To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - LENA - 140

Ola i Habs - 2013-05-11, 17:29

Agnieszka, będę czekała na zdjęcia :)
Rufiakowa Amcia - 2013-05-11, 17:36

Morduchna piękna :) Wygląda, jak owieczka. Cieszę się, że żwawa i pełna radości :)
Martyna i Boski - 2013-05-11, 20:11

Śliczna jest :) , widać po pyszczku, że to taka dostojna pani. Najważniejsze, że udało jej się wyjść ze schroniska, jakie ono by nie było, zawsze u "swojego" człowieka lepiej :) .
Tami trzymamy za Ciebie kciuki :)

Aga, Tami i Lenka - 2013-05-11, 21:09

Martyna masz całkowitą rację :-) u swego człowieka zawsze jest najlepiej :-)
Aga, Tami i Lenka - 2013-05-12, 13:49

Byłyśmy dzisiaj na kontroli u weta. Wygląd rany bardzo się poprawił, wszystko pieknie się goi, nie ma już prawie zaczerwienień :-)
Mała zaczyna brykać z Leną, obydwie próbują się nawzajem ustawić, muszę czasami ingerować bo Tami nie może jeszcze skakać i wariować :roll:
Dziewczyny zostały również dzisiaj same na jakąs godzinkę. Na poczatku Tami próbowała otworzyć sobie drzwi (skakała na nie) ale po chwili się uspokoiła. Jak wróciłam to grzecznie razem z Lenką stały przy drzwiach :-)

Ewa i Cindy - 2013-05-14, 00:19

Cieszę się że ranka się goi i nowe życie w nią wstępuje :)
Monciak - 2013-05-14, 07:39

Ogromnie się cieszę! Cudowna psinka :>
Aga, Tami i Lenka - 2013-05-14, 09:08

Wczoraj próbowałysmy się uczesać :-)

i tak nam sie to podobało :-)

a tak teraz wygląda rana

Aga, Tami i Lenka - 2013-05-14, 09:43

Tami uwielbia być czesana, przez cały czas czyli przez godz. usmiechała sie do mnie i do córki. Jest niesamowicie grzeczna, ładnie czeka na jedzenie, ślicznie chodzi przy nodze, jest bardzo spokojna i pozytywnie nastawiona do innych psiaków.
Myślałam, ze Lenka była wpatrzona w ludzia jak w obrazek ale to było nic w porównaniu do Tami, ona jest poprostu niesamowita :-) przychodzi do mnie i cała sie przytula, głowa, szyja, brzuchol, łapki, dosłownie calusieńka się wtula :-) i te jej piekne oczy mówiące "głaszcz mnie i nie zostawiaj"

goldenek2 - 2013-05-14, 09:47

Słodka kruszynka :)
Rufiakowa Amcia - 2013-05-14, 09:55

Ależ się panienka wyluzowała :D Kochające stworzonko. A futerko ma prześliczne :)
Aga, Tami i Lenka - 2013-05-14, 10:48

Futerko ma piekne ale jeszcze brudne, z kąpielą musimy poczekac aż do końca rana się zagoi.
Wczoraj dziewczyny poraz pierwszy we trzy zostały same na parę godzin, zamkniete w pokoju. Jak córa wróciła ze szkoły okazało się, że buszuja po całym mieszkaniu, Tami, spryciula otworzyła drzwi i dziewczyny miały gdzie sobie latać :roll:
a i jeszcze chciałam podziękować za karmę, własnie do mnie dotarła :-)

Aga, Tami i Lenka - 2013-05-14, 21:45

mam pytanko, może mieliście ze swoimi psiakami takie zachowania. Tami bardzo uwielbia samochód. Jak z nia wychodę na spacer to pierwsze co robi to szuka naszego auta. Jak wchodzi do niego to lata po nim, tylne siedzenie, przednie i tak w kółko. Potem wchodzi Lenka i grzecznie siada na tylne siedzenie, wtedy Tami idzie na tylne siedzenie i próbuje ją ujeżdżać. Nie pozwalam jej na to ale ona tak robi za każdym razem i muszę ciagle interweniować, macie jakiś pomysł co z tym zrobić?
Tami bardzo się ekscytuje faktem, że mamy gdzieś jechać i próbuje to wyładować na Lence. Podobnie zxachowuje się jak wracamy do domu. Najpierw wychodzi z samochodu Tami, potem Lenka. Jak tylko Lenka wyjdzie z samochodu to Tami próbuje ja znowu dosiąść. Tutaj radzimy sobie całkiem dobrze, wołam od razu Tami, kazę jej usiąść i w nagrodę dostaje smaczka :-) przestaje się interesować Lenką a zaczyna interesować się tym co robię i co mam w kieszeni.

Aga, Tami i Lenka - 2013-05-16, 14:52

Zdjęcia z wczorajszego spaceru :-)

Aga, Tami i Lenka - 2013-05-16, 14:53

Aga, Tami i Lenka - 2013-05-16, 14:54

Tami dzisiaj została odrobaczona a jutro ma zdejmowane szwy. Dziewczyna czuje się świetnie, zaczyna powoli szaleć z Lenką :-)
Aga, Tami i Lenka - 2013-05-16, 14:57

Łapka całkowicie wyleczona :-) Lenka biega jakby nigdy nic się nie stało

a to są zdjęcia z wczorajszego spaceru

na tym zdjęciu jest Lenka razwm z Tami

Kamila i Oskar - 2013-05-16, 15:43

super wieści i fotki fantastyczne :)
Warna - 2013-05-16, 20:16

Poproszę o kilka portretowych zdjęć TAMI, bo na wszystkich jest w takim ujęciu, że niezbyt nadaje się na stronę www. :-D
Aga, Tami i Lenka - 2013-05-17, 14:43

postaramy się porobić pare takich fotek :-) wczoraj miałysmy pierwszą próbe ale Lenka ciagle się dosiadała do Tami

Aga, Tami i Lenka - 2013-05-17, 14:43

Lenka i Tami

Warna - 2013-05-17, 16:24

O to generalnie chodzi, ale ... Tami musi być sama, bo ludzie nie będą wiedzieli, która jest do adopcji. :mrgreen:
Rufiakowa Amcia - 2013-05-17, 16:33

Haha, Lenka ma parcie na szkło :)
Aga, Tami i Lenka - 2013-05-19, 12:58

w piątek Tami miała zdejmowane szwy, nadal jednak nosi fartuszek bo ciągle chce się lizać, przy okazji zdejmowania szwów Tami została całkowicie przebadana. Serducho ok, łapki ok, uszy i oczy ok :-) badania krwi też ok, nerki ok, trochę kiepskie wyniki związane z wątrobą ale wet powiedział, że jak mała będzie brała przez miesiąc tabletki to wszystko powinno wrócić do normy :-)

a to fotki z dzisiejszego dnia :-)

Aga, Tami i Lenka - 2013-05-19, 13:07