Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - SPIKE ma już dom we Wrocławiu - 272
Calineczka - 2014-11-04, 17:48 Mamy wyniki Spike, generalnie jest ok, tarczyca ok, jedynie mocznik lekko zawyżony do badania mocz.
Tak jak już pisałam Spike jest najszczęśliwszy na dworze na dowód tego załączam zdjęcia Calineczka - 2014-11-04, 17:49 Uwielbiam być na dworze Calineczka - 2014-11-04, 17:59 Gdzie jesteś? ( chodzi za nami krok w krok dosłownie, nie można przejść pół metra żeby nie szedł za nami
Marina Dino i Lola - 2014-11-04, 18:01 Aniu Spike ma takie same kręiołki jak Dino widzę , że bardzo zaprzyjażnił się z Abi superCalineczka - 2014-11-04, 18:03 Nawet sie bawią, ale niestety obsikuje jej miejsca, legowisko Abi jednak kocha Dina Marina Dino i Lola - 2014-11-04, 18:15 Myśle , że w końcu przestanie zrozumie , że Abi to fantastyczna kumpela Duży buziak od Dinusia dla Abi Calineczka - 2014-11-04, 20:51 Buziak przekazany Abusia sie pozdrawiamy Calineczka - 2014-11-06, 17:05 Spike sie uspokaja, są chwile kiedy za mną nie idzie niestety to mały złodziej
Kradnie ze stołu i obwąchuje siatki po przyjściu, a jak coś wyczuje to zaczyna nurkować w głąb co to kotów to mała poprawka większość chce gonić i jest bardzo podekscytowany, fakt był jeden kot , a właściwie kocica z którą sie obwąchał i poszedł dalej. Na ludzi reaguje pozytywnie, daje sie głaskać, na rowerzystów olewka , na niektóre psy zazwyczaj małe szczeka i sie denerwuje , nie mieliśmy okazji sprawdzić reakcje na małe dzieci, ale na takie w wieku 8-12 reaguje dobrze, wręcz lubi piłeczka go nakręca na maksa
W tej chwili je rybnego Wolfsbluta i qupy już ładne i kolor tez dużo ładniejszy;-) chłopak jest pojętny i szybko uczy się, niestety na smyczy dalej ciągnie jak koń, ale kantarek i szelki antypociagowe pomagają
Uszy już dużo lepsze, czyścimy codziennie, rana na uchu z która przyszedł też się goi, smarujemy tridermem
Jakie było moje zaskoczenie wczoraj wieczorem kiedy wyszłam z ubikacji i zastałam chłopaka w pozycji na Sphinxa na kanapie siedział tam sobie jakby to było oczywiste, ze to miejsce do siedzenia dla psa M!S!A - 2014-11-06, 17:12
Calineczka napisał/a:
chłopak jest pojętny i szybko uczy się, niestety na smyczy dalej ciągnie jak koń, ale kantarek i szelki antypociagowe
A czemu używacie kantarka? To jest awersyjna metoda szkolenia Calineczka - 2014-11-06, 20:28 Niestety, szelki antypociagowe, które dostaliśmy dzisiaj nie zdały egzaminu na wieczornym spacerze, kompletnie chłopakowi nie przeszkadzaja w ciągnięciu mnie tak jak na zwykłych
Co do kantarka jest to jedyny sposób na którym Spike nie ciągnie aż tak mocno, tak jak pisałam wcześniej ńie jestem w stanie uczyć go nie ciągnąć na normalnych szelkach ponieważ muszę trzymać smycz dwoma rękami i nie mogę go zatrzymać wiec nie ma mowy o nauceM!S!A - 2014-11-06, 20:44 No tak, tylko kantarek nie uczy chodzenia na smyczy- pies tylko i wyłącznie na nim nie ciągnie- bo czuje dyskomfort. Jedynie dla Ciebie jest lżej i to rozumiem. Trzeba zatem poszukac innych sposobów, zasięgnąć rady szkoleniowca.Calineczka - 2014-11-06, 21:12 Możemy iść na szkolenie, na razie nie dostałam zgody na to póki co nie ma innego wyjściaCalineczka - 2014-11-07, 20:52 Dzisiaj patyczki były najlepsze Calineczka - 2014-11-07, 20:53 Calineczka - 2014-11-07, 20:54 Aneta i Nico - 2014-11-08, 08:56 Super zdjęcia, nic tak nie cieszy goldaska jak patyczek Calineczka - 2014-11-12, 10:29 Kilka słów o chłopaku, niestety będę sie powtarzać że uwielbia być na dworze, że chodzi za człowiekiem i pilnuje by mu nie uciekł , że z naszą Abi swietnie się bawi. W weekend mieliśmy gościa 12 letnią Zosię od razu się polubili Chłopak dalej bardzo ciągnie na smyczy, jak jest zmęczony już mniej, niestety wczoraj mieliśmy incydent ponieważ tak jak już pisałam dość nerwowo reaguje na 95% psiaków, wczoraj jak wracaliśmy ze spaceru Spike rzucił sie na psa i był w takim amoku i tak sie szarpał ze nie byłam wstanie go utrzymać wiec w rezultacie przewrócił mnie na plecy, trochę jeszcze pociągnął, nie puściłam go bo gdyby...to nie wiem co by się stało Spike był wtedy na szelkach. Na szczęście tamten pies który podjął wezwanie był na smyczy bo to był amstaf i mogło nie być wesoło. Rozmawiałam z Monika( szkoleniowcem) której już wcześniej wspominałam o zachowaniu Spike, powiedziała, ze on potrzebuje pracy z innymi psami i choćby bardzo chciała to nie jest możliwe przez internet.Calineczka - 2014-11-12, 10:34 Kilka zdjeć z długiego weekendu oczywiście frytkę zjadła Zosia Calineczka - 2014-11-12, 10:36 Wczoraj z okazji Dnia Niepodległości psiaki dostały po kości Aneta i Nico - 2014-11-12, 22:21 Zdjęcia jak zwykle świetne, cieszę się, że Spike od razu dogadał się z Zosią, to tylko potwierdza, że co jak co, ale ludzi to on kocha Sytuacja z wczoraj jest faktycznie dość niepokojąca, ale być może Spike reaguje tak tylko będąc na smyczy, bo przecież nie miał żadnych problemów z innymi psami, które poznał w domu, czy na ogrodzie. Niewątpliwie chłopaka czeka jeszcze trochę pracy, ale myślę, że dla takiego kochanego blondyna warto się poświęcić i pomóc mu zacząć lepsze życie Calineczka - 2014-11-18, 18:20 Co nowego u Spike? Jak masz pyszne smaczki to umiem siadać z podawaniem łapy jakoś nam nie wychodzi na razie, ale próbujemy dalej ciągnę na spacerach, ale są dni, ze mniej, a także jak nie ma bodźców typu inny pies, kot, ludzie to tez jest trochę lepiej reaguje już ładnie na imię i na przywołanie, oczywiście najlepiej jak masz dla mnie coś dobrego
Robiliśmy w zeszłym tygodniu badanie kału bo cały czas był problem z qupami, ale teraz są już ładne, a wyniki dobre Aneta i Nico - 2014-11-18, 22:35 I to są bardzo dobre wieści Co prawda przed psiakiem jest jeszcze sporo pracy, ale najważniejsze, że widać jakikolwiek progres. Całe szczęście, że smaczki spełniają swoją rolę, bo przynajmniej łatwo można go przekupić Calineczka - 2014-11-24, 21:47 Dzisiejsza sesja do kalendarza Calineczka - 2014-11-24, 21:51 Calineczka - 2014-11-24, 21:53