To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - RENO ma już dom w Bielsku-Białej - 100

Iza Tutisowa - 2014-01-12, 22:44

Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! :)
Grażyna i Bari - 2014-01-12, 22:50

I my też gratulujemy naszym ziomalom, wszystkiego naj, najlepszego :lol:
goldenek2 - 2014-01-12, 23:02

Gratulacje. Lukas to wspaniały psiak :-D :-D :-D
Korbulowa Familia - 2014-01-12, 23:17

Cuuuuudownie!!! Pięknie - spokojna jesień życia :)
Marina Dino i Lola - 2014-01-13, 18:20

Lukasku cudownie :) gratulacje :)
Rufiakowa Amcia - 2014-01-14, 15:29

O rany, zobaczyłam Lukiego w dziale "nowe domy" i oniemiałam! Ależ cudnie! Gosiu, bardzo serdecznie gratuluję wspaniałej decyzji :) No jasne, że inaczej nie mogło być, przecież Luki specjalnie się tak zasiedział u Was, żebyście zrozumieli delikatną aluzję ;) :P
RENÓwki - 2014-01-14, 21:11

Rufiakowa Amcia napisał/a:
No jasne, że inaczej nie mogło być, przecież Luki specjalnie się tak zasiedział u Was, żebyście zrozumieli delikatną aluzję

- A widzisz tak nie pomyślałam zmyślna bestia z niego.

A co u nas? No kochani jesteśmy już w nowej zakładce.
Poza tym życie u nas spokojnie biegnie do przodu swoim rytmem.

Lukasio umie iść na kompromis słuchajcie. Ponieważ on wybrał sobie najzimniejsze miejsce do spania i jeszcze pod drzwiam ja się obawiałam że mimo iż miał tam wykładzinkę swoją to jednak coś go zawieje dostanie jakiegoś postrzału. Uszyłam mu legowisko z gąbki (więc też twarde) dokładnie wymiarowo żeby nigdzie nie wiało. No i co. Przespał się dwie noce po czym stwierdził ze mu nie pasuje. Ale widząc że ja się napracowałam i dałam mu do zrozumienia że tam niepowinien spać PRZENIÓSŁ SIĘ DO SYPIALNI.

Renek trochę nosem kręcił ale w końcu się zgodził. I wygląda to tak że każdy ma swoje legowisko a jak idziemy spać to Lukas z jednej strony łóżka (zdjęcia poniżej) a Renio automatycznie z drugiej strony łóżka - i też porzucił legowisko.

Generalnie my wstajemy o 06:00 rano i wtedy futra muszą pójść na toaletę poranną i wierzecie mi w poniedziałki to graniczy z cudem. Dobra nam też w poniedziałki nie chce się wstawać ale te grymasy u złociaków. Tylko podnoszą te główki złote jakby pytały a musimy. Przecież one sobie odeśpią :)

a poniżej obiecane zdjęcia.

A tutaj Lukas mi towarzyszy rano przy układaniu fryzury :)

Oczywiście specjalnie dla nich w sypialni mamy caly czas zakręcony kaloryfer i zrobioną szczelinę w oknie żeby nie miały za gorąco :)

goldenek2 - 2014-01-14, 21:44

Lukas, dopóki był w DT spał koło drzwi.... teraz poczuł się u siebie :mrgreen:
Martyna i Boski - 2014-01-17, 21:24

Lukasek chyba lepiej nie mógł trafić, na prawdę cudownie, że go zostawiliście. A skoro Lukas przeniósł się do sypialni to ewidentny znak, że cały ten czas wiedział, że jest na tymczasie :P a to skubana bestia :rotfl:
RENÓwki - 2014-01-18, 11:39

Martyna i Boski napisał/a:
ewidentny znak, że cały ten czas wiedział, że jest na tymczas

Oj ja bym tam nie była tego taka pewna. Jak mu oznajmiliśmy że zostaje to popatrzył na nas z taką miną że jakby umiał mówić to usłyszelibyśmy "To ja nie byłem na zawsze od początku - oh dziwni ci ludzie"

Rufiakowa Amcia - 2014-01-19, 10:02

RENÓwki napisał/a:
popatrzył na nas z taką miną że jakby umiał mówić to usłyszelibyśmy "To ja nie byłem na zawsze od początku - oh dziwni ci ludzie"

Hahahahaha, piękne podsumowanie :lol:

Martyna i Boski - 2014-01-19, 12:33

a bylibyście jeszcze dziwniejsi gdybyście go oddali, dlatego dalej podkreślam, że bardzo się cieszę z wyboru tej decyzji!
RENÓwki - 2014-01-23, 20:52

Słuchajcie dziś nie ma zdjęć, bo przeglądając wątek Lukiego zauważyłam że wszystkie są robione w domu i w dodatku w pdobnych pozach, gorzej pan ma zawsze te same spodnie :) Muszę popstrykać fotki w ogrodzie ale u nas mgła i pada deszcz drugi tydzień więc po południu już mroczno. Myślę że w weekend coś mi się uda.

Ale chciałam się z wami podzielić jedną sprawą którą pięknie z Lukim wypracowaliśmy. A jest to delikatne zabieranie przysmaków z ręku lub palców pani. Luki dopracował delikatność do perfekcji już nawet lepiej niż Reno.

Na początku jak karmiłam go z ręki (kolacja czy śniadanie) to był hmmm "szorstki w obyciu" kilka razy mnie uszczypnął w rękę widać było że nigdy tak nie jadł. Jak mu niechcący dałam coś trzymając w palcach to łapczywie to zabierał niechcący razem z moim palcem.

A teraz pięknie je z ręki, a przysmak trzymany w dwóch palcach i podany jest zabierany przez niego bardzo delikatnie i przede wszystkim WOLNO a potem spokojnie konsumowany.

I druga sprawa którą chciałam się podzielić ale to z przed godziny. Dziś się pomyliliśmy i najpierw nasypaliśmy do pierwszej miski (miski Rena) kolację potem telefon odbrałam i patrzę Lukas je z miski Rena a Reno stoi obok miski Lukasa i spokojnie czeka aż tam nasypię. Nasypałam. Reno jakby nigdy nic konsumuje kolację z miski Lukasa. Żaden się nie zainteresował że nie jego miska, żednego wydzierania sobie jedzenia - spokojnie zjedli i wio do kuchni bo tam płyn na stawy jest serwowany na chlebku dla Lukasa no a Renuś dostaje czysty kwałeczek chlebka - taki nasz rytuał.

I tu są jaja - bo Renek wyczuł że Luki dostaje coś innego i jak już Luki połknie to Reno wylizuje mu pyszczek "wargi/usta" dookoła. Jakby też chciał tego smaczka.

Drugi rytuał to jest wyjście na toaletę o 22:00 a potem wio do kuchni bo tam serwowana tabletka na serduchu dla Luksa w parówce a dla Renusia plasterek paróweczki bez tabletki. :) :)

Czy u Was też zgodnie złote stadka żyją?

Aga_TRuficzkowa - 2014-01-23, 20:59

Gosiu, u mnie psy mają miski w innych kolorach i ja im nakładam żarełko na blacie a później każde idzie w swój kąt i po wykonaniu siad, dostają michę. Ale podejrzewam, że nie byłoby u mnie takiej zgody...u mnie kto pierwszy ten lepszy a na pewno Rufi nie stałby patrząc jak mu Trufla wyjada żarełko. :-)
A jeśli chodzi o podawanie smaczków, to wyślę Rufika do Ciebie na przeszkolenie, ja mogę mu dawać tylko z otwartej dłoni, wtedy mam pewność, że nie stracę palców :-) :-)

Spajkowa Ewa - 2014-01-23, 21:47

RENÓwki napisał/a:
Słuchajcie dziś nie ma zdjęć, bo przeglądając wątek Lukiego zauważyłam że wszystkie są robione w domu i w dodatku w pdobnych pozach, gorzej pan ma zawsze te same spodnie :)

:rotfl:
usmialam sie solidnie. ja ostatnio przegladalam watek Spaja i zauwazylam, ze zawsze mamy te sama posciel na lozku :lol:

Rufiakowa Amcia - 2014-01-23, 21:56

Hahaha, piękna historia :D Oba chłopaki kochane!
Ola i Habs - 2014-01-24, 18:32

Fajną symbiozę tam macie :)
RENÓwki - 2014-02-06, 20:02

Witajcie,

Ja nieśmiało chciałem powiedzieć że właśnie stuknęły mi trzy latka :) I jestem już w pełni dorosły jak to państwo moi mówią. Już jak głupawkę odstawiam na spacerze to mówią mi "chłopie ty już dorosły jesteś na takie głupoty"

I jeszcze mam pytanie do administratorów czy da się połączyć mój wątek z wątkiem Lukasa - do którego obecnie się wtulam (Pani w weekend wrzuci focie)?

Renula

Aga_TRuficzkowa - 2014-02-06, 20:29

Renek, chłopie to ty dorosły się strasznie robisz, pewnie przy Lukasku tak postanowiłeś już być poważnym facetem :-) :-)
No to ja ci życzę 100 psich latek, dużo zdrówka bo całą resztę to już chyba masz :urodziny: :urodziny: :urodziny:

Ola i Habs - 2014-02-06, 20:32

Renek, wszystkiego najlepszego :) Dużo zdrówka, samych pyszności i cudownych chwil z Pańciostwem i Lukasem :urodziny: :urodziny:
goldenek2 - 2014-02-06, 22:51

Reno, wszystkiego naj..... :pies:
Warna - 2014-02-06, 22:52

RENÓwki napisał/a:
Witajcie,

Ja nieśmiało chciałem powiedzieć że właśnie stuknęły mi trzy latka :) I jestem już w pełni dorosły jak to państwo moi mówią. Już jak głupawkę odstawiam na spacerze to mówią mi "chłopie ty już dorosły jesteś na takie głupoty"

I jeszcze mam pytanie do administratorów czy da się połączyć mój wątek z wątkiem Lukasa - do którego obecnie się wtulam (Pani w weekend wrzuci focie)?

Renula

Da się, tylko trzeba mnie przypilnować, bo mam coraz starszą głowę.

Rufiakowa Amcia - 2014-02-07, 00:35

Renusku, 100 latek kochany chłopaczku! Miej się w zdrowiu i pogodzie ducha, bądź piękny i młody forever :) I tulaj się do swojego braciszka Lukiego, i kochaj to swoje najdroższe Pańciostwo! Jesteś moim idolem, wiesz?
RENÓwki - 2014-02-09, 12:12

Witamy,
Wiem wiem znowu monotematyczne zdjęcia z naszego salonu ale po raz pierwszy tak bliksko siebie leżały. Luki w pewnym momencie zechciał się rozciągnąć i położył główkę na przednich łapach Renusia. Renuś jako najcierpliwsza istota pozwoliła na to.

Poza tym u nas wiosna - słonko świeci w plusie pnad 10 stopni. Ale brudno wszędzie więc złociaki wnoszą do domu wszystko co się do futra przyklei.

Walczymy nadal z Lukasowym uchem. Teraz wstrzykujemy strzykawką do ucha fioletowy roztwór (robiony w aptece) i masujemy ucho. Bo się niestety wróciło. Kłaczków z ucha nie wyrywam bo serce mi nie pozwala na to. Poza tym bardzo fajnie się Luki czuje po tym płynie na stawy. Dawkujemy od kilku miesięcy ale od kilku tygodni jest duża różnica między tym jak do nas przyszedł. Krótko mówiąc po schodach śmiga jak szczeniaczek :) A że subtelny jest jak słoniątko w składzie porcelany to tratuje pańcię :)

Cóż nie można nawet spokojnie zjeść jabłka. "Złote sępy" obserwują :)

Iza Tutisowa - 2014-02-09, 15:25

Rewelacja :rotfl: Super tam u was :) A Lukas na łapkach Renka wygląda słodko!! :mrgreen: