To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACJI - SONIA - 382

gandzia7 - 2020-07-20, 15:28

Bardzo pani współczuję, ten kto kocha te staruszki nigdy chyba nie jest gotowy na ten straszny moment. Nie wiem jak wy dziewczyny to przezylyscie,
Ania i Lusia - 2020-07-21, 08:53

Tak bardzo mi przykro. Doskonale wiem, co to wyparcie, poczucie bezgranicznego żalu i beznadziei. Moje trwa już od roku. W lipcu minął rok od pożegnania mojej ponad 10 letniej złotej Pyniulki i od tego momentu świat przestał istnieć. Jedno mogę stwierdzić - ból nigdy nie minie, ale z czasem nauczy się Pani z nim żyć.
Joasia i Sonia - 2021-05-16, 22:35
Temat postu: Rok...
Dawno mnie tu nie było...
Od ponad pół roku mamy inną seniorkę ze schroniska. Warunkiem było, że nie może być goldenem! Ma być brzydka i nie mieć szans na dom - żeby nie mieć poczucia, że zdradzamy Sonię. Busia nas trochę nabrała, bo gdy schudła, to okazała się, że jest prześliczna ;) ale myślę, że Sona nam to wybaczy.

Zaczyna się tydzień, gdy się z nią żegnaliśmy czując, że nasza Wojowniczka nie da już długo rady... Boli to strasznie. Ona była tak cudowna. I czasem, tak żeby Busia nie widziała - wspominam ją, a wtedy gardło mam ściśnięte i łzy na policzkach.

Jak śpiewał Ciechowski: raz na milion lat, na milion świetlnych lat... Nic więcej w jej temacie.