To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - FUNNY - 556

Angelika i Spike - 2019-02-12, 15:53

Ewa, Lula i Fux - 2019-02-12, 15:54

Ewa, Lula i Fux - 2019-02-12, 15:59

Angelika i Spike - 2019-02-12, 16:04

FANNY i pierwsze chwile zaufania bez smyczy:

1) https://youtu.be/dtxUdqIh2cs

2) https://youtu.be/H2i7XeZo-kg

Angelika i Spike - 2019-02-19, 16:34

Kilka ujęć FANNY:

Dominika i Binek - 2019-02-20, 10:10

kochana niunia :lol:
Angelika i Spike - 2019-02-22, 10:54

Kilka słów od Sylwii:

dzisiaj mijają dwa tyg od pojawienia się suczki.

W tym czasie przeprowadzona zostałą sterylizacja, badania ogólne, odrobaczanie, odpchlenie i socjalizacja, która wydawała sie bardzo trudna, gdyż Funny przyjechała w złym stanie psychicznym.

Przerażona, wycofana, skulona. Próbowała się schować lub uciec, gdzie pieprz rośnie. To jakie postępy robiła z dnia na dzień zaskoczyły mnie bardzo.

Co dnia pisałam do naszego opiekuna - Ewy. Przemiana tej suczki, która odbyłą się w okresie dwóch tygodni jest według mnie niesamowita. Kopiuje zachowania psa rezydenta, szuka z nami kontaktu, uwielba spacery, ale niezbyt wymagające. Nie jest tzw. powsinogą.....pozwalam sobie w bezpiecznych miejscach na spuszczanie jej ze smyczy i nie wykazuje żadnych chęci ucieczki lub nieposłuszeństwa. Wręcz przeciwnie .....bardzo pilnuje swojego stada.

Zaczęła wykazywać chęć do zabawy.
Poznała już rytm naszego domu i świetnie w nim funkcjonuje.
Cieszy się i wita gdy wstaje każdy z członków rodziny, podobnie gdy wracamy ze szkoły czy pracy. Znosi bardzo grzecznie wszelkie czynności pielęgnacyjne. Uwielbia gdy ją czeszę, przemywam uszy, czy doglądam ranę.

Jeśli mogę pozwolić sobie na pewną ocenę- jest to idealny pies dla osoby/osób, która/ które są umiarkowanie aktywne, szukają pieszczocha, ale również nie chcą zbyt reaktywnego psa. Utrzymuje ona czystość w domu, i sporo czasu spędza na posłaniu.

Angelika i Spike - 2019-02-22, 10:57

Zabawy FANNY i Moiry :)

1) https://youtu.be/p1CQ0te7dOc

2) https://youtu.be/V1MS1dBxB6g

Angelika i Spike - 2019-02-28, 15:12

Kolejny filmik z udziałem FANNY :)
Link: https://youtu.be/JXu3ylnO1Ds

Angelika i Spike - 2019-03-01, 15:34

FANNY pozdrawia piątkowo... :serce:

Angelika i Spike - 2019-03-09, 09:12

Sobotni poranek :)

Angelika i Spike - 2019-03-14, 12:51

Funny była niedawno w samym centrum Wrocławia... :serce:
zdała egzamin celująco!

Angelika i Spike - 2019-04-03, 14:14

Wklejamy kilka słów od Sylwii, gdyż dostaliśmy dziś straszną wiadomość...

Nasza kochana FANNY ma nowotwór...
Rokowania są niestety złe...
Weterynarze mówią, że zostało małej od 3 do 5 miesięcy życia... :cry:

Pojawiła się w moje urodziny .... zaniedbana, z ropomaciczem, psychicznie rozsypana na milion kawałków . Poczułam, że sytuacja może mnie przerosnąć. Po niespełna miesiącu, przebytej operacji, diagnozowaniu okazało się , że konieczne są jeszcze dwa zabiegi usunięcia listew mlecznych. W tym czasie Fanny otwierała się na moną rodzinę i świat. Robiła niesamowite postępy. I do dnia dzisiejszego wszystko układało się bardzo optymistycznie.....gdy idąc na zdjęcie szwów, dostaliśmy wynik histopatologiczny i praktycznie żadnej nadziei na powrót do zdrowia 😪.

A Fanny nic sobie z tego nie robiąc cieszy się wiosną, apetyt dopisuje, chętna do przytulania i zaczepiania do zabawy. Do dziś nikt nie zainteresował się tą cudowną suczką....widać tak miało być. To co można teraz zrobić dla niej to zadbać o komfort życia, dać jak najwięcej miłości i poprostu przy niej być.

Dla mnie taka diagnoza to grom z jasnego nieba. Bo jakiś czas temu odeszła moja goldenka, której brak ciągle żywo czuję. Muszę ochłonąć i zastanowić się jak się w tym odnaleźć....serce krwawi
Sylwia

Angelika i Spike - 2019-04-07, 17:15

Kilka słów od Sylwii.

" po wyciszeniu emocji, w porozumieniu i z ogromnym wsparciem fundacji, wraz z rodziną postanowiliśmy pozostawić Funny u nas i dać opiekę tak dobrą jak tylko jesteśmy w stanie. Ponieważ nie zostało jej wiele czasu to bardzo chciałabym uniknąć ponownego stresu związanego ze zmianą miejsca, ludzi, lekarzy......
U nas ma ciepły kąt, towarzystwo Moiry i naszą opiekę. Jest pod opieką wspaniałych weterynarzy. A Warta Goldena .....piszemy z naszą opiekunką Ewą kilkakrotnie w tygodniu.
Trzymajcie za nas kciuki.
Pozdrawiamy
Sylwia i Funny "

Monia i Larsik - 2019-04-07, 22:01

Sylwia, ogromne wyrazy uznania dla Ciebie i Twojej rodziny. Cieszył nas każdy krok w stronę zdrowia, cieszyła nas coraz większa więź między Wami. Fanny jest u Was szczęśliwa i kochana, ma najlepsza opiekę. Dziękujemy <3 wiadomość, ze zostaje u Was, mimo okropnych wieści o zdrowiu, jest najlepsza z możliwych <3
Ewa, Lula i Fux - 2019-04-08, 10:07

Sylwia bardzo dziękuje za Wszystko co robisz dla Fanny,za opieke za miłośc i za ten ciepły kacik.. :serce: :serce: :serce:
Ewa, Lula i Fux - 2019-04-08, 10:10

Spacer sniadanko i relaks... :serce: :serce: :serce: :serce:

Dominika i Binek - 2019-04-12, 10:01

W imieniu Fundacji baaardzo wielkie dzięki Sylwia! Jesteście cudowną rodziną :lol:
Ewa, Lula i Fux - 2019-04-18, 09:26

Ewa, Lula i Fux - 2019-04-18, 09:27

Ewa, Lula i Fux - 2019-04-18, 09:28

Funny i Mojra na wiosennym spacerku..

Ewa, Lula i Fux - 2019-05-01, 10:46

Dominika i Binek - 2019-05-08, 09:31

Funny to chyba was okłamała z tą chorobą rzeczywiście :P Wygląda jak kawał zdrowego i szczęśliwego psiaka :lol:
Angelika i Spike - 2019-10-25, 10:01

trochę jesiennej Funny :)

Warna - 2020-06-23, 18:58

Funny przeszła kolejną operację. Noc minęła w miarę dobrze wstała na siusiu dziś i zjadła.