To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - SPIKE ma już dom we Wrocławiu - 272

Calineczka - 2014-11-04, 17:48

Mamy wyniki Spike, generalnie jest ok, tarczyca ok, jedynie mocznik lekko zawyżony do badania mocz.
Tak jak już pisałam Spike jest najszczęśliwszy na dworze na dowód tego załączam zdjęcia

Calineczka - 2014-11-04, 17:49

Uwielbiam być na dworze :)
Calineczka - 2014-11-04, 17:59

Gdzie jesteś? :) ( chodzi za nami krok w krok dosłownie, nie można przejść pół metra żeby nie szedł za nami

Marina Dino i Lola - 2014-11-04, 18:01

Aniu :) Spike ma takie same kręiołki jak Dino :) widzę , że bardzo zaprzyjażnił się z Abi :) super
Calineczka - 2014-11-04, 18:03

Nawet sie bawią, ale niestety obsikuje jej miejsca, legowisko :-( Abi jednak kocha Dina ;) :serce:
Marina Dino i Lola - 2014-11-04, 18:15

Myśle , że w końcu przestanie :) zrozumie , że Abi to fantastyczna kumpela :) Duży buziak od Dinusia dla Abi :papa:
Calineczka - 2014-11-04, 20:51

Buziak przekazany :) Abusia sie :mniam: pozdrawiamy :)
Calineczka - 2014-11-06, 17:05

Spike sie uspokaja, są chwile kiedy za mną nie idzie :shock: niestety to mały złodziej :mrgreen:
Kradnie ze stołu i obwąchuje siatki po przyjściu, a jak coś wyczuje to zaczyna nurkować w głąb :-D co to kotów to mała poprawka większość chce gonić i jest bardzo podekscytowany, fakt był jeden kot , a właściwie kocica z którą sie obwąchał i poszedł dalej. Na ludzi reaguje pozytywnie, daje sie głaskać, na rowerzystów olewka :mrgreen: , na niektóre psy zazwyczaj małe szczeka i sie denerwuje :-/ , nie mieliśmy okazji sprawdzić reakcje na małe dzieci, ale na takie w wieku 8-12 reaguje dobrze, wręcz lubi :) piłeczka go nakręca na maksa :-D
W tej chwili je rybnego Wolfsbluta i qupy już ładne i kolor tez dużo ładniejszy;-) chłopak jest pojętny i szybko uczy się, niestety na smyczy dalej ciągnie jak koń, ale kantarek i szelki antypociagowe :rotfl: pomagają
Uszy już dużo lepsze, czyścimy codziennie, rana na uchu z która przyszedł też się goi, smarujemy tridermem
Jakie było moje zaskoczenie wczoraj wieczorem kiedy wyszłam z ubikacji i zastałam chłopaka w pozycji na Sphinxa na kanapie :mrgreen: siedział tam sobie jakby to było oczywiste, ze to miejsce do siedzenia dla psa :mrgreen:

M!S!A - 2014-11-06, 17:12

Calineczka napisał/a:
chłopak jest pojętny i szybko uczy się, niestety na smyczy dalej ciągnie jak koń, ale kantarek i szelki antypociagowe

A czemu używacie kantarka? To jest awersyjna metoda szkolenia :(

Calineczka - 2014-11-06, 20:28

Niestety, szelki antypociagowe, które dostaliśmy dzisiaj nie zdały egzaminu na wieczornym spacerze, kompletnie chłopakowi nie przeszkadzaja w ciągnięciu mnie tak jak na zwykłych :-(
Co do kantarka jest to jedyny sposób na którym Spike nie ciągnie aż tak mocno, tak jak pisałam wcześniej ńie jestem w stanie uczyć go nie ciągnąć na normalnych szelkach ponieważ muszę trzymać smycz dwoma rękami i nie mogę go zatrzymać wiec nie ma mowy o nauce

M!S!A - 2014-11-06, 20:44

No tak, tylko kantarek nie uczy chodzenia na smyczy- pies tylko i wyłącznie na nim nie ciągnie- bo czuje dyskomfort. Jedynie dla Ciebie jest lżej i to rozumiem. Trzeba zatem poszukac innych sposobów, zasięgnąć rady szkoleniowca.
Calineczka - 2014-11-06, 21:12

Możemy iść na szkolenie, na razie nie dostałam zgody na to póki co nie ma innego wyjścia
Calineczka - 2014-11-07, 20:52

Dzisiaj patyczki były najlepsze :)

Calineczka - 2014-11-07, 20:53

Calineczka - 2014-11-07, 20:54

Aneta i Nico - 2014-11-08, 08:56

Super zdjęcia, nic tak nie cieszy goldaska jak patyczek :D
Calineczka - 2014-11-12, 10:29

Kilka słów o chłopaku, niestety będę sie powtarzać że uwielbia być na dworze, że chodzi za człowiekiem i pilnuje by mu nie uciekł ;-) , że z naszą Abi swietnie się bawi. W weekend mieliśmy gościa 12 letnią Zosię od razu się polubili :) Chłopak dalej bardzo ciągnie na smyczy, jak jest zmęczony już mniej, niestety wczoraj mieliśmy incydent :-( ponieważ tak jak już pisałam dość nerwowo reaguje na 95% psiaków, wczoraj jak wracaliśmy ze spaceru Spike rzucił sie na psa i był w takim amoku i tak sie szarpał ze nie byłam wstanie go utrzymać wiec w rezultacie przewrócił mnie na plecy, trochę jeszcze pociągnął, nie puściłam go bo gdyby...to nie wiem co by się stało :-( Spike był wtedy na szelkach. Na szczęście tamten pies który podjął wezwanie był na smyczy bo to był amstaf i mogło nie być wesoło. Rozmawiałam z Monika( szkoleniowcem) której już wcześniej wspominałam o zachowaniu Spike, powiedziała, ze on potrzebuje pracy z innymi psami i choćby bardzo chciała to nie jest możliwe przez internet.
Calineczka - 2014-11-12, 10:34

Kilka zdjeć z długiego weekendu oczywiście frytkę zjadła Zosia
Calineczka - 2014-11-12, 10:36

Wczoraj z okazji Dnia Niepodległości psiaki dostały po kości :)
Aneta i Nico - 2014-11-12, 22:21

Zdjęcia jak zwykle świetne, cieszę się, że Spike od razu dogadał się z Zosią, to tylko potwierdza, że co jak co, ale ludzi to on kocha ;) Sytuacja z wczoraj jest faktycznie dość niepokojąca, ale być może Spike reaguje tak tylko będąc na smyczy, bo przecież nie miał żadnych problemów z innymi psami, które poznał w domu, czy na ogrodzie. Niewątpliwie chłopaka czeka jeszcze trochę pracy, ale myślę, że dla takiego kochanego blondyna warto się poświęcić i pomóc mu zacząć lepsze życie ;)
Calineczka - 2014-11-18, 18:20

Co nowego u Spike? Jak masz pyszne smaczki to umiem siadać :) :) z podawaniem łapy jakoś nam nie wychodzi na razie, ale próbujemy :) dalej ciągnę na spacerach, ale są dni, ze mniej, a także jak nie ma bodźców typu inny pies, kot, ludzie to tez jest trochę lepiej :) reaguje już ładnie na imię i na przywołanie, oczywiście najlepiej jak masz dla mnie coś dobrego :)
Robiliśmy w zeszłym tygodniu badanie kału bo cały czas był problem z qupami, ale teraz są już ładne, a wyniki dobre :)

Aneta i Nico - 2014-11-18, 22:35

I to są bardzo dobre wieści ;) Co prawda przed psiakiem jest jeszcze sporo pracy, ale najważniejsze, że widać jakikolwiek progres. Całe szczęście, że smaczki spełniają swoją rolę, bo przynajmniej łatwo można go przekupić :D
Calineczka - 2014-11-24, 21:47

Dzisiejsza sesja do kalendarza :)
Calineczka - 2014-11-24, 21:51

Calineczka - 2014-11-24, 21:53