To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Fundacji Warta Goldena
Forum organizacji pomagającej psom rasy Golden Retriever w potrzebie.

PSY FUNDACYJNE W NOWYCH DOMACH - LUNA ma już dom w Piechowicach - 154

Ewa i Cindy - 2013-03-29, 00:33

no właśnie.. ta psinka z deprechą ukryła się pod oczkiem :)
ona jest przecudna.. pewnie do końca życia będzie bardzo ostrożna ale jak zaufa to będzie to do opanowania
poza tym dalej ma dni z jazdami.. ale moja Cinda też ma dni lepsze i gorsze... Cinda mam momenty ze boi się przedpokoju a potem to jest jedyne miejsce gdzie można się zdrzemnąć.. i to już ponad rok trwa :) Lunka teraz bierze antybiotyk w domku i zanim w ogóle coś zje to 10 razy przemyśli bo a nóż to znowu ta wstrętna tabletka :) takich przykładów jest dużo.. część tych "strachów" będzie trzeba ignorować a nad częścią będzie trzeba popracować :)

M!S!A - 2013-03-29, 17:36

Myślę że naszą zieloną biedronkę możemy przenieść do gotowych do adopcji :)
Martyna i Boski - 2013-03-29, 19:46

ależ ona komicznie wygląda w tym zielonym ciuszku :mrgreen:
Seba, Szeryf i Dziewczyny - 2013-03-29, 22:47

Przyjaźń w rozkwicie Szeryf i Gaja

Ewa i Cindy - 2013-04-02, 10:26

no komicznie wyglądała :) ale to już przeszłość i dziś jedziemy szwy ściągnąć :)
święta święta i po świętach.. moje psiaki miały tak jak i ja dużo zajęć.. imprezy, spacery w różnych miejscach.. :)
zaczęło się w pt, jajeczkiem u mnie.. dużo osób, każdy gada, małe dzieci płaczą.. Lunka chwilkę pochodziła, potem zaczęła niuchać aż w końcu zasnęła w kąciku pokoju :) w szoku byłam jak ona reaguje na dzieci.. dorosła osoba wywołuje niepokój samym spojrzeniem a dziecko podchodzi, wymyzia i odchodzi i Lunka idzie za dzieckiem :) jak to zobaczyłam to z takim pytaniem na 5 latka znajomych spojrzałam.. "ty tak po prostu do niej Stasiu podszedłeś?" a Staś na to "no tak!" i już dwójki nie było :) w niedziele byłam u rodziców to Luna spała centralnie na środku pokoju i tez moją bratanicę bardzo szybko zaakceptowała :)
dziewczyna jak zaakceptuje to wszystko jest ok, coraz szybciej sie uspokaja :)

goldenek2 - 2013-04-02, 11:07

Cudowne wieści :)
M!S!A - 2013-04-04, 11:02

Sebastianie czy mógłbyś mi napisać jaki lek na stawy dostaje lub też dostawał Szeryf? Podobno po nim Szeryf o wiele lepiej się czuł, a potrzebuję zakupić coś dobrego dla suni mojej mamy, która ma już poważne problemy
goldenek2 - 2013-04-04, 11:24

Polecam kwas hialuronowy. Wiele osób stosuje dla psiaków i ma rewelacyjne działanie.
Barbara - 2013-04-04, 11:39

M!S!A napisał/a:
Sebastianie czy mógłbyś mi napisać jaki lek na stawy dostaje lub też dostawał Szeryf? Podobno po nim Szeryf o wiele lepiej się czuł, a potrzebuję zakupić coś dobrego dla suni mojej mamy, która ma już poważne problemy

Szeryf dostawał taki kwas hialuronowy dla koników :)

Seba, Szeryf i Dziewczyny - 2013-04-04, 12:17

Potwierdzam taki właśnie kwas dostawał i dostaje nadal bo od przybytku głowa nie boli ;)
M!S!A - 2013-04-04, 12:25

A jest jakaś nazwa tego oprócz tego że to kwas hialuronowy- Firma czy coś?
Barbara - 2013-04-04, 12:36

Misia - my to dostajemy przelane z takiej dużej butli. Teraz Ci nie podam ale chyba kiedyś Ewa znalazła tą nazwę.
M!S!A - 2013-04-04, 12:41

acha czyli to jest w płynie, nie wiem czemu byłam przekonana że to tabletki.
Martyna i Boski - 2013-04-04, 18:48

ooo super, że ma taki kontakt z dzieciakami, fajnie jakby w przyszłości miała domek z jakimś na prawdę mądrym i odpowiedzialnym dzieckiem. Bo wiemy, że bywa z tym różnie... jedne mają pieska na tydzień inne na całe życie. A ja czuję ogromny sentyment do takich psin kochających dzieci, bo wiem z doświadczenia jak wiele psia duszyczka może zdziałać dla dzieci, zwłaszcza takich z różnymi deficytami, zaburzeniami... Coś czuję, że jakby trafiła do mnie to pomogłaby mi prowadzić rewalidacje :mrgreen: :mrgreen:
Seba, Szeryf i Dziewczyny - 2013-04-04, 20:24

..i jakby ktoś chciał wiedzieć to jest bardzo słodkie i ma smak marcepanu. Nie żebym kosztował tylko Szeryf mi powiedział...
...Aha Szeryf w sobotę żegna się z Gają ponieważ znaleźli się Państwo, którzy ją adoptują. Gaja jedzie na Mazury.

M!S!A - 2013-04-06, 14:05

Mam ogromną przyjemność ogłosić, ze Lunka.... jest już w drodze do nowego domu :) Wstrzymaliśmy się z dobrymi wieściami, ponieważ najpierw chcieliśmy aby doszło do spotkania nowej rodziny z Lunką i to spotkanie miało być decydujące. A nowa rodzinka to Sebastian, Szeryf i Dziewczyny :mrgreen: Sebastianie serdecznie gratuluję, życzę Wam samych szczęśliwych wspólnych lat, prowadź dalej naszą Lunkę jak zrobiła to Ewa.
Ewciu zrobiłaś kawał wspaniałej roboty wspólnie ze swoimi psiakami, bardzo dziękuję.

Barbara - 2013-04-06, 14:08

Oj powodzenia dla Luneczki i Sebastiana :) Szeryf na pewno bardzo pomoże w dalszej pracy z Luneczką. Ewcia - Ty wiesz jak bardzo cenię Twoją pracę przy Luni i Twoich psiaków też. :kwiatek:
Ewa i Cindy - 2013-04-06, 14:11

no i pojechali.. łezka się o oku zakręciła ale wierze ze będziesz miała wspaniały domek.. Szeryfku.. dbaj o moje maleństwo!!
Martyna i Boski - 2013-04-06, 14:22

Kolejne szczęśliwe zakończenie, chociaż Ewa na pewno odczuje pustkę. Mam nadzieję, że Lunka będzie miała się tam równie dobrze. Pozdrawiam i gratulacje dla nowej rodzinki :mrgreen:
Rufiakowa Amcia - 2013-04-06, 15:56

Hoho, ależ się uwinęli ;) No to Luneczko, życzę powodzenia i wierzę, że będzie dobrze- wszak Szeryf to pies idealny, więc na pewno będziesz się czuła przy nim bezpiecznie :) Sebastianowi i rodzinie serdecznie gratuluję :) A Ewcia i brygada RR niech nie płaczą, bo pewnie niebawem znów pomogą jakiejś zabiedzonej istotce :D
Ewa i Cindy - 2013-04-06, 17:26

Amelka.. pewnie tak.. dziś Biszkopt znajomej u mnie jest bo jakoś tak dziwnie mieć 2 psy :)
ale powiem Wam że przez chwilkę to tu jeszcze Gaja była wiec 4 goldasy i podhalan.. fajnie było :) Lunka się rozkręciła, chwilkę pobawiła się przed odjazdem Gai i wykopała u mnie ostatnią dziurę pod oczkiem.. teraz to już nie mam sprzętu żeby wszystko zastawić.. taczki i kratki są zajęte po zastawiają poprzednie dziury :)

goldenek2 - 2013-04-06, 17:50

Hm.... musi Ci być Ewuś ciężko..... Powodzenia Lunko, cudowna, delikatna suniu. Wierzę, że to już twoja ostatnia przystań. Gratulacje Sebastan i dziewczyny :-D
Seba, Szeryf i Dziewczyny - 2013-04-06, 22:06

Dobry wieczór. Jesteśmy w domu od 20:00. Wszystko jest OK. Szczegóły będą jutro. Dzisiaj mamy prawie 700km w kołach więc już oczka nam się kleją.
Ps. Luna bardzo zaczepia Szeryfa a on cierpliwie to znosi jak zwykle. Dzisiaj rano bardzo przeżył rozstanie z Gają to mu to dobrze zrobi

Barbara - 2013-04-06, 22:30

Na pewno - Szeryf jest cudownym psem i na pewno będzie dobrze :)
Ewa i Cindy - 2013-04-06, 22:38

jakie fajne info na dobranoc.. ale to dzięki temu ze ja jej dużo o Szefyfku powiedziałam :mrgreen: