Forum Fundacji Warta Goldena Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.
PSY FUNDACJI - SCOOBY - 64 i 175
goldenek2 - 2013-06-07, 10:56 Axunia jest z 17 grudnia 2008 roku, a Scoobiś z 20 listopada 2008 roku Aga i Toru - 2013-06-07, 14:45 O qrcze Biedne psiaki
Trzymamy mocno kciuki, żeby znalazł sie dla nich szybko nowy wspaniały dom - juz na zawsze!Ola i Habs - 2013-06-07, 15:03 Bardzo smutno czyta się takie informacje Mam nadzieję, że psiaki szybko znajdą wspólny dom.Grażka i Feliks - 2013-06-07, 15:07 Śledziłam wątek Scoobcia od samego początku i tym bardziej mi smutno czytać takie wieści. Oby trafił razem ze swoją siostrą do stałego domku.Takiego na zawsze.magda - 2013-06-07, 22:03 nam też bardzo smutno moje dzieciaki już by ich wzieły ale wiadomo u nas sytuacja jaka jest ale wierzymy że takie piękne psiaki szybko kogoś znajdą M!S!A - 2013-06-10, 16:15 Scooby w ten piątek jedzie do nowego domu. Psiaki niestety zostaną rozdzielone, ale lepiej żeby znalazły domy osobno niż czekały nie wiadomo jak długo razem w DT.
Tak więc serdecznie gratuluje Pani Paulinie i jej rodzinie nowego członka rodziny Warna - 2013-06-10, 16:36 Cieszę się, ale przez łzy.Asterkowy Krzysztof - 2013-06-10, 16:38 Gratuluje pani Paulinie i trzymam kciuki za Axunie SiSi i Brutus - 2013-06-10, 19:21 to smutne że zostaną rozdzielone....może jeszcze troszkę poczekajcie może trzeba nagłośnić bardziej akcje i znajdzie się osoba która będzie mogła pod swoje skrzydełka przygarnąć dwa psiaki oraz będzie miała ku temu odpowiednie warunki...goldenek2 - 2013-06-10, 19:30 Powodzenia Scoobisiu .... wierzę, że to będzie już na zawsze. Trzymaj się Śliczny.
Gratulacje dla nowej Rodziny. Nie będziecie żałować .... Scooby to cudowny psiak.Ola i Habs - 2013-06-10, 19:34 Gratuluję Scoobisiowi, że tak szybko udało mu się znaleźć dom. Ubolewam nad tym, że psiaki zostaną rozłączone, ale mam nadzieję, że jego Axunia szybko znajdzie dom.Ewelina, Kajen i Zola - 2013-06-10, 23:55 To smutne, że zostaną rozdzielone, uważam tak jak Sisi, oni mają tylko siebie, byli ze sobą tak długo:( Wiem, że robicie wszystko, aby było jak najlepiej, ale szkoda strasznie Axuni,sunie dużo bardziej się przywiązują i przeżywają:( W ogóle bardzo smutna historia SiSi i Brutus - 2013-06-11, 08:03 Dokładnie! Apelujemy jeszcze raz o to by przemyśleć tą decyzję....To dla dobra tych psiaków !! Na pewno znajdzie się dobra duszyczka która pokocha dwójkę cudownych psiaków.
Nie rozdzielajcie ich.... my mieliśmy bardzo poważne problemy z Brutuskiem który cały czas jest pod opieką behawiorystki.... być może jak się rozidzeli te psiaki też będą potrzebowały pomocy....i nigdy już nie będą w takiej kondycji jak wcześniej. One też czują i na pewno cierpią...Ktoś wcześniej napisał że będziecie się starali nie rozdzielać psiaków. Więc czemu nagle taka decyzja ? Nie można dłużej poczekać by znalazły razem dom... ???
Przykro mi ale nie rozumiem takiego zachowania....piszecie że dokonacie starań i ?
Nie mam warunków na 3 psiaki ale gdybym miała nie wahałabym się ani minutki nad adopcją !!!!M!S!A - 2013-06-11, 08:23 Przepraszam bardzo, ale czy lepiej aby psy poszły do DT i czekały, nie koniecznie znajdując razem dom, a potem ewentualnie i tak miały zostać rozdzielone? Taka tułaczka jest według Was lepsza? Mieliśmy już w historii Fundacji parki które zostały rozdzielone własnie z braku chętnych na dwa psy. Proszę nie roztrząsajcie tej sprawy tak bardzo, ponieważ nam też chodzi o dobro psów. Scoobiego chce wspaniały dom, więc skoro ma szansę na nowe życie czemu mamy mu to odbierać? Dla Axy również szukamy wspólnie ze Złotym Psem nowego domu.
I tak właśnie najłatwiej napisać gdybym miał/miała warunki to... ale jak widać nie ma tych warunków i trzeba zadbać o szczęście tych psów nawet jeżeli oznacza to rozłąkę.Ewelina, Kajen i Zola - 2013-06-11, 08:52 Napisałam tylko, że to smutne rozdzielać tak zżyte psiaki, to chyba nic złego i wydaje mi się, że po to jest stworzone forum, aby każdy mógł wyrazić swoją opinię, bez oskarżania go o roztrząsanie. Scooby na pewno dobrze zniesie zmianę domu, jedynie się martwię o Axę. A Sisi chodziło o to, że kilka dni temu mówiliście o poszukiwaniu wspólnego domu. W ogóle trudno znaleźć dom, który przyjmie parę,a co dopiero w tak krótkim czasie. Powodzenia Scooby, mam nadzieję, że dom, w którym zamieszkasz będzie Twoim ostatnim.M!S!A - 2013-06-11, 10:44 Ewelinko, mnie chodziło o to że ja też wolałabym uniknąć rozdzielania psów, ale chcę też uniknąć jeżeli nie ma takiej potrzeby tułania się psów po DT. Mamy dom dla Scoobiego dlatego została podjęta decyzja o adopcji. Gdyby ZP znalazł wcześniej dom dla samej Axy również taka decyzja by zapadła. Niestety Axa nie może trafić do domu gdzie są dzieci więc to trochę utrudnia adopcję o czym dobrze wiemy.Aga i Toru - 2013-06-11, 13:25 Scoobiku! Trzymaj sie chłopaku i badz szczęśliwy!!!!Kasia, Szajba i Milka - 2013-06-11, 18:34 Wszystkim nam zależało aby psy nie były rozdzielone. Jednak jak sami wiemy - WSZYSCY- jest deficyt domów stałych, a co dopiero DS które mogą wziąć dwa psiaki.
Jak również wiemy psy- goldeny- szybki się przyzwyczajają do nowych sytuacji. Jestem pewna- patrząc po parkach rozdzielonych na naszym forum- że sobie poradzą. Życzę Axie kochającego domku Scoobisiowie - 2013-06-11, 22:16 http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.beGrażka i Feliks - 2013-06-12, 08:14 Strasznie się to ogląda...Ewelina, Kajen i Zola - 2013-06-12, 08:54 Misia tak naprawdę to te żale do Was o rozdzielenie psów są zupełnie nieuzasadnione.. to nie jest Wasza wina, że tak się stało. Wy robicie to, co o Was należy, po co została stworzona fundacja. Niestety nie każda adopcja jest pomyślna, to oczywiste i chyba ( ja ze swojej strony na pewno ) próbowałam obarczyc kogoś winą za rozdzielenie psiaków i za smutne zakończenie tej historii. I zrobiłam to w stosunku do Was, za co przepraszam. Fajnie by było, gdyby psy znalazły wspólny dom. Ale tak naprawdę to już się stało 1, 5 roku temu. Nie można winić fundacji za decyzje domów adopcyjnych. Życzę tym psiakom, aby wreszcie znalazły swoich ludzi na zawsze. Są takie młodziutkie Korbulowa Familia - 2013-06-12, 09:01
Grażka i Feliks napisał/a:
Strasznie się to ogląda...
Takie same myśli i mi przychodzą po obejrzeniu (i w trakcie)... monimax - 2013-06-12, 09:14
Ewelina i Kajka napisał/a:
Misia tak naprawdę to te żale do Was o rozdzielenie psów są zupełnie nieuzasadnione.. to nie jest Wasza wina, że tak się stało. Wy robicie to, co o Was należy, po co została stworzona fundacja. Niestety nie każda adopcja jest pomyślna, to oczywiste i chyba ( ja ze swojej strony na pewno ) próbowałam obarczyc kogoś winą za rozdzielenie psiaków i za smutne zakończenie tej historii. I zrobiłam to w stosunku do Was, za co przepraszam. Fajnie by było, gdyby psy znalazły wspólny dom. Ale tak naprawdę to już się stało 1, 5 roku temu. Nie można winić fundacji za decyzje domów adopcyjnych. Życzę tym psiakom, aby wreszcie znalazły swoich ludzi na zawsze. Są takie młodziutkie
Nic dodać, nic ująć - podpisuję się pod tym obiema rękami...Jerzy Kora - 2013-06-12, 09:16
Cytat:
Jak również wiemy psy- goldeny- szybki się przyzwyczajają do nowych sytuacji. Jestem pewna- patrząc po parkach rozdzielonych na naszym forum- że sobie poradzą.
Są też przyoadki, że psy się nie odnajdują podobnie jak prawdą jest, że nie każda adopcja jest udana. Jeśli w tym wypadku właściciel, który przecież zna swoje psy, nie zgłasza zastrzeżeń, to będzie dobrze.
Sem i Biała były papużkami - nierozłaczkami i funkcjonują samodzielnie całkiem dobrze.Seba, Szeryf i Dziewczyny - 2013-06-12, 09:28 Postanowiłem się wtrącić i napisać parę słów do przyszłych DS. Przytoczę tu troszkę niestosowne porównanie ale co tam. Pewnego razu byłem z kolegą na wyprawie rowerowej het het albo jeszcze dalej ... i zdarzyło się tak, że pewien gość chciał nas obdarować piwem i się spytał. "Findest du einen Platz für ein Bier" (coś koło tego) w wolnym tłumaczeniu "..znajdziesz jakieś miejsce na jedno piwo ?.." i mój kolega wiecie co odpowiedział ...No pewnie że wiecie. "...Für ein Bier Platz immer must sein..." czyli "...na jedno piwo miejsce zawsze się znajdzie.
Więc tak sobie myślę po własnych doświadczeniach, że jeżeli są warunki dla jednego psa to i dla drugiego też. Oczywiście nic na siłę ale wierzcie mi drodzy Państwo to i dla psów lepiej i dla Was. Psy nie są same jak was w domu nie ma, mogą się zajmować sobą do woli chyba że zajmują się wspólnie meblami ale w tym przypadku chyba nie ma o tym mowy. Zostawanie to chyba dla nich największy stres.
Jak patrzę codziennie na Szeryfa siedzącego przy drzwiach wyjściowych jak wychodzę z domu a dwa okrągłe czarne ślepia pytają czy na pewno wrócę...to wolę nie patrzeć....Dla Tych co znają Szeryfa powiem że nie interesuje go wtedy nawet cukierek z kiełbasą w środku....A jak bawią się razem toć to lepsze od filmu w TV...resztę mogą dopisać Dziewczyny z Fundacji.. Pozostawiam do przemyślenia.
PS
Proszę też pamiętać, że bierzecie psa nie tylko do zabawy dla dziecka albo dla Was ale bierzecie psa bo chcecie mu pomóc, a pomoc jest oddaniem części Waszego komfortu