Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - ZUNA ma już dom w Głoskowie - 308
Magda i Majlo - 2018-04-24, 16:22 a oto piekna Zuna
Dominika i Binek - 2018-04-24, 23:52 Śliczna! Pamiętam jej zdjęcia jak była małym, wychudzonym i zlęknionym szczeniaczkiem wyrosła na cudną dame Nanka i Beza - 2018-05-10, 17:21 ale piękne aksamitne futerko!!! i takie proste Monika i Mila - 2019-11-12, 19:34 Cytat:
Dziękuję za zainteresowanie.
Zuna miewa się dobrze i oprócz babeszjozy, którą przeszła na wiosnę (na szczęście bardzo szybko wykrytą, co pozwoliło uniknąć powikłań), nie ma problemów ze zdrowiem.
Niestety widać, że w przyszłości będzie miała problemy ze stawami (są tego pierwsze symptomy), ale na razie jest ok.
Poza tym psiak jest chyba najmądrzejszym psem jakiego widziałem i mimo, że to rasa Golden Nizinny Miniaturka Mazowiecka J - charakterologicznie jest 100% Goldenicą, ze wszystkimi zaletami tej rasy - chociaż – nie, nie do końca bo to podobno psy myśliwskie, a Zuna ostatnio opiekuje się dwoma chomikami moich córek, nosząc je na grzbiecie i czasami liżąc (może Pani się domyślić jak wygląda potem chomik – ale ponieważ obie strony wyglądają na zadowolone – nie ingeruję).
Reasumując: Wszystko u Zuny jest oki wygląda na zadowoloną z życia i szczęśliwą (szczególnie kiedy po polowaniu na żaby wpada do domu w kolorze szaro-czarnym z 10 kg błota na sobie i widzi moją żonę (samicę alfa – czyli konkurentkę w stadzie) mdlejącą na jej widok.
Zuna i ja pozdrawiamy Was wszystkich serdecznie.Magdalena Tara - 2023-10-07, 19:17 Po nawiązaniu kontaktu z opiekunem Zuny otrzymałam informację, że wszystko w porządku. Pies jest w dobrej formie. Jest pod kontrolą weterynarza, który jednoznacznie stwierdza, że pies jest zdrowy. Jest wesołym psiakiem.Magdalena Tara - 2024-05-09, 20:17 Nowe informacje od Zuny: "Zuna czuje się dobrze, nie choruje na nic, ale ma delikatne problemy ze stawami, jest regularnie zabezpieczana na kleszcze jak i również szczepiona przeciwko innym chorobom. Nasza Zuna uwielbia się bawić jak i wygrzewać się na słońcu w ciepłe dni. Jest niezwykle mądrym pieskiem, który dodaje szczęścia i miłości w naszym domu."OlaDiunaYoshi - 2025-05-15, 13:24 Temat postu: 23-04-2025Zuna ma się bardzo dobrze – to wesoła, kochana i pełna energii sunia. Cieszy się dobrym zdrowiem i nie choruje. Je karmę Dolina Noteci, która bardzo jej smakuje. Regularnie, co miesiąc, otrzymuje tabletkę zabezpieczającą zarówno przed pasożytami wewnętrznymi, jak i kleszczami – preparat podawany jest pod kontrolą weterynarza.