To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - DOLCE - 147

Robert i Dolce - 2013-01-29, 20:23

To fakt :-) Z innej beczki jeszcze Dolce boi się jak chce go się podnosi i jak się robi gwałtowniejsze ruchy to podkula ogon i ucieka widocznie jakieś niemiłe doświadczenia z przeszłości ma i na dworze jak ktoś krzyknie na swojego psa podczas zabawy to tez się zaczyna bać.

Kochana psinka :-)

Warna - 2013-01-29, 20:29

Psy generalnie nie lubią, jak się je podnosi. Nie róbcie tego, bo też nie ma zbytnio powodu. :-)
Robert i Dolce - 2013-02-11, 17:55

:-)

Martyna i Boski - 2013-02-11, 17:58

Bomba!! Co za przystojniak:), a teraz pochwalcie się jak można zdobyć taką chustę?? Bo wydaje mi się, że mój przystojniak też chciałby ją mieć... :mrgreen:
Rufiakowa Amcia - 2013-02-11, 18:47

Dolczas, jaki Ty jesteś czarujący men! Pięknie Ci w tej chusteczce!

Martynko, zapraszam do zakładki "sklep i aukcje", tam czekają nowiutkie, pachnące chusty :)

goldenek2 - 2013-02-11, 19:19

Prześliczny jest :-D
Ewa i Cindy - 2013-02-12, 23:43

no superowo.. rozumiem ze przesyłka dotarła :) :) :)
Robert i Dolce - 2013-03-03, 19:13

Dawno nas nie było ale co chwile ktoś był chory, oczywiście poza Dolce i brakowało czasu.
Dolce ma się dobrze :-) Zaczął stwarzać problemy wychowawcze ale dzięki pomocy Kamili :-) wszystko wraca do normy :-) Powoli przybiera na masie, do 30 kg już dojechał :-) Dolce w domu jak zostaje sam jest bardzo grzeczny, jedynie znosi buty, kapcie na legowisko ale nie gryzie ich :-D Widać że zbliża się wiosna bo sierść gubi na potęgę. Ogólnie aniołek z rogami z niego :-D
Dziś miał okazje się wyszaleć na spacerze :-p

a teraz odpoczywa sobie :-)

Martyna i Boski - 2013-03-03, 19:18

Mi te zdjęcia łzy z oczu wyciskają, ale takie łzy radości. To bardzo wzruszające widzieć taki radosny pyszczek, to już całkiem inny psiak, nie ten z za krat w schronisku... ja nawet mam wrażenie, że on na mordce ma taką dumę wypisaną "ale mi się udało!".
Rufiakowa Amcia - 2013-03-03, 19:44

Słodziak pędziwiatr :)
Monia i Larsik - 2013-03-03, 20:40

Dolczasie ale cudnie wyglądasz :mrgreen: pyszczek mu się zmienił i uszy jakieś takie bardziej goldenie się zrobił :mrgreen:
Mocno broił? Bądź grzeczny;p

pozdrawiam Was gorąco ;-)

Ewa i Cindy - 2013-03-03, 20:53

no to samo Monika zauważyłam.. tak wygoldeniał .. nie to ze wcześniej mu czegoś brakowało ale chyba wziął sobie do serca że przez Wartę Goldena przeszedł i się dopasował :) piękne zdjęcia.. :)
goldenek2 - 2013-03-03, 21:50

Cudo nie pies :)
Martyna i Boski - 2013-04-13, 14:23

Nie no, nie ukryję tego, czuję ogromny sentyment do tego cukiereczka, proszę napiszcie co u niego! Może jakieś zdjęcia??
Robert i Dolce - 2013-06-15, 12:20

Witamy po dłużej nieobecności :-) Dolce ma się bardzo dobrze. Biega, hasa, żyć nie umierać :-) Jak mu się nudzi to chodzi i zaczepia żeby się z nim bawić lub głaskać, taki mały pieszczoch z niego. Łąka z wysoką trawą to ulubione miejsce do biegania :-D Kleszcze Dolcemu nie dokuczają (obroża działa) :-)

Warna - 2013-06-15, 12:30

Bardzo szczęśliwy ten Wasz pieso! Bardzo dziękujemy za tę relację, bo zawsze denerwujemy się o naszych byłych podopiecznych. :-)
Martyna i Boski - 2013-07-26, 22:55

A ja ciągle jestem bardzo dumna z tego, że udało się go wyciągnąć z tego paskudnego miejsca!! Uwielbiam jego pyszczek, wasze fotki!! Serdecznie dziękuję za te relacje!! Słodki na prawdę wywołuje we mnie bardzo mocne uczucia :)
Pozdrawiam

Robert i Dolce - 2013-10-23, 22:45

Witamy po dłuższej nie obecności :-)

Dolce ma się bardzo dobrze, apetyt ma, zdrowie dopisuje aczkolwiek miał zapalenie ucha ale już jest wyleczone :-) W domu jest grzeczny nic nie niszczy jak zostaje sam :) Jest trochę zazdrosny jak się chce pogłaskać innego psa to od razu podlatuje i każe się głaskać.
Ulubiona zabawa to przeciąganie :-D

Martyna i Boski - 2013-10-24, 07:19

Ojjj Dolce nawet nie wiesz co Cię czeka jak się zobaczymy!!!... jutro ? :shock: :shock:

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Robert i Dolce - 2014-10-16, 15:38

Dawno nas nie było na forum ponieważ mamy czasu mało. Rodzina Dolczemu się powiększyła o kolejne ręce do głaskania :) Karol został zaakceptowany bez problemu, jeszcze nie chodzi więc Dolce ma trochę spokoju na razie :-P Tak poza tym ma się dobrze :) Jakieś zdjęcia postaram się wrzucić w późniejszym terminie.
Martyna i Boski - 2014-10-16, 15:51

Gratulacje :) Dolce teraz będziesz miał faktycznie nowego kochającego go "ludzia" cudnie cudnie!!!
Warna - 2014-10-16, 18:40

Czekamy z utęsknieniem na zdjęcia. :-D
Barbara - 2014-10-17, 12:06

No to gratulacje :) I jednak w wolnym czasie prosilibyśmy o zdjęcia :)
MK_Hektor_Chloe - 2024-09-30, 18:22

Wieści od Dolce:

Dolce to starszy pan, który boryka się z problemami związanymi ze starością. Ostatnimi czasy nawet weterynarz był konieczny, żeby postawić chłopaka na nogi. Dostał wtedy zastrzyki i kurację lekami przeciwzapalnymi.
Niestety oprócz problemów z chodzeniem, pojawił się również guz. Guz nieoperacyjny ze względu na to, iż gdyby był usunięty z należytym marginesem mógłby spowodować problem z chodzeniem.
Chłopak jest pod kontrolą weterynarza.

W przeszłości Dolce miał również guza na ogonie. Został usunięty.

MK_Hektor_Chloe - 2024-10-07, 10:44

Aktualizacja zdjęć słodziaka :)
Dolce pozdrawia z odwiedzin u babci :)