Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - LUNA ma już dom w Piechowicach - 154
Przemas Nula - 2013-03-04, 20:46 No po prostu wspaniale nasz ideał wygląda Prawdziwie goldenio szczęśliwy chłopak. Dziekuję Ci Sebastianie, że tak wspaniale opiekujecie się Szeryfciem Seba, Szeryf i Dziewczyny - 2013-03-05, 20:02 A te zdjęcia z dzisiejszego spaceru. Trzeba wykorzystać jeszcze tych parę dni ze śniegiem.
Nikomu nie oddam tego kija
Ta prosta łodyga jest tutaj nie na miejscu...
Troszkę się zamyśliłem
Chyba odpocznę...
...no właśnie
Jeszcze poganiam...
i jeszcze do pana po smaczka
????
Słonko mnie razi
Warna - 2013-03-05, 20:15 Słodziak! Kamila i Oskar - 2013-03-05, 21:00 ale słodki misio z niego - tzn. w tym śniegu to jak niedźwiedź polarny Rufiakowa Amcia - 2013-03-05, 22:06 łooooł, to się nazywa stójka
Ale skąd Wy tyle tego śniegu macie?!? Seba, Szeryf i Dziewczyny - 2013-03-06, 10:09 ...napadało 2 tyg. temu i nie chce stopnieć ale dzisiaj już troszkę więcej trawy było widać. Rano jest jeszcze ok -5 st C. tak że nawet ja 95 kg wagi chodzę po tym śniegu jak po stole. Szeryf zaczyna swoje harce po południu gdy śnieg nie jest już zmrożony i można się ładnie tarzać. Ciekawe jak przyjdą roztopy i trochę błotka. Ale już mam przygotowany wąż na ogrodzie . Próbowałem już płukać Szeryfa z i uciekał jak oparzony . Ale już wie że w brudnym futrze do domu nie wejdzie Warna - 2013-03-06, 10:39 A jaka decyzja w sprawie zmiany nicka? Szeryf nie doczeka się tego miejsca?Seba, Szeryf i Dziewczyny - 2013-03-06, 14:06 Myślę, że może być "Sebastian, Szeryf i Dziewczyny"Warna - 2013-03-06, 16:50 Zobaczę, czy system zaakceptuje tak długi nick. Robię próbę. Warna - 2013-03-06, 16:52 Nie mieści się w całości. Seba, Szeryf i Dziewczyny - 2013-03-06, 18:06 To ten się zmieści "Seba,Szeryf i Dziewczyny" Jola Nulkowa - 2013-03-15, 12:35 Hej!!! Co tam u Was????Seba, Szeryf i Dziewczyny - 2013-03-15, 14:09 U nas wszystko w jak najlepszym porządku. Szeryf coraz bardziej bryka na spacerach i coraz dalej od nas. Okazało się że dobrze reaguje na polecenie "do mnie". Czasami ma drobne zawieszki ale to z powodu "swoich spraw" które ma do zrobienia na polu. Bardzo lubi leżeć i drzemać przytulony do nas najchętniej w pozycji boczno-plecowej. Jest przegrzeczny i bardzo kochany. Nie zdarzają mu się już incydenty z podkradaniem mimo tego że dużo czasu spędza w kuchni. Zakosztował już innych smakołyków wie że Pan albo Pani i tak dadzą i chyba dał sobie spokój. Apetyt mu też dopisuje, jest wielkim smakoszem.
Mamy szczęście że do nas trafił!!!goldenek2 - 2013-03-15, 14:33 No macie szczęście.... ale do Szeryfa szczęście też się uśmiechnęło Jola Nulkowa - 2013-03-16, 11:18 A jakieś zdjęcia ??? Proszę Ewelina, Kajen i Zola - 2013-03-18, 20:48 Wczoraj byliśmy z naszymi psiakami na spacerze. Lunka boi się obcych osób, zwłaszcza mężczyzn i podniesionej ręki. Ale stara się otworzyc, widac, że jej zależy, żeby się przełamac. W sytuacji zagrożenia szybciutko chowa się za Ewą
Pozdrawiamy , super spotkanie Martyna i Boski - 2013-03-18, 21:02 ale wam dobrze!! Jak ja zazdroszczę takich spacerów całą paczką, Boskiemu nawet nie pokazuję jak się macie fajnie, bo by mnie tu zamęczył , dlatego nie możemy doczekać się zjazdu Rufiakowa Amcia - 2013-03-18, 21:16 My z Bufiastym też zazdraszczamy! Czekamy na wiosnę, żeby się podłączyć do spacerku z Łódź-squat Super tam macie!Ewa i Cindy - 2013-03-18, 23:03 Ewelina.. dzięki wielkie bo ja faktycznie ostatnio zupełnie zawaliłam.. ale tylko wątek Lunki Sunia jest przekochana.. jest niesamowita jak przychodzę do domu.. cieszy się cała sobą.. taki mały wijący się robaczek.. no po prostu cała chodzi z radości nosząc buty, czapki i inne rzeczy które znajdzie.. buty nie mają nic przeciwko ale rękawiczki niestety tak.. bo dziś musiałam kupić nowe bo jakoś żadne z 4 par nie ocalały.. ale to dzięki komitywie Lunkowo - Cindkowej.. Luna wynosi z przedpokoju.. porzuca w pokoju, obgryza 2 palce a resztę wykańcza Cinda, jedyna prawidłowość jest taka że zawsze ściągacz jest nietknięty.. nauczyłam się już cieszyć z małych rzeczy
Przez poprzedni tydzień byłam na nartach i dziewczyny zostały z moją znajomą i jej goldenem Biszkoptem.. Lunka byłą bardzo grzeczna, Asię dobrze zna więc było jej łatwiej zaakceptować ta chwilową zmianę..
teraz ma jeszcze chwilkę relaksu i w środę idziemy na zabieg sterylizacji.. trzymajcie kciuki Seba, Szeryf i Dziewczyny - 2013-03-21, 10:10 Witam u nas wszystko OK. Wczoraj byłem z Szeryfem w pracy. Dostał stałe zaproszenie na wizyty od Pana Dyrektora. Wszyscy byli zachwyceni, czochraniom nie było końca. Tylko jedna pani powiedziała "a fuj nie lubię takich psów" ale to się nie liczy bo ona ma w domu Yorka. Wiecie to takie cuś co podskakuje w bliżej nieokreślonych i najbardziej zaskakujących kierunkach na końcu smyczy. jak zepsuta piłeczka do pingponga . (zaraz mi się dostanie )
Nad zdjęciami pracuję, postanowiłem nie korzystać już z "darmowych" serwisów fotograficznych bo one dużo kosztują. Myślę że w tym tygodniu coś już będzie bo widzę że starsze zdjęcia też już się nie wyświetlają.Seba, Szeryf i Dziewczyny - 2013-03-21, 10:15 Jesteście już po zabiegu ? Jak samopoczucie ?Kamila i Oskar - 2013-03-21, 10:30 ja mówie ,że jak wyczesze Oskara to z tej sierści można Yorka zrobić
a Szeryf to kawał psa to pewnie były by ze dwa
- głaski dla SzeryfaSeba, Szeryf i Dziewczyny - 2013-03-21, 10:59
Kamila i Oskar napisał/a:
ja mówie ,że jak wyczesze Oskara to z tej sierści można Yorka zrobić
to też dobre i dobrze że nie tylko mi się dostanie za żartyEwa i Cindy - 2013-03-21, 15:26 Lunka już pewnie po zabiegu.. zaraz będę dzwonić.. mieliśmy małe przesunięcie bo gapa Pańcia wczoraj rano nakarmiła całą trójkę
wieczorkiem napisze więcej a teraz podziwiajcie wczorajszy spacer.. ostatni tej zimy bo od dziś jest przecież wiosna
jak tak stanę to ładnie wyglądam?
Zła mina do dobrej gry
Cinda.. zrób coś bo mi Luna patyka zabrała!!
ha ha.. teraz ja tu rządzę!!!
Pańcia.. a może ty pomożesz...
po długim spacerze zasłużony odpoczynek.. chyba trochę wyrosłam już z mojego posłana ale i tak go nie oddam
Gabiś i Fifi - 2013-03-21, 16:52 Jak ślicznie śpi...słodka panienka!!