To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagaj±cej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - MI¦KA - 478

Sylwia, Abra i Felek - 2018-01-17, 10:19

Mi¶ka to doskonały przykład psiaka, który potrzebował czasu aby oswoić się z now± sytuacj± - zamieszkaniem w naszym domu z dwójk± psich rezydentów. Warczała na Abrę i Felka. Pokazywała im całe swoje uzębienie. Nie pozwalała przechodzić im koło swojej miski z wod±. Nie pozwalała kręcić się wokół niej, gdy leżała. Nasze odpowiednie podej¶cie do jej zachowania oraz przede wszystkim nie zrażanie się do całej sytuacji przyniosło super efekty.

Mi¶ka to sunia, która nie ma problemu z psami. Abra i Felek to jej stado. :) Widok, gdy kładzie się blisko nich, wręcz przytulaj±c się do nich jest rozczulaj±cy. :)

Mi¶ka i Felu:

Angelika i Spike - 2018-01-17, 10:20

Ale słodkie bobasy nasze...
Sylwia, Abra i Felek - 2018-01-25, 10:26

Powracamy po krótkiej przerwie. :)

21 stycznia Misia zjadła ostatni± połówkę tabletki Encorton. Żelazo również już jaki¶ czas temu skończyła brać. 23 stycznia została zaszczepiona na w¶ciekliznę i wirusówki. Pani doktor pobrała jej również krew na ponow± morfologię i żelazo. I jest lepiej. :) Żelazo w normie. Płytki krwi skoczyły ze 114tys. na 148tys. :) Leukocyty nadal troszkę poniżej normy przez Encorton. Ale wszystko idzie w dobrym kierunku. :)

Co¶ dla oka:

Do usłyszenia. :)

Ewa, Lula i Fux - 2018-01-26, 19:59

JUtro Miska jedzie do nowego domu.Do Madzi do Lubonia.

Bardzo ale to bardzo dziekuje Sylwi za przewspaniała opieke nad Miska za serce jakie jej okazała zabierajać ja pod swój dach...Sylwia DZIĘKUJE BARDZO :pies:

Angelika i Spike - 2018-01-27, 10:28

Gratulacjeeeeeeee ;)
Magda i Nika - 2018-01-27, 23:02

Gratulacje, czekamy na relacje i zdjecia ^^
Nanka i Beza - 2018-01-28, 18:37

gratulacje!!!! i do zobaczenia już za tydzień ;)
KateO - 2018-01-28, 23:29

Człowieka łamie za serce jak patrzy na te psiny. Oczywi¶cie wszystkie by przygarn±ł.
Sylwia, Abra i Felek - 2018-01-29, 19:24

Lepszego domu dla Mi¶ki nie mogłam sobie wymarzyć. :serce:

Madziu, napiszcie jak minęły pierwsze chwile Mi¶ki w nowym domku. Zdjęcia mile widziane. :mrgreen:

Magda i Mi¶ka - 2018-01-29, 20:42

Wła¶nie napisałam referat o tym jak Mi¶ka się u nas czuje, jednak mnie wylogowało :shock:

Witamy wszystkich serdecznie :)

Mi¶ka przed chwil± czekała pod drzwiami na swojego męskiego przyjaciela, obecnie ¶pi u siebie w łóżeczku :)

Mi¶ka od razu się u nas zadomowiła, czuła się jak u siebie :) Jednak szybko się okazało, że panele mamy za ¶liskie i Mi¶ka się ich boi, nie chciała wskakiwać do nas na łóżko, co gorsze nie chciała w ogóle wej¶ć do drugiego pokoju. Od razu zadziałali¶my, położyli¶my kawałek wykładziny w sypialni, wlatuje na łóżko zadowolona i szczę¶liwa, oczywi¶cie od razu na miziaki :) W salonie mamy dywan więc tutaj problemu nie było. Normalnie się przemieszcza pomiędzy kuchni± a salonem.

Trudno¶ci± do pokonania s± dla niej płytki na korytarzu za drzwiami, prowadz±cym do windy. Tam również się ¶liska i się boi. Przeskakuje z wycieraczki na wycieraczkę, szuka stabilnego gruntu. Wczoraj wieczorem nawet ogonem zapukała do s±siada, a ten wyskoczył przerażony "co się dzieje" ;) Próbujemy za pomoc± smaczków jej pomóc przej¶ć przez ten kawałek płytek do windy, w windzie nadal trzyma j± stres, przez co windy też troszeczkę się boi. Nie wyci±gamy jej na siłę, dajemy jej spokój, aż sama się przekonuje, że to nic strasznego i przyklejona do ¶ciany wyskakuje z korytarza. My¶lę, że z czasem zauważy , że to nic strasznego i wyj¶cie na spacer nie będzie już takim stresem. Będziemy nad tym intensywnie pracować :)

Na spacerze ¶wietnie reaguje na swoje imię, słucha, za co j± nagradzamy :) na spacery chodzi trzy razy dziennie, poznaje nowe tereny. Zaliczyli¶my już pierwsz± wykopan± dziurę i opruszony pyszczek od piachu :D

Można powiedzieć, że zakumplowała się z papug± - Mani± :) Gdy tylko papuga wykona jaki¶ gwałtowny ruch, Mi¶ka od razu siada na dywanie na przeciwko klatki i obserwuję j± aż się jej nie znudzi. Oczywi¶cie rozmawiaj± sobie, Mania piszcz±c a Mi¶ka szczekaj±c ;)

Żebring pospolity uskutecznia jak każdy Goldenos :D

PS. zaraz wrzucę fotki tylko się nauczę ;)

Magda i Mi¶ka - 2018-01-29, 20:53

Magda i Mi¶ka - 2018-01-29, 20:56

Magda i Mi¶ka - 2018-01-29, 20:59

Magda i Mi¶ka - 2018-01-29, 21:01

To się zdarzyło 3 min temu :)

Angelika i Spike - 2018-01-30, 10:21

Ale zadowolona! :)
I jakie super fotki :serce:

Nanka i Beza - 2018-01-30, 10:45

do twarzy lasce z różowym!!! ¶licznie się prezentuje :) już nie mogę się doczekać weekendu, aż j± wycałuję :D :pies:
Magda i Mi¶ka - 2018-01-30, 11:07

Ciocia Paulina napisał/a:
do twarzy lasce z różowym!!! ¶licznie się prezentuje :) już nie mogę się doczekać weekendu, aż j± wycałuję :D :pies:

Ciocia Paulina, ona daje sygnały, że nie zawsze chce się całować ;) więc będziesz musiała j± przekupić ;)

Nanka i Beza - 2018-01-30, 11:52

hihi :D cwana bestia!!! i słusznie :D ale co¶ wymy¶limy i jakie¶ przekupstwo zastosujemy ;)
Magda i Mi¶ka - 2018-01-30, 23:08

Dzisiaj Mi¶ka zrobiła duży postęp :D mniej już się boi płytek na korytarzu, idzie pewniej do windy, ma jeszcze małe problemy z wysiadaniem z windy po spacerze, ale wszystko idzie w dobr± stronę :)
Odwiedziła dzisiaj swojego przyjaciela Fuxa, troszeczkę jest o niego zazdrosna ;) raz czy dwa w ci±gu tych kilku dni, pokazała mu swoje piękne uzębienie, od razu zostało to ukrócone i na t± chwilę po prostu się toleruj± i dziel± zabawkami :)
Dzisiaj Mi¶ka została sama, niestety ja musiałam i¶ć do pracy i mój partner też. Normalnie przebywa w domu. Mi¶ka był± bardzo grzeczna, nic nie zrobiła, nie szczekała, odpoczywała sobie na dużym łóżku w sypialni :D Opiekę nad ni± sprawował mój brat, którego już wcze¶niej poznała :)

W czwartek wybieramy się do weterynarza, umówimy się między innymi na zabieg sterylizacji :)

Wysyłamy mokre nosy i buziaki :*

Ewa, Lula i Fux - 2022-12-08, 06:06

Jutro minie miesi±c jak nasza Misia , misiunia, kremóweczka , Michalina , biega za Tęczowym Mostem :cry: :cry: :cry:

"Dok±d id± psy, gdy odchodz±?
No bo je¶li nie id± do nieba,
to przepraszam Cię, Panie Boże,
mnie tam także i¶ć nie potrzeba.

Ja poproszę na inny przystanek
tam gdzie merda stado ogonów.
Zrezygnuję z anielskich chórów
tudzież innych nagród nieboskłonu"........