To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - POLO - 47

Barbara - 2014-11-23, 19:12

Ależ Polo pięknie wygląda :)
M!S!A - 2014-11-23, 19:13

Fajnie wygląda a ja się bardzo cieszę że trafił do takiego fajnego domu. Przesałałam Oli namiary na moją wetkę która pomaga mi w leczeniu Mailo z alergii, mam nadzieję że pomoże Polo :)
Warna - 2014-11-23, 19:28

Polduś ma piękna figurę. Bardzo dziękujemy za nowe informacje i nowe zdjęcia psiaka. :-)
goldenek2 - 2014-11-23, 21:25

Polo jest cudny :-D
Dusia - 2014-11-24, 08:53

Dziękuję bardzo za wieści, dobrze widzieć Poldusia.
Widać już na pyszczku znak czasu, ale poczciwa mordka zawsze będzie gościć w moim :serce:

Ola i Polo - 2015-03-26, 22:53

Witajcie
Mam niestety niedobre wieści o Polusiu. Rochorował się nam kudłacz. Jest już po diagnozie (badania krwi i usg). Weterynarz stwierdził infekcje- zapalenie wątroby i nerek. Niestety nerki nie filtrują wystarczająco krwi dlatego też Poluś ma dość wysoki poziom mocznika we krwi. Poluś prawie nic nie je, pije tylko wodę, jest osłabiony. Dostaje antybiotyki i kroplówki nawadniające i oby nerki zaczęły funkcjonować prawidłowo. Jutro i przez kolejne dni kolejne wizyty u weta, zastrzyki i kroplówki. Potem kolejne badania i będzie wiadomo czy stan psiaka się poprawia.
Trzymajcie mocno kciuki za Polusia. Na razie serce mi pęka z żalu :(

.

Aga_TRuficzkowa - 2015-03-26, 23:15

Jejku jakie złe wieści;-(
Trzymamy kciuki za Kudłacza.....

Rufiakowa Amcia - 2015-03-27, 08:48

Ojoj, a wiadomo, skąd się to cholerstwo wzięło? Mam nadzieję, że szybko się z tym uporacie. Polusiu, trzymaj się, przesyłamy ci z Rufiatym kiziaki!
Warna - 2015-03-27, 10:48

Mocno trzymam kciuki i pisz jak najwięcej.
Dusia - 2015-03-27, 16:25

Poldusiu, futerko kochane nie wygłupiaj się... Olu, wiadomo czym ta infekcja była spowodowana? Mam nadzieję, że leki pomogą i wszystko pójdzie w niepamięć. Napisz proszę koniecznie czy zdrówko Poldka się poprawia...
Milena i Kosmo - 2015-03-28, 10:56

... my też przeszliśmy walkę z kłębuszkowym zapaleniem nerek- wygraliśmy! Biszkopty są twarde, Polo na pewno również się pozbiera - trzymamy za to kciuki !
Ola i Polo - 2015-03-30, 19:18

Witajcie
Poluś miewa się lepiej. Zaczął jeść i chętnie wychodzi na spacery. Do wczoraj dostawał cały czas kroplówki, ale dziś wet zdecydował, że ściągamy wenflon. Zastrzyki dostaje nadal, w sumie trzy dziennie i leki w tabletkach dopaszczowo.
Nadal nie znamy przyczyny choroby Polusia. Dwóch weterynarzy go konsultowało ale są tylko podejrzenia. Możliwe że niewydolność nerek powstała już jakiś czas temu ale nie dawała objawow i teraz przy dodatkowej infekcji wątroby wyszła w badaniach krwi.
Jutro Poluś będzie miał kolejne badania krwi i zobaczymy czy jest poprawa.

Warna - 2015-03-30, 20:21

Bardzo się cieszę, że jest poprawa, ale trzymamy dalej kciuki. :-D
Rufiakowa Amcia - 2015-03-31, 18:36

Uff, jak już humor i apetyt wrócił, to dobrze :) Czekamy zatem na dalsze wyniki.
Dusia - 2015-04-03, 08:44

Olu, i jak wyszły te badania Poldzimierza? Jesteście na dobrej drodze?
Ola i Polo - 2015-04-12, 08:12

Poluś miewa się znacznie lepiej :) :) :) Wyniki badań z krwi pokazują że najgorsze za nami. Nadal bacznie obserwujemy czy jakiekolwiek objawy choroby nie wracają ale nic niepokojącego na razie nie zauważyliśmy. Poluś odzyskał apetyt i siły. Chętnie wychodzi na spacer. Niestety nie wiemy nadal co było przyczyną ale misiak jest stale pod opieką weterynarza. W przyszłym tygodniu jeszcze raz zrobimy badania krwi i usg, żeby mieć pewność że wyszliśmy na prostą. Jesteśmy przeszczęśliwi, że nasz kudłacz wrócił do zdrowia. To były ciężkie dni kiedy patrzyliśmy jak psiak mizernieje.
Ale teraz już tylko do przodu :)
Pozdrawiamy wszystkich serdecznie :D

Rufiakowa Amcia - 2015-04-18, 09:42

hantla83 napisał/a:
Ale teraz już tylko do przodu :)

:radocha: Yes yes yes!

Ola i Polo - 2015-07-12, 08:00

Witajcie,
Niestety trochę trudny rok mamy. Poluś przeszedł kilka dni temu operację w pełnej narkozie. Na powiece i pyszczku miał usuwane zmiany nowotworowe. Po operacji kudłacz trochę nam osłabł i teraz powoli wraca do siebie. Czeka nas jeszcze ściąganie szwów, ale wygląda na to że będzie dobrze. Dodatkowo Poluś miał usuwany kamień z zębów i teraz świeci w ciemnościach :)
Za kilka dni damy znać co z naszym futrzakiem.

Rufiakowa Amcia - 2015-07-12, 12:03

O żeż kurczę :/ Poldek, nie funduj tylu wrażeń swoim Pańciostwu. Mam nadzieję, że na tym koniec z niemiłymi przygodami. Zdrówka mooooc przesyłam!
Dusia - 2015-07-14, 14:56

Olu, a wiadomo jakiego typu zmiany to były? wysyłaliście na histopatologię? Poldek, masz w końcu takie piękne życie - korzystaj z niego, nie choruj proszę... wyczochrajcie kochane futerko ode mnie... Poldusiu zdrowiej...
Ola i Polo - 2016-03-24, 10:50

Witajcie :-)
Po dłuższej chwili ciszy garść informacji o Polusiu.
Futrzak miewa się dobrze. Wiadomo powoli wkraczamy w wiek seniorski ale mimo to sił witalnych Polusiowi nie brakuje. Spacery może i trochę spokojniejsze ale jeśli psiak ma swój pomysł na trasę to nie ma uproś ;-)
Z kwestii zdrowotnych niestety niezmiennie walczymy z alergią skóry. Także z niewielkimi przerwami Poluś regularnie dostaje sterydy. Jest poprawa, skóra się zrobiła ładniejsza, są też niestety momenty ostrego wylizywania brzucha i gryzienia łapek. Poza tym przeszliśmy na karmę dla seniorów typową dla alergików i "wątrobowców" ponieważ mieliśmy pewne dolegliwości żołądkowe. Karma najwidoczniej jest trafiona bo wszystko się uspokoiło. Po zeszłorocznych problemach z nerkami i wątrobą na tą chwilę nie ma śladu.
Jeśli chodzi o tzw. codzienność to mamy taki niewielki sukces. Poluś po wielu latach pozwala na dłuższe przytulenie się do niego i podoba mu się to :-D kiedy siedzimy po turecku to potrafi wejść na kolana i doprasza się miziania :lol: Mamy też w Polusiu niezłomnego obrońcę terytorium. Każdy nieznany dźwięk za drzwiami wyjściowymi to istna fala szczekania. Kurierzy drżą ;-) Poluś już 100% zaprzyjaźnił się z naszym synkiem. Podchodzi do naszego czterolatka i od niego też się dopomina głaskania. Czeka nas niebawem kolejny test cierpliwości Polusia ponieważ oczekujemy na córeczkę. Mamy nadzieję że Poluś przejdzie tą zmianę łagodniej niż przy pierwszym dziecku.
I tak nam mija czas razem. Poluś chyba zadowolony ze swoich ludzi :mrgreen:

Pozdrawiamy gorąco

PS zdjęcia futrzaczka niebawem się pojawią, mam nadzieję dzięki pomocy Agnieszki Rene :-)

Aga Szanti - 2016-03-24, 16:38

Dzięki za ten wpis :) powodzenia, bo 2 maluchy w domu to wyzwanie ;) zdjęcie wstawię oczywiście
Aga Szanti - 2016-03-24, 19:07

Warna - 2016-03-24, 19:41

Taki misiaczek. :-)
Dusia - 2017-02-07, 15:36

Olu, co słychać u Polo? Jak się miewa chłopak?