To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - BRANDO ma już dom w Poznaniu - 512

Agata, Kuba i Nugat - 2018-07-23, 11:56

Cześć!
Kolejny tydzień za nami! Brando wczoraj miał jedną próbę kłapnięcia zębami (niezadowolenie z powodu "kary" - powrotu do domu za kopanie w ogrodzie :P ), lecz raczej bardziej by wystraszyć niż coś zrobić :)
Ogólnie problemów coraz mniej, na spacerach w ciągu ostatnich dwóch tygodni tylko raz coś "upolował" bo albo zdążyliśmy go upomnieć "FE!" albo sam rezygnował :mrgreen: Jak już do tego doszło to na podmianę bez problemu oddał ;-)
Wszystko zmierza w dobrym kierunku :lol:

Na koniec standardowo fotki:

Angelika i Spike - 2018-07-23, 12:26

On tą twarzówkę na niektórych zdjęciach to ma przeboską :D
M!S!A - 2018-07-23, 15:00

Miło mi ogłosić że psotnik Brando znalazł nowy dom :) Już niebawem zamieszka u Adrianny we Wrocławiu. Wczoraj Adrianna pojechała do Brando poznać go osobiście i po tym spotkaniu zapadła ostateczna decyzja o jego adopcji. Tak więc Adriannie serdecznie gratuluje nowego członka rodziny a Agacie, Kubie i Nugatowi czyli wspaniałemu DT bardzo ale to bardzo dziękuję za cudowna opiekę nad Brando, nad poświeceniem się jego wychowaniu i nie zrażeniu się pomimo trudności które były. Raz jeszcze dziękuje i mam nadzieję że jeszcze jakaś psia bida będzie mogła u Was zawitać na DT.
Adai - 2018-08-06, 19:04

Cześć,
Od soboty Brando jest już we Wrocławiu i ma się całkiem dobrze, poza małymi drobnymi problemami ;-) Mały tęskni za DT, w ciagu dnia duzo śpi, bardziej aktywny się robi podczas spacerów wtedy jest skłonny do zabawy i wygłupów, w domu nie bardzo przejawia chęci do bawienia się.
Oczywiście jak rano wstane to jest radość, tym bardziej jak wróce z pracy czyli nie taki smutas straszny :-D
Niestety zostaje sam w ciągu dnia i dosyć intesywnie szczeka, nie podoba mu się siedzenie samemu i w sumie nic dziwnego... ale jakoś sobie z tym damy rade :-)

Angelika i Spike - 2018-08-07, 11:59

Czy dostaje coś do gryzienia, rozładowania napięcia i szczęki?
I warto wydłużyć spacery z rana, aby nieco go zmęczyć.
Weź pod uwagę, że to szczeniak.

Adai - 2018-08-07, 13:14

Dostaję i ma mnóstwo zabawek zostawionych. Rano ma długi spacer mimo to jak tylko wyjdę za drzwi szczeka, jest do tego stopnia wystraszony, że wyjście do łazienki i zamknięcie drzwi powoduje, że zaczyna szczekać.
Wiem, że to szczeniak ale siedzenie samemu w domu nie jest dla niego dobre bo jest przerażony i nawet się później bawić nie chce bo odsypia 8h traumę jaką ma w ciągu dnia dopóki nie wrócę.

Angelika i Spike - 2018-08-07, 13:44

Dlatego wolę starsze ciapciaki, czyli psy powyżej 5 roku życia, bo mam gwarancję większego ułożenia i spokoju, haha. Polecam seniorów.
Na każdego psa trzeba mieć siłę, czas i chęci, a szczeniaki liczymy x2 przez ich żywiołowość. :pies:

Angelika i Spike - 2018-08-08, 15:22

Brando niestety wraca z adopcji, pani Adrianna jednak nie poradziła sobie z jego temperamentem.
Zamieszka tymczasowo z Joasią w Poznaniu.
Chłopak niedługo będzie do adopcji znów.

M!S!A - 2018-08-08, 19:48

Tak, niestety to prawda Brando wrócił z adopcji :( Z tego miejsca bardzo dziękuję Joasi za przygarnięcie młodego pod swój dach, mam nadzieję że Brando szybko poczuje się jak u siebie ,)
Litoja - 2018-08-09, 17:20
Temat postu: Brando
Serce mi się kroi, że ten młody piesek Brando nie ma szczęścia do domu w którym mógłby dorastać i żyć do końca swoich dni. Dziękuję wszystkim, którzy do tej pory opiekowali się pieskiem. Teraz każdy dzień tydzień i miesiąc są dla niego bardzo ważne w rozwoju. Złożyłam aplikację adopcyjną i chętnie z mężem przyjmiemy go pod wspólny dach. Mamy dom z ogrodem i wolny czas, więc warunki będzie miał bardzo dobre. Niedawno po 12,5 roku odszedł od nas berneńczyk. Chcemy opiekować się Brando. :->
Asia i Brando - 2018-08-10, 09:18

Dzień dobry wszystkim :) ! Przepraszam , że dopiero teraz ale , jak się domyślacie, miliśmy tutaj dużo emocji i nowych rzeczy do ogarnięcia:) Z Brando żyjemy sobie od środy wieczór i miłośc z godziny na godzinę siępowiększa chociaż myślałam, że to jużniemożliwe. Piesek jest fenomenalny! Bardzo kochany, non-stop się przytula albo śpi. Tak się składa , że cały czas przebywa z ludzmi gdyż mam biuro, w którym może przebywać. W pracy są też przemiłe dziewczyny, którym Brando również skradl serce. Ale rzeczywiście, pies panicznie boi sięzostać sam. Aktualnie jest tak, że jak jesteśmy sami i pójdę do łazienki to dwa razy zdarzylo się, że szczekał pod drzwiami. Wczoraj zostawilam go totalnie samego na 5 minut i jak wrociłam to radości nie było końca. Myślę, że jak na te lęki , to u nas jest mu doskonale gdyż nie ma sytuacji, że kogoś nie ma. Jako, że muszę się dużo nauczyć jak rozmawiać z psem, to wczoraj np. leżeiśmy wieczorem razem na łóżku i ogładaliśmy piesologie - jak chodzić na spacerach bo narazie martwie się o mój stwa barkowy :D Pies jest bardzo mądry i pojętny więc tutaj bardziej chodzi o moją naukę :D po kroczku, po kroczku. Co do jego odruchów agresywnych to ja narazie nic takiego nie zauważyłam ale jesteśmy ze sobą dwa dni. Będę meldować dalej co u nas :)
Agata, Kuba i Nugat - 2018-08-10, 09:35

Super, że się tak dogadujecie! <3 Powoli za jakiś czas będzie można myśleć właśnie o wyjściach na kilka minut z domu, by też można było wyjść z domu w spokoju, ale niech najpierw się uspokoi i przyzwyczai do miejsca po ostatnich zamieszaniach ;-)
Angelika i Spike - 2018-08-10, 10:06

Najważniejsze, że chcesz się doskonalić wiedzę i chłonąć ją, aby co raz lepiej porozumiewać się psim językiem - to się chwali! Trzymamy mega kciuk i piszcie, jak tam Wam mijają wspólne chwile, jak widzicie, sporo osób tutaj zagląda.

Asia, a tutaj zerknij na instrukcję dodawania fotek na forum: http://wartagoldena.org.p...opic.php?t=6202

M!S!A - 2018-08-10, 12:24

Fantastycznie czyta się takie wieści. Każdy pies po zmianie domu, właściciela, potrzebuje czasu na przyzwyczajenie się do nowego miejsca, zapachów, ludzi. Pierwsze dni należy poświecić ten czas psu i małymi kroczkami uczyć rozłąki. Teraz Brando niestety ma złe doświadczenie bo zostawał sam kiedy nie powinien, więc na pewno nawet chwila osamotnienia wywołuje jego lęk. Na pewno jak będziesz z nim pracować i każde 5 minut wydłużać o kolejne minuty to on zobaczy że wracasz, jesteś i nie ma czego się obawiać. Niebywałym plusem jest to że może towarzyszyć Ci w pracy ale też będzie musiał nauczyć się zostawać sam ale jak wspomniałam spokojnie. Nauka chodzenia na smyczy też jest do opanowania więc jak tylko będę miała chwilkę to podzielę sie moim sposobem :)
M!S!A - 2018-08-17, 13:44

I cóż... Stało się... Brando rozkochał w sobie Joasię tak bardzo, że Joasia już go nie odda. I tak oto Brando został pełnoprawnym Poznaniakiem 😁 Super duetowi serdecznie gratuluję i życzę samych fantastycznych wspólnych dni.
Monika i Mila - 2019-11-26, 20:44

26.11.2019 wizyta poadopcyjna i wszystko jest w porządku. Brando wygląda na zdrowego, zadbanego, szczęśliwego psa. Od razu podbiegł do wizytatorki, dał się głaskać, lizał ją po rękach itp. Nie widać, żeby na cokolwiek chorował.