To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - LUNA ma już dom w Piechowicach - 154

Jola Nulkowa - 2013-02-03, 22:35

U nas wszystko w jak najlepszym porządku. :-D Chłopak świetnie daje sobie radę po zabiegu, jest spokojny, grzecznie daje sobie zakładać "klosz" ochronny na głowę, jakby wiedział, że to dla jego dobra. W nocy spokojnie śpi w kubraczku, więc mam nadzieję, iż te trudne dni mijają mu stosunkowo dobrze. Jutro mamy znowu wizytę kontrolną u dr Reni, może zacznie już kurację pod kątem dysplazji, ale tego nie wiem na pewno.

Mam głęboką nadzieję, że mimo nienajmłodszego wieku i dysplazji Szeryf znajdzie z końcu kochającą go całym sercem rodzinę, tak kochającą go jak i my. Bo jest naprawdę najukochańszym słodziakiem na świecie i zasługuje na jak najlepszy dom, najlepiej z dziećmi. Gwarantuję, że nowa rodzina będzie z nim przeszczęśliwa i spędza wspólnie wspaniałe lata. :]

Więc kto przygarnie naszego Szeryfcia?

Rufiakowa Amcia - 2013-02-04, 23:26

Do takiego psiego ideała to, mam nadzieję, zaraz ustawi się kolejka. Taki przytulas i dziecio-kiziacz musi skraść komuś serducho :)
Kama, Mela, Ruda - 2013-02-04, 23:40

ja również mam nadzieję, że Szeryf szybko skradnie jakieś ludzkie serducha. A z doświadczenia powiem, że adopcja psiego emeryta daje mnóstwo wspaniałych emocji, doświadczeń, całą masę miłości i psiej wdzięczności i te wszystkie rzeczy razem z siwą mordą na kanapie są warte wszystkiego na świecie!!!!
goldenek2 - 2013-02-05, 00:03

No chyba sobie Kamila żartujesz? Szeryf i emeryt??????????????
Ewa i Cindy - 2013-02-05, 00:08

toż to gentelmen.. nie emeryt!!! :)
Kama, Mela, Ruda - 2013-02-05, 00:18

o rany, no ja tak tylko.... no taki wiek przedemerytalny możnaby rzec. Jeszcze nie przeszedł na emeryturę ale już wszedł w "wiek chroniony" :-P
Ewa i Cindy - 2013-02-05, 00:24

hehe :) no niech Ci będzie :)
ale w sumie co z tego jak jest taki kochany :)

Ewa i Cindy - 2013-02-05, 01:01

Lunka czuje się dobrze.. rozruszała mi się mała.. nosi mi buty i czapki.. tylko nie układa ich na swoje miejsce a rozrzuca po domu.. :) jak słyszy słowo spacerek to z Marleyem stoi pod drzwiami :)
Byliśmy dziś u weta, mała została zaszczepiona na choroby wirusowe, waga poszła do góry o całe 200g więc szału nie ma ale figurka jej się fajna zrobiła... dalej jest szczuplutka ale już widać trochę mięśni.. biega za Marleyem to się mięśni nabawiła :)
najfajniejsza jest na spacerku.. patrzy na te moje jak po krzakach chodzą.. i widać ze też chce.. ale Pańcia tamtędy nie chadza.. i teraz pojawia się dylemat.. pójść za swoimi czy trzymać się Pańci.. :) czasami sobie pójdzie poniuchać ale za chwilkę wraca się odmeldować.. taka zadowolona z siebie ze dała radę :)
pokochała kaukaza z końca uliczki.. jak Frodo nie ma przy ogrodzeniu to stoi i go wypatruje.. jakieś dziwne chrząkania uskutecznia.. tak jakby chciała go zawołać :)
powrzucam fotki.. ale to następnym razem :)

Warna - 2013-02-05, 09:34

Fantastyczny pies - piękny, dobrze wychowany, posłuszny, grzeczny, łagodny dla ludzi i zwierząt. Tylko się w nim zakochać i chcieć się nim opiekować, a on odwdzięczy się wszystkimi swoimi zaletami. :-)
Gabiś i Fifi - 2013-02-07, 22:09

Szeryfciu - co u Ciebie Kochany??Jak żyjesz??Buziak Ci przesyłam :* :serce:
Jola Nulkowa - 2013-02-08, 11:52

Gabiś napisał/a:
Szeryfciu - co u Ciebie Kochany??Jak żyjesz??Buziak Ci przesyłam :* :serce:

U Szeryfcia wszystko ok. Ranka po zabiegu ładnie się goi, wczoraj bylismy na kontroli :-) Zyje sobie spokojnie, jest grzecznym psiaczkiem cóż tu dużo pisać PSI IDEAŁ :mrgreen:

Ewa i Cindy - 2013-02-14, 00:46

oj to nic że nikt mnie tu nie odwiedza.. ja dalej będę sie z wami dzielić informacjami..
pokochałąm to pole za domem.. tam jest tyle myszek.. musze je dokładnie poznać!

Marley mi pomaga kopać.. :)

a potem idę szukać dalej..

w chwilach przerwy nei ma jak dobre tarzanko :)

to jeszcze jak było dużo śniegu.. sprawdzałam moją siłę perswazji.. Marley przecież kiedyś porzuci tego patyka ...

z tamtym się nie udało ale za to ten był fajniejszy.. świeżutko z ziemi go wyrwał i zostawił na środku.. musiałam coś z tym zrobić :)

goldenek2 - 2013-02-14, 08:11

No fajna ta sunia. Z Twoich opisów wynika, że ona nie ma większych problemów ... Jest ostrożna i tyle ....
Ewa i Cindy - 2013-02-14, 09:37

jest jeszcze trochę wycofana..głownie na człowieka.. ale to wynik pierwszych lat jej życia..
do mnie dalej podchodzi taka skulona cała ale z merdającym ogonkiem :)
poza tym jest przekochana.. wesolutka, lubi pobiegać i poszaleć :)
w domku uwielbia papier.. już sie nauczyłam wszystko chować ale jak na razie ma na swoim koncie zniszczony notatnik (kilkanaście kartek A4), jakieś mniejsze rachunki i paragony.. tak mi się wydaje ze to ona bo ja jej za łapkę nie złapałam.. przyszłam na gotowe :) generalnie bardzo dobrze nadaje się na niszczarkę do dokumentów :)

goldenek2 - 2013-02-14, 09:41

Ewuś, zbieraj rolki po papierze toaletowym i ręcznikach papierowych. Tam wkładaj kuleczki karmy, jakieś papierki i dawaj jej do zabawy :)
M!S!A - 2013-02-14, 19:51

Z wielką radością ogłaszam, że Szeryf już niebawem zamieszka z Panem Sebastianem i jego rodziną w Piechowicach koło Jeleniej Góry. Serdecznie gratuluję a Joli bardzo dziękuję za wspaniałą opiekę nad Szeryfkiem :)
sowieoko - 2013-02-14, 21:15

Bardzo się cieszę, gdyż już od dłuższego czasu podglądałam historię Szeryfka :-D
Gratulacje dla nowej rodzinki tego wspaniałego psiaka :-)

Asterkowy Krzysztof - 2013-02-14, 21:34

Super wieści brawo Szeryf :) Gratulacje dla nowych członków rodziny szeryfa i WIELKIE dzięki dla Joli za wspaniałą opiekę :)
goldenek2 - 2013-02-14, 21:40

Gratulacje dla nowej Rodziny :mrgreen:
Moim zdaniem, adoptowaliście jednego ze wspanialszych goldenów :-) :-) :-)

Rufiakowa Amcia - 2013-02-14, 22:18

No proszę, pies ideał też już znalazł swych ludziów :D Super!
Ewa i Cindy - 2013-02-15, 00:00

Super wiadomość :)
Szeryfku, Sebastianie z rodzinką i Jolu.. serdeczne gratulacje :)

Jola Nulkowa - 2013-02-15, 01:22

Też bardzo się cieszymy, że nasz słodziak będzie miał swój wymarzony dom choć bardzo nam będzie smutno się z nim rozstawać. Ale co zrobić? Taki już los tymczasów. A za opiekę nad nim nie musicie dziękować bo to była prawdziwa przyjemność :)
Warna - 2013-02-15, 09:46

Gratuluję również ja i bardzo dziękujemy Ci, Jolu, za wspaniałą opiekę nad Szeryfem. :-D
Michał i Nemo - 2013-02-15, 10:59

My również gratulujemy :) Trafił się Panu prawdziwy skarb :)
Jola Nulkowa - 2013-02-15, 22:00

A my jeszcze ciesząc się obecnością naszego tymczasowicza mamy kolejną dobrą nowinę. Szeryf od dwóch tygodni bierze specjalny lek na dysplazję, taki jakby syrop - to zdaje się kwas hialuronowy. Jak to mówi dr Renia - lek dla konia :mrgreen: I wyobraźcie sobie, że zgodnie z przewidywaniami pani doktor chłopak staje się coraz żwawszy na spacerach, biega, a nawet wręcz szaleje jak szczenior i Nulę do zabawy pogania :) Aż miło patrzeć. oczywiście mamy nadzieję, że Sebastian skutecznie będzie kontynuować terapię. Leku dostanie od nas na następne półtora miesiąca.

Z naszych obserwacji wynika, że jedyną sprawą, nad jaką będzie trzeba popracować w nowym domu, to jest praca z Szeryfem nad oddawaniem tego, co skradnie albo sobie weźmie, np. woreczki z jedzeniem, pachnącymi kiełbaskami, ale też mało strawne plastikowe opakowania. Oczywiście w żadnej mierze nie okazuje przy tym agresji, ale po prostu zdecydowanie nie chce oddać. To jest jedyne "zadanie domowe" na przyszłość. ;)