Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - LENA - 140
Barbara - 2013-06-10, 11:48 Gratulacje Tak jakoś przeczuwałam Aga, Tami i Lenka - 2013-06-10, 11:53 dzięki dziewczyny
my tez bardzo się cieszymy trochę to trwało zanim podjęlismy tak ważną dla nas decyzję ale teraz już Tami zostaje u nas na zawsze Rufiakowa Amcia - 2013-06-10, 11:56 Chyba wszyscy, którzy poznali dziewczątka na zjeździe, cieszą się tak samo Toż to nie mogło wyglądać inaczej! I nie tylko dlatego, że Tamiśka z Lenką są stworzone dla siebie, ale ze względu na to cudowne zapatrzenie Tamisi w Agę Aga, bardzo bardzo się cieszę i dziękuję Ci za tę decyzję Aga, Tami i Lenka - 2013-06-10, 11:56 czy możemy jakoś połączyć wątek Tami i Lenki? Warna - 2013-06-10, 11:57 Jasne, zaraz to zrobię. Aga i Toru - 2013-06-10, 12:01 Jak ogladnełam wasz zdjęcia to tak sobie pomyślała, ze bedzie wam cięzko sie rozstać!
Wielkie gratulacje!!!!!! i brawa dla Ciebie Aga!goldenek2 - 2013-06-10, 12:29 Aga, bardzo się cieszę. Gratulacje Warna - 2013-06-10, 12:31 Zawsze będę twierdziła, że najlepszą rzeczą, jaką można podarować sobie i swojemu psu, jest drugi pies. Wiem, ze Wy już macie trzy, ale chyba dla Lenki zdecydowanie lepszą koleżanką jest Tami, niż Wasz piesek. Po prostu tak sobie Lenka wybrała. Ewa i Cindy - 2013-06-10, 12:46 hehehe.. Aguś gratuluję!! wiedziałam że takiego szczęścia nie oddasz
Tamulka.. mam nadzieję że się jeszcze zobaczymy a w między czasie męcz Lenkę Aga_TRuficzkowa - 2013-06-10, 15:02 Aguś, powiem tylko tyle 'a nie mówiłam'
Gratuluję i bardzo się cieszę z Waszej decyzji Asterkowy Krzysztof - 2013-06-10, 16:46 Gratuluje Serdecznie :):):)Ola i Habs - 2013-06-10, 19:41 Agnieszko, bardzo serdecznie gratuluję Nie pozostaje nic innego, jak umówić się na spacer w Poznaniu, abyśmy mogli poznać Tami.Aga, Tami i Lenka - 2013-06-10, 20:59 dziękuję kochani
Tami jakby wiedziała, że już u nas zostanie bo dzisiaj pierwszy raz na spacerze biegała za piłką, dziewczyna w końcu zaczyna luzowac jak idziemy to jeszcze się mnie trzyma ale jak jestesmy na polanie to już biega za psiakami i piłką załatwiła dwie piłki tenisowe w ciągu godziny
Aguś, mówiłaś mówiłaś
Ola czekamy na Was, nie moge się juz doczekać kolejnego spotkania myslę, że Habs i Tami świetnie by się dogadali, On stateczny, Ona spokojna - idealna para
czy mogę prosić jeszcze o zmianę avatara na: Aga, Tami i Lenka? mam nadzieję, że moja Kuncia nie obrazi się, że jej tutaj nie ma Aga, Tami i Lenka - 2013-06-10, 21:11 mam jeszce pytanko z zupełnie innej beczki.
Parę dni temu Lencie na grzbiecie wyszedł jaks guzek, byłam z nia u weta i najpierw było podejrzenie, że jest to ropniak ale jak Pani doktor wbiła się w to "coś" to okazało się, ze jest to krwiak, najprawdopodobniej gdzieś się uderzyła lub Tami podczas wariactw ją jakoś "uszkodziła". Pani doktor wyciągnęła bardzo dużo krwi, guzek się zmniejszył. Dostała też tabletki AESCIN, ma je dostawać: 1 tabletka dwa razy dziennie. Tabletki miały pomóc temu guzkowi się wchłonąć. Niestety wczoraj znowu bylismy u weta bo znowu się to powiekszyło. Znowu było odsysanie i wet powiedział, że jak w ciągu tygodnia to nie zniknie to będzie trzeba zrobić zabieg polegający na rozcięciu tego. Potem to ma się sączyć ale ja mam watpliwości, jak to ma się sączyć, rana ma być otwarta? przecież może się wdać zakażenie, musiałabym ją chyba odseparować od Tami i od Kuny, myslę, żeby to skonsuktować z innym wetem... sama nie wiem, Lenkę to wogóle nie boli ale guzek jest. Mieliście kiedyś coś podobnego u swoich psiaków? jak tak to co z tym zrobiliście?Aga, Tami i Lenka - 2013-06-10, 21:23 Warna, zdecydowanie do imprezowania odpowiedniesza jest Tami dziewczyny szaleją Basia im dzisiaj kupiła nowe zabawki, tak na przywitanie pełne szaleństwo
Ewcia my juz czekamy, zwarte i gotowe na nastepny zlot a do tego czasu zapraszamy do Poznania EWA INGA - 2013-06-10, 22:03 Gratuluję Aguś, i życzymy wam samych cudownych ,długich, szczęśliwych chwil Tami nie mogła sobie wymarzyć lepszego domku , i funfeli do zabawy Kama, Mela, Ruda - 2013-06-10, 23:03 jupiii a my się tak bardzo cieszymy z Waszej decyzji. Obserwując na zjeździe jak Lenka tłukła się z Tami (a to zupełnie jak moja Melka z Rudziną) cały czas sobie myślałam, że Tami to jest teraz najszczęścliwsza na świecie i nigdzie nie będzie jej tak dobrze jak u was.
Wspaniałe wieści!!!Aga, Tami i Lenka - 2013-06-11, 23:11 jeszcze raz Wszystkim dziekujemy
Tami i Lenka - wracamy z festynu Martyna i Boski - 2013-06-12, 20:27 Super!! Aga nawet nie wiesz jak mnie ucieszyła ta wiadomość! Jeszcze nie dawno rozmawiałam z Tobą o Tami... i tak mi ich było szkoda jak pomyślałam, że dziewczyny mają się rozstać... Podjęłaś najlepszą decyzję z najlepszych !! Gratulacje, ciesze się, że dziewczyny dalej będą mogły razem się miętolić Gosia i Heaven - 2013-06-12, 21:51 Wspaniale wieści o nowej członkini rodziny, o udziale w festynie no i zdjęcia!!! Gratuluję!!!!!! Aga, Tami i Lenka - 2013-06-18, 21:50 dzisiaj nasza Tami była w spa została wykapana i ostrzyżona
Po upiększaniu Tami rozmawiałam trochę z o naszej maludzie z Panią, która ją strzygła, powiedziała mi parę swoich spostrzeżeń:
jak już było wiadomo Tami ma ogromną nadwagę, co prawda w ciagu tych pięciu tygodni jak jest u nas schudła 1kg ale to nadal kropla w morzu... muszę jej zmienić karmę na taką dla grubasów, na odchudzanie. Obecnie Tami waży 32,2kg.
Tak jak przypuszczalismy z moim wetem, najprawdopodobniej Tami była w pseudochodowli, podczas spa, jak P. Sylwia robiła jej porządek przy tyłku Tami automatycznie przesuwała swój ogonek w bok, tak żeby psiak miał lepszy do niej dostęp podobno jest to typowe zachowanie suk, które non stop są dopuszczane, wielkość sutek i obwisłość też wskazuja na to, że musiała co chwilę miec młode
Sylwia twierdzi, ze jej zęby wcale nie wskazują na to ze Tami ma aż 8 lat, może tak byc że przez to, że ciagle miała młode jej organizm został tak zniszczony, że z wyglądu wydaje się że ma tyle lat a w rzeczywistosci może miec 3-5 lat
ma problemy z łapkami, ciężko się kładzie, łapki przednie stawia do środka - podobno dlatego żeby nie obciążać łokci w przednich łapkach, zero mięśni w tylnych łapkach
poza tym panicznie się bała wanny, suszarki, maszynki
strasznie mnie to wszystko zmartwiło... w każdym razie jutro kupujemy specjalna karmę dla grubasków i bedziemy się umawiac na zrobienie USG itp. dot. stawów, kosci i bioderek
chciałam przesłać fotki Tami ale mój aparat zrobił dead i nie zyje jak tylko go naprawię Tami pokarze się w całej okazałości Ola i Habs - 2013-06-18, 22:48 Jestem bardzo ciekawa, jak wygląda Tami po tym spa Aga i Toru - 2013-06-19, 10:54 Aga! koniecznie pokaza nam tu swoje królewny!Aga, Tami i Lenka - 2013-06-19, 17:45 parę fotek z kilku ostatnich dni - jakość telefonicznaAga, Tami i Lenka - 2013-06-19, 17:46 Kuna wyprowadza Tami na spacer