Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - LUNA ma już dom w Piechowicach - 154
Jola Nulkowa - 2013-02-16, 14:18 Jutro Szeryfek wyrusza do swojego nowego domku.Asterkowy Krzysztof - 2013-02-16, 21:06 To z niej taka mała psotnica jest ,oj Ewa żeby Marley i Cindy nie podłapali bo do spółki będziesz miała całe wypsażenie biurowe od niszczarki .po dziurkarke Barbara - 2013-02-17, 15:22 Szeryf pojechał do domku Jeszcze raz wielekie podziękowania dla Joli, Przemka i Juli z Nulą Jola Nulkowa - 2013-02-17, 15:27 Szeryf właśnie wraz ze swym nowym panem wyruszył w swoją drogę do nowego, stałego domku - miejmy nadzieję, że już ostatniego w jego życiu. Głęboko wierzę, że tak się stanie, bo Sebastian to przemiły człowiek żywo zainteresowany losem psiaka, wskazaniami dla niego i podpowiedziami. Miło nam było poznać także jego córkę, dla której Szeryf to drugi psiak w życiu (poprzedniego musieli uśpić niedawno z powodu bardzo ciężkiej choroby i powikłań).
Tym bardziej życzymy im wszystkim zdrowia i szczęścia na nowej drodze życia Angela i Lunka - 2013-02-17, 18:59 No i takie wiadomosci kochamy gratulacje dla Szeryfka i dla jego domku @-}--Seba, Szeryf i Dziewczyny - 2013-02-17, 20:43 Witam wszystkich po raz pierwszy (na forum). Jesteśmy już w domu. Szeryf wypił od razu trochę wody i wziął ode mnie 2 garści karmy. Po jakimś czasie skubnął ze stołu ziemniaki z talerza. (ciężko go było odciągnąć z powodu jego masy ). Jest strasznym łakomczuchem. W związku z tym Moja Ewa (żona) nauczyła go już (żeby nie węszył po blatach w kuchni) polecenia zostań i połóż się. Jak się kładzie rękę na podłodze Szeryf kładzie się na boku. Robi tak również jak Ewa wchodzi do kuchni. Zaczyna też ładnie zostawać na komendę. Troszkę pobawiliśmy się na ogrodzie gdzie tarzał się w śniegu i biegał w podskokach. Bardzo też tuli się do Oli. Jest na prawdę mądry. Zaczynamy się dogadywać . Sebastian z rodziną
PS.
Bardzo dziękuję Joli i jej rodzinie za miłe przyjęcie i cenne rady.Barbara - 2013-02-17, 20:48 Witamy cieplutko i dziękujemy za pierwszą relację Szeryf, którego osobiście poznałam, to cudowny psiak i bardzo fajnie się z nim pracuje. On naprawdę jest bardzo mądry. Podeślę na maila skan wyników badań Szeryfa a pocztą przyjdzie do Pana metryczka. Pozdrawiam serdecznie .BasiaJola Nulkowa - 2013-02-17, 22:20 Świetne wieści! Bardzo się cieszę że szczęśliwie się wszystko układa Szeryfowi w nowym domku. Oby tylko tak dalej. Aż serce rośnie po smutku rozstania No i czekamy na zdjęcia naszego słodziaka;-)Rufiakowa Amcia - 2013-02-17, 23:09
Asterkowy Krzysztof napisał/a:
To z niej taka mała psotnica jest ,oj Ewa żeby Marley i Cindy nie podłapali bo do spółki będziesz miała całe wypsażenie biurowe od niszczarki .po dziurkarke
A i pieczątkę da się zrobić, jak się dobrze łapkę w błotku umoczy Ewa i Cindy - 2013-02-18, 01:10 oj tych piecząteczek to aż za dużo mam na podłodze ostatnio.. ale dziś znów mrozik złapał więc po wczorajszym odkurzaniu jeszcze ślad został
kolejną zdolnością Lunki.. jak na psa myśliwskiego przystało... jest tropieni i węszenie kretów, myszek i innych stworków.. już pole za domem zaorane ale widzę ze jej za mało.. i u mnie na działce za kopanie dołów się wzięła..
dziś też zaliczyłam pierwsze mycie po tarzanku w czymś co nie koniecznie jest dla mnie miłe.. ale jaka panna zadowolona z siebie była.. ja mniej!!
na kolejnym spacerku Marley znalazł wielką kość i zanim zdarzyłam dobiec to już draka była.. Lunka to taka cicha woda.. ja mi się psiaki na wzajem zaczęły ustawiać.. Marley nad Lunka stoi ale ani jedno ani drugie skończyć nie chce.. musiałam aż ryknąć a z kostką to ja do domu szłam.. ale dzięki temu Marley przez dobre paręset metrów szedł pięknie na koncentracji
taki mały urwisek się z niej robi.. otworzyła się na maxa Seba, Szeryf i Dziewczyny - 2013-02-18, 09:44 Zostałem dzisiaj z Szeryfem w domu. Odwiozłem tylko dziewczyny do pracy i szkoły. Był sam jakieś pół godziny. Zjadł sobie suche bułki które wisiały na kaloryferze ale bez woreczka ładnie sobie rozpakował. Nie było tego dużo w sumie jakaś garść.:-). Byłem już na 2 km spacerze. Ładnie idzie nawet na sztywnej smyczy. Wystarczy delikatnie skontrować i od razu zwalnia. Preferuje chód albo kłus taki typowy misiu. Zobaczymy jak będzie bez smyczy ale to nie w tym tygodniu. Wyczyściłem mu uszy i obciąłem pazury. Grzecznie cały czas leżał na boku. Teraz sobie drzemie w pozycji waruj. Jest bardzo spokojny. Aha i rzeczywiście nie ma problemu też z odkurzaczem.Asterkowy Krzysztof - 2013-02-18, 09:45 no widzisz mówiłem że Twoja gromadka na czele z Tobą czyni terapeutyczne cuda ,oby tak dalej a panienka wpełni sie otworzy na świat Warna - 2013-02-18, 11:03 Sebastian, co Ty na to, żeby Ci zmienić nick na Sebastian i Szeryf? Seba, Szeryf i Dziewczyny - 2013-02-18, 12:36 Co do nicka poczekam na dziewczyny. Tymczasem przesyłam zdjęcie Szeryfa. Aha nie mogę przesłać zdjęcia bo Niestety Limit na wszystkie załączniki na tym forum został przekroczony. Prosze skontaktować się z administratorem forum.Jola Nulkowa - 2013-02-18, 13:48 He he mówiliśmy. że złodziejaszek z tego Szeryfa . Dodrze, że przynajmniej woreczek zostawił bo u nas zjadł mięsko z woreczkiem, ale na szczście nic mu nie było. A jak nocka przebiegła? Bardzo tęsknimy za tą kochaną mordką Czekamy na więcej wiadomości i zdjęć.
Fajny avatar Seba, Szeryf i Dziewczyny - 2013-02-18, 14:38 Musiałem przed momentem jechać za kurierem bo zostawił mi awizo jak byłem z Szeryfem na drugim spacerze. Został sam na 15min. Rozpakował sobie trzy kg dobrej mąki do pieczenia chlebka razowego ale chyba nic nie zjadł no może trochę, aha i woreczek imbiru suszonego bez woreczka. Teraz na pewno nie zachoruje na gardło i nie będzie miał wymiotów po mące bo imbir działa przeciwzapalnie i przeciwwymiotnie Wczoraj już powoli zaczęliśmy chować wszystko z blatów ale o mące na regale zapomnieliśmy. Mamy otwartą kuchnię na salon więc szeryf ma dobry dostęp do wszystkiego. Chyba nie nauczy się otwierać lodówki?? Jak myślicie.Warna - 2013-02-18, 16:29 Radzę, żeby się nie nauczył.
A jak wstawiać zdjęcia na forum objaśnione jest w pierwszym dziale na forum: INSTRUKCJE.Kamila i Oskar - 2013-02-18, 17:52 Jest pies co odkręca słoiki,to lodówka juz tak chyba nas nie zdziwi
Gratuluje cudownego psiakaM!S!A - 2013-02-18, 18:02 Ojjj no to Macie wesoło z Szeryfem Kto by pomyślał że nawet za mąkę się weźmie Rufiakowa Amcia - 2013-02-18, 21:12
Kamila i Oskar napisał/a:
Jest pies co odkręca słoiki,to lodówka juz tak chyba nas nie zdziwi
Gratuluje cudownego psiaka
Hehe, przypominam, że Dżemor oprócz odkręcania słoików, miał też opanowane otwieranie lodówki
A Szeryfek to niezły kawał smakosza- mąka, imbir... no no, fiu fiu Ale z jego inteligencją powinno łatwo iść oduczanie go takiego częstowania bez pytania Ewa i Cindy - 2013-02-18, 21:20 Panienka już się otworzyła.. nie wiem tylko czy to co czasami widzę jest ok hehehe serce i ziemię już ruszyła... mój kopacz kochany Seba, Szeryf i Dziewczyny - 2013-02-19, 13:12 Dzisiaj Szeryf został sam w domu na 2,5 godz. nic nie podebrał, lodówki też nie otwierał. Rano byliśmy na dużym spacerku teraz też się trochę przewietrzyliśmy. Ładnie je (co chyba nikogo nie dziwi) i z drugiej strony też jest w porządku. W domu jak się nim nie zajmujemy jest bardzo zrelaksowany i leży sobie na boczku. Wystarczy się tylko gdzieś ruszyć to zaraz wstaje. Zawsze ma nadzieję na jakiegoś smaczka. Aha zapomniałem odpowiedzieć Joli jak w nocy. Więc 1 noc zmienił legowisko może 3 razy, a dzisiaj jak mu powiedziałem żeby został na posłanku swoim to wstał chyba dopiero jak go zawołałem rano na siusiu. Po prostu w nocy nie ma psa.Seba, Szeryf i Dziewczyny - 2013-02-19, 13:23 Szeryf czeka żebym oddał mu kija.
Czyszczenie zębów
Jola Nulkowa - 2013-02-19, 13:44 Super!!!! Przemas Nula - 2013-02-20, 12:48 Serce rośnie, jak widzi się takie zdjęcia Szeryfcia A co tam u was słychać po kolejnej nocy? Zlustrował wam lodówkę?