Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - CINDY, MARLEY i BEZA mają już dom w Łodzi - 92, 104 i 280
Ewa i Cindy - 2012-12-04, 12:57 Pańcia chora wiec psiaki muszą w domu więcej robić bo nie ma mowy o dłuższych spacerkach.. ja po krótkim czuje się jakbym pole zaorała.. ale przynajmniej mają urozmaicone życie..
Cinda i Malrey sobie na piłeczce ćwiczą..
A oto i Cinda:
A jak się w domu nudzi to zawsze można telewizję pooglądać i to nie tak ze to chwilka.. ona tak z dobre 10 min w TV wpatrzona była
Nie ma to jak nauka masażu Kassia - 2012-12-04, 15:46 Ewa, dziękuję za wszystko, co robisz dla Marleya i za każdą wzmiankę o nim na forum goldenek2 - 2012-12-04, 15:50 Cudnie chłopak trafił .
Mają z Ewą rajskie życie Warna - 2012-12-04, 17:22 Ewcia, każde z nich tak ćwiczy? Ile czasu to trwa?Ewa i Cindy - 2012-12-04, 17:30 każde.. nie ma że boli.. każde też jest w stanie zrobić coś innego.. Cinda np dopiero pod koniec ćwiczeń jest w stanie na piłkę wejść :)wczoraj były ich drugie ćwiczenia.. a trwa to tyle aż zjedzą swoją kolację.. każde dostaje inaczej ale tak mniej więcej ok 30 min Cindka padłą, Marley też.. a Bafi wrzucę w jej wątek ale muszę powiedzieć że kocham je zmęczone bo wtedy wiem że są szczęśliwe Aga, Tami i Lenka - 2012-12-04, 17:43 to jest poprostu super rewelacja ja tam bym tak nie umiala na tej piłce Ewa i Cindy - 2013-01-06, 12:50 U nass wszytsko ok.. Marley mi urósł.. zaczyna mężnieć i wreszcie przytył.. byliśmy niedawno u weta i moja małą kochana bestia waży 33,5kg.. maleństwo takie
Święta minęły nam spokojnie.. do sylwestra tez był luz.. nawet byłam dumna z Moch psiaków że tak ładnie znoszą te wszytki huki.. dopóki nie było wystrzałów 10m od nas.. i to dzięki mojemu kochanemu bratu kt zapomniał do mnie zadzwonić.. Marley sam sobie furtkę do domu otworzył i bidulek zaczął ze strachu skomleć.. doszedł do siebie po kilku dniach i wczoraj pokazał mi znów jak dużo ma energii.. poszliśmy na spacerek i szalał w najlepsze.. jakby nie wychodził na dwór od paru dni.. znalazł jakieś puszki to je podrzucał, skakał i biegał.. butelki plastikowe też musiały zmniejszyć swoją objętość.. po prostu profesjonalne prasowanie śmieci wczoraj było.. nic nie przeżuwał więc ja nic nie mówiłam.. nawet zmusił Cindkę do biegania .. z 3 razy ją zaczepiał a za 4 już mu się poddała .. chyba żeby wreszcie dał jej spokój
Po odejściu Bafi chłopak był trochę nieswój ale znalazł i wyszkolił już sobie kolejną psiapsiółkę Padło na Majkę od naszej Hani.. i wiecie co.. tak jak dziewczyna na początku się go bałą tak teraz nie ma zlituj się.. Marley stworzył kolejnego potwora takiego kochanego oczywiście ale małą walczy równo i gra wg wszystkich Marleyowych zasad! A oto dowody.. to jeszcze zdjęcia z grudnia
Maja.. chyba zwariowałaś jak myślisz że ci patyczka oddam!
Dasz buzi?
No to co maleńka.. zaczynamy na poważnie!
Nie dogonisz mnie…
.. a w między czasie Cindka pilnowała Hani… cały czas.. czy a nóź jej nie jest za ciężko z tymi smaczkami w kieszeni.. taki to z niej pomocnik!
A z drugiej strony dróżki.. dalej trwały zabawy
Ale o co chodzi.. ja jestem taki grzeczniutki..
.. śnieg jest pyszny..
…ale jednak zabawa najpyszniejsza..
Boczkiem.. boczkiem..
Iiiicccchhhhhhaaaaaaa….
Kassia - 2013-01-06, 13:04 Ewa, a ja właśnie miałam Ci zaproponować, żebyś może wzięła do siebie na tymczas jakiegoś nowego psiaka, bo będziesz miała okazję coś o Marleyu napisać, a tu proszę, przyciągnęłam Cię myślami śliczny rudas, cały czas ma ten sam niewinny wyraz pychola, choć wszyscy wiedzą, co siedzi w środku Cieszę się, że tak Wam dobrze razem, niedługo minie rok odkąd Marlinek mieszka u Ciebie... a jeszcze czasami śni mi się ten jego rudy pychol.
Wytarmoś oba psiaki mocno i pisz częściej !
Pozdrawiam.Rufiakowa Amcia - 2013-01-06, 13:30 Haha, najpierw zobaczyłam zdjęcia, potem zaczęłam czytać. No i przez chwilę pomyślałam: "ten śnieżny, fruwający zając to Cindka?!?" Hyhyhy, tiaaa
A tu każdy zna swoje miejsce- Marley z Majką w kotłowaniu, Cindka przy smaczkach Uwielbiam je!Ewa i Cindy - 2013-01-06, 14:04 Kasia.. z tym tymczasem to miała być niespodzianka.. ale dowiesz się wszystkiego wieczorkiem.. już niedługo będą regularne wieści
Amelka.. oni bardzo dobrze znają swój podział.. tam był jeszcze Toffi Hania.. on jest odpowiedzialny za sprawdzanie terenu i obgryzanie patoli mniejszych Kassia - 2013-01-06, 14:52 Czyli coś dobrze czułam
Ciekawa jestem, kogo tym razem Marley i Cindy będą gościć...
Czekam do wieczora w takim razie Ewa i Cindy - 2013-01-06, 23:45 rozkręciłam się ze zdjęciami.. te są z dziś.. wreszcie mamy śnieg!! ciekawe tylko ile to potrwa
a to z serii.. było sobie drzewko..
mam też krótki filmik miłego oglądania http://youtu.be/v9TkAYOopOQKassia - 2013-01-07, 07:11 Cudne psiury
Młody ma futro godne pozazdroszczenia, wiedział jak się na zimę przygotować
A Cindy jak zwykle, relax, take it easy... Ewa i Cindy - 2013-01-10, 11:12 ja czekałam na ten moment.... i wreszcie nastał
legowisko Lunki jest już zajęte
a żeby nie było tu macie porównanie legowisk
Kassia - 2013-01-10, 11:40 Marley, gdzie twoja godność..... wiesz, że przegiąłeś, widać to po twojej minie goldenek2 - 2013-01-10, 11:58 Wiesz Ewa .... to mniejsze wygląda na wygodniejsze Barbara - 2013-01-10, 12:13
goldenek2 napisał/a:
Wiesz Ewa .... to mniejsze wygląda na wygodniejsze
Dokładnie tak samo pomyślałam Ewa i Cindy - 2013-01-10, 12:19 trzeba było wypróbować cwianiak tym razem przedobrzył monimax - 2013-01-10, 12:48 Nie no mina Marleya bezcenna, uśmiałam się do łez Ewa i Cindy - 2013-01-10, 16:54 a tak Marley traktuje swoją najlepszą psiapsiółkę Maję http://youtu.be/DYHbZmVGelA
ale na koniec to i tak ona zwyciężyła..
..aż Marley padł u jej stóp!
Ewa i Cindy - 2013-01-23, 23:50 Marley i jego naj...
1. patyczki, gałązki i drzewka.. to zdecydowanie jest nr jeden ale tych zdjeć się naoglądaliście...
2. plastikowa butelka.. zabawka kt można znaleźć wszędzie.. takie małe g a tak cieszy!!!
3. super ekstra wytrzymała głowa lalki.. ona dalej żyje i wygląda prawie jak nowa!!
4. inne pieski kt można obszczekać i pokotłować
5. moja prywatna krówka często ze sobą gadamy
... a ona czasami takie głupoty wygaduje... aj.. szkoda gadać..
po takim dniu to nie ma to jak dobra drzemka Ewa i Cindy - 2013-01-23, 23:57 i żeby nie było.. Cinda dalej jest dostojną damą kt nie ma parcia na szkło i dalej uwielbia swój styl spacerowania truchtająco-niuchający
Gabiś i Fifi - 2013-01-24, 09:19 Marley - jesteś super hiper ekstra fest!
Cindy - Kassia - 2013-01-24, 09:53 Ewa, dziękuję Ci za te zdjęcia
On dziś mi się śnił, taki słodki jak na tej fotce z krówką
Prześliczne rude dziecko
A farbka z nosa to chyba od śniegu mu się zmywa, co ? goldenek2 - 2013-01-24, 11:02 Oj fajne masz Ewciu te psiaki