was możecie jej zmienić na inną...Kaja jest na tyle "chętna" do jedzenia że napewno problemu ze zmianą karmy nie będzie OliwiaAsha - 2010-10-04, 23:11 Śliczna złota dziewczyna!
Ja również trzymam mocno kciuki.Benia - 2010-10-05, 06:29
Warna napisał/a:
. Jak każdy z nas wpłaci choć kilka złotych, to szybciutko uzbieramy na ten zabieg. Dlatego bardzo Was prosimy o wsparcie finansowe.
Na jakie konto?bielan - 2010-10-05, 07:50 Tu masz dokładnie wszystko napisane http://wartagoldena.org.p...topic.php?t=118Ania i Raffa - 2010-10-05, 14:57 Ale ślicznota MarzenaTabaNugat - 2010-10-05, 20:31 Dzisiaj rano byłam z Kają na pobraniu krwi, oczywiście pobranie zniosła wspaniale.
A tu wyniki :
Jutro na 8 mamy być na SGGW...ja się "trochę" stresuję...Jerzy Kora - 2010-10-05, 20:46 Te wyniki trochę rozjechane. Czy to nie przeszkadza?.Warna - 2010-10-05, 20:49 Może dlatego, że jest szczenna.