To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - CINDY, MARLEY i BEZA mają już dom w Łodzi - 92, 104 i 280

Ewa i Cindy - 2012-12-04, 12:57

Pańcia chora wiec psiaki muszą w domu więcej robić bo nie ma mowy o dłuższych spacerkach.. ja po krótkim czuje się jakbym pole zaorała.. ale przynajmniej mają urozmaicone życie..
Cinda i Malrey sobie na piłeczce ćwiczą.. :)
A oto i Cinda:

A jak się w domu nudzi to zawsze można telewizję pooglądać :) i to nie tak ze to chwilka.. ona tak z dobre 10 min w TV wpatrzona była :)

Marley oprócz zdjęć ma też filmiki :)
1 – http://youtu.be/WS7tEDKxr2A
2 – http://youtu.be/sHr6cF0qshM

Nie ma to jak nauka masażu :)

Kassia - 2012-12-04, 15:46

Ewa, dziękuję za wszystko, co robisz dla Marleya :) i za każdą wzmiankę o nim na forum :)
goldenek2 - 2012-12-04, 15:50

Cudnie chłopak trafił :-D .
Mają z Ewą rajskie życie :-)

Warna - 2012-12-04, 17:22

Ewcia, każde z nich tak ćwiczy? Ile czasu to trwa?
Ewa i Cindy - 2012-12-04, 17:30

każde.. nie ma że boli.. każde też jest w stanie zrobić coś innego.. Cinda np dopiero pod koniec ćwiczeń jest w stanie na piłkę wejść :)wczoraj były ich drugie ćwiczenia.. a trwa to tyle aż zjedzą swoją kolację.. każde dostaje inaczej :) ale tak mniej więcej ok 30 min :) Cindka padłą, Marley też.. a Bafi wrzucę w jej wątek :) ale muszę powiedzieć że kocham je zmęczone bo wtedy wiem że są szczęśliwe :)
Aga, Tami i Lenka - 2012-12-04, 17:43

to jest poprostu super :-) rewelacja :-) ja tam bym tak nie umiala na tej piłce :-P
Ewa i Cindy - 2013-01-06, 12:50

U nass wszytsko ok.. Marley mi urósł.. zaczyna mężnieć i wreszcie przytył.. byliśmy niedawno u weta i moja małą kochana bestia waży 33,5kg.. maleństwo takie :)
Święta minęły nam spokojnie.. do sylwestra tez był luz.. nawet byłam dumna z Moch psiaków że tak ładnie znoszą te wszytki huki.. dopóki nie było wystrzałów 10m od nas.. i to dzięki mojemu kochanemu bratu kt zapomniał do mnie zadzwonić.. Marley sam sobie furtkę do domu otworzył i bidulek zaczął ze strachu skomleć.. doszedł do siebie po kilku dniach i wczoraj pokazał mi znów jak dużo ma energii.. poszliśmy na spacerek i szalał w najlepsze.. jakby nie wychodził na dwór od paru dni.. znalazł jakieś puszki to je podrzucał, skakał i biegał.. butelki plastikowe też musiały zmniejszyć swoją objętość.. po prostu profesjonalne prasowanie śmieci wczoraj było.. nic nie przeżuwał więc ja nic nie mówiłam.. nawet zmusił Cindkę do biegania .. z 3 razy ją zaczepiał a za 4 już mu się poddała .. chyba żeby wreszcie dał jej spokój :)
Po odejściu Bafi chłopak był trochę nieswój ale znalazł i wyszkolił już sobie kolejną psiapsiółkę :) Padło na Majkę od naszej Hani.. i wiecie co.. tak jak dziewczyna na początku się go bałą tak teraz nie ma zlituj się.. Marley stworzył kolejnego potwora :) takiego kochanego oczywiście ale małą walczy równo i gra wg wszystkich Marleyowych zasad! A oto dowody.. to jeszcze zdjęcia z grudnia :)

Maja.. chyba zwariowałaś jak myślisz że ci patyczka oddam!

Dasz buzi?

No to co maleńka.. zaczynamy na poważnie!

Nie dogonisz mnie…

.. a w między czasie Cindka pilnowała Hani… cały czas.. czy a nóź jej nie jest za ciężko z tymi smaczkami w kieszeni.. taki to z niej pomocnik!

A z drugiej strony dróżki.. dalej trwały zabawy :)

Ale o co chodzi.. ja jestem taki grzeczniutki..

.. śnieg jest pyszny..

…ale jednak zabawa najpyszniejsza..

Boczkiem.. boczkiem..

Iiiicccchhhhhhaaaaaaa….

Kassia - 2013-01-06, 13:04

Ewa, a ja właśnie miałam Ci zaproponować, żebyś może wzięła do siebie na tymczas jakiegoś nowego psiaka, bo będziesz miała okazję coś o Marleyu napisać, a tu proszę, przyciągnęłam Cię myślami ;) śliczny rudas, cały czas ma ten sam niewinny wyraz pychola, choć wszyscy wiedzą, co siedzi w środku ;) Cieszę się, że tak Wam dobrze razem, niedługo minie rok odkąd Marlinek mieszka u Ciebie... a jeszcze czasami śni mi się ten jego rudy pychol.
Wytarmoś oba psiaki mocno i pisz częściej !
Pozdrawiam.

Rufiakowa Amcia - 2013-01-06, 13:30

Haha, najpierw zobaczyłam zdjęcia, potem zaczęłam czytać. No i przez chwilę pomyślałam: "ten śnieżny, fruwający zając to Cindka?!?" :mrgreen: Hyhyhy, tiaaa ;-)

A tu każdy zna swoje miejsce- Marley z Majką w kotłowaniu, Cindka przy smaczkach :D Uwielbiam je!

Ewa i Cindy - 2013-01-06, 14:04

Kasia.. z tym tymczasem to miała być niespodzianka.. ale dowiesz się wszystkiego wieczorkiem.. już niedługo będą regularne wieści :)
Amelka.. oni bardzo dobrze znają swój podział.. tam był jeszcze Toffi Hania.. on jest odpowiedzialny za sprawdzanie terenu i obgryzanie patoli mniejszych :)

Kassia - 2013-01-06, 14:52

Czyli coś dobrze czułam ;)
Ciekawa jestem, kogo tym razem Marley i Cindy będą gościć...
Czekam do wieczora w takim razie :)

Ewa i Cindy - 2013-01-06, 23:45

rozkręciłam się ze zdjęciami.. te są z dziś.. wreszcie mamy śnieg!! ciekawe tylko ile to potrwa :)

a to z serii.. było sobie drzewko..

mam też krótki filmik :) miłego oglądania :)
http://youtu.be/v9TkAYOopOQ

Kassia - 2013-01-07, 07:11

Cudne psiury :)
Młody ma futro godne pozazdroszczenia, wiedział jak się na zimę przygotować ;)
A Cindy jak zwykle, relax, take it easy... ;)

Ewa i Cindy - 2013-01-10, 11:12

ja czekałam na ten moment.... i wreszcie nastał :)

legowisko Lunki jest już zajęte :)

a żeby nie było tu macie porównanie legowisk ;)

Kassia - 2013-01-10, 11:40

Marley, gdzie twoja godność..... ;) wiesz, że przegiąłeś, widać to po twojej minie ;)
goldenek2 - 2013-01-10, 11:58

Wiesz Ewa .... to mniejsze wygląda na wygodniejsze :lol:
Barbara - 2013-01-10, 12:13

goldenek2 napisał/a:
Wiesz Ewa .... to mniejsze wygląda na wygodniejsze :lol:

Dokładnie tak samo pomyślałam :)

Ewa i Cindy - 2013-01-10, 12:19

trzeba było wypróbować ;) cwianiak tym razem przedobrzył :)
monimax - 2013-01-10, 12:48

Nie no mina Marleya bezcenna, uśmiałam się do łez :rotfl:
Ewa i Cindy - 2013-01-10, 16:54

a tak Marley traktuje swoją najlepszą psiapsiółkę Maję :)
http://youtu.be/DYHbZmVGelA

ale na koniec to i tak ona zwyciężyła.. :)

..aż Marley padł u jej stóp!

Ewa i Cindy - 2013-01-23, 23:50

Marley i jego naj... :)

1. patyczki, gałązki i drzewka.. to zdecydowanie jest nr jeden ale tych zdjeć się naoglądaliście...

2. plastikowa butelka.. zabawka kt można znaleźć wszędzie.. takie małe g a tak cieszy!!!

3. super ekstra wytrzymała głowa lalki.. ona dalej żyje i wygląda prawie jak nowa!!

4. inne pieski kt można obszczekać i pokotłować :)

5. moja prywatna krówka ;) często ze sobą gadamy ;)

... a ona czasami takie głupoty wygaduje... aj.. szkoda gadać..

po takim dniu to nie ma to jak dobra drzemka ;)

Ewa i Cindy - 2013-01-23, 23:57

i żeby nie było.. Cinda dalej jest dostojną damą kt nie ma parcia na szkło i dalej uwielbia swój styl spacerowania truchtająco-niuchający ;)

Gabiś i Fifi - 2013-01-24, 09:19

Marley - jesteś super hiper ekstra fest! :-)

Cindy - :serce:

Kassia - 2013-01-24, 09:53

Ewa, dziękuję Ci za te zdjęcia :buzki:
On dziś mi się śnił, taki słodki jak na tej fotce z krówką :serce:
Prześliczne rude dziecko ;)
A farbka z nosa to chyba od śniegu mu się zmywa, co ? ;)

goldenek2 - 2013-01-24, 11:02

Oj fajne masz Ewciu te psiaki :-D :-D :-D