Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - COLA (Metka) ma już dom w Łodzi - 456
Emilia i Cola - 2017-08-27, 17:54 Zapraszamy z Colą na naszą stronę internetową na Facebooku - Whisky z Colą
Oto link:
https://www.facebook.com/PsiaMac85/
Prosimy o polubienia! Angelika i Spike - 2017-08-27, 19:19 Poszedł lajk
Ale tu mam nadzieję będziecie pisać równie często!Emilia i Cola - 2017-08-28, 14:48 Już jesteśmy z Colą po pierwszym spacerze Właściwie to były już nawet 3
Na początku nie wiedziała, do czego służą schody i popiskiwała przy schodzeniu i wchodzeniu, ale szybko się z nimi oswoiła (myślę, że jednak woli windę)
Węszyła wszystko! Zapachy, ach te zapachy! Wszystko było nowe i wszystko ją rozpraszało Bardzo chce się zaprzyjaźniać z wszystkimi ludźmi, których spotyka na spacerze. Co do innych psów, to na początku się ich boi i siada mi przy nodze. Myślę, że się oswoi - wszystko w swoim czasie
Najgorzej jest z chodzeniem na smyczy - kompletnie nie wie, jak to działa (ja też za bardzo nie wiem, jak prowadzić psa na smyczy, który nie ma o tym pojęcia, bo moja poprzednia sunia od szczeniaka nie miała z tym problemów, więc jest wesoło )
Bardzo ciekawią Colę też gołębie i wszelkie ptactwo, które napotyka na swojej drodze - to pewnie jakieś dziwne pieski, podbiega, a one uciekają
Myślę, że spacery jej się bardzo podobają Dominika i Binek - 2017-08-29, 09:49 Super że już po pierwszym spacerku zazdroszczę wam !oka dopiero jutro ma szczepienie ostatnie. odliczamy dni! Oglądalam fb Coli i jestem zakochana, niunia szybko rośnie i wygląda ślicznie )Emilia i Cola - 2017-08-30, 09:55 A czemu Mokka jeszcze nie po szczepieniu? Mokka też jest śliczną, rudą dziewczyną. Wydaje mi się, że Cola trochę ciemnieje. No i chyba sporo już urosła przez te 2 tygodnie, bo przytyła chyba z 1,5 kg Dominika i Binek - 2017-08-30, 10:07 Miała sporo ropki sączącej sie z krocza i lekarz dał jej antbiotyk, wiec musiało się to szczepienie przesunąć niby taka ropka w okresie młodzieńczym to norma u suczek, nawet do 1 cieczki, ale jednak wet zdecydował, że za dużo tej ropy i lepiej to podleczyć.Emilia i Cola - 2017-09-18, 19:19 Daaawno nas tu nie było, ale jesteśmy na facebooku https://www.facebook.com/PsiaMac85/
Cola urosła, waży już 16,5 kg i rośnie
Jesteśmy po szczepieniu przeciwko leptospirozie. Została jeszcze wścieklizna.
Cola chodzi do psiego przedszkola. Jest bardzo pojętna. Umie siadać, dawać łapkę, coraz ładniej skupia na mnie uwagę Jest cudna! Dzisiaj łapkę dała nawet kotu, ale on chyba nic nie skumał, bo uciekł
W domu trochę rozrabia, ale na długo sama nie zostaje. Dzisiaj np. zlizała ze ściany farbę. Nie wiem, czy jej potrzebny jakiś wapń czy inne suplementy? A może to z powodu nudy czy tęsknoty?Dominika i Binek - 2017-09-19, 08:51 16,5 ! Piękna waga, Mokka niestety tylko 12,2 od dzisiaj zaczynam wdrażać program dokarmiania bo widzę, że mała ma tyły co do rodzeństwa.
Co do ściany, to raczej możliwe, że robi to z nudów, na zasadzie " a tu jeszcze nie gryzłam", przynajmniej Mokka tak robi, że nagle gryzie sobie róg ściany, a potem leci i gryzie sobie gryzaka, a potem gryzie skarpetę i tak w koło.
Jeżeli się martwicie o jakieś braki w diecie, to zawsze można zrobić badania krwi, chociaż jeśli karmicie ją dobrą pełnowartościową karmą dla szczeniaków, to nie powinna mieć niedoborów.Emilia i Cola - 2017-09-19, 09:51 Daję jej karmę Husse Valp - taką, jaką dostawała u pani Asi. Wydaje mi się, że jest dobra.Angelika i Spike - 2017-09-19, 10:48 Gryzienie i lizanie ścian było u naszej Diany - po prostu brakło jej wapnia Dominika i Binek - 2017-09-19, 13:38
Emilia i Cola napisał/a:
Wydaje mi się, że jest dobra.
tak to pełnowartościowa karma dobrej jakościHania, Bodzio i Mery - 2017-09-19, 18:17 Witajcie Jaka ta COLA jest sliczna <3 Ech, mlodosc ma swoje prawa serdecznie pozdrawiamy z DIESELKIEM i OLIWKA I do zobaczenia na zjazdach warcianych Dominika i Binek - 2017-11-03, 12:46 Na wątku cicho, ale zachęcam do podziwiania Coli na fb, niezła z niej aparatka
https://www.facebook.com/PsiaMac85/MK_Hektor_Chloe - 2024-09-30, 16:58 Aktualizacja po dłuższej przerwie na forum!
(natomiast przygody Coli możemy śledzić niezmiennie na FB link w wiadomości powyżej!)
Z nowości, może niezbyt przyjemnych ale jednak dzięki czujności opiekunów zakończonych pomyślnie... Cola w kwietniu przeszła operację TPLO, z powodu uszkodzenia więzadła krzyżowego. Aktualnie dziewczyna czuje się dobrze!MK_Hektor_Chloe - 2025-10-31, 14:04 Najnowsze informacje od Coli chociaż na bieżaco mozna sledzić jej przygody na FB: