To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - 3-letni FADO z Wronek - 576

Angelika i Spike - 2019-09-02, 12:32

Angelika i Spike - 2019-09-02, 12:34

Joanna i Fado napisał/a:
Mamy mega upały. Fado po porannym spacerze śpi, najchętniej przy wentylatorze, dopiero wieczorem ożywa. Na spacerach już wystarczy że powiem żeby zostawił np. bułkę i nie zabiera, więc jest postęp. Na smyczy ciągle ciągnie. Z przychodzeniem na zawołanie coraz lepiej. Pozdrawiamy.
A Fado chodzi na obroży czy na szelkach?
Ewa, Lula i Fux - 2019-09-03, 09:49

Angelika i Spike napisał/a:
Joanna i Fado napisał/a:
Mamy mega upały. Fado po porannym spacerze śpi, najchętniej przy wentylatorze, dopiero wieczorem ożywa. Na spacerach już wystarczy że powiem żeby zostawił np. bułkę i nie zabiera, więc jest postęp. Na smyczy ciągle ciągnie. Z przychodzeniem na zawołanie coraz lepiej. Pozdrawiamy.
A Fado chodzi na obroży czy na szelkach?

Na szelkach...

Angelika i Spike - 2019-09-03, 12:55

To jak ma zwykłe i ciągnie, to polecam easy-walki, jak jeszcze z nich nie korzystaliście ;)
Ewa, Lula i Fux - 2019-09-12, 14:38

Angelika i Spike napisał/a:
To jak ma zwykłe i ciągnie, to polecam easy-walki, jak jeszcze z nich nie korzystaliście ;)

Maja juz pozyczyłam Fado moje osobiste i Joanna bardzo chwali :lol:

Joanna i Fado - 2019-09-12, 20:40

Tak, szelki easy walk są super, i ja i Fado się nie męczymy. Dzisiaj długo się bawił z innnym, półtorarocznym goldenem a teraz odsypia :)
Angelika i Spike - 2019-09-13, 10:04

Joanna i Fado - 2019-09-21, 18:37

Odwiedziła nas pani behawiorystka, pokazała jak pracować z Fado, a w niedzielę idziemy na trening z innymi psami. Chciałabym żeby nie ciągnął na smyczy, spokojniej jadł i ogólnie współpracował. Dzisiaj był z nami na grzybach mocno obwąchiwał drzewa i próbował się na nie wspinać:) Pozdrawiam
Angelika i Spike - 2019-09-23, 12:33

Ewa, Lula i Fux - 2019-10-07, 18:59

Dziś nastał ten dzień ten super, dzień rodzina Fado podpisla umowe adocyjna....Fado zostaje z nimi na zawsze powodzenia złoty chłopaku :lol: :lol:

Gratulujemy !!!!!

Dziekuję za super opiekę w domu tymczasowym... :-)

Angelika i Spike - 2019-10-08, 09:00

GRATULACJE :)
Enka_Arka_Sanka - 2023-07-23, 14:43

Wiadomość od Pani Joanny, opiekunki Fado:

Fado zdrowotnie nic nie dolega. Od czasu kiedy go mam dwa razy się uderzył, bo jest trochę "gapowaty" i byliśmy u weterynarza, nie były to poważne wypadki. Miał małego tłuszczaka na łapie, ale się wchłonął po maści. Drugiego ma na piersi, wchłonął się po lekach, narazie mam obserwować, nie trzeba wycinać.
Szczepiony jest raz na rok, szczepienie na wściekliznę i wszystkie choroby zakaźne, jedną szczepionką.
Na kleszcze używam wcierki Advantix, w ogóle nie przynosi kleszczy.
Je chętnie, Brit Sensitive, czasem Dolinę Noteci dla odmiany.

Jest wesoły, bardzo lubi dzieci, a po szkoleniu prawie wszystkie psy także ;-)

Enka_Arka_Sanka - 2024-05-14, 10:19

Co słychać u Fado ?

Jak pisze jego Opiekunka:
Wszystko dobrze. Je karmę Josera, jest zdrowy, zaszczepiony, zabezpieczony przed kleszczami. Podaję Mu olej lniany i od roku lekarstwo na stawy, profilaktycznie. Na spacerach ćwiczy ze smaczkami żeby nie szczekał na rowerzystów.