Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - KAJA - 5
Jola i Kaja - 2010-12-11, 11:34 Witamy po dłuższej nieobecności w tym wątku. Na specjalnie życzenie Edyty i Magdy Noblowej wstawiamy kilka zdjęć z dzisiejszego, porannego spaceru ( niestety bez Fretki ).
Jeżeli ktoś śledził wątek Fretki to w nim zawarte są również informacje o Kaji.
Po rozstaniu z Fretką psina jest troszkę nieswoja, szuka towarzystwa do zabaw.
Oto zdjęcie widoku jaki Kajusia ma z okna
A teraz sunia zaległa na legowisku i obrabia smaczki Edyta - 2010-12-11, 11:52 śnieżna panienka dzięki Jolu, oczywiście wyczochraj rudzielca Jola Nulkowa - 2010-12-11, 12:00 Co tu dużo mówić ŚLICZNOTA Jola i Kaja - 2010-12-11, 12:05 To była sesja zdjęciowa w lesie w najbliższym czasie przewidywana sesja na łące gdzie wczoraj odbył się ostatni wspólny spacer z Fretką Magda Noblowa - 2010-12-11, 12:14 Dzięki Jolu, tego mi brakowało Śliczna Kajutka w śniegu Karmelowa Alusia - 2010-12-11, 12:20 Jolu pozwoliłam sobie napisać na pw.Odebrałaś może?Iza i Luna - 2010-12-12, 16:34 Kaja jest piękna!
Więcej zdjęć poproszę Jola Nulkowa - 2010-12-30, 22:23 Jolu , a co tam u Was słychać Jak Kaja się czuje Jola i Kaja - 2011-01-02, 12:15 Witamy po dłuższej nieobecności
po wyjeździe Fretki lepiej zaczęliśmy poznawać naszą Kajunie i dosłownie brak nam słów jaki słodziak nam sie trafił. Sunia jest grzeczna, posłuszna, uwielbia towarzystwo ludzi jak i zwierząt za smaczka zrobi wszystko .
Z Andzejem na spacery wychodzi bez smyczy i reaguje na każde przywołanie.
Na spacerach w lesie lubi zabawę w chowanego
Zapozała sie z psem Andrzeja brata ,labradorem Atosem. ( zdjęcia poniżej )
Igraszką i głupawką nie było końca.
Kaja jest okazem zdrowia i energii, dostaje piękną, świecącą sierść i nic tylko ją miziać i miziać.
Jesteśmy wniebowzięci że trafiło nam sie takie Złotko .
PS. W noc sylwestrową Kajunia bała się fajerwerków i Andrzej musiał zbudować budę z koca pomiędzy sofami.
Edyta - 2011-01-02, 17:22 Tak się cieszę, że mogę coś usłyszeć o Kajuni i ją zobaczyć. Pozdrawiam Was gorąco i całusy dla rudzielca.
P.S, szkoda, że Lenka nie reaguje jeszcze tak na ludzi i inne psiaki Barbara - 2011-01-02, 17:30
Edyta napisał/a:
Tak się cieszę, że mogę coś usłyszeć o Kajuni i ją zobaczyć. Pozdrawiam Was gorąco i całusy dla rudzielca.
P.S, szkoda, że Lenka nie reaguje jeszcze tak na ludzi i inne psiaki
Ale będzie Edytko , będzie BilaBonus - 2011-01-02, 20:07 Fakt, piękne złotko Wam się trafiło Madzia i Fredzia - 2011-01-03, 11:07 Pozdrawiamy a szczególne pozdrowionka dla Kajuni od Fredzi
Jeśli śledzicie nasz wątek to pewnie wiecie, że u nas wszystko w porządku, Fredzia czuje się świetnie choć jest troszkę zapracowana uczymy się kilku nowych rzeczy...
Mamy nadzieję ,że Kaja doszła do siebie po rozstaniu i Wy też oczywiście
pozdrawiamy serdecznie
buziaki dla całej rodzinkiskipi29 - 2011-01-03, 11:28 Piękne fotki,pięknej Kajuni.Następny Sylwester za rok z czego się chyba psiaki cieszą,że tylko raz w roku tyle fajerweków Monika Diunowa - 2011-01-06, 15:40 Kajunia się ślicznie prezentuje na śniegu taki cudny rudzielec fajnie, że nie macie zbyt dużych problemów z fajerwerkami, bo Diunka nie chciała nam przez dzień wychodzić z domu ale na szczęście już wszystko wróciło do normy Jola i Kaja - 2011-02-27, 18:38 Witamy.
Od ostatniego wpisu nie zmieniło się zbyt wiele. Kajusia jest wspaniałym psiakiem uwielbianym przez wszystkich którzy mają z nią nawet kilkuminutowy kontakt.
Jak pisaliśmy wcześniej jej ulubionym "sportem" na spacerkach jest gonitwa za kotami.
Nie odpuści żadnemu mruczkowi. Jeden z takich pościgów skończył się rozciętą łapą.
Obeszło się bez zszywania rany, ale goiła się dość długo. Na łące uwielbia "nurkować" w śniegu w poszukiwaniu nornic i wytarzać się w świerzym puchu bez względu na panujące od kilku dni polarne mrozy. Z labladorem Andrzeja brata super się dogaduje, nawet dominuje nad nim. Kilkakrotnie byliśmy na dłuższych spacerkach nad morzem.
Kajunia uwielbia takie wypady za miasto. Poniżej kilka zdjęć z rekonwalescencji i spacerków. Pozdrawiamy.
Edyta - 2011-02-27, 19:11 buziaki dla udzielca Edyta - 2011-03-10, 19:51 Jolu co tam u Was? Edyta - 2011-04-17, 09:46 Jolu tak dawno nie pisaliście , co słychać u rudej iskierki?Misiowa Bogusia - 2011-05-12, 12:00 o jeżu, jeżu...ale fajna....spotkanie sobota , 10,00 orłowo molo śledżcie na wątku MiskiEdyta - 2011-05-12, 21:03 Bogusiu jak spotkasz Jole z Kajutkiem to bardzo ją poproś w moim imieniu o informacje i zdjęcia - to dla mnie bardzo ważne Jola i Kaja - 2011-06-07, 21:04 Witamy po bardzo dłuuugiej nieobecności. Co tu wiele pisać Kajusia jest rewelacyjnym psiakiem. Szybko aklimatyzuje się w nowym otoczeniu. Nie ma problemu z zapoznawaniem psiaków naszych znajomych. Rudzielec jest okazem zdrowia . Na podwórku przed blokiem jest ulubienicą wszystkich dzieciaków .
Poniżej kilka fotek jeszcze z zimy po przez wczesną wiosnę, do zeszłego weekendu.
Pozdrawiamy Jola, Andrzej, Paulina i Kajusia
Edyta - 2011-06-07, 21:26 No bo ja już tu palpitacji serca dostawałam!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie róbcie mi tego więcej - błagam!
A moje słoneczko - piękne, pupcia futrem obrosła - i to jakim , ogon cudny, ech i szeleczki jeszcze żyją Pozdrawiam Was gorąco i całusy w ten rudy pychol od całej mojej rodzinki!!!! Jola i Kaja - 2011-11-12, 20:58 W dniu dzisiejszym mija 365 dni od momentu kiedy nasza Kajunia zawitała w Gdyni.
Warna - 2011-11-12, 21:07 I tylko tyle nam napiszesz? Jak tam jest u Was? Jak się Kaja sprawuje, jak się czujecie? A jakieś zdjęcia zobaczymy?