Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - MARIKA - 270
Kamila i Oskar - 2015-01-07, 11:36 Uwaga , uwaga Marika znalazła wymarzony, wyczekany domek !!!!
Zamieszka niedługo z Panem Piotrem i jego rodzinką w Łodzi - więc daleko się nie przeprowadza
Nowej rodzince gratuluję wspaniałej suni, a Ewuni dziekuję za opiekę na tak "wymagającą" tymczasowiczką Warna - 2015-01-07, 13:05 Wspaniale, WOW!!! Ewa i Cindy - 2015-01-07, 20:05 powiem szczerze.. żeby wszyscy tymczasowicze byli tak "wymagający"!!! Bardzo się cieszę i gratuluję nowemu domkowi! Zyskacie wspaniałą, oddaną, bezproblemową sunie z małymi problemami zdrowotnymi
a tu parę zdjęć z dziś Marelyski zachęca Marikę do zabawy.. a przecież ona ma piłeczkę..
no chodz sie poganiamy..
i ruszyli..
2 kółka później.... piłka wróciła do łask
nowy domek dostanie też ode mnie worek piłek tenisowych, przydadzą się
Barbara - 2015-01-07, 20:58 Ależ się cieszę Iza Tutisowa - 2015-01-08, 13:59 O rrrrraaaany!! ALe fajnie trochę mnie tu nie było i od razu takie wiadomości Rufiakowa Amcia - 2015-01-08, 21:31 Szok! Właśnie miałam pytać, co to za haszczaka sobie przykolegowaliście na DT, a to Jula w super-czapie To się nazywa zżyć z psimi funflami!
No ale zaraz potem zobaczyłam nius i już w ogóle szczena mi opadła! Brawo brawo brawo! Wspaniała wiadomość, Mariczka zmienia chatę! I co najlepsze, nie idzie daleko, więc jest szansa na spotkanie na spacerach
Gratuluję nowej rodzince- naprawdę trafiła się Wam cudna istotka!
Ewciu... aż mi się łezka w oku kręci... Ale Ty wiesz, co chcę powiedzieć- dałaś drugie życie tej małej rudzinie, aż Cię chyba wyściskam, jak wreszcie dojadę do Was na hasanko Calineczka - 2015-01-09, 16:25 Hurra! Pięknie ❤️😀 Mariczce i nowemu domowi gratulujemy i zyczymy samych szczęśliwych dni 🌺🐾❤️Ewa i Cindy - 2015-01-10, 11:55 Mariczka pojechała wczoraj wieczorkiem.. z tego co się dowiedziałam wszystko jest ok, piłką w mordce zachęcała do zabawy Ewa i Cindy - 2015-01-12, 21:45 mam kontakt z nowym domkiem Mariki i jestem bardzo szczęśliwa.. Mariczka ma się doskonale czuje się swobodnie, chodzi trochę za nowym Pańciostwem ale wytłumaczyłam że na początku to normalne
tu Mariczka w sobotę wieczorkiem
a tu na spacerku.. ogon dalej merda non stop Calineczka - 2015-01-12, 22:19 Słodka dziewczynka 🐾🌸👍❤️Ewelina, Kajen i Zola - 2015-01-29, 21:20 Dobrze, że Mariczka została w Łodzi, jest szansa na wspólny spacer Wszyscy pokochaliśmy tę sunię w trakcie długiego tymczasu u Ewci. Marika na pewno przysporzy wiele radości Iza Tutisowa - 2015-01-29, 21:22 Bardzo fajnie, że u Mariki poki co jest wszystko ok. Czekamy na dalsze informacje jak tam u was Gośka i Cody - 2015-02-12, 18:38 Szkoda, że obecny opiekun Mariki nie zagościł na forum WG. Czy ktoś mógłby napisać kilka zdań o tym jak sunia sobie radzi i co u niej słychać ? Może i foteczki udałoby się wkleić na forum.
Z góry dziękuję.
GośkaEwa i Cindy - 2015-02-15, 17:57 Ostatnio widziałam się kilka razy z Mariczką bo ma nową bardzo wycofaną koleżankę i musiałam im trochę pomóc
u Mariki wszystko ok, wygląda pięknie, futro się takie puchate zrobiło jakiś czas temu znów przyplątał się jej grzybek ale po wizycie u weta dochodzi już do siebie zdjęć niestety nei robiłam bo widywaliśmy się późnym wieczorem ale poproszę Piotra lub jego córkę o coś nowego Gośka i Cody - 2015-03-13, 09:15 Jak się miewa Marika ? Czy jest szansa na to, żebyśmy mogli ją zobaczyć na fotkach ?Ewa i Cindy - 2015-03-13, 09:31 lepiej.. mam filmiki poniżej linki do ostatnich ujęć Piotra
z Mariką widujemy się co jakiś czas, była z nami na ostatnim spacerku, ma się dobrze, co jakiś czas coś jej wraca ale jest pod opieką weterynarza i swoich troskliwych opiekunów moim zdaniem trafiła do idealnego domku
więcej na kanale Piotra: https://www.youtube.com/c...1_3qBcm1d5jepDgGośka i Cody - 2015-03-13, 10:12 Ewo, możesz jaśniej co to znaczy, że coś jej wraca, co jej wraca. Czy obecny opiekun Mariki potrafi ją właściwie pielęgnować kiedy, jak to ujęłaś, "coś jej wraca" ? Zauważyłam na filmikach, że podłogi w pomieszczeniu, gdzie przebywa Marika są z surowego betonu - mylę się, czy tak jest w rzeczywistości? Bo jeśli tak, to to nie jest korzystne dla niej. Czy obecnie Marika ma możliwość częstego przebywania poza domem, czy tylko podczas spacerów z opiekunem ? Nie wątpię w dobre chęci nowego opiekuna Mariki ale powiem otwarcie, że niepokoi mnie to co widzę na filmikach. Czy opiekun planuje dalszą diagnostykę Mariki, bo widzę, że sunia wciąż odczuwa świąd a i stan skóry, na ile można się czegoś dopatrzyć na tych filmach, wciąż nie jest najlepszy.Warna - 2015-03-13, 10:57 Sur filmiki, Ewo. Marika wygląda wspaniale, to już nie jest ten mały, chudy. obolały szczurek, który do Ciebie trafił. Gośka i Cody - 2015-03-13, 11:08
Warna napisał/a:
Sur filmiki, Ewo. Marika wygląda wspaniale, to już nie jest ten mały, chudy. obolały szczurek, który do Ciebie trafił.
To ma być żart Warno? Ten pies ani nie wygląda dobrze ani dobrze się nie czuje. Trzeba mieć chyba bielmo na oczach, żeby tego nie widzieć Warna - 2015-03-13, 12:06 Bielma nie mam, ale mam poważne problemy ze wzrokiem, to prawda.
I jestem bardzo wdzięczna za ten wysoce kulturalny sposób wypowiadania się na mój temat. Nigdy nie ośmieliłabym się drwić z czyjegoś stanu zdrowia.
Ani kasować swoich wypowiedzi na forum, ale to jest taki komplet już nam dobrze znany.
Najpierw chciałaś pomóc, potem uśpić sunię, następnie bez skrupułów ją oddałaś, a teraz znów podważasz czyjeś kompetencje i dobre serce i jeszcze mnie obrażasz.Gośka i Cody - 2015-03-13, 12:56 Mnie interesuje wyłącznie stan zdrowia Mariki, nie twój, i o takie informacje prosiłam. Jeżeli masz coś sensownego do przekazania na temat tej suni, to napisz. Postaraj się jednak o to, żeby to były rzeczowe wypowiedzi na temat, a swoich "wartościowych" przemyśleń nam oszczędź.Rufiakowa Amcia - 2015-03-13, 22:22 Cudowna jest! Rozwalił mnie zwłaszcza film nr 3, pieszczoszki, jak malowane Ogólnie- cała Marika taka, jaką jest- radocha w czystej postaci.Calineczka - 2015-03-15, 16:19 Jaka wesoła psinka 😀 Mariczko dużo zdrówka i szczęśliwych chwil 😊Gośka i Cody - 2015-08-23, 20:39 Czy można prosić o wiadomości o Marice ?Gośka i Cody - 2015-08-25, 08:01 Nikt nic nie wie co słychać u Mariki, opiekun adopcyjny też nie ? Przecież w umowie adopcyjnej fundacji funkcjonuje zapis zobowiązujący dom adopcyjny do powiadamiania na forum o losach powierzonego psa. A tu panuje martwa cisza. Obecny opiekun Mariki nie pojawił się na forum wcale. Co to jest adopcja ?