To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - COLA (Metka) ma już dom w Łodzi - 456

Emilia i Cola - 2017-08-27, 17:54

Zapraszamy z Colą na naszą stronę internetową na Facebooku - Whisky z Colą :)
Oto link:
https://www.facebook.com/PsiaMac85/
Prosimy o polubienia! :-)

Angelika i Spike - 2017-08-27, 19:19

Poszedł lajk :)
Ale tu mam nadzieję będziecie pisać równie często!

Emilia i Cola - 2017-08-28, 14:48

Już jesteśmy z Colą po pierwszym spacerze :) Właściwie to były już nawet 3 :)
Na początku nie wiedziała, do czego służą schody i popiskiwała przy schodzeniu i wchodzeniu, ale szybko się z nimi oswoiła :) (myślę, że jednak woli windę) :-D
Węszyła wszystko! Zapachy, ach te zapachy! :lol: Wszystko było nowe i wszystko ją rozpraszało :) Bardzo chce się zaprzyjaźniać z wszystkimi ludźmi, których spotyka na spacerze. Co do innych psów, to na początku się ich boi i siada mi przy nodze. Myślę, że się oswoi - wszystko w swoim czasie :)
Najgorzej jest z chodzeniem na smyczy - kompletnie nie wie, jak to działa (ja też za bardzo nie wiem, jak prowadzić psa na smyczy, który nie ma o tym pojęcia, bo moja poprzednia sunia od szczeniaka nie miała z tym problemów, więc jest wesoło :) )
Bardzo ciekawią Colę też gołębie i wszelkie ptactwo, które napotyka na swojej drodze - to pewnie jakieś dziwne pieski, podbiega, a one uciekają :-P
Myślę, że spacery jej się bardzo podobają :-)

Dominika i Binek - 2017-08-29, 09:49

Super że już po pierwszym spacerku :) zazdroszczę wam !oka dopiero jutro ma szczepienie ostatnie. odliczamy dni! Oglądalam fb Coli i jestem zakochana, niunia szybko rośnie i wygląda ślicznie :) )
Emilia i Cola - 2017-08-30, 09:55

A czemu Mokka jeszcze nie po szczepieniu? Mokka też jest śliczną, rudą dziewczyną. Wydaje mi się, że Cola trochę ciemnieje. No i chyba sporo już urosła przez te 2 tygodnie, bo przytyła chyba z 1,5 kg :)
Dominika i Binek - 2017-08-30, 10:07

Miała sporo ropki sączącej sie z krocza i lekarz dał jej antbiotyk, wiec musiało się to szczepienie przesunąć :( niby taka ropka w okresie młodzieńczym to norma u suczek, nawet do 1 cieczki, ale jednak wet zdecydował, że za dużo tej ropy i lepiej to podleczyć.
Emilia i Cola - 2017-09-18, 19:19

Daaawno nas tu nie było, ale jesteśmy na facebooku ;-)
Cola urosła, waży już 16,5 kg i rośnie :-)
Jesteśmy po szczepieniu przeciwko leptospirozie. Została jeszcze wścieklizna.
Cola chodzi do psiego przedszkola. Jest bardzo pojętna. Umie siadać, dawać łapkę, coraz ładniej skupia na mnie uwagę :) Jest cudna! Dzisiaj łapkę dała nawet kotu, ale on chyba nic nie skumał, bo uciekł :P
W domu trochę rozrabia, ale na długo sama nie zostaje. Dzisiaj np. zlizała ze ściany farbę. Nie wiem, czy jej potrzebny jakiś wapń czy inne suplementy? A może to z powodu nudy czy tęsknoty?

Dominika i Binek - 2017-09-19, 08:51

16,5 ! Piękna waga, Mokka niestety tylko 12,2 :( od dzisiaj zaczynam wdrażać program dokarmiania :D bo widzę, że mała ma tyły co do rodzeństwa.
Co do ściany, to raczej możliwe, że robi to z nudów, na zasadzie " a tu jeszcze nie gryzłam", przynajmniej Mokka tak robi, że nagle gryzie sobie róg ściany, a potem leci i gryzie sobie gryzaka, a potem gryzie skarpetę i tak w koło. :lol:
Jeżeli się martwicie o jakieś braki w diecie, to zawsze można zrobić badania krwi, chociaż jeśli karmicie ją dobrą pełnowartościową karmą dla szczeniaków, to nie powinna mieć niedoborów.

Emilia i Cola - 2017-09-19, 09:51

Daję jej karmę Husse Valp - taką, jaką dostawała u pani Asi. Wydaje mi się, że jest dobra.
Angelika i Spike - 2017-09-19, 10:48

Gryzienie i lizanie ścian było u naszej Diany - po prostu brakło jej wapnia :-D
Dominika i Binek - 2017-09-19, 13:38

Emilia i Cola napisał/a:
Wydaje mi się, że jest dobra.

tak to pełnowartościowa karma dobrej jakości

Hania, Bodzio i Mery - 2017-09-19, 18:17

Witajcie :> Jaka ta COLA jest sliczna <3 Ech, mlodosc ma swoje prawa ;) serdecznie pozdrawiamy z DIESELKIEM i OLIWKA :lol: I do zobaczenia na zjazdach warcianych ;)
Dominika i Binek - 2017-11-03, 12:46

Na wątku cicho, ale zachęcam do podziwiania Coli na fb, niezła z niej aparatka :)

MK_Hektor_Chloe - 2024-09-30, 16:58

Aktualizacja po dłuższej przerwie na forum!
(natomiast przygody Coli możemy śledzić niezmiennie na FB link w wiadomości powyżej!)

Z nowości, może niezbyt przyjemnych ale jednak dzięki czujności opiekunów zakończonych pomyślnie... Cola w kwietniu przeszła operację TPLO, z powodu uszkodzenia więzadła krzyżowego. Aktualnie dziewczyna czuje się dobrze!

MK_Hektor_Chloe - 2025-10-31, 14:04

Najnowsze informacje od Coli :) chociaż na bieżaco mozna sledzić jej przygody na FB:

Zdrowotnie u Coli wszystko ok :) Po operacji nie było kompikacji. Dziewczyna czuje się bardzo dobrze.

Z ciekawostek... Cola uwielbia jabłka, ale jak widać na zdjeciu poniżej gofry tez wygladają smakowicie.